Alla goda krafter!

Det finns en forskningsrapport på  Ersta Sköndal Högskola som en tidigare direktor vid namn Jonas Alwall skrivit. Om jag inte minns helt bort i tok så heter den just "Alla goda krafter" och handlar den om frivilligorganisationer och deras arbete. Inatt kände jag verkligen detta på djupet!
 
Bamse kollar in hur de andra hundarna gör, då vet han hur det ska gå till!
 
Jag är på hundkurs Vardagslydnad lyx och vi ska precis börja när min telefon ringer och jag väljer att svara då jag ser att det är jobbet som ringer på min privatmobil. Jag blir ombedd att vara med på en nattvandring och vi ska ses vid Rågsveds Folkets Hus kl 22.00... och det hinner jag ju. Hundkursen är mellan 18-20 på Drottningholm så då hinner jag lugnt hem och äta en macka innan vi ska ge oss av.
 
Att komma till Rågsveds Folkets Hus och se den uppslutning av vuxna var en ren fröjd.  Vi fick en kort info om läget av Folkets Hus ordförande och sen gav vi oss av ut. Det som hänt tidigare på kvällen var att bilar samlades, poloklädda unga män samlades, en bil brann nånstans och två personer riggade kamera på ett tak nära Rågsvedsskolan. Lärare sov över i en annan skola i närheten för att vaka då Rågsvedskolan blivit attackerad natten innan... Vi gav oss ut på en dryg timmes lång promenad och såg... ingenting... Vi träffade flera nattvandrande gruppen och pratade med dem. Vi pratade med två grupper som bevakade taket som vätte mot Rågsvedsskolan men personerna däruppe hade antagligen gett sig av. Vi pratade med fritidsgården i Hagsätra och allt var lugnt, men vi fick höra vad som hänt kvällen innan av ett ögonvittne - om stenkastningen, om bilbranden och "upploppen". Det enda jag reagerade på var två bilar som i hög fart lämnade en parkering när vi närmade oss, och det var oxå där den enda bilbranden jag hörde talas om skedde 20-30 minuter efter vi passerat - en färdtjänsttaxi som oxå antände på en SUV som stod framför. Detta såg jag på hemvägen och när jag lämnat Bamse imorse stod en taxichaufför samt ett ungt par vid de nedbrända bilarna. I eftermiddags var bilarna borta, även den som brändes natten innan...
 
               
 
När vi passerade Rågsvedsskolan stod ett gäng unga tjejer där och vaktade. Vi frågade vilken organisation de tillhörde och de svarade "Vi är Rågsved"... Jag blev stolt, berörd, glad, rörd! "Vi är Rågsved". Där stod 7-8 tjejer med en bred variation av etniskt ursprung och säger "Vi är Rågsved"... RESPEKT! De vaktade en grundskola!
 
Det finns en enorm motkraft i det som sker. Jag har på min Facebooksia publicerat flera artiklar från bla Aftonbladets nättidning som berör "upploppen i Husby". De artiklar jag valt belyser olika delar av problematiken, flera vinklar. Den här är nog den jag personligen mest tror på. Missnöjet finns där, glåpord från polisen finns där, glåpord mot polisen finns där, men jag är övertygad om att det är två sidor av samma mynt. "Det" som inte går att påverka. Politikers tal om "hårdare tag" gentemot människor som inte klara mer och så "de" som drar nytta av det. Avsaknaden av respekt för andra och varandra. Missnöjet i Husby används av dem som kan dra nytta av våldet... och så använder man polisens stödsida att samla ihop sig inför ett upplopp i Hagsätra. "Klockan 10 i Hagsätra" stod det på en stödsida i förrgår. 50 maskerade män samlas och kastar sten mot polisen, krossar rutor och bränner upp en skrotbil. Igår var inlägget borttaget....
 
Jag tror på människan! Jag tror på "alla goda krafter"! Jag tror på "Vi är Rågsved"
 
Respekt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0