När allt fullkomligt exploderar!

Jo, vi är inne i den tiden nu. Explosionernas tid. Träden har slagit ut sina lövverk och blomningen har sin höjdpunkt, kräldjuren har redan fått sin avkomma och fåglarna börjar boa på riktigt.
 
Under maj har verkligen allt hänt. Under de första dagarna i maj invaderades kärret av fler grodor än på ett par år. Kärret är nu utgrävt och de har en perfekt lekdamm.
 
 
Ödlor och salamandrar fanns överallt, både hemma i Ormkärr och på landet i Långkärr, vårblommorna tävlade med varandra i skönhet...
 
          
 
Mina gäster, de tio romkornen som jag plockade upp ur kärret i maj är nu riktiga grodyngel som fått en riktig grodkropp men ben och allt. Svansen är fortfarande kvar, men de vill komma upp på land nu och då kan man inte längre ha dem kvar. Dessa ska alldeles snart få flytta hem till kärret igen och jag hoppas få besök av deras barn nästa vår.
 
 
Ragnar är vingklippt, Bamse är av med vinterullen och Esmeralda njuter livet glada dagar utomhus med massa färsk föda!
 
 
... och nu kommer nästa babyboom, fåglarnas! Förra året gjorde Janne och jag fågelholkar här på landet och målade dem i samma färger som huset ska bli. Vi fick upp dem försent och inget hände, men i år...! Blåmesen har flyttat in en av dem och idag har jag sett Nötväckan i en annan. Blåmesen är jag säker på har flyttat in, men Nötväckan verkar än så länge bara gå på visning. Tänk var underbart om vi får följa även dessa familjer ett par veckor i deras liv.
 
 
 
Livet är underbart i explosionernas tid. Att sitta här på landet och lyssna till vinden och fågelkvittret är öronbedövande och så ljuvligt. Och vilken dag som helst ska jag bli mormor igen! Livets under...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0