Släktochvän-helg på Åland

Om vi så smått redovisar torsdagen först så kan jag informera om att bilen gick igenom besiktningen. Janne väckte mig klockan 8.00 och sa att han skulle ta bil och hund så jag kunde somna om. Darling! Han hade varit vaken sen 4.00 och ville ha nåt vettigt att göra. Jag tog mig en lugn förmiddag och åkte sen iväg på handledning/själavård och därefter åt jag middag med en vän och f.d kollega på VaPiano vid Centralen. Sen hem och packa!
 
I fredags gick vi upp 5.00 och gjorde oss klara för avfärd. Vi åkte via Lågarö och släppte av Bamse hos mina föräldrar och fick en pratstund innan vi tog färjan från Kapellskär. Eftermiddagen tillbringade vi med Jannes faster. Vi träffade henne och hennes man senast för tre år sen. När vi hade huset på Kökar åkte vi alltid dit minst en gång per sommar och oftast en gång till när vi var ute över nån långhelg. Sen Janne sålde sin del till sin bror blir det aldrig av, vi har ju inga direkta anledningar längre att åka till Åland. Men nu hade vi lovat vänner där att hälsa på så för fem veckor sen bokade vi biljetter och hotell... men vi fick inte tag i faster och farbror så Janne började leta i Åländska telefonkatalogen på nätet och hittade att de flyttat till ett äldreboende. I onsdags i förra veckan pratade Janne med vännerna vi skulle hälsa på och fick veta att farbror dött några veckor tidigare! Ungefär samtidigt som vi bokat biljetterna...Sen fick vi tag i faster.
 
Inte mycket bilar på båten...                               Janne spelade bort hela 20 kronor!
 
Edlagården
 
Faster var vid god vigör, lite tunnare och lite blekare än sist, men att hon snart fyller 90 år kan man inte tro. Hon bodde i ett seniorboende en trappa upp med trasig hiss och satt med en strumpstickning när vi kom. Vi satt hela eftermiddagen hos henne och tog till kvällen ut henne på middag i centrala Mariehamn. Hon är så supergo´! Det är så sorgligt att vi inte tagit oss tid tidigare, men livet det tuffar på obevekligt i sin egen takt. Hoppas nu att vi ska bli lite duktigare på att ta oss över havet. Det är inte så stort och vi har goda vänner och härlig släkt kvar där.
 
När vi kört hem faster igen åkte vi till vännerna. Vi hade måst´ avboka hotellet för där fick vi inte sova, utan vi skulle sova hos dem. Resten av helgen har vi tillbringat med dem. Med god mat, mycket prat, sena kvällar och en utflykt till Maxinge galleria, marknad i Mariehamn samt centrum och därefter Kärleksberget summerades denna goda helg.
 
Morgonvyer
 
Maxinge! Har varit med i tävlingen om ett smycke från Guldviva. Älskar hennes smycken!
 
Köpte halvvantar på marknaden. Ull. Caritas handarbete från Kökar. Svartbröd och Hemvete blev det oxå, Stans-Hasse och Britta från Kökar har bakat. Stans-Hasse är småkusin till Jannes pappa.
 
Dvärgspets tror jag. En riktig! Janne tänkte gå in och hämta den åt mig för han blev så överförtjust.... men jag tror vi ska köpa en egen istället.
 
Loppis! Jag kunde inte förmå Janne att gå med på guldservisen. Ful eller vacker? Medge att den är speciell!
 
Nä, ska man gå på det får de väl åtminstone plocka bort etikett och prislapp! Vattnet fanns bara i skärmen, men det var en rolig reklam :)
 
Pentik slog vi till på den här. Tur att vi gödde plånboken innan vi åkte! Både Janne och jag blev störtförälskade! Hela vägen hem idag har det låtit som "Jingle Bells" från lådan i bakluckan. Den blir perfekt på Sanda!
 
Kärleksberget... eller Utkiksberget. Kärt berg har många namn.
 
Idag efter en sen frukost åkte vi över till Sverige igen. Bjöd ut mina föräldrar på kinarestaurang i Norrtälje som tack för hjälpen med Bamse. Gick en kolsvart promenad tillsammans med pappa och alla fyra hundarna ner till sjön innan vi åkte hem.
 
Nom-nom-nom... Som taget ur "Hajen"
 
 
Snipp snapp snut, så var denna helg slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0