Kickoff i London

I torsdags åkte vi på kickoff till London. En späckad och fantastiskt lärorik resa. Vi har besökt förortsförsamlingar i den anglikanska kyrkan. Ofta är det bara en pastor anställd, sen sköts resten av frivilliga och det var det vi skulle titta på för att få kunskap och inspiration till att engagera fler frivilliga i vårt arbete. Mångkulturen var oxå ett ämne som skulle studeras. London är ju på sitt sätt ett konglomerat av hela världen.
 
Fika på Arlanda
 
Inflygning mot London
 
I torsdags gick bussen från jobbet och framåt kvällen gick planet. Vi blev upphämtade med buss i Heathrow och landade på hotellet vid 9 då vi fick äta buffé på hotellets restaurang. Några gick ut efteråt men jag med flera av oss stöp i säng.
 
Fredagmorgon började vi med morgonbön i St. Martin in the Fields, en liten kyrka bredvid Trafalgar Square. De har särskilda Readers som leder t.ex morgonbön och Reader blir man efter ca tre års utbildning på Stiftet. Pluggar gör man vid sidan av arbetet och vad jag förstod så är det inga särskilda examenskrav utan man pluggar helt enkelt för att få lära sig mer om bibeln och kristen tro. Readern denna morgon studsade vid åsynen av ca 35 främlingar utplacerade i hela kyrkan. Han var van vid ett par stycken! Men han fann sig snabbt och frågade var vi kom ifrån och hämtade raskt flera böcker.
 
And lived among us...
 
I kyrkan St Martin-in-the-Fields:
St Martin in the Fields
 
En blå tupp på Trafalgar Square...? Svår konkurrent till vår kyrktupp!
 
Sen åkte vi i olika resegrupper ut till Hackney. Vår grupp kom lite vilse så vi tog taxi när det började stressa till sig, men vi kom fram till St. Johns kyrka i Hackney i tid.
 
Wings spread...
 
Bilder från St John i Hackney som låg i ett område med många afro-karribier:
Projekt för hemlösa... men jag tror inte de sov här, det var nog skänkta saker...
 
Kyrkan var denna dag upplåten för dansträning inför en uppvisning så kyrkrummet var kalt.
 
Jag minns inte vad han hette, men han var himla bra. Hade publicerat mycket om rasism, fördomar och hur dessa uppkommer och hur man kan komma tillrätta med det.
 
Snacka om grönsallad!!!                                 Ett måste att fota när man är i London!
 
Ett led i projekten att rädda liv. Över 2000 knivar hade de fått in under åren.
 
St Johns engagerade präst iförd shorts och foppatofflor, men där upphörde lustigheterna. Så varm, så engagerad!
 
Barnen har jobbat på temat om Josefs drömmar. Egypten skulle först få 7 goda år, sen 7 svåra. Barnen hade illustrerat dessa år med glada/ledsna kor och gul/vissen majs.
 
Man blir lätt förvirrad av detta med vänstertrafik. Skönt med dessa påbud!
 
Middag i Covent Garden på fredagkvällen
 
Fair Trade! We like!
 
Hotellrumsutsikt...
 
Den var stängd när vi gick förbi...
 
På lördagen gav vi oss ut till St James i Alperton. Alperton domineras av tamilska och hinduiska grupper från Indien och Sri Lanka.
 
Covent Gardens underground!
 
Hindutempel.
 
Jag slås av likheten med den keltiska Nehalennia-hundgudinnan. Kelterna hör till de indoeuropeiska religonerna.
 
St James i Alperton
 
Prawn Korma på Momo House. Och en liten skylt på toa...
 
Prästfrun i Alperton hade bakat åt oss!
 
 
På kvällen blev det pubrunda efter maten. Nedan lite klotter från en pub-toa. Nån med Harry Potter-komplex har uppenbarligen pinkat här:
Hogwarts -tap with hand twice!                                Ministry of magic!
 
En del av hotell Strands tapet. Undrar vad det står... Tre?
 
På söndagen åkte vi inte så långt. Vi checkade ut efter frukost och åkte chartrad buss till St Pauls som låg ganska centralt i London.
 
                                                                   Toa med kyrkfönster...en nödlösning?
 
Dramatisk korsstygnskonst
 
Reverend Graham Buckle

Nu är det några dagar sen vi kom hem, men i min fortfarande mycket osorterade hjärna så behåller jag intrycken av entusiasm, förtröstan på bönens kraft, engagemanget, utbildningsupplägget av de frivilliga. Har vi här i Sverige administrerat bort oss eller är administration ett kraftfullt verktyg? Det ska bli spännande att se hur jag tänker om en månad och vad de bestående intrycken blir. Nån dag snart framöver ska jag publicera dagens caféandakt på ämnet Enheten i Kristus... Det är en ynnest att få resa... men nu fortsätter livet i Sverige, med ännu en erfarenhet i ryggsäcken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0