Blandad kompott

Igår var jag uppe i Stora Staden igen. Jag har insett att innan jag skaffat mig ett socialt liv i Strängnäs så kommer jag att åka till trakterna runt Gamla Hemma oftare än jag tänkt. Frissan är jag mycket mån om så det var dit jag först styrde kosan på förmiddagen. Bamse fick följa med i sin nya transportväska... men han tyckte det var jobbigt att sitta i väskan vid mina fötter och inte ha koll på vad frissan gjorde med mamma, så tillslut grät han så högljutt att de andra kunderna undrade vad det var. Han fick komma upp i knäet och där låg han så tyst och duktig efter det hon var klar med infärgning och folie, under tvätt och skölj, genom klippning och föning. Det var mycket tydligt att han inte ville ner på golvet igen. Skillnaden på bilderna är väl inte jättetydlig, men det svarta underhåret har en ganska kraftig mörkröd ton nu, och så är det ljusare slingor i det blonda. Känner mig vår-fin!
 
 
Jag köpte sushi och åkte hem till Lotta för lunch, prat och zonterapi. Det är måhända en litet underligt sätt att träffa sin bästa vän på, vi pratade lite om det, men enades om att det är ok. VI umgås så här. Vi kan umgås på andra sätt också, men det är helt ok att umgås över en zonterapi och lunch eller fika också.
 
 
Vid halv fem bröt vi upp, vi åkte till Hagsätra zoo och handlade lite, blandannat ett koppel (ej flexi) till Bamse som han ska ha på kursen i helgen, sen körde jag Lotta till en middag hon skulle på. Jag var ganska tidig upp till stan så innan frissan hade jag hunnit in på CRT zoo och Högdalens zoo. I mina önskedrömmar har jag en tid haft Scalare i mitt akvarium. Det hade jag när jag var barn. När jag nu lämnat Lotta så bestämde jag mig! Jag åkte tillbaka till Högdalen zoo där jag tidigare på dagen pratat en god stund med ägaren, han hade små Scalare i originalfärgen... Efter rådgivning köpte jag fyra stycken. Det går inte att se könet på så små Scalare, men när de vuxit upp och bildat par så kan jag komma tillbaka med de andra (för det vore höjden av otur att få fyra av samma kön) och byta in dem mot nån annan fisk. Det gjorde att jag kände mig trygg. Funkar det inte så kan jag byta in dem mot neon- eller rödmunstetror som vi redan har.
 
Och hoppsan... det slank visst ner två grodor också ...  ...Men på dom kunde man se att det var hona och hane. Honan är som regel lite plattare/bredare och ljusare än hanen så det finns nu möjlighet att jag blir grod-mormor!
 
 
Nu tycker jag akvariet är så spännande! Rödmunstetror, Neontetror, en Fantomtetra som överlevde vita prick-sjukan för 1,5 år sen, röd och grå Ancistrus, Kubothai, Indiska glasmalar, Otocinclus, Amanoräkor, Scalare och grodor. De grå Ancistrus har ju blivit föräldrar, hittade två ungar när jag gjorde stor-rengöring i akvariet för några veckor sen. Det var efter det Sessan fick flytta till egen kupa och jag trodde nästan att hon hunnit sätta i sig ungarna som var kvar, men imorse såg jag den ena. En centimeter lång!
 
 
Så nu vet jag att möjligheten till fler Ancistrus, Scalare och grodor finns. Bara att vänta och se. Amano-räkorna är ganska ofta romstinna, men de behöver bräckt vatten för kläckning. Kanske att jag nån gång i framtiden skaffar Nano-akvarium för detta ändamål, men inte nu.
 
Idag har Janne och jag gått igenom ett antal butiker i Solberga Handel. Vi har läst annonser om café-set och idag har vi provat igenom dem. Vi köpte det billigaste. Både för att det var billigt - 299kr -, men också för att det var bekvämare än några av de dyrare. Så småningom, när vi fått ordning på och i huset och på tomten kommer vi nog köpa nåt mer avancerat, men det kändes inte bra att lägga ut ett par tusen för något som sen inte funkar. Bättre att göra nåt annat för de pengarna. Helt i onödan köpte jag en häftig primula och en ler-fågel som var söt, till exempel... och wienersemlor som vi invigde vårt café-set med!
 
 
Nu ligger jag och vilar en stund. Spänner, kniper, rullar med bäckenet... Köttet är skuret och ligger i marinad inför kvällens grillning. Sonen och en kompis till honom kommer hit på middag. Bamse ska badas.... imorgon ska han på kurs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0