Dagar passerar och veckor går...

Det är en underbar tid vi är i just nu. Varma dagar växlar mot svala kvällar.... och ibland tvärtom. Fågelkvittret är emellan varven öronbedövande och jag tycker jag gör nya årstidsfynd varje dag. Jag har i flera dagar jagat en vit/orange fjäril med mobilkameran, och som jag förstått är aurorafjärilen, men inte lyckats. Fjärilsvärlden har för min del utökats något otroligt sen jag fick syn på de små fjärilarna, såna som grönsnabbvingen, blåvingarna och dessa nu senast de små fina aurorafjärilarna.
 
                                     
                                                  Aurorafjäril
 
Blåvinge på minipenséer                                      Grönsnabbvinge på lingonris
 
Janne har börjat jobba med groparna i vår trädgård. Bonden grävde fem hål åt oss för några veckor sen och nu har Janne börja fixa till det. Fyra är till för plintar till en förlängning av boden och ett är för flaggstång. I lördags hämtade han tunnan som blir gjutform för flaggstångsfoten och i måndags hämtade vi flaggstången som vi fått av en arbetskamrat till honom.
 
 
Själv har jag planterat lite, två Klematis och en Buddleja (fjärilsbuske) samt pluggat inför nästa lektionsomgång i Oslo. Sjukgymnast och läkarbesök har jag hunnit med också samt ornitologkursen.
 
 
Utöver det har Bamse och jag hittat Stenmurkla och ikväll har vi stått och tittat på två fjolårs-älgkalvar i 20 minuter. De var inte rädda alls (tyvärr), men jag hoppas de lär sig sky människan före älgjakten! Och som grädden på moset kom kärrhöken och seglade över oss...
 

Idag är det Valborg men jag ska inte fira. Ska värma på lite fryst gräddpytt och sitta vid TVn en stund tror jag. Jag har hjälpt grannen med datorn (hon hade fått rådet att lämna in den men jag tryckte bara på automatisk reparation...?) och sen ville hon ta ut Bamse en sväng och kom då tillbaka med murklan!!! Så nu får jag väl ta och förvälla den då! Återstår att se om vi törs äta den!
 
                                                    
 
Trevlig Valborg alla! Och var rädd om igelkottarna!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0