Långprommis

Mer än en gång har jag sagt att jag inte i förväg ska skriva ut vad jag ska göra, för då har det en benägenhet att det inte blir nåt av det. När jag la mig på golvet för att göra rygg-jympan så kom givetvis Bamse som ett skott. Mamma ska inte ligga på golvet, då är det nåt konstigt! Så han slickade mig i ansiktet, klättrade på min mage, jagade mina händer och höll på, så det blev en rejäl bus-stund istället. Det mådde nog lilla ryggen bra av också!
 

Sen var Bamse så uppe i varv så efter att ha gett alla andra djuren frukost så gick vi på långprommis. Tänkte först (där har vi det igen) bara gå en kort sväng och ta en längre sen, men idag var Lilleman pigg. När värmen kommer på våren brukar han inte orka/vilja gå så långt, men när vi idag gav oss av före halv nio visade tempen bara på +3 grader. Han knatade på en sån ivrig energi så vi gick ner till badet och rundade halva Sanda. Det var toppenskönt! Solen började värma och ändå var det friskt i luften. Räven dök upp några meter framför oss och det var synd att jag inte hade mobilkameran uppe. Skäggdoppingen dök invid vassen. Vi kom hem igen vid 10-tiden. Den senaste tiden har jag gått ur sängen vid den tiden så idag känns det som jag fått en hel dag tillgodo.
 
 
Jag såg badstället med den gula sanden med nya ögon för enligt den lilla boken jag läst om Tosterön så är det utifrån detta fenomen som Sanda fått sitt namn. Sanda skapades i inlandsisens kant och man ser tydliga tecken på rullstensås lite här och där i området, men sanden i Sanda skapades mellan vinter och sommar på istiden, då maldes berget ner till grus och sand. Jag ska nog läsa om den delen av boken innan jag lämnar tillbaka den, så all den där spännande informationen fastnar bättre.
 
Nu tror jag att jag ska koka mig ett ägg och göra räkmacka till lunch (... så får vi se om det blir nåt av det då). Sen blir det kanske knyppling eller plugg... men mer sol lär det bli!
 
                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0