Två dagar har smält bort

Svårt att skriva redogörelser för vad jag har för mig i hettan. Det är väl inte så intressant heller. Igår knypplade jag i den skugga som fanns, såg till att Janne drack massor och lagade spaghetti med spenatsås till honom. Han har nu satt upp nästan alla väggar i båda bodarna. På kvällen åkte vi ner till badet och låg i det 24-gradiga vattnet för att försöka få ner kroppstempen lite inför natten. Det var skönt! Jag satt uppe och virkade en stund medan Janne fastnade vid datorn. Nu vet jag precis vad "african flowers" ska bli. Det blir ingen gardin och ingen kudde... jag tror jag väntar lite med att berätta för jag vill se hur det blir först.
                                                                        

Idag hade jag tänkt knyppla klart sista spetsen och virka minst sex rutor, men det blev inget av det. Istället åkte jag och handlade. Tänkte köpa marsipangrönt garn för jag har fått en beställning på den virkade prinsesstårtan jag har som nåldyna, men garnaffären hade semesterstängt denna vecka. Hälsokost hade inte mina blåbärspiller men skulle beställa. Konsum hade det mesta jag skulle ha, till och med frimärken, men inte Loka Crush så det blev ett besök på Ica också, dom hade EN kvar. Folk är visst törstiga i värmen.
 
 
Hemmavid var det över 30 grader i skuggan och Janne sprang runt på bod-taken och la takpapp. Jag har hållit mig inomhus för jag bestämde mig för att trotsa den stillastående luften inomhus och baka något gott åt honom! Tosca-kaka blev det. Och grannen bjöd vi över. Hon fick med sig en bit hem för den blev faktiskt riktigt god och det mesta försvann ner i våra magar. Nu finns en liten bit kvar till Janne för han blir troligitvis ensam imorgon. Sen diskade jag upp jättedisken som blivit och började sen med middagen. Kalvfrikadeller hade byggherren önskat sig och det han vill ha, det får han. Jag tjatar varje dag om det, men jag FATTAR INTE hur han står ut att bygga i värmen. Och som grädde på moset lägga takpapp under årets varmaste dag! Visserligen har jag varit inne och bakat och lagat varm mat i 35 grader stillastående luft, men det är en annan sak än att lägga takpapp som smälter under hans skosulor!
 
Nej, jag tror jag ska gå ut och svalka mig. Tempen har sjunkit till 27 grader, Janne lägger kvällens sista ork på att sätta den sista asfa-borden och om nån timme tror jag vi åker ner till sjön och badar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0