Julafton i vår stuga

 
En julafton i lugn och stillhet. Janne jobbar natt denna vecka och det gör mina rutiner lite hippsomhapp. Jag ligger längre än vanligt i sängen och väl uppe ägnar jag mig åt att pyssla om Ragnar så han inte sitter och skriker i sällskapssjuka samt i möjligaste mån ljudlösa aktiviteter. Vi bor ju så smått nuförtiden. Igår var inget undantag. Jag låg länge, gick upp och fixade med morgonrutinerna och tog ut Bamse promenad. Han verkade dock frysa om tassarna och ville inte gå så långt som jag ville, men jag tjatade inte. Istället åkte jag och handlade lite köttfärs och prinskorv, messade grannen och bjöd in henne på Kalle Anka och en jultallrik, hon tackade ja. Ringde alla barnen och önskade God Jul. Hemmavid satte jag igång att rulla alldeles för många köttbullar, jag vill ha köttbullsmackor i mellandagarna och jag vill frysa ner ett gäng som jag kan ha till svärmors hemgjorda lingonsylt! Stekte grisfötter (prinskorv med kryssade ändar alltså), kokade potatis, slog in godis till grannen och hennes husdjur som julklapp.
 
                       
 
Strax före tre satte Janne på glöggen (alkoholfri såklart, han skulle ju jobba!) och in kom grannen. Förra året såg jag också Kalle Anka, men innan dess var det länge sen. Ett tag var det ju väldigt många nya filmer som visades, men igår var det bara de jag kom ihåg från min barndom. Efter Kalle blev det julmiddag och ostkaka som efterrätt. En kopp kaffe och provsmaka godiskartongerna, sen gick hon hem för att ta ut sin hund, och vi träffades förstås på vägen mellan våra hus eftersom det var dags för Bamse också.
 
Janne la sig att vila en stund, jag somnade vid TVn. Innan han åkte till jobbet plockade jag fram paketet jag grejat med.
 
 
Jag fick också en klapp av honom, Hot Stone Massage, den ska jag utnyttja i vår! Och av grannen fick vi också en jättefin julklapp som hon suttit och knåpat ihop:
 
 
När Janne åkt till jobbet lyckades jag se ett program om papegojan Alex som var helt fantastiskt, sen gick jag ut med Bamse igen och försökte se nån film, men jag minns inte ens vad det var för nåt jag sov rätt gott. En perfekt jul i vår stuga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0