En vanlig tisdag

Trött och lite hängig idag, börjar bli förkyld tror jag. Gick ut en timme med Bamse efter frukost. Släppte honom lös på gärdet med energiskogen där vi såg älg igår.
 
 
Fick sen äntligen tummen ur och gjorde rent akvariet ordentligt. När jag lyfte ur växter och borgen så fick jag en överraskning... eller snarare två. För det första räknade jag in 8 räkor! Jag har inte sett en enda sen vi flyttade hit och trodde inte de klarat flytten. Innan vi flyttade räknade jag till tre, så de måste ha en gömma inne i borgen eftersom de alla kröp upp och satte sig på den svarta väggen i bak-kant när jag tog bort borgen.
 
 
Överraskning no2 var två små sugisar. Jag reagerade först med att undra om mina Octocinclus höll på att svälta ihjäl eftersom Princess är så glupsk, men när jag fick på mig glasögonen såg jag att det var två mini-Ancistrus! Jag har två grå och två röda, nu har de grå fått ungar! Ungefär en centimeter långa!
 

Jag blev jätteinspirerad och tog Bamse i bilen och åkte till Djurmagazinet i Solberga där jag köpte nya växter, kompletterade mina stim med fem rödmunstetror (jag fick en  på köpet så det blev sex), fem neontetror samt beställde en guldfiskskål. Princess Meija är ju så in i norden glupsk och får vi flera bäbisar så tror jag många av dem hamnar i hennes mage, det har säkert syskonen till de här två gjort. Jag hoppas de två som är kvar kan hålla sig undan henne. Jag köpte den största skålen och ska nu titta efter en kompis till Princess, helst en helvit med långa fenor tror jag... Dessutom kan jag i en egen skål reglera matintaget för denna nu ganska stora firre om hon bor utan småkompisar. För ett par veckor sen såg jag hur hon svalde en hel algtablett så jag har ju tänkt att de andra kanske inte får det de behöver om hon snaskar i sig både flingor, räkpellets och algtabletterna i den farten.
 
Sen fick Bamse äntligen en rejäl genomgång av sin päls. Han blev borstad på både längden och tvären, tovor klipptes bort liksom klorna. Han har legat ute på verandan i solen i sin korg en stor del av dagen.
 
Nu har jag druckit thé med det där vita joxet från gummiträdet som jag köpte i Turkiet. Det skulle vara bra mot förkylning... Det är ganska precis ett år sen jag var förkyld senast.... Hoppas det inte blir värre än så här.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0