Fjärde dagen med LCHF

Om inte annat så blir det en rubrik av detta när jag inte har något extraordinärt att skriva om. Gårdagens stora begivenhet var storhandling på Willys i Solberga. Janne och jag åkte tillsammans och medan han ställde sig strategiskt med kundvagnen på olika ställen så sprang jag fram och tillbaka och letade grejer. Willys och Coop liknar varandra så pass att det nog inte spelar nån roll vilken man väljer...och snart lär man sig väl affärerna. Jag älskade att handla på Willys i Älvsjö för där hade jag både scanner och visste precis var allt fanns... fort in - fort ut. Här har Willys ingen självscanning men det har Coop, medan Willys hade lite lägre priser på en hel del av det vi ville ha. Nå, nu har vi handlat för över en vecka framåt, sen närmar det sig utvärdering av hur LCHF funkar för oss.
 
                                              
 
Janne är yr och svag i benen innan frukost vilket jag tror är en reaktion på kosten. Han blir bättre nån halvtimme efter frukost och stämmer det som står om LCHF så börjar nu hans kropp att ställa om sig.... själv känner jag ingenting! Möjligtvis att jag är lite segare i huvudet och har tendens till huvudvärk, inte alls huvudvärk men såna där förkänningar som man kan ha. Men då dricker jag bara mer ingefärsvatten... och så tar vi det lugnt. Janne är ledig under helgen så vi gör bara det vi vill och orkar.
 
 
När vi kom hem från storhandleriet började jag baka ett Low Carb-bröd. Det blev jättegott! Basen är linfrön, men innehåller sesamfrön, husk, grovhackade nötter, tranbär, keso och ägg. Det blev mer "bröd" än frallorna jag gjort tidigare, och bröd är ju det Janne saknar mest i kosten. Men han är villig att stå ut minst två veckor och han var nöjd med detta bröd som han åt med brie och hamburgerkött till frukost imorse. Det här brödet var ju betydligt mer mättande också.
 
 
Till middag blev det stekfläsk och blomkålsmos kryddat med muskot och Philadelfia. Lunchen tappades bort men innan vi åkte och storhandlade stoppade jag i mig mina dagliga paranötter och när vi kom hem tog vi en skiva brie innan jag satte igång med bakningen och matlagningen. Till frukost gjorde jag äggröra och bacon och detta klarade vi oss på. Janne är ingen lunchmänniska, men det är jag... dock funkade det bra med den stadiga frukosten och dessa små mellanmål när det inte funkade att få in en lunch.
 
Lunch-middagen i Kista Galleria blev på Viet Nam i Food Courten och det var inga problem att hitta god, mättande mat tycker jag. Det blev en stor portion strimlad biff med gröna bönor, riset fick ligga kvar på tallriken...och när jag åkte hem på natten stoppade jag i mig en liten påse cashewnötter. Frukost var äggröra och en fralla. Lite mer regelbundenhet är väl önskvärt men när det inte funkar så klarar i alla fall jag mig jättebra.
 
Nå, denna dag har börjat. Frukost idag som skrivet ovan - Low Carb-bröd med massa gott pålägg. Jag valde skinka, ost och grönsaker. Nu ska jag jobba med köket, med blanketter och andra papper idag. Imorgon kommer Linnéa och hjälper mig att sortera bort sänglinne och handdukar. Det känns som vi lever i konstant röra, men om jag tänker på vad vi faktiskt uppnått på tre veckor så är det en hel del. Kartongerna i vardagsrummet har reducerats till två stycken nu, vi har fungerande tvättmaskin och tumlare, värmen funkar, vi sover i säng! och kan röra oss obehindrat i vardagsrum och kök. Dessutom har jag hunnit med tre vändor till Stockholm... det är helt inom gränsen för vad som är okej!
 

Kommentarer
Postat av: Ia

Recept önskas 😉

Svar: Kommer på mailen :)
Guggelutt

2014-01-26 @ 12:11:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0