I Kungliga Huvudstaden!

Så fortsatte jag onsdagens ärenderejs och återvände till Den Kungliga Huvudstaden. Dock, mitt välplanerade schema sprack redan på vägen upp då torkarbladen vägrade torka bort skiten från vindrutan. "Kvinna" som jag är fick jag stanna på vägen och torka vindrutan med snö och en gammal servett som låg i fickan. Jag ringde sonen som jobbar på verkstad och jag fick komma dit, så första anhalten blev hans jobb. Han jobbade över vilket var tur för mig, och en kund började ragga på mig vilket kändes en aning säreget... Med rena rutor och nya torkarblad fick jag sen stuva om i mitt schema så Hagsätra - Huddinge - svärmor - Högdalen blev Sonens jobb - Huddinge - svärmor - Hagsätra - Högdalen.
 
 
Monica skulle få lite Tupperwareburkar och hon dansar magdans i Huddinge på onsdagar så det gällde att hinna dit innan de började. Vi skrattade lite då vi stod där och plockade med burkarna i bakluckan inne i ett P-garage i Huddinge och kände oss som riktiga skummisar... och tror ni inte att det kom fram en kvinna från ingenstans och frågade om det var årets färger och vad jag tog för burkarna. Nej, nej, nej, det är 15 år gamla och begagnade burkar och det är min dotter som får ta vad hon vill ha då vi flyttat till mindre. Då visade det sig att hon, liksom jag, var f.d försäljare och hade massor som hon ville bli av med men visste inte hur, det var därför hon gett sig tillkänna. Jätteroligt! Efter erfarenheten í förra veckan från Andra Varvet så rekommenderade jag henne att kolla på Blocket och Tradera då det verkar som Tupperware går att sälja lättare än Arabia-porslin just nu.
 
Sen fortsatte jag till svärmor där jag lämnade två tavlor hon ville ha till landet samt en kartong hon skulle förvara i garaget åt Jens. Jens skulle å sin sida ha ett par saker som vi letade fram ur en kasse i garaget och som han skulle hämta ur min bil senare på kvällen.
 
Mäklarbild (Bjurfors)
 
Hagsätra blev tredje anhalten och där skulle jag bara lämna in två vykort med vår nya adress, ett till våra husköpare och ett till grannen där Bekki hyr rum... men våra husköpare blev så glada att se mig och jag "tvingades" att gå husesyn och se förändringarna. Jag trodde det skulle vara jobbigt, men det var en sån glädje att se huset leva igen. De hade målat om på vissa ställen, nya tapeter på andra, bio-rum var på gång i källaren och det var så roligt! De ville att vi skulle komma dit och titta i vår när de var klara. Det här blev verkligen så rätt! Vi flyttade dit för 20 år sen med fem barn och vartefter barnen flyttat har energin i huset totalstagnerat. Nu är det liv och energi igen. Sen gick jag in med adresskort och kakor till grannen = snack och kramar.
 
Till sist blev det Högdalen där jag skulle få sova hos en kompis, men innan sängtajm blev det restaurangbesök och tonårsfnitter till midnatt.
                    

Halv åtta på torsdagen gick vi upp. Jag blev serverad en fantastisk frukostbuffé med kokta ägg och kaviar, vitlöksost, skinka, ost och kaffe. Jag hade läkarbesök kvart-i-nio och vi gick igenom december månads provtagning och så förnyade han recepten för sköldkörteln och blodtrycket så jag har ett år framåt. Känns skönt att slippa jaga ny läkare direkt härnere. En stor kram fick han när jag skulle gå för han räddade livet på mig när hälsan brakade totalt 2008. Han har varit min livmedikus och mitt ställföreträdande hopp under de sjuka åren och han har varit fantastisk! Han har lyssnat på mig, trott på mig, tröstat mig. En allmänmedicinläkare i förorten som liknar en gråhårig Zlatan med håret på ända, glasögonen framskjutna på den stora näsan och en kraftig brytning på franska. En av de finaste människor jag träffat i hela mitt liv! Änglar finns och han är en!!!
 
T-banekonst! Denna blev jag förälskad i!
 
 
Tillbaka till min kompis en stund innan jag for vidare till bästisen för en timmes zonterapi och varma mackor. Vidare till själavård inne i stan....
 

...tillbaka till bästisen för att hämta bilen, till Andra Varvet för att lämna en kasse porslin och för att hämta upp en f.d arbetskamrat. Vi hade bestämt bio! Men innan bion fick hon vackert följa med till Ikea för att byta skåpluckor till vitrinskåpet Janne köpte i tisdags för han hade fått fel luckor med sig hem. Det var inga problem, och trots att klockan var strax före fem då vi kom in på Ikea så hann vi till Heron City och köpa biljetter, hitta present till bondparets dotter som tar sjuksköterske-examen samt äta lite innan Philomena började 18.10... det tycker jag var bra jobbat!
 
Utanför Julia Roberts loge på Heron!
 
Filmen var ur-bra! Kan verkligen rekommendera den. Tidstypisk, tror jag. Sorgligt att såna hemska brott har begåtts i kristenhetens och mänsklighetens namn. Och vi fortsätter att begå övergrepp mot varandra...
 
Efter att ha skjutsat hem min f.d jobbarkompis tankade jag och åkte hem till ett gnistrande kallt Sanda, gick ut med en överlycklig Bamse Bus i den stjärnklara vinternatten där månen lyste upp skogen i ett klart ljus... och kröp sen ner i våra varma ullbolster. Livet är underbart!
 
 
Hade Janne tänt  till jag skulle komma hem...
 
Och nu har vi en ny dag framför oss...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0