Smärtornas dag

Försökte sova längre imorse men jag hade för ont. Ryggen. Höfterna. Fötterna. Händerna. Jag är visst helt slut i min sorgliga kroppshydda. Låg och stirrade i taket och tänkte att sen... när.... om... för just nu handlar allt om att avsluta i Stockholm.
 
Janne sov kvar på madrassen och skulle slänga och packa det sista idag. Snart är han på gång ner med ett hyrt täckt släp. Akvariet ska med också. Sen åker han upp imorgon och skurar av golven och lämnar nycklarna till de nya, de har pratats vid idag och de blev jätteglada. Barnen är så förväntansfulla och egna rum ska de få allihopa.
 
Det har regnat och Bamse har inte varit promenadsugen. Det har passat mig också. Klockan 12.00 släpade jag ut den sömnvarma mjuka pälskroppen men han satte sig på tvären gång på gång så vi kom bara till kalhygget. Nå. Han gjorde det han skulle. Han vill sova och sova gör han.
 
Själv var jag över till närmsta grannen och frågade om jag fick låna lite utrymme i hennes bod. Det gick jättebra. Jag fick nycklarna dit och så släpade jag över Bamses och Ragnars reseburar så vi får lite svängutrymme i hallen. När jag släpat klart kom hon hem från promenad med sin hund och visade sitt fynd...GULA KANTARELLER!  Jag fick dem! Så det blev en liten förrätt till lunch idag, dagsfärska smörstekta kantareller! Och det i januari!
 
 
I övrigt har jag röjt i sovrummet och fiskat fram ännu en säck sängkläder. Uppskattningsvis har vi 7-8 kartonger med bara sänglinne! Men vi har ju haft dubbla lantställen (Lågarö med mina syskon och Kökar med Jannes  bror) och allt det samlade vi här i Sanda. Vi har ju haft ett väl tilltaget linneskåp hemma också då vi haft några ombyten till 7 sängar. Så fort jag hittat allt så jag börja matcha ihop påslakan med örngott och slänga resten så vi bara har det vi behöver. Jag har en gammal dröm om att lära mig väva, men om jag gör det nån gång i framtiden så får jag köpa material. Det är ohållbart ... och säkert omodernt också ... att spara gamla lakan för att göra mattrasor av. Det känns kul att succesivt få ordning även om det går i snigelfart och nog minst kommer ta hela våren i anspråk.
 
Nu är Janne på väg ner med ett nytt lass samt akvariet, sen är hela familjen/flocken/stimmet på plats! Jag tror jag ska vila min värkbrutna gamla kropp lite en stund innan han dyker upp ....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0