The moose is loose!

Vaknade värkbruten sent på förmiddagen. Janne hade redan stuckit "till stan" för att lyfta in de sista kartongerna i bilen, skura golven och lämna nyckeln. Ringde mamma och grinade, vi pratade om fibromyalgi men när jag senare slog upp det så ... nej, det är inte fibromyalgi... och visserligen har röntgen i samband med diskbråcket och bilolyckan visat på artros men när jag googlade på det så är det inte sån smärta heller. Det sitter i lederna ja, men jag är inte stel. Det värker ja, men inte när jag rör lederna, bara när belastar dem eller är stilla för länge.
 
Jag pallrade mig upp och gjorde det jag skulle. Sen släpade jag ut Bamse på en promenad, klockan hade blivit över 12.00. Träffade ett pensionärspar med hund på skogsvägen och pratade med dem en god stund. Bamse passade på att bada i bäcken och gräva i lerhögarna. Han verkar så deppig så blir han lycklig av att bada i iskallt och lerigt vatten så varsågod!
 
                                                       Var är hunden?
 
 
 
Vi gick ända bort till stora vägen men jag hade ingen lust att gå hem den vägen så vi vände och gick tillbaka. Så smet jag upp på en skogstig där jag gått några gånger och som mynnar ut i byn...
 
 
...och där i kraftledningsgatan uppfattade jag en mörk varelse. Jag stannade till och kopplade Bamse. Jodå, det var en älg. Sen avtecknade sig en ljusare älg mot himlen... Det var så mäktigt att det tog en stund innan jag började gå igen, lite orolig för att Bamse skulle få syn på dem och börja skälla, men han såg dem aldrig pga det höga gräset.
 

Hemma började jag plocka i grejerna igen. Med den har takten blir vi klara till nästa jul, men jag hoppas bli bättre snart. I en låda hittade jag Ibuprofen och tog en sån. Alvedonet igår hjälpte ju inte alls så det var ju ingen vits att fortsätta knapra dem. Men Ibuprofenet hjälpte! Resten av dagen har jag varit på gränsen till smärtfri. Det är nog nån inflammation/infektion i kroppen.
 
Grannen knackade på dörren. "Eftersom du har kamera" ursäktade hon sig och överlämnade en tussilago-knopp. Igår fick jag kantareller och idag tussilago. I januari brukar man vare sig hitta det ena eller det andra!
 

Jag satte den i vatten på köksbordet och såg den slå ut medan jag stoppade i mig korv med bröd. Helt otroligt!
 
Sen började jag svabba i badrummet. Skåpen torkades ur och gamla flaskor kastades. Sen tog jag ut Bamse och började med maten. Janne kom med en kartong, två säckar och en hink samt de blommor vi valt att behålla. Nu har vi bara ett "hemma"...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0