Härliga helg!

Ja denna helg går inte av för hackor!
 
När Janne gick av sitt kvällspass i fredags natt så hade han mött upp Rebekka, så vid midnatt och ett par timmar fram satt vi och pratade i soffan vid TV:n. I lördags var vi och handlade för Janne hade bjudit in lite gäster till kvällen. Vi gjorde mat tillsammans och pysslade lite. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll med grillade hemmagjorda hamburgare och prat. Underbart att hon kom ner och besökte sina föräldrar, jättemysigt!
 
Idag skjutsade jag Bekki till Södertälje och for själv vidare mot Sorunda Bygdegård och hönsmarknad. Det hör till viss del ihop med min "idé" som jag bara blir mer och mer peppad att gå vidare med. För dem jag berättat mina tankebanor för tycker att jag ska ta reda på mer, satsa och bidrar med tips och information.
 
 
Jag trodde inte mina ögon när jag kom dit, det var så mycket folk! Vi fick parkera ute på ett gärde och gå nästan en km för det var så många som kom till marknaden. Det fanns hur mycket olika höns, tuppar och kycklingar som helst. Man kunde också köpa avelsägg, kalkoner, gäss, vaktlar, vaktelägg, honung, garn, porslin, kaniner.... o.s.v
 
Vaktlar 3 dagar gamla. När de kläcks är de stora som humlor!
 
Holländska vithättor
 
Mille Fleur Porslin
 
Brahma-tupp
 
Anka
 
Kalkon
 
 
Så träffade jag en god vän på marknaden. Hon köpte ägg och två kycklingar, och så blev jag bjuden hem till henne på fika och Tupperwareparty!
 
 
Hon hade alldeles färska kaninungar som jag fick klappa på. Och Tupperwarepartyt blev en upplevelse i sig, för förutom att återuppleva gamla minnen (jag sålde ju själv Tupperware för ca 15 år sen) och gott fika, så sprang höns, tuppar, katter och hundar lösa på tomten. Jag tycker hon bor i ett paradis med alla djur!
 
Klart jag hälsade lite extra på Hedemorahönan Gunilla!
 
Men allt roligt har ju ett slut så jag satte mig i bilen halv sex med en kartong nyvärpta grönaktiga ägg från gårdens höns och åkte hem. Gick ut med Bamse och värmde grillade hamburgare från igår. Janne har jobbat med båten hela dagen, på fredag ska den i sjön!
 

Nu återstår vardag och att sakna Bekki...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0