Norge del 2 mm

Intensiv vecka, verkligen!
 
I måndags bar det av till Oslo för andra gången denna termin. Nu blir det inga fler resor dit i år, men troligen nästa vår igen. Lite draman hade vi inledningsvis - Monica försov sig men hann med tåget efter lite stress. Hon hade mina tågbiljetter så det hade blivit lite jobbigt om hon missade tåget. Sen funkade inte mitt VISA när vi kom fram, men det avhjälptes tack vare Janne som kunde gå in på mitt konto. I övrigt så hade vi supertrevligt i regnet.
 
 
När vi checkat in i vår lägenhet på Björvika Apartements så gick vi ut på stan. Först åt vi på Politikern och sen vandrade vi iväg till Akers fästning.
 
 
På tisdagen hade vi tänkt gå genom hela centrum och till Diakonhjemmet, men det regnade så dant och vi kom iväg sent. Jag tog T-banan från Jernbanetorget till skolan medan Monica och Arto roade sig på egen hand. Vi sammastrålade på em hemma hos en släkting till Arto som var hundvakt åt sin dotters hund. Vi blev kvar till midnatt innan vi promenerade hem genom ett ödsligt Oslo.
 
 
Efter lektionerna på onsdagen hade jag ett jättebra möte med kursansvarig på skolan. Under tiden hann Monica och Arto se Dalai Lama som var på besök i Oslo... sen möttes i upp vid Nationatheatret och tog trikken till Grünerlökka där vi shoppade lite och mötte upp en kompis till Monica som hon lärt känna under sina år i Oslo. Ännu en trevlig kväll. Först på sushirestaurang och sen hemma i vår lägenhet.
 
 
Vi hade tänkt se så mycket mer av Oslo än vi gjorde, men det var som sagt dåligt väder. Av Holmenkollen och området där Monica bott blev intet, men på torsdagen gick vi genom Bar Code District  och upp på Operans tak efter att ha låst in packningen i en box på Sentralstasjonen. Från Operataket har man en fantastisk vy över Oslo.
 
Streckkods-staden (Bar Code Distrikt)
 
 
Sen blev det en lång resa hem. Janne hämtade upp mig i Södertälje Syd.
 
Igår gick jag upp tidigt och åkte till Stockholm. Började med zonterapi hos bästisen, besökte gravarna och fortsatte sen till själavård. Avslutade dagen hos Linnéa med familj. Därifrån tog jag med mig Spike som ska bo hos oss medan de är på Mallorca.
 

Idag har jag börjat med tentan i "Verdier og relasjon i profesjonel praxis". Vi ska göra en diskursanalys av en artikel och får använda 2000 ord. Hej och hå. Jobba på. Skönt att grabbarna bus håller sig lugna! De verkar också bli lite slöa av regnvädret...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0