I skarven mellan en bra helg och en bra vardag

Igår vaknade vi i ett underbart hotellrum i Visby. Vi sov gott i de sköna sängarna och åt en god frukost i hotellets café. Sen gick vi upp på rummet igen. Jag tog ett skönt bad i jacuzzin medan Janne tittade på TV (han klarade inte dofterna från badbomberna han köpt). Därefter packade vi och gav oss iväg med bilen. I förrgår sa jag att vi åker tills vi ser en rauk, men vi såg ingen utan stannade och vände vid Gotlandsdelikatesser. Igår sa Janne att vi åker tills vi hittar ett fik som säljer Gotlandspannkakan... men vi åkte ända till Klintehamn och lite till utan att se mer liv än en kvinna i en hostande rykande Volvo á 70-tal och en tiggare utanför Ica-butiken i Klintehamn... Vi körde åter mot Visby och stannade hos Drak-Johan (där vi varit förr) på vägen där vi köpte ett par vindspel, som presenter och till oss själva. Johan är en osannolik figur, en gotlänning född i Afrika med intresse för vind, drakar och kite-surfing och med ett stor allmänkunskap. Han lärde mig att på Gotland finns egentligen inga får (!!!) utan det finns lamm och lammungar! Han försökte också lära mig olika fåglar på gotländska innan han ursäktade sig för föreläsningen han gett mig och jag fick betala för våra vindspel. Själv gick jag därifrån och önskade att jag hade ett bättre minne så jag kunde minnas mer än att mås heter mave och sädesärla hette langghalu (lång stjärt) på gutemål...
 
Drak-Johans fantastiska trädgård
 
Innanför ringmuren i Visby hittade vi ett Creperi där vi inmundigade en söt lunch. Hasselnötscrepes med kaffe.
 
På båtresan hem hann jag läsa merparten av en bok som jag tänker referera till i masteruppsatsen, men jag tänker lämna tillbaka den och låna den över sommaren. Nu vet jag vad den innehåller.
 
Inatt sov vi hos svärmor där Bamse varit över helgen. Han blev minst sagt glad att se oss. Jag tog kvällspromenaden medan Janne bäddade. Bamse stannade på varje trappavsats för att kolla att jag var med upp igen!
 
 
Imorse, efter en trevlig frukost, tog jag morgonpromenaden med Bamse och hämtade bilen som stått på jobbet hela helgen. Arbetsdagen blev lugn, förmiddagsbesöket uteblev så jag hann lite annat. På eftermiddagen var jag med på adventsgudstjänst och kaffe för äldreboendena i församlingen. Vi blev ett 50-tal i kyrkan och Klockargården och det var jättetrevligt! Lite färdtjänststrul, men man får se vissa saker som ett äventyr och lite extra krydda i tillvaron så blir allt så bra så!
 
 
Så raskade jag snabbt iväg till dagis och hämtade Bamse, satte mig i köerna mot Södertälje, köpte en wrap på Gyllene Måsen i Strängnäs vilken jag inmundigade i sällskap med Bamse som bjöds på upptinad kokt fläskfärs till torrfodret. Därefter raskt iväg till min lilla knyppelcirkel på ABF där vi var fyra tappra damer som möttes upp med våra dynor. Damen som inte knypplat på länge hade kommit långt på sin "udd och stad" och de båda andra visade jag hur jag gjorde mandlar, sen var de sysselsatta med sitt och jag med "spindelprojektet".
 
 
Nu har Bamse och jag gosat ordentligt, kvällspromenaden är överstökad och bloggen skriven. Janne slutade kl 23.00 men ska meka bil innan han kommer hem... så för mig återstår väl bara tandborsten och min egen säng...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0