Stilla (Lör)Dag

Fy för de där nätterna när man vaknar efter ett par timmars sömn: hjärtat slår och svetten rinner. Nu händer det inte så ofta tack och lov, men när det händer tycker jag alltid att det är så olägligt. Men så kommer motfrågan: När är det lägligt då? Skit samma, det är bara att försöka hålla sig så sval det går och vila. Jag vaknade strax efter två, gick upp vid fem och duschade, sen kändes det bättre men jag somnade inte om...
 
                                                                               
Halv sju gick jag upp och gjorde mig klar, matade djur och kissade Bamse, sen for vi mot Storstan. Bamse lämnades in till svärmor och själv tog jag mig till jobbet.
 
 
Denna dag var vi några stycken som skulle jobba i Stilla Dag. Det finns liknande koncept lite här och där i olika församlingar, men nu var det första gången vi skulle ha det hos oss! Nästan 20 personer anmälda och vi jobbade ivrigt för att ställa iordning lokalerna. Ljus och frukt och brasa och mysmattor och andaktsböcker och the/kaffe/smaksatt vatten och kakor och och och.... mysfaktorn blev hög.
 
Jag mediterade länge över detta kors! Jag måste ta reda på mer om det, det var fantastiskt!
 
Vid halv elva var vi två som pilade upp till kyrkan för att ta emot våra deltagare. Och döm om min förvåning när en "gammal" klasskamrat kommer in! Nu var inte hon en av deltagarna utan en av massörerna... och inte hann vi prata heller, det tog vi igen när dagen var slut, och utrustade med varandras telefonnummer ska vi snart ses för att bubbla ikapp.
 
Vi hade intro och meditation i vår fantastiska kyrka, sen gick vi i spridda skurar ner till barnlokalerna där vi erbjöd massage, samtal, skapande, frukt, kaffe och kakor samt stämning, lugn och ro. Så småningom en vegetarisk soppa med gott bröd till lunch. Sen hade vi avslutningen också i kyrkan. Som det kändes var responsen mycket positiv. Vi hittade själva en del som vi ska göra annorlunda till nästa gång, men jag tyckte det kändes som helheten blev mycket lyckad.
 
 
Efter avslutningen hade jag tid att prata lite med min klasskompis medan de andra städade, sen hjälpte jag till lite i sluttampen innan jag hämtade Bamse hos svärmor och åkte hem. Bamse hade precis varit ute på långpromenad när jag hämtade upp honom så jag fixade middag åt honom och mig, sen klädde jag om till myskläder och virade in mig i en filt och la mig framför TV:n för jag frös förskräckligt.
 
Janne kom hem från jobbet vid 20-tiden och 20.30 gav jag upp TV-tittandet för jag bara sov ändå, gick ut en kortis med Bamse och sen somnade jag gott...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0