Helg, härliga helg

Helgen har innefattat en hel del smått och gott. Nån gång vid två-tiden på natten mot lördag small musfällan igen och jag var upp och tittade.... samma mus eller samma sort? Svårt att säga, den såg i alla fall precis likadan ut som den vi släppte förra helgen.
 
 
Den betedde sig likadant, orädd, nyfiken och innan jag släppte ut den så tvättade den sig noga...
 
Efter mus-utsläppet ägnade jag en stor del av eftermiddagen åt knyppling. Jag satt ute i den varma vädret och knypplade. Spindelprojektet blev i det närmaste klart. Projektet innehåller 16 olika sätt att knyppla en spindel. Jättekul!
 
 
Framåt kvällen åkte Janne och jag in till Strängnäs och träffade vänner som kommit in till Strängnäs med båt. Vi började kvällen i båten och fortsatte sen på den grekiska tavernan i hamnen. Supertrevligt!
 
                                                              Gemisto
 
Dagen efter hämtade vi upp dem vid båten och körde hem till oss så vi fick bjuda på fika innan det var dags för dem att vända hemåt.
 

Janne och jag fortsatte till vår båtklubbs vinterplats och inspekterade den inför upptagningen nästa helg, vi handlade och åkte hem till Bamse. Jag knypplade klart spindelprojektet... och konstaterade att Bamse återigen frustade längs golvsocklarna.
 
 
Efter middagen riggade jag musfällan igen och när Janne tog kvällspromenaden så sa det "smack"... tredje gången en mus i fällan! Jag tog den och gick in med den mot byn istället för till skogen. Idag ska jag se om jag kan få tag i nagellack i stan (jag vet faktiskt inte var man kan köpa det här i Strängnäs) så jag kan märka nästa mus som går i fällan. Är det samma eller är det olika möss som kommer in? Vi hittar ingenstans som ser ut som ett bo så nånstans har de en in/utgång tror vi... Under natten har ingen mus hamnat i fällan i alla fall...
 
Måndagen har börjat och fortsätter... Jag har gjort och gör... mer om det senare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0