Be careful what you wish for!

Ja så kan det gå när inte haspen är på! Igår gnällde jag över hur tråkigt jag har det men det fick jag igen med råge idag.  När jag gett mig ut på de regniga vägarna fick jag denna bild av Janne:
 
 
...vilket jag snabbt kontrade med att vem vill ha det så när man kan njuta av detta:
 
 
... vilket han lämnade okommenterat hela dagen.
 
På jobbet roade jag mig med att jaga samma myndigheter som i torsdags, boka möten och sen en härlig eftermiddag med Kyrkgruppen i Gustav Vasa kyrka.
 
Kupolen
 
Dopfunten
 
Altarduken: "Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv" i  en fantastisk hålsöm.
 
Sittande guidning, sen rundvandring för att avsluta med en underbar äppelkaka med vaniljsås i församlingshuset.
 
På hemvägen passade jag på att handla i Huddinge Centrum innan jag hämtade Bamse... och det var väl tur att jag valde bort att gå in på jobbet och fortsätta ringa omöjliga människor, för när jag kom hem möttes jag av detta:
 
 
Hela glaspaviljongen hade blåst ner ... och den är gedigen! Partytältet vid bodarna hade också blåst bort och jag lyckades bärga det havererade tältet hjälpligt över dörr- och fönsterfoder som låg på tork inunder det och så det inte repade min bil. Sen var det bara att fota röran uppe vid huset så jag har något att visa försäkringsbolaget som jag får ringa imorgon. En timme ägnade jag åt att rädda prydnadssaker, bära undan de hela glaspartierna och få soffor och fåtöljer i skydd för regn och vind.
 
Tur att jag gjorde matlådor igår!  Det var gott att få sätta en tallrik köttfärssås i micron istället för att börja laga mat efter det äventyret. Och tur att jag haft en så bra dag! Janne är informerad om röran men vad ska han göra åt saken? Jag uppmuntrade honom till att gå ner och kvällsbada med holländskorna och det tog han.
 
En annan får väl ta itu  med disken och förhoppningsvis sova lite mer än de fyra timmar som den förra natten gav när jag låg och lyssnade på regnsmatter och hård vind samt Bamses oroliga gruffande. Det är lite lugnare ute nu...
 
Detta dygns regnmängd i vår rabatt, vem vill byta det mot:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0