Effektiv onsdag

Ställde fram klockan en halvtimme på morgonkröken för inatt sov jag så gott och så har Bamse varit lugn. Dock riggade jag ingen musfälla på natten för jag tänkte att även om Bamse inte kan klämma sig i den så kan han göra sig illa ändå om han tar den med sig och försöker bita sönder den... så jag riggade den imorse när vi skulle åka.
 
 
Idag har det gått i ett, så dagen har gått fort. Flera olika ärenden är fixade, Outlook med mail och kalender ordnade äntligen upp sig samt sorgegrupp med rekord-deltagande så vi måste dela upp dem i två grupper.
 
 
Ingen mus i fällan när jag kom hem så jag fick göra ren buren från den intorkade fläskfilén. Kanske skulle jag sparat den och lanserat den som lufttorkad fläskfilé gourmet... men nej, jag riggar fällan med ost ett par dagar så får vi se. Det blir ju inte samma bakteriehärd som rått kött, tänker jag. Jag tror inte att musens besök var en engångsföreteelse för Bamse har lite av och till stått och frustat vid golvsocklarna, så det kan vara så att musen/mössen har en hemlig gång som de tar till när de vill ha nåt extra gott, hund-torrfoder tex, eller Ragnars utsprätta frön... eller kanske nåt litet riskorn eller sånt som fallit från spisen. Inte tror jag att de bor inne, men efter stormen i förrgår kan de kanske ha planerat nåt extra smarrigt till middag som kompensation för energiförlusten det måste varit för de små när vädret slog om och blev kallt... Då kan mössens hemliga ingång ha kommit väl till pass.
    
                                   
 
Och för en annan återstår väl bara disk, promenad och sänggång. Imorgon vankas en 11-timmarsdag...
 
Som kuriosa kan jag nämna att jag tror båda grodorna överlevt natten. Den vuxna som är kvar sen förut ser jag bara mycket sporadiskt men den är dubbelt så stor som de jag köpte igår. En av de små satt på utsidan av pumpens insug imorse och jag trodde det var den risiga som dött, men när jag skulle ta upp den så sprattlade den vilt. Detsamma när jag kom hem, den satt i insuget på väggen (de kan inte göra sig illa där) men när jag petade på den stack den iväg. Nu gör jag så att jag övermatar akvariet med mygglarver så jag vet att smågrodorna får i sig nånting. Alla fiskarna och räkorna älskar mygglarver så det är inget som ligger och ruttnar, men det är det enda grodorna äter och jag måste känna mig säker på att dessa små får det de behöver. När de blivit lite mulligare blir det lite mindre av godsakerna så inte hela akvariet blir övergött, men till att börja med får det bli dubbelt upp av mygglarverna!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0