Jag tror Lille Mus läser mig blogg!

                                        
 
Ja, det tror jag! För igårkväll, efter räkor, vin (och jag kan garantera att intaget av denna dryck var mycket måttlig!) och ost, bara några timmar efter att jag publicerat gårdagens blogg och satt och pratade med Janne ... Mitt i berättelserna om hans härliga resa till Lesbos och stormen härhemma i måndags så avbröt Lille Mus oss när det ilade in i köket längs golvsockeln, precis som i tisdags. Det är klart att den tänkte att "nu är faran över, jag överlistade människorna" efter att ha läst bloggen! Kanske hoppades hen på att det fanns lite god ost kvar efter vår festliga middag?
 
 
Det jag tycker är lite märkligt är att Bamse inte reagerar. Jag börjar få för mig att Lille Mus kanske är bofast här sen länge? Jag menar, Bamse har ju periodvis frustat längs golvsocklarna sen vi flyttade hit i januari. Men igår när Janne började meka musfälla och leta med ficklampan i hörnen så blev ju Bamse glad förstås. Äntligen någon som fattar, tänkte väl Bamse! Det finns inga hål nånstans för musen i vardagsrummet där den kan ta sig ut. Janne tror att den kom in på ett annat ställe (och jag säger inte var ifall musen läser detta)  Det slutade med att musfällan nu är riggad (jag säger inte var ifall musen läser detta) på ett ställe där Bamse inte når den, medan Bamse låg borta vid Esmeraldas terrarium, varunder vi har all djurmat, och frustade högt. Hm... det stället kan mycket väl vara "Hotell och Restaurang Musen" medan endast kryddorna hämtas i köket.
 
 
Imorse vid 5.30, när Janne gjorde sig klar för att åka till jobbet väckte han mig. Han hade kollat musfällan vid 2-tiden inatt och då var det tom, nu hade han kollat den igen och den var fortfarande tom ... MEN osten borta! Det är en ruskigt smart liten mus vi har inneboende!
 
Men nu så, Lille Mus! Mellanmålet är serverat och vi när du fått lite i maggen kan vi hjälpa dig flytta hem till dina kompisar igen. Så varsågod, låt dig väl smaka!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0