Musföljetongens upplösning!

Tidigt imorse, klockan var väl 3-halv4, väcktes jag av en orolig Bamse. Min första tanke var att han behövde gå ut, men sen hörde jag ett nytt ljud, ett ljud som jag snabbt lyckades lokalisera till ena hörnet i vardagsrummet. Jag fångade upp hunden och han la sig tätt tätt till mig. Kvart i fem vaknade jag av Jannes väckarklocka, så jag gick upp med honom och plockade fram ficklampan. Jomenvisst satt Lille Mus i fällan. Lille Mus visade sig vara en söt liten skogsmus, inte större än att den kunde få plats i skopan på en tesked.
 
 
Musen fick sitta kvar där. Janne gjorde sig klar och åkte till jobbet, jag la mig igen efter att ha fångat in en orolig Bamse och tvångshållit i honom tills han somnade bredvid mig.
 
Vid halv sju började Thyra prata med mig. Jag lyckades hålla oss kvar i sängen nån dryg halvtimme till, sen gick jag upp och duschade medan hon hälsade på Esmeralda och Ragnar samt studerade akvariet. Sen plockade jag fram Lille Mus och ställde hen på spisen. Hen fick lite extra ost till frukost. Alla andra djur fick också frukost och sen satte sig Thyra och jag vid bordet.
 
 
Thyra fick titta på Barnkanalen en stund medan jag tog han om en försummad disk. Hon ville inte följa med ut med Bamse och släppa musen så hon fick sitta kvar. Hon verkade lite däven idag, men det är ju inte konstigt efter alla äventyr igår.
 
Det är alltså en tesked jag lagt fram för att ni ska få koll på Lille Mus storlek. Jag tror att det är en mindre skogsmus, men de är visst mycket svåra att skilja från den större skogsmusen...
 
 
Jag började förstås fästa mig vid det till synes orädda och otroligt söta lilla djuret, men så tog jag fällan och gick!
 
Tvättar sig lite innan frigång...
 
Här blir perfekt!
 
Swish!
 
Berättelsen om Lille Mus började --> här <--, fortsatte --> här <-- och--> här<-- och --> här <-- och slutar --> här <--. 
 
Gick en stund så Bamse fick göra sina ärenden och vände sen hem till Thyra.
 
Linnéa och jag bestämde att vi skulle ses i Enköping klockan 12.00 för överlämnande av barn för både hon och jag hade saker för oss på eftermiddagen. Jag fick syn på Chop Chop och kunde inte låta bli att köpa apelsinkyckling där till lunch.
 
Det räckte till både lunch och middag!
 
Sen började jag med det jag föresatt mig hinna under dagen. Skriva blogg, kratta tomten, tvätta, plocka iordning min mina pappershögar, spola på garn på knyppelpinnarna inför tisdagens knyppelkurs och promenera Bamse förstås... det enda jag gett 17 i är dammsugningen. Gör inte Janne det imorgon på dan gör jag det på kvällen när jag kommer hem för nu orkar jag inte!

Nu ska jag titta på gobba mi en stund för vi kommer gå omlott hela veckan. Jag jobbar på dagarna och han på nätterna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0