En dag på Parken zoo

En fantastisk final på veckan! Och vilken härlig final på ett halvårslångt planerande och samarbetande med Lions i Huddinge. Jag är så glad att vi nappade på erbjudandet om finansiering av denna aktivitet och det gick över all förväntan. Lions erbjudande var alltså att finansiera en bussutflykt för barn som inte kommer någonstans under sommarlovet. Det blev en heldagsutflykt till Parken zoo i Eskilstuna. Sidoeffekterna har varit kontakter med kvinnojouren, handläggare på olika enheter inom socialförvaltningen, skolkuratorer, öppna förskolor, BVC, behandlingshem mm inom hela kommunen. Det har varit så lyckat!
 
Som jag räknat med, blev det avhopp i sista stund, men jag kunde istället peta in ett par andra som ringde dagen innan vi skulle åka. Hotet om regn oroade mig hela veckan. När jag åkte igårmorse var det uppehåll här hemma i Strängnäs, men jag åkte igenom ett åskväder vid Nykvarn. På vägen ner till Eskilstuna åkte vi igenom ett regnväder i Södertälje-trakten... men det var också allt vi såg av det tidigare i veckan utlovade heldagsregnet. Vi hade SOL nästan hela tiden. Och när vi inte hade sol var det bara några molntappar som skymde den.
 
 
Vi var tre anställda och tre praktikanter som följde med och vi delade spontant upp oss på plats. Några gick med oss personal och andra gick själva, eller med nyfunna vänner.
 
                                                                       Kolla alla små bäbisarna!
 
Jag älskar deras dinosauriepark! Jag var där för två år sen och i år var det flera av dinosaurierna som fått ungar! Djurskötaren kom med en nykläckt liten. Dennes föräldrar var på besök förra året och hade glömt kvar ett ägg som nu kläckts.
 
 
Det finns förstås en massa andra djur där. I år hann jag inte se så mycket av dem för jag var mer upptagen av att hänga med deltagarnas önskemål. Ap-matningen var rolig, men de flesta djuren var lite inaktiva... Pantrarna låg högt uppe på sin klippa och så vidare...
 
 
Men tapiren var ute!
 
 
Alligatorerna och leguanerna likaså!
 
Lunchen gick också smidigt. Alla kom i tid och maten, Tex Mex-buffé, var bra. Vi åkte tåget genom Parken och efter lunchen tillbringade jag den mesta tiden i Nöjesparken.
 
 
Halv fyra samlades vi vid bussen, fick Festis och kanelbulle. Det var ganska tyst i bussen på vägen hem och jag hörde flera som snarkade. Det tar jag som ett mycket gott betyg!
 
 
Jag är lite matt idag, men super-supernöjd! Det flyter på bra med praktikanterna och diakonimottagningen, gårdagens utflykt blev lyckad, tre veckor kvar till semester, första dagen utan antibiotika. Gårdagen gav mig ännu värre solsveda i ansiktet och blåsor på händer blev fler... men nu räknar jag med att det kommer försvinna fort.
 
Livet är gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0