En härlig helg hemma

Igår sov jag till jag vaknade... då var klockan typ 10.00. Låg kvar en stund till. Janne sov efter nattpasset, Bamse snarkade i fotändan och Ragnar var tyst. Masade mig upp, fixade frukost och tänkte gå på promenad, men Bamse och jag fastnade en trekvart hos grannen innan vi kom iväg. Jag fick berätta om resan till Eskilstuna och fick beklaga mig över mina blåsor och eksem.
 

Nu räknar jag till fem dagar, sen ska jag kunna vistas i solen igen. Blåsorna och soleksemen är biverkningar från antibiotikakuren jag fick mot den förmodade papegojsjukan. Fem dagar efter avslutad kur ska eländet ha gett med sig och det blir på onsdag, så senast torsdag vill jag kunna gå i solen igen utan att se ut som jag fått fläcktyfus eller något.
 
Efter morgonpromenaden satt jag mig att läsa i paviljongen. Först läste jag ut Barfotaänglar. Jag hade svårt att komma in i den, men det var ingen lång bok så jag bestämde mig för att läsa ut den i alla fall och det var det värt. Det var först i bokens sista kapitel som alla pusselbitar föll på plats. Sen började jag läsa Järnblod av Liza Marklund.
 
 
La mig tidigt, läste till strax efter 22.00 och vaknade tidigt. Klockan 7.00 gav jag upp försöken att somna om och klev ur sängen. Jag hade sovit klart! Fixade med djuren och gjorde en omelett till mig, vattnade alla blommor och gjorde rent fågelbordet. En stund efter Janne kommit från nattpasset släpade jag ut en motvillig Bamse.
 
Grankotte                                                          Nattviol - en av våra svenska orkidéer
 
Guldvinge?

När jag kom hem från promenaden var klockan inte ens 10.00 så jag bestämde mig för att tvätta håret och åka på gudstjänst i Härad. En fin gudstjänst och ett mysigt litet fika i vapenhuset. Vi var inte många. En vikarierande präst med sitt barnbarn, en organist, en vaktmästare, två kyrkvärdar och tre besökare. Men det var gott ändå. Det blir väldigt personligt!
 
 
Sen satte jag mig att läsa till Linnéa kom med sin familj. Jag har köpt Foreverlivings detoxpaket av Linnéa. Jag gjorde som dietisten sa och började äta kolhydrater igen, men återigen har det bevisat för mig att det går inte. Jag får sån värk! Magen är så uppsvälld. Nu passar det perfekt med en detox efter antibiotikan. Mjukstartar ett par dagar och kör hårt framåt helgen. Vi tittade på recept och jag bestämde mig för fyra stycken, Linnéa och jag skrev inköpslista och sen följde hon med till affären. Det var ett gott stöd för att komma igång. Ikväll har jag gjort böngryta och ratatouille så det ska räcka i flera dagar.
 
 
 
Inatt sover familjen i sin husvagn och jag ska gå och lägga mig. En ny arbetsvecka väntar....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0