Helg-pyssel

Ja, mest har jag jobbat faktiskt. Ganska precis 8 timmar tog det igår att gå igenom alla papper från stiftet, ringa praktikanterna, skicka mail och få strukturen klar inför praktiken. Det fanns dessvärre saker jag missat i all information vi fått oss tillmailat och jag inser hur lätt det är att missa saker när "man" är för ambitiös i informationsflödet. Tillslut går det inte in. Nu har jag reviderat schemat igen och har stenkoll (tror jag) och vi får hoppas att allt förarbete lönat sig så det bara flyter på sen. Kvällen tillbringade jag i paviljongen med grabbarna och resten av ostbågspåsen. Pratade lite med Janne när han kom hem och när han lagt sig såg jag ett program om Ebola. Kan det verkligen bero på att några barn fångade flyghundar som de sen åt och det blev sån spridning av sjukdomen? Läskigt! HIV lär ju komma från schimpanser i västra Afrika och det har ju iochförsig spridits över hela världen.
 
 
Idag hade jag planer på att åka till Härads kyrka, men jag vaknade vid 10.00 så jag lämnade den planen. Istället har jag vanhelgat vilodagen grovt. Jag har tvättat två maskiner, vikt tvätt och planterat frön! En avocado-kärna från onsdagens frukost, frön från något obestämbart träd på Menorca samt olivkärnor och (håll i er nu) penis-peppar som vi köpte i fröpåsar på Menorca. Jag var lite sugen på att köpa cannabis-fröna, men det är onödigt. Jag skulle tycka att det vore så roligt att se hur de ser ut som plantor, på riktigt alltså, det finns väl en rebell i mig... men det räcker inte för att jag skulle göra slag i saken. Den fick räcka med penis-peppar! Olivträdsfröna är väl inte så upphetsande och vi får se om det blir något öht. De var inte dyra så det får bli ett kul experiment. Kul minne om det blir nåt.
 
                                                                     Avocadosmörgås med havtorns-salt
                                                                    gick inte av för hackor!
 
En lång stund stod jag och beundrade busk-pionen. Den går inte heller av för hackor. Den står på en ganska undanskymd plats i trädgården, den har liksom hamnat lite bakom bodarna som vi bygger. När förra ägaren hade huset stod den ganska centralt. Jag tror det funnits en liten uteplats precis bredvid. Vi gör ingenting med den, förutom i juni varje år när den blommar så kolossalt, då står vi där och beundrar den.
 
 
Igår hörde jag hur ett par boende i området stannade upp under sin morgonpromenad, tittade bort mot pionen och säga: Hon -"Är det en rhododendron"? Han - "Ja, det ser du väl att det är en rhododendron"! Jag satt i paviljongen så de såg mig inte, och jag iddes inte gå ut och rätta dem.
 
När disken var diskad, alla blommor vattnade och Ragnar fått rent gick jag ut dagens andra promenad med Bamse. Sen satte jag mig att jobba igen. Idag har jag gått igenom journaler och akter inför ett hembesök i veckan. Nästan fyra timmar tog det att läsa igenom allt och skriva anteckningar. När jag var klar med jobbet putsade jag fönstren i vardagsrummet.
 
Ragnar har piggnat till och börjar likna sig själv igen. Idag fick han nya leksaker när jag gjorde ren buren och dem tog han genast itu med!
 
Janne har jag inte sett under hela helgen förutom nån timme igår. Han har jobbat långa pass i helgen. Kvällen kommer jag nog tillbringa i paviljongen igen. Det är så kul att se talgoxen ila in och ur fågelholken med mat till ungarna. Flugsnapparen har jag inte sett till på hela helgen så deras ungar är antagligen redan utflugna. De bodde i holken under talgoxarna. Fågelbordet är välbesökt av allt från skator, nötskrikor, duvor och koltrastar till domherrar, nötveckor, blåmes, talgoxar, rödhake och bofinkar. Tranorna, räven och ormvråken har jag sett nar Bamse och jag varit ute och gått. Men det är ett tag sen grönsiskorna och stenknäcken var här...
 
Bamsenad kanske? Okej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0