En ledig fredag

Det har varit skönt och välbehövligt. Tid att vila, tid att tänka, tid att njuta. I onsdagsmorse när jag gick ut med Bamse innan jag skulle åka på kurs såg jag, inte en, utan två ! spillkråkor mellan tallarna. Kan det vara ett par som tänker häcka? Häftigt i så fall! Samtidigt hördes ormvråken ropa.
 
 
Spillkråka                                      Vanlig hackspett                       Ormvråk
 
Vi bor så mitt i naturen. Fåglar vi aldrig hörde eller såg i stan... Jag njuter av varje ny upplevelse. Idag såg jag den vanliga hackspetten trumma på en björk och jag tror det var bobygge på gång. Ibland sitter den uppe på våra telefonstolpar och trummar på blecket så det dånar över nejderna, men det är för att skrämma fram insekterna.
 
 
Igår somnade jag redan klockan 22.00, efter att ha fyllt och virkat ihop Monicas uggla, med den påföljden att jag vaknade tidigt imorse. Låg och grämde mig över slut-tampen på gårdagen och bestämde mig för att gå upp istället. Matade djur och mig själv, skrev blogg och diskade innan Janne kom hem från nattpasset strax före 8.00. Sen gick jag ut med Bamse och klockan 10.00 hade jag tid hos healern. Vi pratade om mitt tillkortakommande och att jag verkar rätt uppstressad. När jag åkte därifrån var jag helt yr och avspänd. Nu har jag släppt det hela. Jag behöver inte lägga hela mitt värde i en misslyckad prestation, sånt händer. Släpp det och gå vidare. Värken i höger fot, knä och höft fick hon bort.
 
 
Försökte fotografera solförmörkelsen, men det gick inget vidare. Trots att man med ögonen bara såg en skärva av solen så såg det i mobilens kamera ut som en hel, men liten, sol. Dock var det en mäktigt upplevelse IRL när ljuset ändrades och fåglarna slutade kvittra för en stund. Åkte och köpte några droppar med örter som healern rekommenderade mot gallvärken som kommer lite nu och då, rätt mycket nu efter att ha syndat friskt med onyttigheter under kursdagarna efter att ha varit väldigt strikt ett tag... köpte en norsk lax-sida, räkor och bladspenat till middag och for sen ut till Rusta för att köpa ugglorna jag längtat efter hela vintern. Jag såg dem hos Jens och Sandra i vintras, åkte till Rusta men de var nerplockade för säsongen, häromdagen fick jag tips från en vän på Fejjan att de är upplockade igen och idag har de flyttat hit!
 
 
Åt lunch och pratade lite med Janne som väckts av att Bamse kom upp i sängen med en Ipren i munnen! Var han hittat den har jag ingen aning om, men tackar Gud för att han lämnade den till Janne. Det var en ensam tablett som låg i sin förpackning. Tabletten hade han nog klarat om han fått i sig, men om han svalt höljet den låg i hade den nog skurit sönder både magsäck och tarmar. Jag misstänker att han kan ha hittat den i min väska där lilla ytterfacket var öppet. Jag drog aldrig igen dragkedjan när jag plockat upp körkortet för att lägga det i fickan och Bamse är en nyfiken hund.
 
 
Eftermiddag och kväll har ägnats åt en långpromenad med Bamse, sortera lite i Knyppelpinne-papper inför styrelsemötet på söndag och komplettera dagordningen, att laga färsk lax i ugn och brodera. Är fortfarande lite småyr och ska nog gå en liten promenad i snöblasket med Bamsen och lägga mig nu. Jag vaknade ju så tidigt imorse...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0