På tuff till Pax Maria

Idag har vi gjort en sån där fantastiskt rolig utflykt igen! En busslast vardagslediga for från Huddinge församling ner till Mariefred för en heldag i den idylliska lilla staden!
 
Vi började med en guidad visning på Gripsholms slott!
 
Kungafamiljen och vår musiker...... Och en riktigt gammal kung, Gustav Vasa!
 
"Brodösen"                                                            Alhanko
 
Palme och Kulle... och nån lustig linslus!
 
 
Vi fortsatte våra äventyr neråt Mariefred. Först en god fiskrätt - baconlindad sej med rotsakspuré - på Värdshuset, sen sittande guidning av Mariefreds kyrka med påföljande andakt.
 
 
Under den sittande visningen lärde vi oss att kyrkan låg där ett kartusiankloster tidigare legat och att Mariefred andagligen fått sitt namn av jungfru Maria. Mariefred betyder Pax Maria.
 
Äventyret fortsatte från mitt i stan. Museijärnvägen! Först till Läggesta Nedre där loket bytte plats och sen till Taxinge-Näsby.
 
Jorå! Han var runt och klippte biljetterna på riktigt!
                                                      ...och hundarna transporterades för sig...
 
Tåget byter håll... eller loket byter sida... jag vad gör det egentligen?
 
Ett riktigt roligt äventyr!!! Men som vanligt så tar även bra dagar slut. Vår avslutades på Taxinge, eller kakslottet även kallat, med kaffe och Taxinge-kyss. Jag passade på att köpa ett gäng glutenfria biskvier till imorgon.
 
                    
                     Taxinge-kyss. Mums!
 
Vi handlade lite i Slottsbutiken. Jag är inte så mycket för att shoppa men min kollega inledde mig i den behagliga frestelsen att köpa en liten barnbarns-present, små gummidjur samt en änglapenna till mig själv. Ja, jag säger då det!
 
Och tänk att de hade både grisar och höns ett par hundra meter därifrån!
 
 
Hem till Huddinge igen, hämta Bamse, körde förbi Mc på hemvägen och nu har jag dubbel-bloggat samt kokt lite hundmat till imorgon.
 
Mot nya äventyr!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0