Fullständigt galna dagar!

Nu sitter jag i köket. Goja på axel, Bamse har inte gått upp än. Janne jobbar. Jag måste landa här och nu för tenta-tiden krymper snabbt.
 
Onsdagen började med en rivstart. Åkte tidigt för att hinna till besöket kl 9.00, därefter möte med ett par herrar inför något som jag hoppas kunna bli en utveckling av sorgearbetet, snabb lunch, därefter vårplanering inom diakonin, fondgenomgång med chefen och sen månadens stora avspänningspass. Helkroppsmassage, zon-terapi, facelift och röstmassage. Två timmar på bänken. Facelift är typ en ansiktsmassage som jag brukar boka i samband med massagen, zon brukar jag få av min bästis men jag ville veta hur min massör gör den. Röstmassagen var en upplevelse för sig. Hon masserade bröstet och jag fick "låta" samtidigt, sen masserade hon tandkött, gom och tunga med plasthandskar. Inte obehagligt alls, men säreget!
 
      
 
Tre arbetssamtal i bilen (jag måste verkligen skaffa headset eller nåt!). Jag var bra såsig när jag kom hem vid sju. Skönt att det fanns mat klar att värma.
 
Torsdagen kunde jag åka i vanlig tid. Besök kl 10.00, sen ruschade det på så det dånade om det. Jag hade fondarbete kvar sen i tisdags, jag skrev protokoll och försökte samtidigt parera det faktum att en journalist skrivit i lokaltidningen att vi samarbetar med en glasögonfirma dit vi ska få skicka klienter till för gratis glasögon. Det är sant, men vi skulle utarbeta riktlinjer efter öppningsboomen. Varken reklambyrån jag haft kontakt med, eller nån annan kunde ju förutsätta att det skulle komma ut på detta sätt. Men det är ju positivt så nu löser vi det och jag hoppas kunna ha all info vi behöver tills vidare på måndag. Sen blev det torsdagsträff med sång och jubilarer.
 
 
Direkt efter denna begivenhet blev det snabb planering inför kvällens Macka-Mässa-Prat, göra klart så långt jag hann i skrivarbetet som blivit liggande, hämta Bamse, rasta honom och installera honom hos svärmor, tillbaka till jobbet för Macka-Mässa-Prat. Vid halv nio var jag uppe hos svärmor igen, rastade Bamse, pratade en stund med svärmor och somnade snabbt.
 
I går gick vi upp klockan sex. Svärmor dukade fram så fin frukost den tidiga timmen till trots. Jag var på stiftet kl 8.00 och förmiddagen ägnades åt mitt första kontraktsdiakonmöte. Det kommer nog bli en hel del jobb, men om jag bara planerar mitt liv väl så kommer det bli roligt!
 
Jag satte mig så jag kunde njuta av utsikten över Clara kyrka.
                                                                          Sushi till lunch, aldrig fel!
 
Jag stannade för sushi i Högdalen innan jag hämtade Bamse på dagis och åkte till IKEA där Janne mötte upp mig. Vi köpte fyra Billy bokhyllor till Ugglebo som nästan är klar. Jag handlade åt grannen som halkade häromdagen och hemmavid mötte jag henne när jag skulle gå ut med Bamse. Armen var svullen och hon kunde inte röra den alls. Landstinget har dragit in på sjuktransporterna och rått henne att ta bussen till akuten. Bussen går inifrån stan! Hur ska hon ta sig dit? Och hem sen? Jag sa att nu går jag ut med Bamse, kollar tentafrågorna och sen åker vi till akuten! Punkt!
 
Kvällens utsikt var något tråkig! Men folket som kom in var desto mer spännande. Vilken arbetsmiljö det måste vara att jobba på akuten!
 
Det blev nästan sex timmar på akuten. Hon blev omhändertagen efter en dryg timme och försvann, jag satt kvar i väntrummet och pluggade, men när det gått fyra timmar gick jag iväg och frågade efter henne. Jag hittade henne på "gipset". Armen var bruten! Vi kom hem strax före 23.00 och då sov Janne som skulle upp halv fem och jobba... men han hade sparat färska räkor åt mig som smakade himmelskt i den sena timmen.
 
Nu har en ny dag grytt sen länge. Tvättmaskinen snurrar, disken står i blöt, jag ska  sätta in Ragnar i buren och väcka Bamse så vi kommer ut innan det börjar regna. Nu har jag lastat av mig veckan som varit och jag satser stenhårt på att klara tentan på den tid som är kvar. Ingen idé att hålla på att fundera på det, bara gör´t!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0