Fyra dygn...

.... sen ryggsmällen. I förrgårkväll låg jag i sängen och tittade på säsongens tre avsnitt av " Så mycket bättre" på SVTPlay och sen läste jag Roslund och Thunbergs "Björndansen" en timme. Klockan var över 1.00 när jag släckte lampan. Allt för att kunna sova igårförmiddag. Men inte kunde jag det så gårdagens förmiddag var urjobbig. Maken behöver givetvis sova efter sina 12-timmars nattpass och han har ju inte fått sova ostört i helgen eftersom han varit tvungen att gå ut med Bamse när han kommit hem på morgonen, och sen igen mitt på dagen både lördag och söndag. Men för mig att ligga med fördraget fönster och inte kunna läsa eller göra något som behöver lyse eller ljud blev det trist. UR-trist. Men eftermiddagen blev bättre. Han gick upp lite tidigare för att komma in i dag-rytmen igen, så jag fick äntligen någon att prata med samt dagsljus. Han åkte och handlade och grillade fläskfilé på kvällen vilket var himmelskt gott efter att ha ätit kall affärsgrillad kyckling och banan i tre dagar. Ryggen är lite bättre så jag hade lyckats knåpa ihop vitlökssmör under dagen och lyckades faktiskt göra en kantarellsås innan middagen, men efter middagen var ryggen helslut. Jag fick sätta mig och skära en tugga, sen gå fram och tillbaka medan jag tuggade, sätta mig igen och skära en bit till... Jag dristade mig till att lägga mig i soffan på kvällen och det var underbart att se på TV. Med möda kom jag upp ur soffan också, men det spelade ingen roll, det funkade med lite bök och smärta.
 
 
Idag har det varit ännu lite bättre. Främst för att maken och jag vaknade samtidigt, vi kunde prata och rullgardinen kunde dras upp. Frukosten hoppade jag över, fortfarande mätt efter måndagens riktiga middag, men efter ett par timmar kokade han kaffe och det var underbart gott! Och härligt att inte vara ensam. Dessutom har jag kunnat använda datorn så jag surfat runt och läst en massa olika saker, jobbat lite med styrelsearbetet i Knyppelpinnarna samt skickat några mail för att kunna förbereda en presentation jag ska ha på Lions nästa vecka. På eftermiddagen dristade jag mig t.o.m till att ta en liten promenad. Med Ragnar på axeln och iklädd mjukisbyxor, raggsockor och foppatofflor gick jag två varv med kryckorna i vår vändplan. Det var så underbart så det går inte att beskriva att andas frisk luft!
 
 
Höjden av långleda?
 
Sådärja, då blev det en liten rapport från sjukstugan... eller sjuk är jag ju inte ... jag är indisponibel pga smärta.
 
Nu har jag vilat efter middagen. Maken grillade hemgjorda hamburgare och så fanns det kantarellsås och vitlökssmör kvar från igår. Himmelskt. En liten stund vid TVn kan jag gott tänka mig för omväxlingens skull.
 
Sådan matte, sådan hund

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0