Två dygn...

... sen ryggsmällen. Alltså, det är aldrig roligt och det kommer aldrig lämpligt, men understundom ligger jag likväl och förbannar eländet. Jag grämer mig över att ha missat arbetsdagen på Alla Helgons Dag, kvällen när kransarna skulle läggas på och lyktorna som skulle tändas på gravarna på Skogskyrkogården, de ligger kvar i bakluckan... och presenterna Ängla och Matte skulle få idag ligger kvar i vardagsrummet. Jag får fortsätta vara nyfiken på deras nya hus i Skokloster. Och pumporna jag skulle köpa i fredags och göra Jack-o´-lanterns av ... ja det blev ju inget förstås.  Allt känns skit! Jag bläddrade tillbaka i bloggen och läste om förra årets Alla Helgons Dag. Den var perfekt och jag tänkte göra en repris på den i år. Nope! Här får jag ligga och sura! Ont i magen har jag också, inte konstigt när man knaprar smärtstillande som om det vore Halloween-godis och man inte kan röra på sig.
 
Fjolårets pumpor
 
Inte blir det bättre av att Janne jobbar natt. Han har pratat med sin chef så han får åka hem och det går åt pipsvängen med tant Guggelutt, men än har jag klarat mig. Dock lider jag (och han stånkar rätt friskt också) när jag kommer hem på morgonarna och får gå ut med Bamse, sätta klockan på ringning och gå ut en gång till med Bamse och mata övriga djur innan han får sova sina sista timmar innan det återigen är dags att gå ut med Bamse och åka till jobbet. Mina måltider har blivit en banan eller ett fröknäcke och vatten typ. Igår rensade han en grillad kyckling han köpte i fredags och den har räckt till middag åt mig i tre dagar. Jag kan inte stå upp så länge att jag kan laga mat. Jag äter snabbt stående vid diskbänken och kan inte ens böja mig för att slänga soporna. Och trist till tusen är det att ligga bredvid en sovande människa hela dagen. Jag kan inte läsa, inte vara inne på datorn... ligger ibland under täcket och kollar Facebook via mobilen. Nå, ont ska med ont fördrivas. Imorgon hoppas jag kunna komma ner i TV-soffan... ja ner kommer jag väl, men i nuläget törs jag inte chansa på att jag kommer upp också.
 

Nå, inget blir bättre av ligga här och gnälla. Jag har fingrar så jag kan skriva av mig i bloggen. Jag har fått tröstande ord på Facebook och i mail. Jag har öron och en mun så jag har kunnat prata med Linnéa och fått höra lite om kalaset, huset och flytten. Jag har ögon så jag ska kolla lite på SVT Play nu när Janne åkt till jobbet, sen ska jag fortsätta läsa lite. Och sist men inte minst så har jag en granne som kommer in om en stund och går ut med Bamse! Egentligen har jag det rätt bra, för det kunde ha varit ju mycket värre.
 
Och när väl rullgardinen for upp så var ju utsikten inget att klaga på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0