Dagar som går...

Nu är det återigen några dagar sen sist. Skälen är två. Dels har jag kommit hem ganska sent på kvällarna och dels tappade jag fattningen i söndags. Söndagen var en bra dag på alla sätt och vis, men när min son och jag stod där vid graven och pratade... om sorg, om syskon, om livets olika vägar... då brast något inom mig och jag behövde ta tag i mig själv, återigen, för få fatt i vad det är som gör ont. Pauser är bra!
 
Jag hade köpt ett "mossigt" hjärta med plats för en ros till syrrans 50-årsdag. Ängeln köpte jag för några år sen och den finns fortfarande kvar på graven.
 
Men innan jag åkte till graven för att hedra min syster som skulle fyllt femtio år denna söndag så var det träff i föreningen Knyppelpinnarna. En utställare visade sin antika spetssamling med spetsar från1500-tal och framåt. En helt otrolig samling.
 
Detalj på engelsk krage från Bedfordshire. Observera de dubbla rosorna!
 
Spetsar knypplade på 1500 och 1600-talen!
 
Hattslöja med dragsko från 1800-talet
 
 
Sen åkte jag till Monica och Arto. Jag hade lämnat Bamse där i ottan. Ett par timmars prat och Nova-gos blev det.
 
 
Sen åkte jag alltså till graven där min äldsta lillesyster, mormor, morfar och moster ligger. Sonen mötte upp mig där och vi besökte också farmor och farfars grav. Gravarna ligger nära varandra.
 
Sen började arbetsveckan. Måndagen började jag i Södertörnskyrkan där jag åt frukost hos LP-stiftelsen. Jag vet att vi har besökare som även är där, så jag tänkte att det kan bli en bra samverkan att vistas lite hos dem. På eftermiddagen åkte kyrkgruppen till Enskede kyrka som har 100-årsjubileum i november.
 
Till jubiléet har de byggt sin kyrka i lego!
 
Josef med sin fosterson - Jesus. Ovanligt motiv skulle jag tro.

Innan jag åkte hem hann jag läsa igenom tentan och skicka in den.
 
Tisdagen bjöd på besök, lunch med Väntjänsten, medarbetarsamling och nytt möte. Kvällen bjöd på vardagsmässa och knyppling i Hagsätra kapell.
 
Onsdagen bjöd på möte i Skogås under förmiddagen, efter det sopplunch och sorgegrupp mm på "hemmaplan".
 
Torsdagen bjöd på utvecklingssamtal, torsdagsträff, planeringsmöte och Macka-Mässa-Prat på kvällen. Bamse fick husera i svärmors lägenhet under kvällens arbetspass.
 
Huddinge kyrka i "höstglöd"
 
Idag är jag trött. Jag jobbar hemma. Andakt och brevskrivning står på agendan, telefonsamtalen har jag redan fått undan. Jag har också varit tvungen att ta tag i sopsorteringen som Sevab i Strängnäs börjat med. Jag har inte klurat ut var vi ska göra av alla färgade påsar, men det reder sig nog med tiden.
 
Nu ska jag göra lite nytta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0