Påsk postum

Påsklovsvecka... Det har varit ganska tomt på jobbet, många har varit lediga och gänget som jobbar med ungdomar har varit i Berlin med konfirmander. Men några har vi varit som hållt ställningarna i korridorerna.
 
 
 
Min arbetsvecka började med en lugn diakonimottagning, men efter lunch kom det in en äldre dam med en ung man hon fått kontakt med på kyrkogården. Han sökte jobb och ville lära sig svenska vilket han kommunicerade via sin telefon som översatte från arabiska till svenska och tvärtom. Det blev ett intressant samtal där vi knappade in våra frågor och svar på hans telefon... Varför jag nämner det är för dagen efter kom det in en annan ung man som sökte boende för han hade hört att kyrkan kunde hjälpa till med det. Jag tror det kommer sig av att kyrkan på många håll varit engagerade i transitboenden på olika sätt. Han kunde lite svenska... och jag tror att detta kommer vi se mycket av i kyrkan framöver. Vi har pratat om det men vi behöver prioritera frågan nu. På eftermiddagen åkte jag till Västerortspolisen för att vara behjälplig vid uthämtning av ett beslag som skulle återlämnas. På vägen hem ringde jag Janne och han satt med Bekki på ett fik i Stuvsta. Jag åkte dit och tog mitt eftermiddagskaffe. Bekki tog pendeln och Janne följde med till jobbet en stund, sen hämtade jag hundarna och hade meditationen på kvällen.
 
Det är ljust på kvällarna nu, men meditationen blir ändå stämningsfull. Kyrkorummet är så vackert.
 
Onsdagen blev intensiv. Efter en uppsats-intervju på förmiddagen svängde jag förbi Farsta Centrum där jag köpte virkgarn, broderigarn och sushi. Sushin gick i fort innan jag och kollegan for upp till Stuvstakyrkan för att möta upp vårt Torsdagsträffs-gäng som bjuds in särskilt till deras Onsdagsträff varje vår, så kommer de till vår Torsdagsträff på hösten. En ung tjej hade föredrag om sin tid som följeslagare i följeslagarprogrammet i Palestina och Israel. Superintressant ämne! Sen for jag och kollegan tillbaka till sorgegrupp. På kvällen åkte jag till Vianor i Handen och felsökte min bil. Ibland tappar den orken helt och det är inte så roligt när det sker på motorvägen... ingen annanstans heller för den delen.
 
 
På torsdagen röjde jag upp skrivbordet igen. Jag vill ju så gärna hålla min fina ordning där... sen gick jag och kollegan på Väntjänstens möte. Efter lunch renskrev jag både protokollet (jag blev protokoll-sekreterare på Väntjänsten möte) samt onsdagens intervju och skickade iväg dessa innan jag åkte till frissan och fixade frillan. En f.d. arbetskamrat hade tid hos frissan efter mig och det var så roligt att se henne! På kvällen plockade jag upp mitt nya garn och min nya fina ergonomiska virknål och började virka prästkragerutor efter ett mönster från Bautawitch.
 
 
Fredagen började jag med ännu en uppsatsintervju. Dessa intervjuer tjänar två syften. Dels är de förstås viktiga komponenter i min uppsats, men för mig är det viktigt att intervjuerna sker där mina kollegor jobbar. Jag intervjuar alltså alla diakoner i kontraktet och eftersom jag är kontraktsdiakon får jag i.o.m. intervjuerna ett gyllene tillfälla att hälsa på dem, se hur de jobbar och får via intervjuerna en god koll på diakonin i kontraktet, vilket är en av uppgifterna man har som kontraktsdiakon. Det är den roligaste delen av uppdraget, tycker jag! Jag lär mig massor! När vi var klara hämtade jag upp Rebekka som bor precis i närheten, vi åkte till Huddinge centrum och åt indiskt innan hon tog pendeln vidare mot Skokloster och Linnéa medan jag gick tillbaka till jobbet. Där hade jag ett besök och renskrev sen intervjun och skickade iväg den innan jag vände kosan hemåt.
 
 
Återigen hade jag lockat Janne in till Strängnäs för hundpromenad runt udden vid vattnet. Vi behöver göra lite roliga saker tillsammans och att gå ut med hundarna nånannanstans än hemma är riktigt mysigt. Sen åkte vi hem och åt rester till middag. Janne la sig att vila ett par timmar innan sitt nattpass och jag virkade några fler prästkragerutor...
 
Strängnäs i kvällsol
 
En ledig helg har börjat. Jag har mina planer... får se om de infrias...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0