Livat värre på föreningens årsmöte

            
             Det här vykortet skulle jag vilja trycka upp!
 
Ja kära nån! Oftast är ju livet ett pärlband av dagar som går i varandra. Men så ibland blir saker och ting bara kaos! Idag hade vi årsmöte i föreningen Knyppelpinnarna och det blev livat värre!
 
Igår åkte jag och hämtade "bakelser" till allergikerna. "Bakelserna" var smörgåstårtsbitar och dessa skulle vara gluten-, ägg- och laktosfria. Jag betalade och åkte hem. På kvällen fick jag för mig att jag skulle titta lite på dem och konstaterade följande. På innehållsförteckningen stod det lakosfri crème fraiche, men att det var äggula i majonnäsen! Samtidigt hade "hon" för hand skrivit minus ägg, minus gluten på innehållsförteckningen.
 
Så imorse gick jag upp klockan sex, åkte strax efter sju, och efter att ha lämnat Bamse och Rambo hos Monica och Arto ringde jag och frågade affären vad som gällde. "Hon " var ledig idag, men hennes kollega skulle ringa hem till "henne" och kolla. Snart fick jag svaret. De var gluten- och äggfria, men inte laktosfria. Jag fick sällskap ner för att hämta de stora smörgåstårtorna som vi beställt till Kallhäll samt inhandla ingredienser för att kunna göra en glutenfri smörgås utan äggig inblandning.
 

De var ruskigt goda!
 
Medan vi höll på där i köket kommer en man och vill ha hjälp. Fem barn sitter fast i hissen! Jag visar på telefonnummer till hissjouren och ber honom rycka tag i mig om de behöver mer hjälp.
 
Under tiden pågår medlemmarnas köp- och sälj, jag hittar 19 samlarpinnar och en nålupptagare samt äkta oblekt garn, alltså inte det färgade garn man numera säljer. Kl 11.00 har vi årsmöte och det gick jättebra.
 
Knypplargodis!
 
Efter årsmötet skulle en dam hämta nåt ur bilen och lyckades slå upp ett fem cm långt jack i huvudet när hon skulle hämta grejer ur bakluckan. Hon ville inte åka till sjukan utan la ett tryckförband med papper på såret samt en mössa så vi skulle slippa se blodet! Det gick så bra så, tyckte hon.
 
Snart insåg vi att hissen fortfarande stod stilla efter barnens hissäventyr och vi en dam som absolut inte kunde gå ner för trapporna samt en dam i rullstol … på plan tre … Jag ringde hiss-firman, men de sa att vi fick klara oss själva så vad skulle jag göra? Jag ringde räddningstjänsten. Medan vi väntade på den lyssnade vi på föredraget om Knypplingsakademin. Efter en stund upptäckte jag att den ena kvinnan ändå tagit sig ner för trappen till plan två. Jag gick ner och tittade surt på henne, sen gick jag upp igen. Tyckte det var urdåligt att ge sig av när jag ringt räddningstjänsten (hon kunde ju inte gå!), och dessutom utan att säga ett ord till mig. Fyra trevliga brandmän kom efter en liten stund. De hade fått veta av damen i trappen att de tagit för lång tid på sig, så hon hade kommit ända ner till bottenplanet själv. Men den rullstolsburna kvinnan var glad att få hjälp. Men de kunde inte få ner henne, så de ringde i sin tur ambulans som kom med trappklättrare. Så fyra brandmän och två ambulansmän invaderade Folkets Hus entré för att få ner henne. Ambulanspersonalen tog kvinnan på trappklättraren och fyra brandmän kånkade ner den tunga permobilen. Det blev en rät trevlig stund trots allt, ingen var sur eller irriterad. Ingen förutom killen på SOS som sagt åt mig att jag inte kunde ringa räddningstjänsten för att komma ut på nöjen - varpå jag frågade om det var ett nöje, eller ens rimligt, att lämna mina damer över natten i Folkets Hus för att vänta på att hissreparatörens reservdelar förhoppningsvis skulle komma under måndagen. Då gick det upp för honom att vi inte satt i en privatbostad och ville gå ut, utan att vi var på allmän plats och inte kunde komma därifrån. 
 

Till sist hade vi ett konstituerande styrelsemöte med nya styrelsemedlemmen. Efter det hämtade jag Bamse och Rambo. Rambo, som varit stabil över natten och morgonen hade blivit sämre igen och gjort på sig... men efter vi kommit hem och han fått middag har han varit stabil igen.
 
Nu har jag suttit och skrivit en del bland annat för föreningen. Vi får hoppas på en lugn natt, att Rambo bara behövde middag och medicin... jag har en mastodontvecka framför mig...

Kommentarer
Postat av: Ia

Jisses!!!!

Svar: Ska det va så ska det :D
Guggelutt

2016-02-15 @ 06:44:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0