Jul, jul, strålande jul

 
Vi har haft det så skönt i helgen! Efter att ha röjt lite i lyan i lördags åkte jag hem. Janne hade satt upp julgranen och den lös så fint när jag kom hem. Han själv kom inte hem förrän senare på kvällen efter sitt extrapass på jobbet.
 
 
På julaftonsmorgon sov vi länge, sen förberedde vi julmaten. Janne köpte en jättesöt köksgardin med domherre-honor på i veckan och jag ville ha en likadan till lyan, så eftersom vi inte hade något annat för oss åkte vi till Solberga för att köpa den. Men jag kom ordentligt i shoppartagen och köpte julgardiner till både vardagsrummet och köket, handdukar, en tomte, en dörrmatta, ett par fleecefiltar, småkuddar, ja allt möjligt smått och sött till lyan. Affären stängde klockan två och då åkte vi hem för att ta ut hundarna och gå över till grannen med en chokladkartong.

Det blev gratinerad hummer och grillad ryggbiff med potatisgratäng till middag. Vi skulle ha risalamalta till efterrätt men den orkade vi inte, det blev risalamalta till frukost idag istället. 
 
 
Janne stack till jobbet strax efter fem imorse, jag gick upp många timmar senare. Dagen har bjussat på lugn och ro, långpromenad med hundarna och så har jag skrivit nyårskrönika. Det har varit ett oerhört intensivt år så det har tagit sin lilla tid, men jag gillar den där års-summeringen. Det blir nionde året i rad jag summerar året i en nyårskrönika.
 
 
Nu har maken kommit hem och vi ska fixa lite mer jul-aktig mat idag. Lax med pepparotsgrädde samt julskinka och prinskorv med grovkornig senap. Rödbetssalladen har varit slut i alla affärer vi letat i så det blir kolhydratfritt idag. Nom-nom-nom!
 
Imorgon jobbar vi båda två, Janne jobbar dubbla pass och jag på gemensam jul... och svärmor ska vara hundvakt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0