Nyårskrönika 2017

Nästa år blir det jubileum! Det är nionde året i rad jag skriver nyårskrönika! Jättekul! Här har du mitt 20092010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 och nu kommer 2017.
 
Januari gick i pluggets och de korta resornas tecken. Jag jobbade högintensivt med uppsatsen i början av januari och kunde skicka den till Oslo för-handledning. Vi åkte på en kryssning, begravning på Åland, vi var en sväng över till Oslo och jag samt kollegan rekade Hälsingland inför årets kulturresa. Jag träffade också en "gammal" vän som jag inte sett på länge.
 
Rambo kollar in chihuahuavalparna!          Oscarsborg, Söderhamn, i vinterskrud
 
Februari gick fort. Väldigt fort. Men så hände det väldigt mycket oxå. En fin dag att nämna var Kyndelsmässodagen. Linnéa illustrerade jungfru Maria under predikan och Edwin var Jesus. Jag fyllde år och blev rejält firad, jag tatuerade mig och vi köpte både husbil och systemkamera. Mindre kul var att mina föräldrar fick ta bort sin trotjänare Hagge och min morbror blev riktigt dålig och hamnade på sjukhus. Vid Knyppelpinnarnas årsmöte blev jag omvald till ordförande ytterligare två år.
 
 
Mars blev en starkt känslosam månad. Våren kom med tranorna, det snöade igen, vi firade Världsböndagen i Flemingsberg och jag provade på plåtslöjd. Min morbror kom aldrig hem från sjukhuset utan hamnade på hospice där han somnade in. Bara en vecka senare höll jag ett föredrag om min forskning på Erstas kårstämma, nervöst till tusen, men det gick över förväntan bra.
 
 
April kom och gick. Jag gick ner 20% i arbetstid och arbetade intensivt med uppsatsarbetet. Morbror begravdes i Allhelgonakyrkan. Jag träffade ännu en vän jag inte sett på länge och vi besökte Kungsträdgården och njöt av körsbärsblomningen samt gick förbi Drottninggatan och minnesmärket efter terrordådet. Vi firade också Janne i en blandning av milt vårväder och häftigt snöfall. April april...
 
 
Maj var händelserik! Jag skickade in uppsatsenVårresan med daglediga gick i Röde Orms fotspår och så åkte maken och jag på en rundresa i Förenade Arabemiraten. Vi besökte Abu Dhabi, Dubai och Fujairah.
 
 
Juni präglades av knyppling och resor. På nationaldagen satt föreningen Knyppelpinnarna och knypplade vid Görvälns slott och efter midsommar åkte jag till Vadstena för en tvåveckors kurs. Däremellan hann jag åka samma kompis som i januari, en kompis som har både hästar och hundar. Med jobbet åkte jag på kulturresa som i år gick till Hälsingland, en dagsutflykt Parken zoo samt en härlig helg på hemmaplan med barn och barnbarn. Midsommar firades hos grannarna i deras bubbelbalja. Jag fick oxå det underbara beskedet att uppsatsen blivit godkänd = jag innehar nu en master i diakoni och det innebär oxå att fyra års halvtidsstudier i Oslo är avklarade.
 
 
Juli spenderades till att böra med i Vadstena på knyppelkurs. Jag jobbade två veckor till, sen började en skön semester vars första vecka spenderades hemma då vi var hundvakt till Minou, Linnéas hund. Sen åkte vi ut med båten.
 
 
Augusti - semester! Vi var ute 2 veckor i kustbandet med båten, hälsade på släktingar och vänner. Sen tog vi husbilen och åkte över till Åland där vi spenderade tid med släkt och vänner. Augustis två sista veckorna var jag åter på jobbet, varav de sista dagarna spenderades i Tyskland på en arbetsresa i Luthers fotspår. Intensivt och intressant. Vi fick inte bara följa i Luthers fotspår utan det blev också en resa på liv och död när en man i ett annat sällskap rasade ihop och fick hjärtstopp på väg upp till Wartsburg. Detta gav mig en rejäl tankeställare, jag dras ju själv med diverse krämpor och övervikt i kombination med ett stressat leverne, väl medveten om riskerna fortsätter jag ändå i samma spår. Man vet ju inte om man får uppleva morgondagen, typ?
 
Wartburg

Äventyren fortsatte i September. Förutom att jobba åkte maken och jag ner till Gotland och hälsade på ett par som vi träffade på resan till Förenade Arabemiraten i maj, jag tillbringade en heldag med äldsta dottern och hennes familj ute på Stallarholmen på en Alpackafarm, supertrevligt. Jag blev riktigt arg och skällde ut min läkare och fick därmed också hjälp med den värk som besvärat mig hela sommaren, vi plockade en hel del svamp och avslutade månaden med en helg hos mina föräldrar där vi hjälpte dem att städa garaget och göra höstfint i trädgården.
 
Gotlandspannkaka
 
 
Även Oktober var händelserik. Ängla fyllde hela 10 år! Höstresan gick till Borlänge, till Jussi Björlings hemtrakter och Sahlins strutsfarm. En förfrågan till mina kusiner på senvåren om jag kunde få köpa morbrors lägenhet för att slippa pendla bejakades. Sen kom semestrar och en bankkvinna som inte hade särkskilt bråttom i vägen... jag fick nycklarna redan under sommaren och bodde av och till i lägenheten för att kunna röja i dödsboet, men 6 oktober blev lyan min!  Bamse fick spendera några dygn på djursjukhuset då något fastnat i tarmen och han skulle opereras, men föremålet började röra sig och löstes upp så vi slapp operationen. Mamma fyllde 80 år och sista helgen i månaden åkte jag på knyppelmässa i Slagelse, Danmark.
 
 
November blev en otroligt känslosam månad. Den började med ännu ett dödsbesked då en av mina svägerskor valde att avsluta sitt liv. Veckorna som gick präglades starkt av detta då min syster valde att följa sin fru "från snaran till graven". Det var dock ett fantastiskt bra sätt att sörja på. En väninna snickrade kistan, jag fick bädda den, släktens kvinnor hjälptes åt att klä henne och männen kom in för att hjälpa till vid kistläggningen. Det blev vackert och värdigt. Jag missade begravningen för jag valde att åka på den bröllopsresa till Thailand vi planerat sen januari. Maken och jag firade 25 år som gifta den 25 november.
 
Tsunamimonumentet i Khao Lak
 
Det bidde en bamboo-tattoo också
 
Vi kom hem den 3 december och i veckan som följde blev jag rejält förkyld, men det gav sig i god tid före Lucia. Då var jag med på Novas första Luciatåg. Efter ett drygt år av planerande så öppnade knypplarna på ABF även knyppelutställningen den 15 december. Den hänger fram till 26 januari nästa år. Det känns faktiskt rätt stort! Trevligt julbord med jobbet på Hågelby, och en stilla julafton hemma med bara Janne och djuren. Jätteskönt. Nyårsafton kommer att firas på samma sätt.  Året har minst sagt varit intensivt, men nu är det tillända och vi blickar framåt, mot ett nytt fräscht 2018 🥂
 
 
🥂🎉🍾🎊🙏🙏🙏 GOTT NYTT ÅR 🙏🙏🙏🎊🍾🎉🥂
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0