Utöver det vanliga

Ibland händer saker slag i slag, det kan vara planerat eller oplanerat... eller en mix av bägge delarna. I november bokade jag en tid hos min favorit-tatuerare, Annie på Salong Betong. Hon är poppis så jag fick tid först i torsdags. I veckan bestämde jag mig för att gå på vårt årliga megaföredrag  på onsdagen och jag tog med mig Monica. Hundarna fick husera hos Arto och Nova under tiden. Till föredraget bjuds konfirmander och deras föräldrar mfl in och det är Tobias Rawet som under flera år kommit och berättat om hur han klarade Förintelsen. Oerhört starkt föredrag. Jag lyssnade för två år sen och det var lika starkt i onsdags. Han är inte det minsta sentimental, men väldigt rak på sak och att sitta i 1,5 timme och lyssna blir inte långtråkigt. Berättelsen griper tag i en och man undrar hur människan är funtad. Både hur klarar människan att göra så onda saker och hur överlever människan så onda saker?
 
 
Jag sov över hos Monica och torsdagmorgon bjöd på en magiskt vacker promenad över det gamla flygfältet i Tullinge...
 
 
Jag hade tagit ledigt några timmar mitt på torsdagen för att kunna förverkliga ännu ett tatueringsprojekt. Legenden om pelikanen som hackar sitt bröst blodigt för att ungarna ska överleva finns i några olika varianter, men det är också en symbol för Kristus död och uppståndelse. De bilder jag sett och sökt har tre ungar i boet, men jag ville förstås ha fyra. För mig är den även en symbol för min kärlek till mina barn. Bilden Annie ritade ihop är en mix av två väldigt olika bilder som jag fastnat för och jag är så nöjd.
 
 
Sen ett par veckor tillbaka bestämde jag mig också för att få ett hjärta på ringfingret. Jag växte ur mina vigselringar i och  med struman och de har legat i nattduksbordet i Ormkärr, tillsammans med några andra kära guldsmycken. Nattduksbordet slängde vi och smyckena åkte ner i nån kartong sista dagen vi packade inför flytten. Att sen hitta rätt kartong har visat sig inte vara det lättaste. De är fortfarande nerpackade nånstans. I år kommer Janne och jag fira vår 25:e bröllopsdag. Annie och jag googlade på olika hjärtformer och då insåg jag snabbt att jag skulle inte ha ett, utan två hjärtan. Jag blev så nöjd! Fram till dess att jag hittar mina ringar och kan gå till guldsmeden för att slå ut dem en storlek så får dessa fina hjärtan duga.
 
 
Igår jobbade jag hemifrån. Efter jobbet gjorde Janne och jag en liten "utflykt"... mer om det senare, eventuellt....

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!
Vet inte hur jag ska kontakta dig.
Skulle så väldigt gärna ha en kopia på pippitröjan
Hur gör jag?
Hälsningar/ Kicki

Svar: Hej Kicki! Jag behöver bara din adress så fixar vi det. Vänligen, Gunilla
Guggelutt

2017-02-18 @ 14:29:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0