Wherever I lay my hat, that´s my home

Jag avger inga nyårslöften längre, men på sätt och vis avgav jag ändå ett inför detta år... : Jag vill längta! Känna förväntan.
 
Tänk att vår hytt hade en papegoj-tavla.
 
Strax före jul överraskade min käre make mig med att ha bokat en Skärgårdskryssning på Birka Paradise i början av detta år och det blev perfekt. Jag har verkligen haft något att se fram emot inför att jag lämnade in uppsatsen för det jag hoppas blir mitt sista handledningstillfälle. För en vecka sen på lördagen, efter att ha jobbat intensivt med den runt jul och nyår, skickade jag iväg den. På söndagen åkte vi. Det var ko-lugnt på båten och det passade oss perfekt. På söndagskvällen åt vi gott och satt sen i dansbaren och tittade på ett antal par som kunde dansa och det gjorde de till Titanix bra blandning av låtar.
 
 
Kryssningsmenyn bestod av oxbringa med olika godsaker på, hälleflundra med rotsaker och en chokladmoussebakelse med maräng. Till det drack vi ett fantastiskt gott vin, Lander-Jenkins.
 
 
På söndagen efter frukost handlade vi lite och gick sen upp till spa-avdelningen. I spa-baren där man skulle betala kände jag hur det fullkomligt kittlade av välbehag i hela kroppen när jag såg ljuset från de enorma lamporna i taket. De hade både UV och dagsljus-belysning. Efter att ha tagit mig ett dopp, legat under lamporna en timme och njutit gick jag till min bokade ansiktsbehandling...
 
Because I´m worth it!
 
Fika innan hemgång. Croissant med chokladmousse.
 
På hemvägen hämtade vi hundarna hos Monica och Arto som tagit hand om dem. Vi blev bjudna på middag och Linnéa var också där med sina två minsta barn och de båda hundarna. Härligt med så fullt hus!
 
Efter denna härliga start på veckan har arbetsveckan varit alldeles lagom. Och på tisdagen efter jobbet var det styrelsemöte i föreningen Knyppelpinnarna. Vi höll på till 20.00. Sen sov jag över hos svärmor som haft sällskap av Bamse och Rambo som jag lämnade av där efter att ha hämtat dem på dagis. På torsdagen sov jag och hundarna över hos Monica och Arto för jag skulle upp tidigt på fredagen och gå på frukostmöte och en föreläsning om sorg i ett neurobiologiskt perspektiv... så superbra! I övrigt har jag haft besök, varit på möte och hos tandläkaren, höstens sorgegrupp var inbjudna till en lyckad återträff, torsdagsträffen bjöd på film - Monica Z - och skrivit en hel del, redovisningar över det som varit och ansökningar till sånt som ska bli.
 
 
Wherever I lay my hat, that´s my home... På somrarna tycker jag inte det är något problem, men på vintern är det skönt att ha möjligheten att sova hos nära och kära när kvällen blir sen eller morgonen tidig. Nu blev det på det viset att jag sov borta varannan dag i denna vecka och det känns lite idag, jag är trött! Man sover aldrig så bra som i sin egen säng. Idag tänkte jag fortsätta med uppsatsen, men nej den får faktiskt vila lite till. Jag har inte fått tillbakamelding på det jag skickade förra helgen och jag kan behöva en hel-ledig helg. Det var det där med att få känna längtan och förväntan, att inte fastna i "måste" och "ska". Jag har två noveller jag lovat läsa samt tre böcker, förvisso arbetsrelaterat, men ändå....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0