En ängel flög förbi...

Det är så konstigt att tänka, att tills för bara några veckor sen satt jag varje morgon och sms:ade med min morbror. I flera år har vi hållit på så, en morgonhälsning, några dåliga rim, ibland fick jag något telefonsamtal om han inte hade tid att smsa tokigheter. Jag var inte ensam om att få sms, han skickade sms och ringde ett antal personer varje dag. Han var sån, omtänksam till tusen. För drygt tre veckor sen hamnade han på sjukhus och ytterligare någon vecka senare hamnade han på hospice. I fredags gick han bort och nu är han oändligt saknad, av mig och av många.
 
 
Han har levt ett spännande liv och engagemang saknades inte, han var engagerad i både sitt arbete, i sin familj och släkt. Och alla hans historier sen.... Hans berättande var som en oändlig sagoskatt, om barndomen, om ungdomstiden på Söder, om sitt jobb som reporter och så vidare. Som 18-åring startade han Söderklubben efter ungdomskravallerna på Söder under påsken 1948. Jag lyckades leta reda på journalfilmen ... Sex minuter in i filmen kommer repotaget om Söderklubben och 8.22 syns ordföranden himself --> http://www.filmarkivet.se/movies/veckorevy-1948-03-08/ <-- Han ville hålla de bråkiga ungdomarna från gatan och har blivit kallad den tidens Anders Carlberg. Södermalm då kan jämföras med dagens Rosengård. På Youtube hittade jag en film där han berättar om sin barndom och ungdomstid på Söder. --> https://www.youtube.com/watch?v=8lzpMwkcJA4 <--. Han jobbade i över 40 år på Aftonbladet och hade både skrivandets och talets gåva. Inga familjehögtidligheter var utan en rolig berättelse ur hans enorma minnesbank. När han blev pensionär började han att resa. När han passerat 70 år åkte han buss genom Indien, sov i tält i Serengeti, vandrade på kinesiska muren osv osv och han visade en oändlig mängd bilder från sina äventyr. När jag eller något av mina barn haft det tufft har han funnits där. Han har haft lektioner i anti-mobbing och föreläst om fack och arbetares rättigheter för mina barns skull. Alla människors liv är tungt i perioder, jag har ofta använt honom som förebild när det gäller att se livet positivt, även när man helst vill dra nåt gammalt över sig.
 
Förra veckan var jag hemma med värk i kroppen, nu ska jag ta mig samman och gå vidare. Kroppen håller så länge den håller. Sorgen får ta sin tid och kraft. Livet fortsätter tills det är slut.
 
 
En ängel flög förbi,
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende
på vår jord,
Som en sol som värmer oss
Och som himmels stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets
skeende - med en tro:
Kärleken är
(Text: Ingela Pling Forsman)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0