Långhelg på Gotland osv -->

Minns ni UAE i maj? Vi var ju på rundresa i Abu Dhabi, Dubai och Fujairah samt Oman... och på nervägen, under mellanlandingen i Düsseldorf, mötte vi ett par som vi sen umgicks med av och till hela veckan och hade jättetrevligt med. Hon var diakon och de bor halvårsvis på Gotland där han är född. Vi blev så goda vänner att vi blev bjudna till dem på Gotland och dit for vi i helgen. På skoj sa Janne när de bjöd ner oss att ge hustrun (mig alltså) mailadresser, telefonnummer, skonummer, kragnummer, ja allt som är behövs för att hålla kontakten, och det fick vi, allt utom kragnumren. När vi nyligen åkte på husbilsemester och jag blev så raggsocksinspirerad kom jag på att det är klart att de ska få varsitt par hemstickade raggsockor! De bor ju halvårsvis i Jämtland (!) där hon är född och skonumren hade vi ju fått!
 
 
Sagt och gjort, nytt garn inhandlades och raggsockor stickades! Under de långa bussresorna i Lutherland blev de klara.
 
I torsdags åkte vi ner till Gotland. Vi fick bo i deras härliga gäststuga, god mat serverades och den sena kvällen tillbringades i deras 40-gradiga bubbelpool under stjärnorna.
 
 
I fredags och lördags gjorde vi spännande utflykter till Hoburgsgubben, Storsudret, Holmhällar, Skär osv.
 
 
I Vamlingbo prästgård såg vi Lars Jonssons utställning och njöt av trädgården som Linné sägs ha gjort ritningarna till.
 
S´s hemlagade Gotlandspannkaka, bättre än så här blir det inte!
 
Öja kyrka blev för mig extra spännande. Dels att få se Öjamadonnan men också att få se St Lars  i medeltida målning.... Wow!
 
 
Jag blev dock inte klok på vilken som var Öjamadonnan. De båda träskulpturerna, den vid triumfkrucifixet eller den i koret, de var identiska så när som på färgen.
 
 
I söndags var det diakonins dag och det firade jag och S i Vamlingbo kyrka.
 
 
De hade en jättefin utställning: I telefonen finns hela människan, den skulle jag vilja ta med mig som inspiration till mitt jobb.
 
Vi kom hem natten mot måndag, och måndag hämtade vi en ny soffgrupp och köpte en ny säng som vi ännu inte hämtat. Tisdag åkte Janne till Mallis med grannen och jag jobbade nästan 13 timmar. En full diakonimottagning där jag valde bort lunchrasten för att hinna med efterarbetet, medarbetarsamling, hämta hundar och ge dem en kort promenad innan en supertrevlig återträff efter Hälsinglandsresan.
 
 
Idag blev det mer  humant med arbetstiden då jag fick ett återbud och flyttade min friskvård till klockan 14 istället för 17... Hemma halv sju. Skönt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0