Mandelskola med mycket mera

Dagen började i tid som en vanlig arbetsdag. Efter morgonrutinerna och en kortare runda med hundarna åkte jag till Skokloster och lämnade hundarna hos Linnéa som tog dem direkt på morgonrunda tillsammans med sina hundar och Edwin. Jag for vidare mot Folkets Hus i Kallhäll där vi fick en mandelskola i föreningen Knyppelpinnarna av vår egen Eva Wikström. Vi  hade styrelsemöte kl. 10.00 så jag hann inte med den första delen då det utlärdes fyrkantiga mandlar, men dem tycker jag ändå att jag fått hyfsad ordning på, det är bara övning som gäller. Men de ovala mandlarna fick jag till mig, även om jag som ordförande sällan hinner knyppla så mycket under medlemsmötena. Mitt uppdrag är så roligt, det utspinner sig alltid en massa samtal och jag får tips på aktiviteter och föreläsare och andra spännande människor.
 
Bladmandlar
 
Denna jättestora sjal i (troligen) rysk bandknyppling är full av bladmandlar. Örhängena är i metalltråd och bladen är just bladmandlar på en nätbotten.
 
Andra sätt att använda mandlar på. På lejonet har Eva Wikström använt mandeltekniken till tänderna och Margareta Andersson har använt mandlarna till hornen på de fina älgarna.
 
Efter mötet hade jag lovat att åka hem till en medlem som inte längre ser att knyppla. Hon ville lämna två dynor och lite pinnar. Hon öppnade sina lådor och jag fick ta del av hennes skatt. Vilka otroliga knypplingar hon gjort! Jag bara gapade! På vägen hemåt sen tänkte jag om man skulle fråga om man kunde får skriva en artikel om henne och fota lite av det hon gjort till föreningstidningen... Jag måste nästan fråga! Men jag for inte hem direkt. Först hämtade jag barnbarnet Ängla som sovit över hos en kompis i Kallhäll, sen lämnade jag grejer hos en kusin som bor på vägen mot Skokloster där middagen stod serverad när Ängla och jag kom. Monica med familj var också där. Den enda som saknades var pappa Mattias som är med i Aurora, vilken för övrigt märktes av rätt väl på vägarna. Ängla och jag lyckades "fastna" i en kolonn, vilket inte var helt tillåtet, men det var ingen som sköt på oss....
 
Passade förstås på att fotas med barnbarnen när de är samlade
 
En ny dag har grytt... Jag är ledig från jobbet idag och önskar mig ut att leta svamp. Vi får se hur det går med det, men mitt knä håller för det nu! För övrigt står bankärenden och knyppelkurs på schemat. Blessed!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0