Konstigt... ✈️

Får inte ro i kroppen, ligger vaken och tänker. Igår vaknade jag på Teneriffa tillsammans med maken, vi åt frukost på balkongen och rullade iväg söderut längs kusten. Otroliga vyer längs slingriga vägar.
 
 
Tänkte på guancherna som levde här när spanjorerna kom på 1400-talet. Mångas dem var blonda och blåögda och de tros ha stammat från berberna i Nordafrika. De levde i grottor och mumifierade sina döda. En spännande anekdot fick vi höra om Vilaflor på Teneriffa, Spaniens högst belägna stad (eller en av dem iaf)...namnet kom sig av att ett spanjor på platsen såg en vacker guanche-flicka och sedan berättade: Vi la flor = Jag såg en blomma! DNA-tester visar att 40-70% av befolkningen på Teneriffa härstammar från guancherna.
 
 
Flyget var försenat men flög ikapp det mesta av tiden så vi landade bara nån kvart efter utsatt tid. Flygtiden både dit och hem gick fort då jag såg film. Ner såg jag Wonder women om amazoner och andra världskriget samt Absolutely fabulous. På hemvägen såg jag Bucket list och Wonder woman igen. Blev så överförtjust i amazonerna och tron på det goda. Bucket list var oxå jättebra men Absolutely fabulous-filmen levde inte upp till serien som faktiskt ibland är riktigt kul.
 
 
På Arlanda fick vi vänta på väskorna i över en timme så vi hämtade hundarna strax före midnatt. Tittade på klockan först när jag tog kvällsrundan och konstaterade då att klockan var 00.32. Låg i säng vid ett, somnade halv tre, vaknade strax efter fyra och gick upp kvart i åtta. Hade sagt att jag skulle vara kompledig på fm, men jag var ju klarvaken så jag pallrade mig iväg till jobbet. 
 
Frukostutsiken imorse skilde sig något från den igår... idag tittade jag ut på en snötäckt balkong...
 
Igår satt jag i shorts ute på en balkong...
 
Dagen har varit överfull som alltför ofta denna höst. Lunchrast tog jag iallafall med min närmsta kollega som slutar nu. Före lunch hann jag tömma ut några liter utgången näringsdryck, plocka i papper och börja rådda i ekonomi på olika plan, prata i telefon, gå igenom posten och sålla i inkomna mail. Efter lunch hann jag inte ens gå på toa mellan möten och besök förrän halv sex när jag skyndade från jobbet för att hinna köpa en salladsrulle på pizzerian innan dagisstängning. Jag börjar förstå varför inte läkaren lägger nån energi på mig. Han menar att jag måste stressa mindre och gå ner i vikt, jag svarar att jag vet det... sen händer inget mer...
 
Nej, jag ska se om jag hittar John Blund. Han verkar ha blivit kvar på Teneriffa! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0