Det gick inte…

… att kliva upp imorse. Sov nästan ingenting på hela natten. Tusen tankar. Jag ställde fram klockan till halv sju och tänkte möta upp skyddsronden lite senare men när jag gick upp ville jag bara gråta. Jag förträngde min "präktiga flicka" och mailade att jag inte skulle komma. Vi är flera skyddsombud och alla var inte med igår, nån fler skulle komma idag, jag hade dessutom sammanställt punkterna från Hovsjö så inget kommer att missas. Kröp ner under tyngdtäcket och bad till Gud om lite vila 🙏 Gick upp kl nio och duschade varmt och länge innan jag matade djuren och åt frukost-lunch ihopkrupen under en filt i vardagsrummet. Måste släppa det som hände igår, får inte gräva ner mig i det och känna mig som en fårskalle. Jag har aldrig haft problem att lära mig nya datorsystem, men att bli så förblindad av att tro att det är ett nytt datasystem som jag tror att jag är för korkad att komma in i, så visar det sig att jag inte fått tillgång till det, det suger hårt! Dessutom har jag jobbat väldigt mycket de senaste veckorna och sovit dåligt så jag är jättetrött, har inte haft någon nämnvärd tid till återhämtning och reflektion.

Gick en 45-minutare med hundarna trots 11 minusgrader, allt för att försöka komma tillbaka till en inre balans. Min chef ringde och vi hade ett bra samtal, sen plockade jag ihop mig och åkte till jobbet. Jag ville ju inte missa hantverksgruppen‼️

Det blev en fin eftermiddag i Hovsjö. Det kom lite nytt folk idag och vi blev sju stycken! Efter jobbet åt jag medhavd matlåda och åkte sen upp till Tallkrogen för fotvård 👣 och för en snabbvisit hos en väninna jag inte sett på evigheter och som ville köpa min bok 📖 Det var härligt att ses men det blev kort. Stannade till på McDonalds för att köpa lunch till imorgon… så blir det ibland 😃

(null)

NU SÄNG 💤 


Arg som ett bi 🐝

… och jag kommer antagligen fortsätta vara arg tills jag varit arg klart! Anledningen till min, i mitt tycke motiverade ilska, är att trots flera påpekanden om att min dator inte fungerar som den ska, samt vädjanden om utbildning för att förstå det nya systemet, så fick jag idag en helt annan kunskap, nämligen att jag inte är inkopplad på det jag behöver vara uppkopplad till. Jag trodde att topplocket skulle flyga av 🤯 Jag har jobbat i tre månader och inte använt datorn på två (jag har jobbat via telefonen) då jag inte kommer in i det jag behöver. Idag stod det klart att det inte beror på min inkompetens utan på att nånstans har någon missat att ge mig access till tex det gemensamma datorbiblioteket. Det är som att ha stått inför en låst dörr och försökt påtala  gång efter gång att jag inte kommer in, blivit ignorerad tills någon låser upp dörren med en nyckel 🔑 Tänk så mycket energi och arbetstid jag kunde ha sparat om jag haft tillgång och kommit in i våra gemensamma dokument istället för att springa runt och jaga folk för att få svar på tillsynes banala frågor. Jag är jättearg! … men det kommer att givetvis att gå över. Självklart är jag lika skyldig då jag borde bett om en nyckel istället för att vänta på att någon annan skulle låsa upp dörren. Kruxet är att jag inte förstod att det var en nyckel jag behövde 🔑 Istället har jag jagat kunskap och svar på andra sätt, vilket borde visa på min problemlösningsförmåga. Hade jag fattat att dörren/systemen var låsta hade jag bett om nyckeln. Detta bidrar förstås till min ilska för jag känner mig så dum i hela huvudet. 

Nåväl. Dagen har varit spännande. Jag har deltagit i min första skyddsrond och bland annat besökt den "nya" kyrkogården som funnits på Östertälje-sidan i ca 100 år. Tveta, St Ragnhilds-gården och St Ragnhild kyrka gicks oxå igenom. Mycket hade blivit åtgärdat sen förra skyddsronden men nytt hade kommit till, det är ju så det är.

(null)
Tveta kyrka

(null)
Blev lite överraskad av den virkade brudkronan på jungfru Maria i Tveta.

Jobbade till halv sex i ännu ett tappert försök att bli klar till på fredag 🕠 men sen var jag tvungen att åka och hämta hundar innan dagis-stängning.

Lagade torsk till middag och har i övrigt bara försökt ta det lugnt…




Min söndag 🌺

När vi gick kvällskissen igårkväll var det nåt som smällde till vid huset bredvid det hus varifrån den attackerande älgen kom rusande för fem år sen. Det bekom mig inte, men när ett stort djur snabbt travade iväg gick pulsen upp i 200. Jag hojtade till och fick upp ficklampan men såg inget 👀 Att djuret liksom travade gör att jag uteslöt rådjur, vildsvin har jag inte hört men misstänker i efterhand kanske vildsvin eller snarare älg… eller om vargen är tillbaka. Så svårt att höra när natten förstärker alla ljud.

(null)

Natten blev inte så kul. Kunde inte somna. Antar att min härliga inaktivitet igår var orsaken till det. Framåt småtimmarna slumrade jag oroligt och drömde mardrömmar. Först försvann Rambo och efter ett dygn fick jag ta på mig att avbryta sökandet då det var flera minusgrader och man sett bland annat varg i området. Det var skönt att vakna till och känna värmen från hans lilla kropp och höra honom snarka. Föll i slummer igen och nu befann jag mig i Afghanistan. Jag stod hukad i ett hörn, iklädd burka, och åt äggröra med stenhårda ärtor 🤔 Vågade inte möta männen omkring mig med blicken utan försökte göra mig osynlig. En sekvens senare befann jag mig i en skola där läraren bad mig och sina få kvarvarande elever att hålla honom om midjan när vi gick över skolgården. Jag förstod att han skyddade oss från krypskyttar med sitt liv som insats. När jag vaknade till igen valde jag att kliva upp, tre minuter före klockan skulle ringa ⏰ Då insåg jag att jag ställt klockan en timme fel och fick superbråttom. En timme för lite på morgonen är bara för mycket! Men maken ringde att han var på väg hem så jag kunde lämna hundarna orastade och bara åka när jag fått i mig frukosten…  
 
Kom till jobbet 8.03, valde förbön och kollade evangeliet. Resten gick som på räls, typ. Den pensionerade Hovsjö-prästen var där och ville prata Hovsjö. När vi var klara i Hovsjö åkte jag till St Ragnhild och jobbade en stund till. Har jobbat 50 timmar denna vecka…

(null)

Hemma doftade det underbart. Ett tänt ljus och varm glögg stod på bordet 😍

(null)

Ägnade en stund åt att lägga in mina jobb i outlook medan maken gick ut med hundarna, sen ställde han sig vid spisen och lagade Heta Räkor 🍤 Hann diska och drog sen iväg på årets sista knyppelkurs. 

Det var en hit att flytta kursen från måndagar till söndagar. Varför vet jag inte riktigt, men jag är inte alls lika stressad som när man kommer från en arbetsdag. Nu var det arbetsdag idag men som regel är det en skön avslutning på helgen. Mina elever överraskade mig med en jättevacker blomstergrupp som en av dem satt ihop. Röd begonia, murgröna, aloe vera … och en chokladask samt en liten halmstjärna ⭐️ När jag kom hem klippte jag försiktigt upp påsen så jag inte skulle förstöra något.

(null)

Inga äventyr på kvällens kissenad. Hoppas få sova gott inatt 💤 




Min lördag

Det var varit min dag idag. Sov länge, pysslade om blommor och tvätt och satte mig att läsa. Jag har några böcker jag vill läsa men jag får liksom aldrig tid. Tidigt imorse åkte maken till jobbet och min almanacka var helt tom. 

(null)
Det var en trevlig överraskning att hitta författarens hälsning när jag slog upp boken 📖 

Valet föll på feelgood: Bokbussen kommer vid midnatt av Sofie Axelsson. Jag köpte boken av en av mina knyppelelever vars dotter är självaste författaren. Den var jättebra, man rycktes med, inga obehagligheter utan alldeles perfekt en trött lördag när jag bara behövde läsa…

(null)

Ett par promenader blev det förstås och den enklaste av middagar - majskakor och wannemei-räkor snabbt uppstekta i smör, curry och vitlök.

Nu ska jag bara titta klart på "Så mycket bättre" innan jag går och knyter mig. Har blivit svårt förtjust i Maxida Märek. Vilken kvinna 🏋️‍♀️

(null)



Den största nackdelen…

… med att "bo på landet" är att man inte kan "åka till landet" när det är helg. Nu tänker inte alls klaga över detta för jag inser vad jag har och njuter fullt ut av att bo på landet, men ibland liksom slår det mig. När barnen var små åkte vi ut till Kökar på somrarna och loven, senare hade vi även tillgång till hus i Roslagen… men vi sålde andelarna till dessa då samägandet inte alltid är så enkelt. Dessutom tänkte vi på den dag ett stort antal barn ska ärva. Ett år senare köpte vi vårt sommarhus utanför Strängnäs där vi tänkte att våra barn och barnbarn skulle få skapa sina minnen, men efter bara fem år bosatte vi oss permanent och har snart bott i hela åtta år! Men jag saknar att "åka till landet" mellan varven. Antar att det är miljöombyte eller möjligheten till nån sorts avkoppling man blivit bortskämd med…?

(null)
Bild från förra året

Idag unnade jag mig lite sovmorgon eftersom jag jobbade hemifrån. Admin på fm, bla statistikrapportering och kvittoredovisning, sen lunch med webinar, i det sista för veckan "fri från våld" berättade Relationsvåldcenter om de olika våldstyperna och sitt arbete med män som slår.

(null)         

(null)

Efter lunchwebinaret åkte jag på hembesök och gtj-planerade via telefon på vägen dit 📞 När jag kom hem avslutade jag arbetsdagen med att nogsamt gå igenom alla oöppnade och obesvarade mail, sen lagade jag Wallenbergare med smashed potatoes/carrots med sås på svart trumpetsvamp 🥕 

(null)

Som vanligt så här års blev det en lugn kväll med stickorna vid Tvn. Nu sitter armar och bål ihop och om ett par varv ska mönsterstickningen påbörjas 🧶 Det ska bli spännande. Somnade sista kvarten på programmet om Nasca-linjerna i Peru. Synd, det var spännande! Kvicknade dessvärre till på den kyliga kvällspromenaden.

Jaja, vad är väl en bal på slottet? Lika bra att krypa i koj.

❤️❤️❤️


Nej det är ingen vanli da 🎶

… för de e våran bröllpsda 🎵

Idag firar vi inte, men med undantag för förra året, pandemiåret, reser vi alltid någonstans i anslutning till vår bröllopsdag. Flera år har vi varit på Åland och Jan Karlsgårdens julmarknad, vi har besökt Gotland, Selma Lagerlöfs spa i Värmland och flera av Kanarieöarna samt Madeira, men när vi firade 10 år och 25 år åkte vi lite längre, till Thailand, och när vi firade 20 år åkte vi till Mexico.
 
Mexico 2012:
(null)         

(null)

(null)

(null)

Thailand 2017:
(null)

(null)

(null)

Idag har vi varit gifta i 29 år och det har varit en vanlig arbetsdag, men snart åker vi ✈️ 

Min dag började med diverse admin i Hovsjö. Bland annat gick jag igenom dagen noggrant. Halv 11 mötte jag upp musikern vid Attendo och kl 11.00 hade vi gudstjänst för 10 boende. Min kollega är sjuk men jag hade fått hennes förberedelser och kände mig trygg med dessa, även om det är lite nervöst när man gör nåt första gången själv. 

(null)
Det var varmare och mer syrefattigt bakom visiret än bakom munskyddet som jag brukar ha när jag går med min kollega. Ännu en ny erfarenhet. 

När jag tillbaka till Hovsjö satte jag mig direkt med veckans fjärde webinar på temat "en veckan fri från våld". Idag om Barnahus.

(null)

(null)

Efter lunch sydde vi ihop vardagsgudstjänsten - min nyaste kollega, vaktmästaren och jag. En ny musiker kom och han tryckte på med orgeln i två av psalmerna vilket gav en härlig adventskänsla. Mysigt kyrkkaffe som vanligt. Kom ifrån jobbet ca en kvart över fyra vilket är mycket tidigare än resten av veckan. 

När jag kom hem tog maken hundarna medan jag fixade middag. Det är visst säsong för exotiska frukter för maken kommer hem med allt möjligt smått och gott. Idag var det en ananas🍍… men jag hade redan planerat för mangokyckling då mangon han köpte förra veckan började bli övermogen.

(null)

Imorgon är det granatäpplets tur.

Han hade satt upp flaggstångsgranen oxå och efter middan sköljde han av min vrålskitiga bil oxå 🚙 

(null)
 
Lugn kväll vid tvn, stickorna orkade inte med nån motion…

🌎 Godnatt världen 🌍

Honsdag

(null)
Soluppgången imorse var rosa

Grymt intensiv dag! Före mottagningen imorse besökte jag Pingstkyrkan med min nyaste kollega. Vi lämnade alldeles för få biljetter till julkassen till dem, men en kille kom ner senare på fm och hämtade fler. Vi hade ett bra samtal kring kassar, presentkort och utlämning av dessa i julveckan. Tjugo i tio morgonbön på Gåvorna och därefter mottagning… av vilken min nyaste kollega tog det mesta förutom ett samtal jag påbörjade för  några veckor sen. Själv sprang jag som en skållad råtta mellan allt möjligt som bråttom-mail, biljetter, telefonsamtal och så lämnade jag tillbaka de liturgiska plaggen efter begravningen i fredags. Kvart i 12 satt jag bänkad vid telefonen för ett webinar om Södertälje-jourerna - Brottsofferjouren, kvinnojouren och Juventus. Riktigt bra!

(null)

Tjugo i ett rusade jag till lunchrummet för en snabb lunch, därefter ett besök som omvandlats till telefonsamtal, sen hembesök och till sist samtal i Hovsjö. 

(null)
Jag fick en fantastisk present av min fd praktikant och nyaste kollega. Fick en tår av tacksamhet i ögat när jag vecklat upp det röda pappret 🥲❤️

Kom hem halv sju, lagade spenatsoppa och somnade så småningom vid Morden i Midsommer. B. Hann se det första mordet och vaknade till upplösningen av två mord 🙄 Men nu sitter iallafall båda armarna och bålen på samma rundsticka 🧶 Har jag lite ork imorgonkväll börjar jag sticka spetsmönstret 😃

(null)

Nej, veckan är långt från slut så nu är det dax att törna in på riktigt…


Inte helt enligt plan…

(null)
Fantastisk soluppgång imorse 😍

… men bra ändå. Var följeslagare till en person som skulle träffa läkaren på morgonen och det slutade med en sväng till akuten så förmiddagens planer fick ändras. Kom tillbaka till Hovsjö lagom för lunch och sen deltog jag och en kollega i ett webinar från Ronnaskolan och hur de jobbar med elevhälsa. Även detta på temat "en vecka fri från våld".

(null)

Arbetsdagen avslutades med hantverksgruppen som startade idag. Det blev en alldeles perfekt start tycker jag. Vi var sex stycken varav två helt nya besökare i Hovsjö. Jättetrevligt! Jag lärde vaktmästaren att knyppla och bistod en virkande dam som ville fräscha upp sina kunskaper. Jag knypplade en bokmask som jag gav till en dam som bakat och så hann jag sticka klart arm No två på min Rauma-tröja 🧶 

(null)

Det ska bli spännande att se om gruppen kommer att utvecklas till en kombo mellan språkcafé och hantverksgrupp…

Kom hem vid sex, gick ut med hundarna och gjorde supergod torsk till middag. 

Jag sov urdåligt natten som var, tror jag ska be maken ta sistanaden och krypa i koj 😴 

Små och stora pälsar

Både maken och jag klev upp halv sju imorse. Tjugo i åtta kom bredbandsfixarna och kopplade in en dosa. Inom några veckor kommer de och gräver in fiber. Maken åkte till jobbet och jag satte fart. En intensiv förmiddag som handlat om att sy  ihop  LT-klappen från församlingens sida🧵 Det är så många små bitar som dyker upp så hela projektet känns som ett enormt lapptäcke, det känns som jag konstant hittar nya lappar som ska tillfogas. Fick god hjälp på vägen av en kollega som nyligen slutade i Södertälje 💚 

Halv 12 bröt jag för ett webinar som Samordningsförbundet i Södertälje ordnat. Hela veckan sänds lunch-webinarier på temat "en vecka fri från våld" och jag har anmält mig till alla. Idag var det Rebecca Romero som berättade om sin bok  "Den osynliga buren" 📕 

(null)

Webinariet drog ut på tiden men jag gav mig ändå tid att ringa lite innan jag gick ut på vovvenad 📞 

Äventyret finns konstant runt knuten känns det som. Jag hade tänkt gå lite längre, men när en stor älgtjur stod 15 meter in på elgatan fick jag snabba fötter hem 👣 Jag tycker ju att jag har haft min fair share av älgäventyr, men jag hejdade mig efter ett par meter och smög tillbaka för fotobevis, men fotona blev inte så bra. Jägarna sköt en fjolårskalv i dåligt skick förra helgen som de fick gräva ner … denna hade ju varit en trofé, både nåt att äta och berätta om 🍽 

(null)

Nästan hemma gick Rambo till attack mot urberget. Suck, täckte jag, typiskt min lilla pitbullwannabee. Döm om min förvåning när urberget började pipa! Han hade fått fatt i en liten sork och snabbt fick han hjälp av brorsan. Jag drog åt mig hundarna för jag vill vare sig att de ska äta sork eller bli bitna av sork. Sorken kved några sekunder, men sen fick den fart och for ner i ett borrhål.

(null)

(null)
Den delade tydligen håla med en stor spindel 🕷 

Fixade lite fruktsallad med yoghurt till lunch. Mogen mango 🥭 och granatäpple… granatäpple är ett bra namn på en frukt som bidrar till att köket ser ut som Stockholms blodbad efter att man dissekerat den🩸

(null)

Eftermiddagen gick på tema sorg, minnesanteckningar och tidrapportering. Var klar med jobbet klockan sex 🕕 då värmde jag rester från frysen medan maken gick tredjenaden. 

Lugn kväll med stickor och tv 🧶 








Härliga helg

Jag såg på fredagkvällen att jag fått flera jobb-mail, men jag var mentalt så trött efter begravningen plus att dotter med pojkvän kommit på besök, så jag släppte jobbet helt. Jag behövde verkligen ha helg! Jag avstod drink samt badtunnan och somnade flera timmar före min familj på fredagskvällen.

Lördagen blev en mysig dag där jag fick umgås ömsom med dottern, ömsom med hennes pojkvän, vila och sticka. Ryggen sköt på morgonen vilket jag misstänker hänger ihop med att jag halkade i svampskogen förra helgen. Ryggen har ömmat hela veckan och sen stod jag ju på betonggolv flera timmar på fredan… Men hursomhelst var Ragnar väldigt nöjd med att Bekki var på besök. De har ju bott ett antal år i samma hus.

(null)

Jag åkte in till Strängnäs och kompletteringshandlade och gick en längre promenad med hundarna, där jag mötte upp far och dotter som varit ute och plockat svamp. 

(null)
Redo för svampskogen. De är så lika, far och dotter… om hon odlade mustasch skulle de vara svåra att skilja åt 😅

Vi hjälptes åt att laga middag och tillbringade flera timmar i badtunnan.

(null)
Maken grillade, dottern gjorde smashed potatoes och smashed morötter till mig samt tzatziki 🥕 Själv stod jag för kantarellsåsen 🫖     

(null)

Idag har oxå bara varit mysig. Dottern och jag rensade och förvällde svampen, maken sågade till en charkbricka samt vägghängda sängbord som dotter och svärson fått en idé om. Vi gick långpromenad och hittade mer svamp.

(null)

(null)

(null)

Efter ett lätt lunchmiddag körde maken ungdomarna till tåget. Nu ligger jag och vilar ryggen samtidigt som jag funderar på om jag klarar mig utan kryckan på knyppelkursen ikväll 🤔 Jag tror att den mest kommer vara ivägen…

(null)




Var inte rädd 🎶

När jag gick upp imorse lös fullmånen in genom fönstret som en pannlampa. Jag var lite nervös inför dagen… men månen kändes "snäll".

På förmiddagen hade jag och en kollega möte med relationsvåldcenter. Ett otroligt varmt och bra möte. Vi har massor av trådar att spinna vidare på‼️ Åt lunch med en kollega och vän som jobbar i Stockholm och plockade sen ihop mina pinaler.

(null)

På eftermiddagen var jag på begravning i Hölö kyrka. Det kom fler människor än det fanns sittplatser och den blev två timmar lång. På vägen dit, när jag var som mest nervös, började radion spela "var inte rädd, jag går bredvid dig" med Sarah Dawn Finer. Då infann sig ett lugn i hela mig… När vi kom ut från kyrkan efter begravningen möttes vi av en fantastisk himmel över Kyrksjön.

(null)

Tre killar sid vid busshållplatsen och vinkade så jag gav dem skjuts in till Södertälje, jag hämtade hundarna, köpte nyponsoppa i Solberga, promenerade hundarna vid Gorsingelund och hämtade upp yngsta dottern med pojkvän vid Resecentrum.

(null)

Maken hade lagat heta räkor som vi åt i paviljongen. Nu ligger make och ungar i badtunnan, jag ligger i sängen.
💤 





Heldag i Hovsjö

Jag trivs i Hovsjö. Känns nära och familjärt 💚 Idag blev det en heldag i Hovsjö. Jag och min praktikant började snickra på en verkstadsgudstjänst då vår präst är sjuk 🔨 Hon hade skrivit en betraktelse, vaktmästarn var ombedd att läsa evangeliet, musikern hade mailat psalmförslag och var beredd att sjunga nåt extra. 

(null)

När vi tyckte vi fått en bra stomme fortsatte vi med avslutningssamtal på hennes praktik innan jag körde ner till St Ragnhild och provade ut en alba. Jag ser ut som en övergödd höna, men nu är det inte en modevisning utan en begravning jag ska på! Jag hade föredragit röklinet men eftersom det inte fanns nån svart diakonstola är det som det är.

(null)

Jag och min praktikant åt lunch på puben i Hovsjö och sen var det dax för gudstjänst. Det gick bra förutom att jag blandade ihop två punkter och vinkade upp rätt person på fel ställe, men det löste sig utan några större bekymmer. Det var trevligt att få fira gudstjänst på detta sätt oxå. Extra roligt var det att stiftsdiakonen var där på gudstjänsten då praktikanten hade en så stor del. Efter kyrkkaffet hade vi tre avslutningssamtal av praktiken. Nästa vecka går praktikanten in på en tvåmånaders anställning!

Jag hämtade hundar och körde hem med ett klientsamtal i luren. Maken blir kvar på jobbet då en värmepanna pajat. Efter middag, disk och en stunds vila jobbade jag en stund. Allt inför LT-klappen måste vara klart till på måndag. 

(null)
Så här gott är det med tuggben när mamma jobbar 😅

Har fått tre roliga sms idag. Först ett från blodcentralen som berörde mig mer än jag trodde…

(null)

Senare två MMS, ett från min väninna som fick riddari-tröjan jag stickade i vintras och ett från svärdottern vars systerdotter var på besök. Jag virkade en LillaMy-snutte för två år sen till henne och den hänger med. Jättekul 🥰

(null)

Nej, nu har hundarna torkat lite efter en blöt sistanad och jag har en tuff dag imorgon. March i säng 💤 

❤️ Godnatt alla fina ❤️



Visit in my old hoods

Blev mycket riktigt skickad i säng igår och maken tog sistanaden. Sov gott 9 timmar i sträck och vaknade halv sex imorse 🕠 På det följde en intensiv och bra dag. Det är ju som bäst när man inte har långtråkigt, tänker jag. 

Möte på morgonen där jag både förde anteckningar och försökte redogöra för hur LT-klappen ska gå till. Det haltar lite eftersom jag var sjuk förra veckan, men mot slutet av dagen såg det ut att reda upp sig. Min praktikant slutar som praktikant efter denna vecka och går in som anställd tills hon börjar slutåret i januari. Hon kommer göra  bemanningsschemat och vi är så glada över att få ha henne ett tag till. Hon var med mig på mottagningen och jag hann göra en del annat under tiden, bland annat fånga upp biljetterna till LT-klappen och ge en tredjedel till Östertälje-gänget, prata affisch med informatören, länk till anmälningslistan med it, förbereda verkstadsgudstjänst till imorgon samt lämna tillbaka stolor och röklin jag provade ut igår. Fick tag i en svart stola, så får vi se om jag kan låna alba i Hovsjö imorgon, annars måste jag tillbaka till St Ragnhild imorgon. Vips var klockan 12 🕛 

(null)

Jag drog iväg till Huddinge. Det var härligt att få krama på husmor 💞 Vi åkte upp till pizzerian och beställde meze och kebab 🥙 Massa härligt bubbel och sen en tur till Prästgården där jag fick välja ut två knyppeldynor. Dessa har jag en gång samlat in till Handarbetsgruppen i Huddinge, men ingen knypplar - inte på lånedynor iallafall - sen jag och min volontär slutade. Nu ska dessa få tjänstgöra i Hovsjös hantverksgrupp. 

(null)

Jag fortsatte till parkeringen vid Hagsätra centrum där jag slog på motorvärmaren och satt och jobbade i bilen en drygt en och en halv timme innan jag gick upp till MatDax och köpte jätteräkor 🍤  

(null)

Åkte sen vidare till bästisen för zonterapi och tacos 🌮 Vi upptäckte att det var kampanj på räkorna - 60kr istället gör 109kr - så på hemvägen åkte jag förbi och köpte några påsar till. Räkor kan man inte få för mycket av 🍤

(null)
Stannade till vid Hagsätra kyrka, även detta en arbetsplats i många år, och fnissade lite åt julkrubban 😅 Den kommer nog avtäckas till 1:a advent  🕯 

Kom hem vid tio och gick ut med hundarna. Nu har jag gått ner i varv och ser fram emot en god natt och en spännande morgondag 💞 

Hej och hå

Idag gick det undan. Möte i Hovsjö där vi bla gick igenom checklistan inför skyddsronden nästa vecka. Jag släppte in några damer som ville tända ljus och jag tror att det är en av dem som smyckar vår dörr så fint med fräscha blommor.

(null)

(null)

Åkte ner till Ragnhildsgården och efter lunch hade ansvaret för promenaden och andakten. Det är en trevlig grupp, men tyvärr krockar den framöver med hantverksgruppen i Hovsjö.

(null)

Klockan två nästa möte, denna gång om julafton 🕑 


(null)
Ungdomsgruppen har gjort ett roligt kors som nu pryder konferensrummet 😃

Kilade ner till kyrkan och fick hjälp att prova ut ett röklin samt stola till begravningen på fredag, sen sammanställde jag alla punkter jag hittills fått in inför skyddsronden nästa vecka. Jag skulle vilja ha lite tid att fixa till min del av rummet, men det blev inte idag. Pappershögarna växer men jag börjar få överblick över mitt jobb så jag vet hur jag ska sortera in mina olika uppdrag.

(null)
Mitt fönster tycker jag är fint

Sov illa inatt och är sååå trött ikväll. Undrar om jag törs be kära maken ta sistanaden med hundarna 🐕‍🦺🦮


Man ska ha husbil 🎶🚐

Vaknade efter en bra natt i husbilen på tomten. Både maken och jag sover så himla bra i den att vi kanske ska flytta dit 🚐 Vilken frihet‼️

(null)

Arbetsdagen blev intensiv, trots att eftermiddagens besök återbudade. Det var mycket att ta igen efter fyra dagars sjukfrånvaro. 

Det blir en tidig kväll…

Pang pang

Sov jättegott i husbilen inatt. Wille hade vaknar kl 6 så det var bra för oss att vi tog hem den. Det var mysigt att ligga och lyssna på fåglarna som vi börjat vintermata. Vände på mig och kröp ner i fotändan där jag kunde hänga med huvudet. Hade fått ett tips om epleys manöver och tänkte att jag skulle testa. Fick inte alls det yrselanfall jag förväntat mig men slutförde hela manövern. Precis när jag skulle gå upp till huset hörde jag 💥 pang 💥 pang 💥 Senare på dagen fick vi veta att jägarna skjutit en älg i dåligt skick, så dåligt att de bara skurit en bit ur den för att testa vad det var för fel på den. Resten ska grävas ner. Den var tydligen full av älglus eller nåt.

(null)
Kan själv 💞

Efter frukost hade sonen med familj önskemål på att gå ut och plocka svamp. Jag ringde jaktlaget och kollade var de var och berättade vart vi tänkte gå. Vi skulle inte "krocka". Då fick jag för mig att jag skulle prova näsdroppar för att se om overklighetskänsla skulle släppa, om det helt enkelt handlar om svullna bihålor? Tog ännu ett par puffar framåt middagstid.

(null)

(null)

(null)

Vi hade god svamplycka 🤩 och det tog en stund för oss att rensa och förvälla. 6 portioner fick de med sig hem 🏠 

(null)

(null)

Medan killarna gick ut och fixade med båtarna och svärdottern vilade fållade jag upp en gardin till deras köksfönster. Sen lagade maken middag.

(null)
Det är tufft att vara hos farmor och farfar 💞

Jag åkte iväg till min fina knyppelkurs och på vägen hem lättade plötligt den där overklighetskänslan … och det har hållit i dig resten av kvällen! Hoppas hoppas det ska bli bra nu!!! Ljudet i vänsterörat är dock oförändrat…

Maken och jag bestämde oss för att campa i husbilen en natt till. Så mysigt 🥰


Barnbarn

Det var inga problem att gå upp imorse, men det är som det finns ett filter mellan mig och världen. Att köra bil till nästäldsta dottern gick bra och barnen och jag fick en lugn start på dagen. Ängla sov borta, Edwin och Meija visade mig sina nya rum, Thyra slappade på sitt medan deras föräldrar körde lastbil upp till mina föräldrar 🚛 Idag flyttade nämligen mina föräldrar till Trosa där de ska hyra nedervåningen i ena syrrans hus. Det kommer bli toppen! Svärsonen kunde låna lastbil på sitt jobb, jag var barnvakt och mina syskon plus moster organiserade och fixade på plats.

(null)
Stampe

(null)
Juni och Chip

(null)
Azalea

På förmiddagen började jag fixa och dona lite men det var inge bra för yrseln slog till igen. Fick lägga mig i soffan och vila innan jag tog ut hundarna och lagade lunch. Chicken nuggets, gurka, pommes frites och vegetarisk schnitzel stod på beställningen från barnen 🐣 🥒 🍟 🥗 Efter lunch skjutsade jag Meija till en kompis. 

(null)

Edwin och jag tillbringade eftermiddagen i tv-soffan med bland annat Martin Rockström, en ung grabb som spelar tv-spel på youtube och har massor av följare. Själv är jag så gammal så jag fattar ingenting 🎮 Spela kan jag förstå, men titta när nån annan spelar❓ Vi låg i varsin ända av soffan ett par timmar medan jag stickade på en tröjärm och försökte förstå hans värld 🧶 

(null)
Chips krypin

(null)

Efter denna långa vila och en hundpromenad till mådde jag riktigt bra. Thyra och jag fixade tacos och efter maten satt hon och jag och pratade en lång stund 🌮 Hon gillar inte slöjd men var fascinerad av min stickade ärm. Något både hon och jag älskar är historia så det blev ett långt samtal innan jag tackade nej till hjälp att duka av. Hon är så otroligt hjälpsam och jag tyckte att hon kunde få fripass 💞

(null)
Thyra i maj 
 
Jag såg Ängla i bussen hon åkte hem i och jag ångrade mig att jag inte stannat lite längre, men jag visste att min dotter och svärson var på hemväg och det tar en dryg timme för mig att åka hem. 

(null)
William på båten i juli

Härhemma har maken haft besök av sonen med familj på eftermiddagen. De sover över så de hade åkt och hämtat husbilen från makens jobb 🚌 Tunnan är varm så vi får se vilka av oss som tar ett dopp före sänggåendet 💤 

(null)




Bättre

Äntligen har det vänt 🙌 Jag hoppas det håller i sig! Ingen yrsel idag, men overklighetskänsla. Lite som efter ett migränanfall när värken släpper… typ 🤔 

(null)

Jag låg länge imorse, men tog sen en längre promenad i finvädret för att utmana ett ev. yrselanfall men det uteblev. Skurade badtunnan och fyllde upp den medan jag vilade en stund före disken. Det gick bra, fortfarande med känslan av att ha ett filter mellan mig och världen men det snurrade iallafall inte 🌀 Efter lunch bestämde jag mig för att åka och hämta ut passet hos passpolisen, passade på att lämna glas i återvinningen oxå. Lite otäckt att köra till en början men det gick över. Efter det tyckte jag det fick räcka. Vilade, gick en sväng med hundarna och fortsatte vila till maken kom hem.

Det blev mandelfisk till middag, nu väntar badtunnan och en tidig kväll 🥰




Bitterfitta ❤️

Hade ett tre timmar långt härligt samtal med äldsta dottern imorse. Det kändes jätteskönt att ha så mycket tid, samtidigt som jag är extremt uttråkad och supertrött på yrseln vid det här laget. Kroppen har verkligen fått vila men huvudet vill inte vara med. Nå, jag har mått bättre idag och valde bort att kontakta VC. Märker att det blivit lite av ett trauma då vad jag än sökt vård för kommenteras min vikt. Tillochmed när jag låg på akuten med bukspottkörtelinflammation var akutläkaren tvungen att kommentera min vikt ett antal gånger innan jag sa till på skarpen att jag gått ner 20 kg i vikt under våren, vad mer begär han? 

Men dottern och jag hade ett bra samtal om män och patriarkatet. Det är inte alls samma sak. Män är människor och patriarkatet ett samhällssystem i vilket kvinnor har en stor del vilket är viktigt att ha i bakgrunden när vi pratar om just detta. Jag vare sig tänker på mitt första äktenskap eller har lust att prata om det i mitt nuvarande liv, men när det gäller mina barn som blivit påverkade av detta gör jag självklart det. Vi som levt i destruktiva förhållanden vet att det tas ut på kvinnan då mannen är felfri i det patriarkala system vi lever i. Samtidigt är det läkande att få prata om det som varit och lett fram till det som är. Det är idag inte nån hemlighet att mina två äldsta döttrar inte längre har någon kontakt med sin biologiska pappa sen han stämde dem inför tingsrätten att göra ett faderskapstest förra sommaren. Det blev droppen efter ett 35 år långt … ja vad ska jag kalla det? Förnekande? Ignorans? Hursomhelst har han tydligen alltid tvekat kring faderskapet och jag har varit den som lurat på honom dessa barn för ekonomisk vinning, DET har jag minsann fått höra. Den ekonomiska vinningen har bestått i de enorma rikedomar barnbidrag och bidragsförskott gett mig då han vägrat betala underhåll. Inte ens 35 år efter skilsmässan kan han släppa det faktum att vi var unga, oerfarna och inte hade den erfarenhet vi borde ha idag när vi närmar oss 60-årsåldern. Men jag känner att jag kan klappa mig själv på axeln och berömma mig för dessa två underbara flickor jag fått förmånen att uppfostra och lära känna i detta kvinnofientliga samhällssystem, till de fantastiska kvinnor till de är idag.

(null)
31 oktober 2021 och 17 december 1983

I lördags beklagade jag mig för grannen över någon som inte visade tillstymmelse av hänsyn då den/de drog fram i sina maskiner på skogsvägen. Han misstänkte "praktikanten"och  skulle prata med hen. Idag fick jag en SUV uppkörd i häcken samtidigt som jag desperat försökte samla ihop högen av skällande galenskapare för jag vägrade kliva ut i ett vattnigt dike. Personen i fråga lutade sig fram och vinkade, i mitt tycke överdrivet, när hen körde förbi och jag stod på en plätt fast mark med mina hysteriska hundar. Inte vet jag om detta var "praktikanten" men med min yrsel hade jag, surkärring som jag är, svårt att smila upp mig mot "artigheten". Håll avstånd om du vill ha ett leende och en vink tillbaka‼️ Kände mig som en riktig bitterfitta som inte glatt kunde bemöta ett ungt leende face, men när man sekunderna innan inte känt sig säker på att det unga facet fattat att min lilla svarta pitbullwannabe betyder mycket för mig och när jag fruktar för hans liv i det inte omöjliga scenariot där jag tappar kontrollen över kopplet och han springer mot bilen med rullande hjul som befinner sig mindre än två meter bakom mig i jakten på en någorlunda fast markplätt att kliva åt sidan på.

(null)

Såklart har jag stickat och tittat på tv även idag. Jag hoppas att yrseln är över imorgon…

(null)

Flyttade mitt inlägg om #metoo 👉 (klicka) metoo 👈 till kategorin "mäns våld mot kvinnor" och förfasar mig återigen över att det sitter män på psykatrijouren, tillika psykiatriker, och säger rätt ut till kvinnor att de är deprimerade för de är oattraktiva. Är det Sverige idag? Jajamensan 😳







Oumpf

Om yrseln var borta igårkväll så var den tillbaka imorse, 11 timmar i bingen till trots. Åt frukost mm och hörde av mig till grannen, ville ha sällskap på promenaden. Det var skönt för marken rörde sig… 👣 

Resten av dagen har förutom en kortare promenad tillbringats i fåtöljen, ibland med tv på och ibland med tv av, ibland med stickor och ibland utan.  Skittråkigt 😩

Har provat att spola vänsterörat, det som tjuter, med varmvatten men det har inte funkat. Känns mer som jag spolat in så mycket vatten att huvet blivit en vattenballong 🎈 

(null)

Lagade mangokyckling till middag. Himlans gott! Maken, som fixade med husbilen och sov på jobbet natten som var, överraskade med ostkaka.

(null)

Kvällen känns som igårkväll - ingen yrsel men tjut i örat - vi får se hur det är imorgon, men jag har sjukat mig resten av veckan och avbokat visdomstandsutdragningen på fredag…

Mangokyckling

https://www.arla.se/recept/mango-chicken-balti/

(null)

4-5 kycklingbröstfileer ca 500 gr
2 vitlöksklyftor 
1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja 
1 tsk chilipulver 
1,5 tsk salt
2 tsk garam masala (se recept nedan)
2 msk tomatpuré 
1 dl grädde
2 dl créme fraîches eller matlagningsyoghurt 
200gr fryst eller färsk mango i tärningar
Smör
En kruka färsk koriander eller malen efter smak

Skär kycklingen i bitar
Hacka och fräs vitlöken i smör med tomatpuré och kryddor (vänta med koriandern)
Salta kycklingen och låt den fräsa med i kryddblandningen några minuter
Tillsätt grädde och créme fraîches/yoghurt och låt sjuda 5-10 min.
Tillsätt mango och låt sjuda ca 2 min
Garnera med färsk koriander eller krydda efter smak med malen.

Garam masala



Blä

Började yrsla redan inatt men tyckte det gick över. Gick upp vid 6 och duschade kallt, åt frukost och drack kaffe, matade djuren och gick ut och satte på motorvärmaren… därnånstans insåg jag att det här går ju inte. Jag tordes inte köra helt enkelt, ringde maken (han hade hunnit till jobbet) för att få lite stöd i mitt beslut att stanna hemma… strax efter sju låg jag i sängen igen och vaknade tjugo över tio. 

(null)

När jag satte på motorvärmaren imorse var det frost på marken 🕡 när vi gick förstanaden vid halv elva snöade det 🕥 och när vi gick ut andranaden regnade det 🕒 

(null)

Jag kunde inte laga lunch men jag bredde några majskakor, efter det mådde jag bättre och plockade fram stickningen 🧶 På eftermiddagen kunde jag titta på tv oxå, så det har blivit lite växelvis vila, slötitta på tv och sticka. 

Gjorde en snabb och enkel middag på Wallenbergare, ett par baconskivor och skivad gurka 🥒 och återgick sen till fåtöljen.

(null)

Har sjukat mig imorgon oxå 🤒 Yrseln är borta men det tjuter i örat och det känns som jag rör mig i en låtsasvärld… 🧚‍♀️ 



En nolla som dessutom är negativ 😂

Jobbat hemifrån idag. Har väl mer eller mindre lyckats reda ut ett akutärende och idag känns det jättebra. Hoppas det känns lika lyckat i slutet av veckan, för ibland kan det svänga snabbt. 

Jag tog en sen lunch för att åka och lämna blod 🩸 Det var många år sen nu, men jag har två år på mig att bidra med min i blodtransfusionssyfte värdefulla blodgrupp, 0-. 0- kan alla människor ta emot om man inte hinner fastställa blodgrupp vid tex en olycka. Jag läste att endast 8% av blodgivarna är 0- så jag tänkte bidra med det jag kan.

(null)

De var supersöta på 🩸-centralen och eftersom jag åker ett antal mil får jag reseersättning och fick ta, inte en utan fyra, gåvor 🎁 Det kommer jag säkert inte göra alla gånger, men idag frestades jag av deodorant, kompressionsstrumpor och en jättesöt enhörning 🦄 

(null)

Kvällen har varit lugn. Lite jobb, stickning och mandelfisk till middag 🧶 

(null)

💉 Typ så 🧶 


Mandelfisk

  • (null)

  • https://receptfavoriter.se/recept/fisk-med-mandel

  • 500 gram färsk eller fryst vit fisk som sej, kolja eller torsk
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl flagad mandel (eller hackad)
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 klyfta finhackad vitlök eller 0,5 tsk vitlökspulver
  • 75 gram smör eller margarin

Lägg fisken i smord form, blanda de övriga ingredienserna och lägg över fisken. 
Ugn 200 grader i ca 25 minuter (gäller tinad fisk)



Knyppling hela dagen ❤️

(null)
Vi fick oväntat besök på mötet idag ☠️

Packade bilen med olika knyppelpryttlar igårkväll och stack hemifrån halv nio imorse 🕣 Kvart i tio var jag i Folkets Hus Kallhäll 🕤 Det blev en spännande inledning på dagen då vi började med att få igång larmet, därefter fick vi inte igång ljuset… men vi fick av larmet snabbt och så småningom fick vi på ljuset oxå. Halv elva var vi igång med både försäljning av Vävlinas lager samt styrelsemöte 🕥 

(null)

Efter styrelsemöte, försäljning och medlemsmöte hamnade jag i köer hela vägen ner till Skogskyrkogården. Trodde jag bara skulle kunna ta en avstickare, men det tog timmar i anspråk. Jag hann iallafall besöka gravarna.

(null)
Jag la kransen jag gjorde i torsdags på farmor och farfars grav istället, den var så tom.

(null)
Faster och farbrors grav

(null)
På syrrans, mormor och morfars, moster och morbrors grav var det fint ❤️

Sprang in på dass på McD nära Skogskyrkogården men det var såna köer till beställningen och jag var sen så jag körde vidare. Svängde av på McD i Södertälje vilket gick hyfsat fort och smällde i mig några nuggets på väg mot Strängnäs. 10 över 6, 25 min sen anlände jag kursen, och jag som trodde jag skulle vara i god tid och hinna knyppla lite på min stolta fjällskivling 😂 Men vi hade en trevlig kväll med Vitsippan, får, en jättemask och rosenfinken ändå ❤️

Kom hem halv nio och har suttit sysslolös vid Tvn och så fick det bli och va 🕣 

🌍 Godnatt världen 🌏




Lugna lördag

Idag har vi haft främmande! Jag fick ett mess i förrgår att en ungdomskompis och hans fru samt tonårssöner var på besök i Gripsholm ett par dagar och ville komma hit. Jag blev jätteglad! Idag kom hela familjen och vi hade ett par mysiga timmar i paviljongen med gasolvärmaren på 🤩 Det är nog vårt bästa rum när vi får besök för där får alla plats, liksom. Roligt att hon ville köpa min bok oxå 📖🥰

(null)

Det har inte varit nån större efterfrågan på den på sistone så förra helgen åkte kartongen ner i Ugglebo.

Igår hämtade jag ut ett garnpaket på hemvägen och nu på eftermiddagen började jag sticka på en tröja. Jag har egentligen två par sockor och ett par disktrasor som står före i kön, även ett par lakan som ska sys ihop och gardiner som ska fållas upp… plus ett svampbokmärke som borde knypplas klart… men mitt handarbetande har legat nere i flera veckor. Jag hoppas tröjan ska ge mig inspirationen tillbaka för åtminstone stickprojekten är roliga, det är bara startmotorn som saknas. Det blir så ibland ☺️

(null)

Stekte bankad biff och gjorde kantarellsås till middag. Nu blir det badtunna. 

(null)


Typ Stålmannen

Om jag inte missat att sätta på ljudet på telefonen imorse hade det väl blivit en normaldag typ, men nu blev det en lugn morgon eftersom telefonen inte ringde. När jag insåg mitt misstag blev det full rulle. Relationsvåldsenheten hade ringt, samt kollegan jag samarbetar med när det gäller frågan om mäns våld mot kvinnor… Tio över elva fixade jag och maken nya pass hos polisen i Strängnäs och sen åkte jag till arken zoo där jag införskaffade tuggben och McD där jag köpte nuggets och vatten i drivethru. Åt och pratade i telefonen på parkeringen…

(null)

… där jag oxå bytte om. Jag ville inte ha "kragen" på i passfotot, och jag vill inte åka utan "krage" på nybesök, hembesök eller sorgehus så efter nuggetsen blev det åma och kråma bakom ratten, sen fixa byxor och övriga veck i vägrenen innan avfärd till eftermiddagens besök. Tror de flesta i min bransch känner igen sig - rätt approach vid rätt tillfälle och i de bästa/flesta fall rätt person på rätt plats… och i vissa fall ombyten på skumma place.

När jag kom hem gick jag igenom mailen, svarade och svarade igen, fick support från lön ang utlägg samt kokade ris, stekte lökringar och rev färgglada morötter medan maken grillade fläskfilé.

(null)

Somnade i badtunnan 😴 

Tuff torsdag

Det blev en lång och intressant dag. Åkte hemifrån vid åtta och började jobba direkt med telefonsamtal. Vid nio satt jag på parkeringen vid Hölö kyrka och fortsatte prata i telefon angående ett pågående ärende.

(null)

Idag på fm var jag på kontraktskonvent i Hölö. Halv tio blev det fika och därefter morgonbön i den vackra kyrkan 🕤 

(null)
Passade på att köpa en burk kyrkhonung 🐝 

(null)

Efter morgonbönen gick vi ner i ett källarutrymme, band kransar och pratade om sorg, sorgegrupper och dödsbud. En stämningsfull och givande förmiddag som avslutades med lunch. Husmor var så jättegullig och kollade upp mina "allergier". Just nu äter jag varken mjölprodukter eller potatis vilket jag mår väldigt bra av, och hon ville försäkra sig om att jag skulle få rätt mat och bli mätt. Jag blev så rörd 🥲

(null)
(null)
Min plan var att göra ett hjärta, men det blev en droppe 
💧 

Efter lunch åkte jag till Hovsjö för gudstjänst och till sist till St Ragnhild där jag och en vaktis delade ut ljus inför allhelgonahelgen på Södertälje station. Jättekul 🕯 Klantarslet Guggelutt hade glömt ta med varma kläder men maken mötte upp mig i Vasa med en extra tröja och väst plus att jag fick låna en jacka från Gåvorna så jag höll mig så varm så under hela evenemanget . Blev kvar ytterligare en timme på jobbet i samtal med en kollega och till sist ett klientsamtal i bilen på väg hem. 11 timmar jobb ✍️ 

Räkor, ost och ett glas vin till middag. Maken är ledig imorgon, men det är inte jag 😝

🌍 Godnatt världen 🌏


Två dar mitt i veckan

Oj så gott jag somnade vid Tvn igår… maken tog sistanaden. Men dagen började med personalsamling med bl.a. föreläsning om Södertäljes romer samt en röstning där jag och två till blev valda till skyddsombud. Efter mötet fick jag en timme med min praktikant innan lunch och efter lunch promenad med med andakt som min praktikant höll i. Nu är vi i halvtid och so far toppbetyg hela vägen. 

 
Klockan två tog jag plats i en internutbildning om mallverktyget i affisch-tillverkning 🕑 Jag experimenterade lite med den färdiga affischen som IT gjort men ännu inte kopierats upp. Ursprungsbilden var en bild på min egen knyppeldyna, men upplösningen urkass så redan i A4 blev det pixligt, så kom jag på att IKON, svenska kyrkans egen bildbank, kom och fotograferade "min" handarbetsgrupp i Huddinge så jag letade upp bilderna därifrån och la till en jag tyckte kunde passa hantverksgruppen i Hovsjö.

(null)😂 Förutom min näsa och haka så syns mammas sjal to be på bilden, samt en elevs knyppeldyna ❤️

Det har varit lite Huddinge på tapeten på sistone. På dopet i lördags pratade jag bl.a med min kollega som jag drev Herrklubben tillsammans med och fick veta att DN kommer publicera ett reportage om den. Det ska bli jättekul att läsa och spännande att se om jag kommer bli omnämnd som "mamma" till den 😉 Jag fick oxå veta att handarbetsgruppen lever vidare med volontär ledning. Jättekul!

(null)

Dessutom har jag pratat med två kollegor i veckan varav den ena kommer jag träffa snart då Huddinge donerar två knyppeldynor till Hovsjö ❤️

(null)
Mitt fönster med utsikt mot St. Ragnhilds ka. Orchiden fick jag samma dag jag började jobba (23/8) och den har inte tappat en enda blomma än. Dukarna köpte jag för 5kr styck på loppis i Gammelstilla i somras. En är knypplad och en i näversöm 🪡 Igår berättade jag flr en arbetskompis att mitt broderi inte kommit tillbaka efter sv. kyrkans broderitävling och utställningen den varit med på. När jag kom hem igår låg den i brevlådan och nu står den på jobbet ❤️

Idag blev en lång dag. Började med möte imorse, andakt på Gåvorna och diakonimottagning. Efter lunch lite admin innan ett besök i Hovsjö som tog 2,5 timme i anspråk. Åkte och hämtade hundarna och fortsatte ringa i bilen och jobba hemma. 

Igår lagade jag supergod torsk och idag kållåda. 

Maken sover och det borde jag oxå göra.

🍃🌺🍃 Sov gott 🍃🌺🍃



Brymigommigsjälvmåndag

Jobbade hemifrån på fm och tog en senare lunch. I samband med lunchen stängde jag av min telefon och åkte upp till min "gamla" massös i Huddinge. Jag fick veta i veckan att jag hade lite i friskvårdsbidrag och den chansen ville jag inte försitta så jag tog ett par timmar ur timbanken… och det var ljuvligt!

Efter massagen åkte jag till bästisen som jag inte träffat på ett tag, fick underbar zonterapi och härligt bubbel.

När jag kom hem vid niotiden sov maken. Det har larmat en hel del natten som var så han var trött. Själv stekte jag tacofärs och skar grönsaker till matlåda imorgon och det räcker till en lunch till 🌮 😋

Nu har jag beställt garn. Har inte hittat nåt perfekt, men tar igen det på att det var billigt 🧶 Hopplöst när garnlängd, vikt, stickstorlek och maskantal per 10cm inte vill stämma… men nu chansar jag. Den burgunderröda jag förälskat mig i hade inget i närheten av vit motsvarighet och dessutom skulle den nog bli för liten. Chansar på en olivgrön alpacka/ull i lite grövre garn och hoppas på att inte bli besviken🦙🐑 Blir jag det vet jag åtminstone hur jag ska tänka och räkna…

(null)

Dax för sista kissenaden…




RSS 2.0