Tahandommigsjälv-måndag

Det blev en härlig 

tahandommigsjälvmåndag

med zon och massage


Stack iväg tidigt på morgonen för provtagningen jag skippade i fredags. Var helt oförberedd på att jag skulle vägas, mätas och kissa oxå, men jag hade varken växt eller krympt och så lyckades klämma ut en skvätt. 

(null)

Jobbade på förmiddagen, tog några timmar ur timbanken och stack iväg på eftermiddagen. Första anhalt var hällristningen i Slagsta. Nu tänker jag så här att det blir tredje gången gillt nästa gång… Sigurdristningen funkar inte bildligt för den knyppling jag tänker mig och Slagstaristningen var föga förvånande snötäckt!

(null)

(null)
Några skålgropar syntes, det blir ju ingen rolig knyppling…

(null)
och fågelfötter, men de är ju inte så gamla.

Jag fortsatte till Huddinge där jag fick njuta helkropps- och ansiktsmassage innan jag for vidare till bästisen där vi lagade middag tillsammans och jag fick zonterapi.

(null)
Fiskgryta 😋 

Tog ett jobbsamtal på vägen ner till makens jobb, här sover vi i husbilen inatt 😃




Söndag i Torshälla

Långsamt glider jag

nerför leriga backen -

Hittar snödroppar!


Efter frukost tittade vi lite på vår nöd-Tv för att uppdatera oss om världsläget. Vår Tv pajade i torsdags och maken köpte ny Tv i fredags som han fick upp på väggen till kvällen… men när han skulle dra bort skyddsplasten följde skärmen med. Det såg helt sjukt ut! Igår innan vi åkte till Sundbyholm tog han tillbaka Tvn och guess what, den ska skickas tillbaka för att se om den går att laga! Vi hann inte ens sätta på den! Jag föreslog att vi ska flytta närmre Tvn eller plocka fram ett mindre bord och ställa närmre oss, för det är rätt svårt att se vad vi tittar på 📺 👀 

(null)

Även idag blev det utflykt. Jag trodde Torshälla var ett köpcentrum men det var en jättefin lite ort en bit norr om Eskilstuna. Vi parkerade längs kanalen och gick upp för att se kyrkan.

(null)
Kyrkan är byggd vid en offerplats till asaguden Tor, Torsheargh. Det var vanligt att kyrkorna byggdes på eller nära offerplatserna till asagudarna. Namnet Torshälla vittnar om tillbedjan vid platsen.

(null)

(null)

Medan jag fotograferade kyrkan började en kvinna prata med mig och när jag berättade att det var första gången vi var där rekommenderade hon utkiksplatsen varifrån man skulle se hela Torshälla. Det nappade vi på och gick dit. 

Det visade sig vara en skans från 1400-talet, Nyby skans eller Nybyborgen. Vi började klättra uppför backen, men plötsligt känner jag hur vänsterfoten börjar glida i leran. Långsamt går jag ner i curlingposition, men glider baklänges tills jag lyckas välta över och sätta mig på rumpan. Sammanlagt glider jag tre meter i leran in under ett buskage samtidigt som ederna osar, inga ord och svador man förväntar sig från en diakons mun. Men inget ont som inte har nåt gott med sig. I backen vimlade det av snödroppar och utsikten över Nybyån var vacker.

(null)

(null) 

På återvägen gick vi upp vid ännu en utkiksplats vid kvarnen.

(null)

(null)

Vi gick förbi bilen där jag lagt lite extra kläder nån gång i höstas i samma veva när jag badade vid Tullgarn med min väninna. Det var skönt att få torra brallor på sig plus att det gick utmärkt att promenera på vägarna i inneskorna. Jackan gick inte att göra nåt åt.

Vi vandrade längs ån och njöt av det soliga vädret. 5 km och 7500 steg. Vi körde vidare till ett högt beläget Ängsholmen där vi kunde se Kvicksund på avstånd. 

(null)

Eftersom mina stövlar redan sen tidigare spruckit, och nu var leriga invändigt, släpade maken in mig på Granngården och såg till att jag kom därifrån med ett nytt par. Avskyr att handla kläder men nu är jag nöjd att slippa stövlar som läcker.

(null)
Granngården sålde tablettaskar som såg ut som dem jag köpte som barn. Tulo Citron var favoriten!

När vi kom hem skrapade jag bort lera från mjukisbyxorna och jackan, sen åkte allt i tvättmaskinen 🧺 och jag själv i duschen 🚿 

Efter lite stickning och tv lagade jag fläskfilé i limesås, sen var det dax för knyppelkursen. Ikväll var vi fulltaliga. Till och med ABFs största rum kändes trångt. Kan det bli bättre?

Nu har jag tagit en Ipren och tänker krypa i koj. Min baklängescurlingmanöver känns i vänster knä, höfter och axlar 🥌 





Lördag i Sundbyholm

Jag hade velat åka ut med husbilen i helgen medan maken ville ta det lugnt. Vi "möttes på halva vägen" och bestämde att vi sover hemma och gör en dagsutflykt istället. Valet föll på Sundbyholm av två skäl. Dels finns där fina promenadstråk och dels finns Sigurdristningen där. För några år sen ställdes en utställning i Svenska Spetsars monter i Vadstena med knypplade hällristningar från Vitlycke. Jag ville till Sigurdristningen och se om jag kunde få inspiration till att göra nåt liknande.

(null)
Småbåtshamnen 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Tittar man noga ser man brofästet från Vikingatiden. Sigrid lät bygga den och på hennes tid var det ett betydligt större vattendrag här, nu är det bara en bäck. Nytt för mig var att man kunde låta bygga broar vid en närståendes död och att seden var inspirerad av kristendomen. Ska försöka ta reda på mer för jag gillar symboliken.

(null)

Men Sigurdristningen blir svårknypplad… ska se om jag åka förbi hällristningen i Slagsta snart istället.

Vi gick tillbaka till småbåtshamnen och gick förbi slottet ut på udden.

(null)

(null)

(null)

(null)

Fem km och ca 8000 steg senare åkte vi hemåt, men jag fick maken att stanna till vid en runsten utanför Kjula. Den var rest över Torbärn av han far, Torbärn dog i Ingvarståget på 1000-talet.

(null)

När vi kom hem fick hundarna sova, maken fixade med badtunnan och jag lagade fisksoppa. Nu har vi legat i badet ett par timmar och jag längtar till sängen. Den längtan ska jag tillfredsställa nu 🥱

Tvärs över himlen

sträcker sig Vintergatan -

Badtunnan är varm






Åttatusenkronorsflinet

Inspirationen 

är lika med noll ikväll

Ändå… en haiku 😝


I förmiddags tog jag kompledigt… eller "uttag ur timbanken" som det heter på mitt jobb och förmodligen det vi mer och mer kommer att övergå till. Egentligen skulle jag först åkt till vc för provtagning men i efterhand är jag nöjd med att jag valde sovmorgon 😴 

Strax efter tio var jag hos tandläkaren och fick på kronan efter lite tryck, bök och stök. Drygt 8000kr (innan rabatten) och en krona senare fick jag boka en ny tid till nästa besök. Tanden som pajade igår tack vare lakritskolan gav mig valmöjlighet… lappa och laga en gång till eller en krona, för det är inte första gången den lagas… jag lutar åt ännu en dyr krona 🦷 eller att bara skita i det… valet står nu mellan pengar och hur gammal jag tänker bli 🤔 Om jag tänker leva i åtta år till blir det 1000 kr om året… mindre än 100kr i månaden.

(null)
Att det inte syns är ett gott betyg 🦷

Efter tandläkarbesöket stannade jag till vid Matarket och köpte blomkål, broccoli, bananer och champinjoner innan jag åkte vidare till VC. Sköterskan stirrade på mitt finger🖕 och föreslog vårtor vilket jag inte godtog, varpå hon bokade in mig till ett läkarbesök, en ledig tid strax efter. Han tittade och tittade på min almanacka som har mina tre grabbar på omslagsbilden… 

(null)

… tills jag föreslog 1. ganglion eftersom jag har det på handleden på samma extremitet, 2. reumatism vilket går i släkten. Reumatism tror jag inte alls på men fine, det är en "möjlighet"…

(null)

Efter några artighetsfraser la han iallafall till sänkan på den befintliga remissen på provtagning som jag alltså inte genomförde idag. Visar den förhöjd sänka blir det vidare utredning av reumatism, annars släpper vi det.

Åkte hem och svängde ihop en fruktsallad till lunch och började sen jobba. Samtal, mail och texter till världsböndagen tog min arbetseftermiddag medan maken försökte sig på att montera en ny tv istället för den som pajade i förrgår.

(null)

Medan maken grillade fixade jag tillbehören… 

(null)

… och ikväll har vi badat tunna 💦 

🌍 Godnatt världen 🌎






Vissa straffas mesamma

Torsdagen var over all en bra dag på min front, även om tankarna i både stort och smått funnits i krigets Ukraina 🇺🇦 

(null)
Där nedanför i backen ligger hon, St Ragnhild, som fått sitt namn efter Ragnhild av Telge, Södertäljes skyddshelgon som var av kunglig ätt och som vördas bland annat av den romersk-katolska kyrkan.

Möte på relationsvåldcenter på morgonen, Hovsjö och vardagsgudstjänst på eftermiddagen. Jag blev oxå intervjuad av en praktikant om våld i nära relationer - vad det är (det finns ju olika typer av våld, tex fysiskt våld, materiellt våld, latent våld mm), hur samhällsapparaten agerar på kort och lång sikt, fördomar, kvinnojourer och mans-mottagningar, vad kyrkan kan göra… Det blev ett jättebra samtal.

Efter kyrkkaffet när folk börjat troppa av, kom en man tillbaka. Han hyssjade och vinkade ut oss, och vi gick ut. I grådiset och regnet hör vi koltrasten, och snart får vi syn på den. Där sitter den, lika svart som grenarna som sträcker sig mot den regntunga himlen och sjunger stillsamt för oss och för alla som passerar kyrkan mellan centrum och parkeringen. Det blev en magisk stund där vi stod på rad och njöt detta vårtecken i duggregnet.

"Kom ut", viskar han

I naken lönn i orten

sjunger koltrasten 

(null)

… och nu har jag kommit fram till min syndabekännelse. Jag tog med mig två påsar twist till Hovsjös kyrkkaffe och jag brukar vara duktig och stå emot allt som inte ingår i AIP,  men idag snodde jag med mig ett par godisar i fickan. Ville ha lite bilgodis eftersom jag var så trött efter tre nätters taskig sömn. Och vad händer? Jo, jag får spotta ut lakritskolan för där fastnade en tidigare lagning. Ska man skratta eller gråta? Vissa straffar Gud medesamma! Jag sa till maken när jag kom hem att det är lika bra att dricka soppa resten av livet 😫 Samtidigt tur att jag ska till tandläkaren och få kronan på den andra trasiga tanden 🦷 Lagade blomkålsgratäng till middag eftersom jag inte kunde tugga på någon av sidorna.

Nåväl, idag är det fredag och jag har tagit kompledigt på förmiddagen. Ska till tandläkaren och få en krona och till distriksläkarmottagningen och visa fingret. På riktigt 🖕 Jag har nämligen sen över ett halvår tillbaka en knöl på fingret som dessutom deformerar nageln. Mer om dessa rafflande äventyr i nästa inlägg 🔜 


Kreativ onsdag

Kreativitet -

När fantasin får flöda

utan hinder


Somnade himlans gott före kl 21.00 igår, men Bamse var orolig inatt. Han flåsade och kliade sig och slickade på tassarna. Jag gick upp och konstaterade att den ena vattenskålen var tom och det var tydligen bara den som dög att dricka ur. Medan han drack klädde jag på mig och så gick vi ut en promenad. Klockan var kvart i två när jag kom in, sen var det tji omöjligt att somna om. Vid tre gick jag upp igen och började bläddra bland sociala medier och läste Aftonbladet digitalt. Vägrade ligga och snurrra som jag gjorde igårnatt… men innan väckarklockan ringde fick jag ändå ytterligare några timmars sömn.

(null)
St Ragnhild i vinterskrud 
 
Arbetsdagen blev bra. Några besök på mottagningen och hann i övrigt lite annat. Lunchmässa och lunch med kollegor, sen planering. Först planering inför vår söndag i april med kreativ bibelläsning…

(null)

… och sen inför Världsböndagen nästa fredag.

Blev kvar på jobbet till halv sex, sen blev det brått att hämta hundarna från dagis.

Fläskfilé provencale till middag. Har precis upptäckt hur gott det är med sötpotatis 🍠 

🌎 Godnatt världen 🌍

Just for the record

Ingen fullmåne. Ingen nymåne. Lik förbannat en riktig skitnatt! Skyller på ovädret Franklin denna gång! Sov en timme runt midnatt, snurrade i sängen till kl tre, gick upp och duschade, somnade äntligen halv fem, vaknade kvart i sex - en kvart före väckarklockan. Gick ut och provkörde bilen fram till tomtgränsen. Hade allvarliga funderingar på att stanna hemma… men kvart över sju satt jag i bilen iallafall. Fick hacka bort is från bilen och sen ta sats för att komma över sista snövallen som plogbilen lagt upp, men sen var vi på väg. Halt och moddigt men hundarna kom till dagis och jag till jobbet. Heldag med arbetslaget på temat "bygga kyrka" vilket pågått sen i september. Framåt förmiddagen hade den värsta tröttheten gått över. Lite admin före och efter studiedagen. Hämtade hundar strax före fem och fixade stuvad blomkål med fläsk medan maken tog eftermiddagsnaden. Nu är jag skickad i säng, innerligt tacksam för det… 💤 

(null)

Iskalla fötter,
det susar i öronen
Försöker sova


Det snöar klister

Usch vilken hopplös dag. Bokade om eftermiddagens besök med hänsvisning till vädret och jobbade hemifrån hela dagen  istället. Maken som åkte före klockan sex hade det tagit dubbelt så lång tid för att komma till jobbet 🕕 

Det snöar klister

och det snöar sidledes

Franklin i farten 😫

 

(null)
Utedass i all ära men nu vill vi hem HEM 🏠 


(null)
Jamen hallå våren, här står jag och kurar  🌷 Var tog du vägen? 

Tänkte att det skulle bli bättre under dagen, men det har bara blivit värre 😫 Stod en stund i ett blåshål och lät vinden och snön piska mig, istappar i håret. Mäktigt! 

(null)
Stickat klart Lunas sockor och dekorerat en disktrasa ikväll

Hoppas verkligen att jag får bilen ur vallen av blötsnö imorgonbitti! Har skottat en smal gång från trappen ner till vägen och sopat rent bilen så gott jag kunnat nu ikväll, men att skotta fram bilen var mer än ryggen klarade av. 

(null)
Slöa gänget 💙💙💙Så har vi haft det idag 😫 

Maken blir kvar på jobbet pga det jobbiga vädret. 

❄️ Godnatt världen 🧹


Snödag ❄️

Vackert och inte så kallt, solen skiner… och jag längtar bara ännu mer efter våren 🌷 Den här dagen gick väl an, men i väntan på mycket snö under natten och förmiddagen … 🤮 Nåväl, bara att hacka i sig ⛏ 

Dagen har bjudit på digitalt årsmöte i föreningen och en långpromenad med make och hundar 🐕🐕‍🦺

(null)

Fixade fruktsallad till lunch och sen har väl resten av dagen spenderats vid tvn med sockstickninhg 🧶 

Aviga, räta
Stickade maskor blir till
barnbarnets sockor 

(null)
Ragnar gillar oxå fruktsallad 🍎🍌🥭🍊🥝

Maken och jag har skojat ikväll om vad jag lagt i maten som tillsynes var en oskuldsfull blomkålsgratäng med räkor, vi har gäspat ikapp 🥱 Men nu är iallafall sistanaden avklarad och sängen hägrar. Känner viss oro för morgondagen ❄️❄️❄️

(null)

❄️ Godnatt världen ❄️


Vad 3,5h kan göra 🥰

Och ljuset vinner över mörkret! 3,5 timme mer dag än vinterns mörkaste dag! 

Det har jag firat med att tillbringa 3,5 timme hos världens bästa frissa. Henne har jag gått till i många år. Det började för många år sen när jag gick över torget i Högdalen för att beställa en frissatid när jag jobbade i Vantör, efter det har jag följt efter henne på fem ställen. Stalking de lux, men jag tror att hon gillar mig oxå 🥰


Ett härligt besök

hos världens bästa frissa -

Jag blev ny igen 😍


(null)

Efter frukost körde jag upp make och hundar till svärmor och tillbringade sen en stund hos son, svärdotter och barnbarn innan sonen körde in mig till frissan.

(null)
Ella har namnsdag idag 🌷

Vi hade massor att avhandla, frissan och jag. När jag var där senast för två år sen var hennes salong ny och inte färdig, nu är den superläcker! Hon berättade hur hon hämtat sina i ålder äldsta kunder under pandemin för att de skulle kunna fortsätta vara fina i isoleringen. Hon är fantastisk på massor av sätt!

(null)
Fönstren med de läckra blomkrukorna!

(null)
Locktångshållaren! Speglarna missade jag att fota liksom andra fantastiskt roliga inredningsdetaljer 😅

Jag kände mig jättefin när sonen hämtade upp mig igen, men grå/blonda slingor och en ocean blue slinga som bryter av. Jättekul att få känna sig som en Guggelutt igen 🔵🥰

(null)

(null)

Lagade nåt pannbiffsaktigt till middag och så har vi tillbringat ett par timmar vid Tvn.

🌎 Godnatt världen 🌍



Fina fredag

När solen skiner

och hackspetten knackar på

anar jag våren


Idag har jag jobbat halvdag. Strax efter 12 var hundarna rastade för andra gången och jag satte mig i bilen. Klockan ett svängde jag in på Gustafsvik i Gnesta för en härlig lunch med en vän 🕐 Jag dieterar ju lite och när kockan hörde det kom hon och frågade vad jag kunde, och inte kunde äta, sen svängde hon ihop en räksallad med massa gott 😋

(null)
Brödet lät jag bli

(null)

Gustafsvik byggdes 1896 av Anders Gustaf Gerdtman. När huset byggdes, var det Gnestas största och mest exklusiva träbyggnad. Där samlades ofta societeten för middagar i stora Salongen, eller bridge-kvällar på någon av de vackra glasverandorna med utsikt över Frösjön. Det har också bedrivits olika verksamheter i fastigheten, t.ex en trikåfabrik, en flickskola, sjukgymnastik mm… Gustafsvik ägs sedan 1986 av Peter Svensson. Han är den person som ägt huset längst genom hela dess historia. Nu inrymmer huset café med  fantastisksa Jakriborg bullar samt enkla goda luncher, B&B och försäljning av ljus och presentartiklar. 


Efter två timmars mys åkte jag hemåt och kostade på mig några små avstickare på vägen.

(null)
Frustuna kyrka (Frustuna församling) strax utanför Gnesta med anor från 1100-tal. Frustuna by låg strax väster om kyrkan. Nu finns en scoutgård i anslutning till kyrkan.

(null)     
Även Kattnäs kyrka (Frustuna församling) har sitt ursprung i 1100-talet, men dess nuvarande form har bestått sen 1250-talet.

(null)
Dillnäs kyrka (Daga församling) har oxå sitt ursprung i 1100-talet men byggdes till under medeltiden.

(null)
Sista stoppet blev röset vid Laxne. Tidigare trodde man att det var en fornborg, men det är en 3000 år gammal grav.

Jag kom hem lagom till tredjenaden. När maken kom hem grillade vi baconlindad kyckling, men vi orkade inte dra igång tunnan, det kändes som det skulle bli så sent.

Lite tv har fått avrunda denna soliga fina fredag 😎

🌍 Godnatt världen 🌎





Torsdag i Hovsjö

En dag i veckan

är det torsdag i Hovsjö

Alltid lika kul 🤩


  (null)


Det har varit en bra dag (som vanligt) i Hovsjö. Samtal med kollegor, vardagsgudstjänst och tre besök. 

Är trött och frusen ikväll. Tittar på Mega Ships med maken, aaaaalldeles snart ska jag gå ut med hundarna så jag kan krypa ner mellan lakanen sen 🥱

🌎 Godnatt världen 🌍

Full rusch-dag

(null)
Min almanackas vecko-visdom träffade rätt idag 🥰

På morgonpromenaden föll ett fint vårregn. Det är lite tidigt att prata vår, men känslan infaller emellan varven, som imorse när regnet föll så fint och koltrasten sjöng vackert.

Väl på jobbet brakade det på. Möte, andakt, under mottagningstiden skrev jag protokollet från morgonens möte. Gick treitolv för att hinna med lunchmässan… så vackert ❤️

(null)

… sen 15minuterlunch innan date på apoteket, administration och själavård per telefon, skyddsombudsmöte och till sist möte om världsböndagen och affischbeställning 😅 Kom från jobbet efter fem.

(null)
Orkidéen jag fick av chefen 23/8 är nästan lika fantastisk som när jag fick den‼️

Ikväll fick vi fibern inkopplad. Fattar nada men lär mig säkert. Maken har skickat mig säng 💤 Jag protesterade inte 🥰 


Det finns alltid nåt att göra

Kändes gott att vakna imorse efter 10 timmars sömn. Undrar varför det blir så där - vissa nätter funkar 6 timmar, andra kräver 10‼️ Nåväl… isen till trots är det numera hyfsat ljust även på morgnarna när man ska iväg till jobbet vilket är jätteskönt!


Dagen blir längre,

fåglarna romantiska -

Vårens symfoni


Arbetsdagen började med morgonbön och möte i Tveta.


(null)


Halv elva anlände jag Hovsjö och nåddes av meddelandet att praktikanten jag skulle träffa var sjuk. Nåja, det finns alltid nåt att göra så jag plockade ur min överfulla tygkasse och började gå igenom vad jag behöver till hantverksgruppen i Hovsjö och knyppelkursen i Strängnäs. Jag behöver ju faktiskt inte släpa allt fram och tillbaka. 

(null)

Istället för ett samtal om våld i nära relationer blev det förberedelse till andakt, kycklinghuvuden, en knypplad kyckling 🐤 … ängeln blev klar under hantverksgruppens gång 😇

(null)
Bild tagen av en av deltagarna, godkänd att publiceras.

(null)

Dagens alster hänger nu i Hovsjö kyrkas fönster nån vecka framöver…

(null)
Dax att fixa minst en ny affisch, Guggelutt!

Efter hantverksgruppen besök. Kom hem efter sex och så mycket mer blev det inte. Har gått sistanaden med hundarna och försöker hålla mig vaken till "dokumentären" om Hillsong.

🌍 Godnatt världen 🌎

Och regnet det bara öser ner ☔️

Dagen är måndag

Veckan har bara börjat 

Regnet öser ner


(null)


Trodde inte mina ögon när jag drog upp rullgardinen imorse. Hela världen var vit och ett ymnigt snöfall pågick. Vartefter dagen rullat på övergick eländet i regn. Kan bara konstatera hur galet mycket jag längtar efter sommaren. Eller våren. Så länge det inte är halt och kletigt när man ska ut och gå…


(null)

Langhammarsgubben på Fårö (2020)


Arbetsdagen har varit lugn. Det är jätteskönt att det är så mycket ljusare kl halv fem så idag kunde jag gå ut med hundarna i skogen efter jobbet 🕟 

Klockan är inte ens åtta och jag ligger redan i sängen 🕗 Det har varit en sån där dag när jag började längta efter sängen samtidigt som jag klev upp. Det betyder att morgondagen kommer bli så mycket bättre 😄

(null)

❤️ Happy Valentine ❤️


Söndagsjobb

Angenämt, såklart! Idag har jag jobbat, först i mässan och avtackningen av en kollega som vi kommer att sakna samt välkomnandet av en annan kollega vi redan uppskattar, senare i samtal.

(null)
Prinsesstårta hade önskats 🍰 Prinsesstårta it is 🍰

Kom hem vid tre och fixade middag, sen knåpade jag ihop tio kycklinghuvuden till kvällens knyppelkurs 🐤 

(null)

Hur trött jag än må vara och emellanåt undra om detta är ett bra sätt att spendera söndagskvällar … så JA … när man kommer till ABF i Strängnäs och hejar på alla knyppelsugna skulle jag kunna göra detta sju kvällar i veckan. Vilken energikick! 

(null)
Sju elever av åtta och den frånvarande var hemma i Corona 🦠 Ikväll knypplades bokmaskar, kycklingar, smycken, julklockor, flätspets och får  🐑 Detta innebär allt från vävslag till rosenbotten 🌹

Somnade dock i soffan till Bigfoot och ville ingenting hellre än att slippa gå ut på sistanaden nu vid midnatt, men har man hundar så har man…

När man är trött
Är ingenting lätt
Vill bara sova!

… och inte supporta småvovvar som ska nosa på alla grässtrån som finns 😫

🌎 Godnatt vackra värld 🌍


Lördagsmys

Idag har vi varit hos sonen och hans familj i lyan. Min nästäldsta dotter var oxå där på fm. Vi har turats om att riva bort gammalt golv, lägga nytt och ta hand om barn.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)
Det är svårt att veta om Rambo är avundsjuk på Ella eller om han bara älskar henne. Han ska iallafall upp i min famn och ligga nära henne 💞

(null)
Jag fick äran att premiärbada lilla prinsessan. Hon sov gott sen.

Bild på nya golvet glömde jag bort, det får bli en annan gång.

Trött som en gnu. Du att krypa i koj 💤 


Under två dagar

Fyra generationer 

Underbara helg


Fredagsäventyr

Kortversionen: Siskan, Rumpan och Trosa!

Den längre versionen:
När jag åt frukost imorse smällde det till i köksfönstret. Det är ett mjukt "thudd" när en liten fjäderboll flyger in i rutan. Jag sprang ut i strumplästen och plockade upp det lilla livet, jo, hen levde.

(null)

(null)

Jag satte mig på trappen med den lilla grönsiskan i handen. Den var medvetslös till att börja med, men kvicknade långsamt till. Efter 20 minuter var jag iskall men siskan hade då piggnat till så pass att den kunde sitta på sina ben. 
 
(null)

(null)

(null)

Då satte jag ner den på den isfria delen av trappen där jag suttit och gick in och värmde upp mig. När jag gick ut en kvart senare för att flytta på den, hundarna skulle ut på promenad, då flög den iväg själv. 

(null)

Efter morgonaden åkte hundarna och jag till mina föräldrar. På avfarten ner till E20 trodde jag först inte att jag såg rätt… men i fönstret på den lilla bilen framför mig uppenbarade sig en röv‼️ Jag skådade rätt in i en främmande karls håriga ändalykt 😳 Ett kort ögonblick tänkte jag ignorera synen, men sen for fan i mig och jag lutade mig fram och vinkade. De kom ut på E20 så fort att de höll på att smälla med en lastbil, så mannan med röven måste ha farit runt som en vante i den lilla bilens baklucka, hur i hela friden han nu fick plats där. I samma ögonblick som de tryckte på gasen ångrade jag mig så mycket att jag inte tagit fram mobilkameran!

(null)

Till sist kom vi fram till mina föräldrar i Trosa. Efter en liten brunch tog jag med hundarna ner till Trosa camping innan vi åkte på utflykt. 

(null)
Vid Trosa havsbad

Vi stannade till lite snabbt vid Trosa stads kyrka för att jag skulle få se den.

(null)

(null)
Kolla vilken fin grind! Grinden syns inte direkt i bilden, men kolla skuggan!

Vi körde vidare till Tureholms slott med anor från 1300-talet. Dess nuvarande utformning kom till på 1700-talet efter att ryssen bränt ner slottet. Bjelkes byggde upp det igen. Vi fascinerades av den långa backen som måste ha varit hästanpassad. Har aldrig sett en sån uppfart förr.

(null)

(null)

Sen fortsatte vi till Västerljungs kyrka.

(null)

(null)

Här hittade vi både en svastika på en gravsten…

(null)
Det har inget med nazismen att göra. Personen levde nästan ett halvt århundrade före Hitler.

… och ett gravmonument över makarna Hallwyl. Det som var roligt att hitta på Google var att det var frun Wilhelmina som gjort sig känd genom sitt konstsamlande och museet på Hamngatan i Stockholm, Hallwylska museet.

(null)

Efter ett kort stopp vid Vagnhärads kyrka åkte vi till Tullgarns slott.

(null)
Vagnhärads kyrka

(null)
Tullgarns slott

Sista anhalt blev Trosa landskyrka innan vi åkte och handlade och åkte hem.

(null)
På medeltiden låg Trosa strax söder om kyrkan längs Trosa å, men med landhöjningen flyttades staden närmre vattnet då Trosa-borna var beroende av fisket.

När vi kom hem hade det nästan blivit mörkt. Vi lagade blomkålsgratäng med räkor och sparris. Efter maten åkte jag hem.

Ikväll fryser jag som tokig. Förmodligen förkylde jag mig lite i mitt livräddningsförsök av grönsiskan men det var det värt. Nu ska jag krypa ner i sängvärmen med ett extra täcke över mig och drömma vackra drömmar om denna superhärliga dag 💝



10 februari

Ännu en bra arbetsdag. Hann med bra grejer, tex ett bra samtal med relationsvåldcenter, innan jag och två kollegor knallade upp till pingstkyrkan och hade utvärdering av  LT-klappen och Julkassen

(null)

Lunch och vardagsgudstjänst i Hovsjö, därefter samtal.

En svart och en vit
Två små kroppar som skuggor
på kvällspromenad 

🌍 Godnatt världen 🌎

Ingen vanlig dag… 🎶🍃🌺

(null)
Härlig fölsedagsfrukost med fruktsallad och bacon 😃

Rådjuret kom till fågelbordet lagom till jag skulle ut med hundarna så jag väntade lite. Han behöver väl den energi han kan få, och så är han snygg att se på oxå ❤️

(null)

Arbetsdagen har snurrat på. Pratade med några kollegor på morgonen, andakt och mottagning. Bara en besökare idag men jag hann som vanligt en massa annat, bland annat tre bokningar till olika konferenser. Spännande grejer i pipeline 😃 Eftermiddagen bjöd på samtal mm.

(null)
Gick på en fantastisk lunchmässa i St Ragnhild. Ljuset genom fönstren var fantastiskt och de båda kvinnliga prästerna sjöng som änglar i gudomlig akustik 👼 

Utöver jobb har jag blivit väldigt gratulerad. Alla mina barn och föräldrarna har ringt, syskonen smsat, mängder av vänner har skickat meddelanden på Facebook , Messenger och sms. Jättteroligt!

(null)
Ella, 1 v gammal log så fint när farmor pratade 👵🏻 

Tanken var att vi skulle ha gått ut ikväll, men maken mår inte bra efter de båda is-vurpor han gjort under veckan. Inget som syns men jag undrar om han inte fått åtminstone en hjärnskakning 🤕 Nåväl, ingen härhemma klagar på blomkålsgratäng med räkor och sparris, men jag är orolig över den envisa gubben 👨‍🦳

58 år
Att jag blivit så gammal
fast jag är så ung 

🌷Godnatt världen 💐

8 februari

Började dagen med morgonbön och möte i Hovsjö. Admin på det och efter lunch möte i Ragnhildsgården, åter i Hovsjö hantverksgruppen och därefter besök. Kom från jobbet halv sju 🕡 


(null)
Effektiv administration!

När jag kom hem lagade jag middag, AIP köttfärssås till mig och Wallenbergare till maken. Efter ett timslångt bad i tunnan avslutade jag kvällen med disk och en stund i fåtöljen… för vad hände egentligen 🤪

Ett i ett i ett

Uppgift avlöste uppgift

Det blev en bra dag


Nu är det bara sista vovvenader kvar 👣🐾🐾


7 februari

Jösses vad trött jag är! Hade tandläkartid imorse och var lugn med det. Jag tuggade i mig en halv tand när vi var på la Gomera och jag trodde att vi bara skulle göra en avgjutning idag och spara det tuffa jobbet till nästa gång. Så fel jag hade. Det blev bedövning och filande och borrande och skrapande, SEN blev det avgjutning. 50 minuter senare vinglade jag ut helt slut. Jag berömde både tandläkaren och tandsköterskan för de är underbara, de hanterar min tandläkarskräck perfekt 🦷 

(null)

… men jag har inte riktigt varit människa efter besöket. Jag har tackochlov jobbat hemifrån och kunnat sitta under en varm filt. Det som skulle bli gjort blev gjort, hundarna fick sina kissenader och jag lagade torskrygg till middag. Det blir lättuggat framöver eftersom jag inte får tugga på vänster sida där den tillfälliga kronan nu sitter. Återbesök i slutet av februari då den permanenta kronan ska dit. 

Maken är kvar på jobbet och jag har varit ute sistanaden. Har krupit ner under täcket och sover nog snart‼️

Stjärnklar natthimmel
Månen i första kvarter
Kurar under filt


Historisk söndag

Lugn och fin morgon. Efter frukost gick vi långpromenad åt "andra hållet", alltså mot Mälarenergi.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Mälarenergi AB

När vi checkat ut åkte vi åt "andra hållet" över Kvicksund och Strömsholm… men innan vi kom så långt stannade vi vid Lilla Rytterne kyrkoruin (1200-tal) …

(null)

(null)
Tänk så många tusentals fötter som gått över denna blankslitna sten vid ingången. Skiffer?

(null)

(null)
Kyrktornen var i riktigt gammal tid skyddsvärn för byarnas befolkning

Vi fortsatte längs inslagen väg att och maken stannade till vid Rytterne kyrka (1800-tal) så jag skulle få se den med…

(null)

(null)
Inte helt olik gamla kyrkan i byggnadsstil…

(null)

Känns spännande att leta reda på Stora Rytterne kyrkoruin "nästa gång". Det vi utöver kyrkorna körde förbi var Sorby fornborg, en borg med tre vallar.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Nånting säger mig att moderna häxor vistas i borgen 

Vi körde vidare till Borgåsund och Strömsholm för att leta ställplats för ett senare besök. Där finns ett slott, en kvarn, en fågelsjö, ett gravfält mm mm. 

Lugn kväll hemma med ett litet dopp i badtunnan… eller jag blev kvar där flera timmar 😂

(null)

🌍 Godnatt världen 🌎


V-ås

Drömde underliga drömmar där min packning åkte tåg själv, bilnycklar och telefon försvann och en arbetskamrat sa att jag såg sur ut, varpå jag gick och ropade att jag var förvirrad och trött och alla andra arbetskamrater började applådera 🤔

Jag vaknade av en gråtande Rambo så jag klädde snabbt på mig och gick morgonpromenad. Vilken morgon 🌞

Solen stiger upp

och lyser en guldgata

över isflaken


(null)

(null)

(null)

(null)
Husbilen närmast är vår 🚐

(null)

(null)
Tassavtrycken på bryggan lös i solen

(null)
Vi har fin utsikt över wakeboard- banan

Efter frukost knackade det på dörren, det var en husbilsgranne som ville berätta att vi hade punka på ett däck. Vi gick ut och tittade på det, det var inte tomt, så vi åkte iväg till en mack och fyllde på luft. När vi ändå var ute och åkte svängde vi förbi Anundshög ❤️

(null)

(null)
Tvillingskeppen

(null)
Runstenen

(null)
Eriksgatan 

En stund efter vi kommit hem igen gick vi långpromenad längs vattnet.

(null)

(null)

(null)

(null)

Middag i husbilen, lite stickning och slappande har fått avrunda dagen 🧶 


På äventyr

Himlabra fredag 😇 Hemarbete inför våren och restriktionshävningarna. 

Mitt på dagen ringde sonen att de kommit hem från BB och jag fick komma dit. Jag gjorde klart jobbet och det som skulle göras inför kvällen, tog några timmar ur timbanken, plockade med mig sockorna jag stickat till barnen och gose-kaninen som maken köpt. Han har köpt en "nalle" till varje barnbarns födelse. Två gånger har nallen blivit en kanin och en gång en gul anka istället. Det var så underbart att få träffa lilla nya tjejen 😍

Avspänd i min famn

En ny liten människa 

Så kom leendet


(null)

Efter en mysig timme med mina två minsta och deras föräldrar åkte jag hem igen. 

(null)
William och jag klädde på kaninen 🧦😂

Maken och jag packade ut i husbilen och körde iväg på äventyr. Vi behöver lite miljöombyte 🚐

Ikväll bor vi på en ställplats i Västerås gästhamn.

(null)

(null)

(null)

(null)




Härlig torsdag

Tyvärr har jag inte fått träffa yngsta barnbarnet idag, men lika ledsen som jag är över det - lika glad är jag över den säkerhet som råder på BB över dessa våra allra yngsta ❤️ Säkerheten är A och O 👍

Förutom detta faktum har det varit en bra dag. Blev ertappad av nyaste kollegan när jag fäste trådarna i mina två yngsta barnbarns sockor på arbetstid imorse, hoppades ju på morgonen att jag skulle få träffa nyaste idag. Men sen rullade det på. Morgonens hembesök fick en oväntad vändning, vi lunchade med vår vaktis som fått nytt jobb…

(null)
Nattbakad högrev

(null)
En restaurang i hörnet av samma byggnad jag jobbar i, och aldrig sett 🤔

… och hade en fin vardagsgudstjänst på eftermiddagen.

(null)

Med arbetsrelaterade samtal i luren landade jag hemma efter fem. Lagade  fläskfille i limesås till middag och rullade  dadelbollar där jag uteslöt nötterna, öste på med kaffepulver och kakao samt rullade i kanel och kokos, och har därefter tillåtit mig slappa i fåtöljen 😍

(null)
Looks like shit…

(null)
taste heavenly 😋 

Är trött nu så det är väl dax att knoppa 💤 




Härlig onsdag ❤️

Det har varit en riktigt rolig dag. Dagen har varit fullbokad och fortlöpt som ett väloljat maskineri. Möte, andakt och mottagning. Mottagningen i sig var händelselös men jag hann ringa ett par samtal och radera 3/4 av min mailbox vilket var välbehövligt. Efter lunch fixade jag ett apoteksärende med påföljande admin innan jag åkte till Hovsjö i ett ärende och ett hembesök. Hembesöket utmynnade i ett otroligt spännande bibelstudium ✝️

(null)

När jag lämnade hembesöket såg jag messet från min son, de var på förlossningen‼️ 

Gud är god ❤️ Ikväll har jag fått mitt åttonde barnbarn. En fantastisk liten flicka som jag har svårt att bärga mig innan jag få träffa 👨‍🍼

Ett samtal, en bild

så varmt i själ och hjärta

Barnbarnet är fött


🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃




1 februari

Natten var hopplös. Sov lika illa under denna nymåne som under senaste fullmånen. Dragningskraften måste vara stark just nu, brukar inte reagera så här, inte ofta iallafall. Började  haiku-utmaningen idag med att skriva om det ✍️ 

Maran rider hårt

Svetten lackar hjärtat slår -

Så går solen upp


Nåväl, dagen blev bra iallafall. Råbocken har varit på besök inatt och vi har en ringduva som kommer på förmiddagarna, det är tydligen ovanligt för två av områdets ornitologer har hört av sig till mig idag. Den har besökt vår fågelmatare i en dryg vecka nu, så jag ska rapportera det till Artportalen.


(null)

Kul dag på jobbet med hantverksgruppen och intresse för knyppling.

(null)
Ur den dagliga andakten i psalmboken idag. Tyckte den passade…

Lugn kväll, går och lägger mig nu och hoppas få sova 💤 
🌎 Godnatt världen 🌍




RSS 2.0