Båten

Ännu en tuff och rolig knypplardag. Har jobbat med båten och trodde väl aldrig att det skulle ta resten av dagen att bli klar med den, men jag har gjort annat oxå. Bland annat gått runt och tittat på de andra kurserna, pratat med olika föreningsrepresentanter, fotat smycken och pratat med smyckenas upphovsperson för att kunna skriva en artikel till föreningstidningen om dem, och så ringde jägarläraren och berättade om vad de gått igenom på den extrainsatta lektionen igår. Han är så genomsnäll! 

(null)
Båten - nätbotten (Mönster: Sam Jakobsson)

Dessutom åkte jag över till Vadstena camping och åt plankstek med vänner från Helsingborg efter lektionen. Jättetrevligt och jättegott 😋

(null)

(null)
Underbart ljus över Vättern ikväll

Kvällen har gått åt till att jaga parkering samt spola på de sista pinnarna till fåret och sätta upp den spetsen. Kom i intressant samspråk om ollonborrar, spets och elever med en slöjdlärare och fick till sist, kl 22.45, tag i en tillåten parkeringsplats och kunde släppa den mer tveksamma vid lektionssalen. Nu kan jag sova gott inatt. 

(null)
Ett rosa får på g 🐑 

Jag vet inte om jag ska plugga vapen och ammunition nu, eller om jag ska sova. Tenta på måndag, intensiv dag i knypplingens tecken imorgon… alla dessa val 😉 
💤


Midgårdsormen

Började spola på pinnar till båten mellan frukost och lektion imorse, men 8.20 satt jag på plats och knypplade midgårdsorm! Att bara sitta och tok-knyppla är lika kul som fikarasterna när man träffar andra kursare vilka är allt från elever, bekanta från tidigare kurser, lärare, Knyppelpinnar, you name it. 

Omelett har blivit min stående lunch, idag med salami, tomat och resterna av en blåmögelost från midsommar. Går ju att variera i oändlighet!

(null)

Sen spolade jag på resten av pinnarna till båten och promenerade iväg med dem.

(null)

(null)
Bästa sättet att transportera dem på så de inte trasslar ihop sig.

Eftermiddagslektionen började med att jag avslutade midgårdsormen och påbörjade båten.

(null)
Jag la dit en röd tråd som tunga, på skoj 🐍 
(Mönster: Sam Jakobsson)

(null)

Tyvärr valde jag och en kursare bort invigningen på Spetsmuseet. Det brukar vara trångt om saligheten… och det hade varit riktigt bra tal ikväll av bl.a talmannens fru och Karin Landtblom, men jag och kursaren åt en god yakiniku och hade trevliga samtal så det var inte fy skam det heller!

(null)
Yakiniku

(null)

(null)
Instagram 

Jag knypplade en stund till på båten, gick sen ut och började spola på pinnar till nästa projekt - galaxerna. Därefter ett par timmars plugg. Har repeterat jaktformer och juridik. Känner mig totalt oförberedd inför tentan. Ingenting fastnar! Det har nog blivit lite för mycket av det goda på sistone… 

(null)
3,5 av Sam Jakobssons mönster i bottnar. Båten på dynan är träning i nätbotten, ormen - flätor, keltisk knut - vävbotten och igelkotten - rottingbotten. Så rolig kurs!!! Rekommenderas varmt!

🐍 Godnatt världen ⛵️






Igelkott

Klockan åtta imorse satt jag i lektionssalen, lektionen började tjugo över 🕗 

(null)
Det regnade så jag tog sandalerna i handen och sprang barfota 👣 

(null)
Igelkotten låg färdigspolad och väntade 

Vi fick till oss lite teori kring rosen- och rottingbotten idag och jag hade valt att jobba med igelkotten idag eftersom den innehöll rottingbotten. På lunchen passade jag på att spola på pinnar till nästa val - midgårdsormen - då jag insåg att jag skulle få igelkotten klar under eftermiddagen.

(null)

(null)
(Mönster: Sam Jakobsson)

Under eftermiddagen blev jag klar med igelkotten, spolade klart pinnar till midgårdsormen och började med den.

(null)
Det blev lite olika pinnar eftersom jag inte har dubbel uppsättning av favoriterna, men det är samma storlek så det spelar ingen roll 😄

Vid middagsrasten gick jag ut på stan. Först ut blev biblioteket som har en kakutställning med anledning av svenska spetsars 60-årsjubileum. Det är Västkustens knypplerskor som gjort den. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen fortsatte jag till butiken och betalade kursmaterialet innan jag åt middag på Rådhuskällaren.

(null)
Svenska spetsars butik

(null)
Fläskfilé Oscar

Till sist handlade jag lite på Konsum innan jag knallade tillbaka. Fortsatte knyppla ett par timmar till.

(null)

Bröt upp vid nio och gick upp på rummet 🕘 Nu har jag pluggat i två timmar. Tog inte fram boken utan har gjort olika test. På nåt sätt stämmer inte mitt sätt att läsa med frågorna på nätet… men skit samma. Jag har lärt mig massor och kör jag på tentan tänker jag ta det som ett genrep! 

(null)

Solnedgången var fantastisk ikväll och ännu är kvällshimlen magisk fast vi närmar oss midnatt 🕛 Men nu åker rullgardinen ner!

(null)

💤 Godnatt världen 🦔


Keltisk knut

Men det har varit en bra dag ju! Kan det vara annat när man får nörda in på ett intresse? Efter frukost och intro i aulan gick vi ut i våra kurser. Den jag går i veckan är en teknikkurs i olika bottnar. Till helgen går jag en kurs i bandknyppling, mer om det då.

I kursen gick vi snabbt igenom vävbotten och hur man börjar på ett snyggt sätt. Även om jag tycker jag kan så snappar man alltid upp nåt nytt ❤️

(null)
Beredd!

(null)
Jag lekte med tanken att sätta in färg, men det gör jag kanske nästa gång istället

(null)
Här knypplas det så svetten rinner 💦

(null)

Hettan gjorde att jag inte orkade gå ut på stan och handla. Stekte upp korv och spaghetti från igår till lunch. Till middag släpade jag mig upp till pizzerian dit jag alltid brukar gå på söndagkvällen när jag anländer, men så blev det inte igår. Idag blev det en Ciao-ciao 🍕 Det satt en kvinna på pizzerians innergård och hon ville verkligen prata. Jag trodde först hon var onykter men tänkte att jaja, det är lättare att sitta snett mitt emot henne än att ha henne bakom ryggen när hon nu så gärna ville prata. Hon var inte onykter, men hade kanske haft en stroke? Hursomhelst blev det ett trevligt samtal medan vi glufsade i oss våra pizzor 🍕 

(null)

(null)
Två måsungar hade gjort sig hemmastadda på innergården ❤️❤️

Jag gick tillbaka till lektionssalen och knypplade klart den keltiska knuten samt spolade på 34 par pinnar i grått garn till imorgon 🦔

(null)
Den blev väl inte så tokig? (Design: Sam Jakobsson)

Nu har jag duschat kallt och repeterat fotosyntes och partåiga hovdjur. Ögonen åker bara igen så det är ingen idé att fortsätta på rovdjur och andfåglar, tar dem imorgon…

💤 






Från Gästrikland till Knypplingland

Tid är ett relativt begrepp‼️

Imorse vaknade vi på campingen i Årsunda. Vi valde bort morgondoppet, åt frukost och åkte hemåt.

(null)
Det blev omelett extra allt typ. Korv och salladsrester från igår 😋 Omelett är ett perfekt sätt att tillvarata rester 😃
  (null)
2 timmar och två minuter. 15 mil 🚎 

Sonen med familj har bott hemma hos oss under midsommar och vi fick ett par timmar tillsammans. Jag var rätt fokuserad på ompackning och att duscha, men ändå … Vi grillade och kokade korv och spagetti.

(null)
Bamse och Rambo fick låna barnens pool. Skööönt 💦

(null)
Ella har hittat sina fötter

(null)
Wille tycker korv och spagetti är gott

Strax efter fem I hit the road again och körde mot Vadstena.

(null)
23 mil, 2 timmar och 40 minuter

Fläkten pajade i höjd med Norrköping och det blev varmt sista biten kan jag lova 🥵 Men på sonens inrådan startade jag om bilen, vilket blev i Mantorp, och jag fick lite svalka sista biten. Fläkten kommer behöva bytas inom kort. Hoppas att 1. Den orkar hem 2. Det inte blir fullt så varmt när jag ska hem.

Nu är jag incheckad på Vadstena fhsk. Jag har packat upp, spolat på pinnar, njutit solnedgång, duschat en gång till … och klockan har blivit mycket.

(null)
Fantastisk himmel över Skänninge

(null)

(null)

(null)
A room with a view över Vättern 

(null)

Det kan hända otroligt mycket på ett dygn, och man kan ta sig mellan olika avlägsna platser…

Ikväll har jag spolat på pinnar inför morgondagen. Bottenprojekt med keltisk knut står på agendan!

🚎 Godnatt världen 🚙



Midsommardagen

Vi har haft tur i hettan, det har fläktat och vi har kunnat sitta i skuggan av husbil och markis, men jag har haft ont. Imorse hade jag så ont att att jag grät. Knät som tog stöten gjorde ont, men värst var artroshöften. Tack och lov hjälpte ibumetin så när maken skulle gå andranaden tog jag kryckan och följde med 🩼 Det var bra för jag kände hur blåslagna muskler mjukades upp när blodomloppet började röra sig 🩸 I början och slutet av promenaden tog jag, trots hundförbudet på stranden, en hund i taget och doppade dem ordentligt. Det mådde de bra av, i synnerhet Bamse som inte orkar gå när det är varmt.

(null)
Lättsaltade chips med gräddfil…

Jag läste ut jägarkursens bok och därefter tog jag studieledigt. Vi var ner och badade ett par gånger samt satt i skuggan och jäste.

(null)
… och rom…

Gjorde iordning vårt favoritsnack i ett par omgångar. Snabbt iordninggjort och perfekt i värmen.

(null)
toppat med hackad rödlök 😋

Vi avnjöt det med lite prosecco i väntan på svalkan.

(null)

Framåt kvällen fick vi badgäster och trevligt sällskap. Vi hade pratat om att äta gös på restaurang Strandbaden, men ingen av oss var särskilt hungriga efter allt snacksande så jag kokade nudlar med varmkorv 🍜 🌭 Perfekt lagom 👌 Dessutom har en trubadur högljutt skrålat samma repertoar som igårkväll på restaurangen och musiken är väl en sak, men allt vrålande från publiken… 😫

Vi gick en längre kvällspromenad vilken blev trevlig. Vi gick upp och runt Årsunda kyrka och vidare till Sörby gravfält. 

(null)
Årsunda kyrka har anor från 1200-talet.

(null)

(null)

(null)
Sörby gravfält är Gästriklands största gravfält. Den ligger på Enköpingsåsen. Sörby var en välbärgad by under flera århundraden och utvecklade järnhanteringen. Vid utgrävningar av gravarna har man hittat flera dyrbara fynd. Den största graven tillhörde en kvinna och där hittade man både rester av en häst och en liten hund, ett nålhus med synålar, ett bronsspänne mm.

På tillbakavägen satte vi oss vid vattnet och njöt solnedgången.

(null)

(null)

Det är fortfarande en hel del fest runt om oss, men vi kommer nog somna gott ändå.

🌞 Godnatt världen 💦





Midsommarafton

Började dagen med ett dopp i Storsjön. Vattentemperaturen låg på ca 18 grader och man vaknade till på ett härligt sätt 💦

(null)

Pluggat, badat och slappat… 

(null)

(null)

… spanat in midsommarfirare på, ja vad ska vi säga… olika humör? De flesta glada, men mannen vars fru tagit fel nyckel i incheckningsboxen skällde som en bandhund på den stackars hustrun som inte var vatten värd. Dessförinnan var det campingen och receptionen som var idioter som inte gett honom den plats han bokat innan det uppdagades att det var de själva som inte läst att det stod ett annat namn på kuvertet. Jösses‼️Halva campingen engagerades i hans bullrande okväden. Jag tyckte så synd om frun som tillslut gick sin väg medan karln satte sig att dricka öl utanför bilen medan han sökte grannarnas stöd, vilket han inte fick. Så småningom tog han en flaska Absolut och försvann. Förmodligen hade de bekanta nånstans på campingen.

(null)
Att köra som en idiot, backa på fel ställen och bete sig illa väcker sällan sympati 

Vartefter kvällen led blev folk fullare och gladare och flera stannade till och pratade lite, var nyfikna på Ragnar osv. Även den ilskna mannen lugnade ner sig och bytte ett par ord med oss när han gick mellan sin husbil och de förmodade bekanta.

(null)

Till kvällen kom en av döttrarna förbi. De hade sett att vi var här och överraskade oss. Det blev bad med barnbarnen förstås ❤️❤️

Tyvärr ramlade jag i lekens hetta och har lite ont i mitt friska knä. Det är fest överallt på campingen men jag räknar med att sova gott och läka skadan till imorgonbitti.

🍃🌸🍃 Godnatt världen 🍃🌸🍃



Dan före dan

Under morgonaden plockade jag lite blommor. Jag bemödade mig med att hitta sju olika sorter som vare sig var knopp eller utblommade, fick ihop en rätt fin bukett, tycker jag.

(null)

Satte buketten i blött papper i plastpåse efter konstens alla regler och satte ner den i väskan tillsammans med de överblivna nuggetsen från igår.

(null)

På jobbet letade jag reda på en vas, hann med lite admin och prata med vaktis innan jag körde ner till äldreboendet, men blommor och vas inklämda bakom väskan. Vid boendet mötte jag upp musikern.

(null)

Vi kom tidigt och folk droppade oxå in tidigt. Jag lät buketten gå runt och berättade att jag plockat sju sorter på morgonen. Jag fick förklara för en varför jag plockat just sju sorter och det blev ett roligt samtal. En kvinna frågade om man kunde drömma om sin tillkommande i hennes ålder och det trodde jag. Hon som satt bredvid sa att det hade hon minsann gjort men karln hon drömt om var så ful att det gjorde hon aldrig om. Jösses vad vi skrattade 😂

(null)

Det blev en helt ok sommarandakt med de mest välkända sommarpsalmerna. När vi kom tillbaka till Hovsjö åkte jag till Tveta och hämtade altarblommorna som kommit fel. Efter de "kulinariska" nuggetsen till lunch hade vi vardagsgudstjänst, trevligt fika och samtal.

När jag kom hem hade maken precis oxå gjort det. Vi bestämde oss för att äta middag hemma, så vi packade klart, packade, packade husbilen, åt, diskade, duschade och drog.

Midsommar tillbringar vi på Årsunda camping.

(null)
Jo, vi bor i en vändplan 

(null)
Strandbaden, Storsjön

(null)

(null)

(null)

🥂 Godnatt världen 💦



HUR???

… kunde jag missa årets längsta dag? Den var igår!!! Men jag har inte fattat att det är juni än, lever fortfarande kvar i maj. Mitt liv har rullat på galet fort sen april 😝

När jag prommade imorse kom en granne ifatt med två hästar i tömmarna. Vi släppte förbi dem och lunkade efter medan jag vi rop-pratade med varandra. Så slog det mig hur roligt det måste se ut… där går hon med två höga hästar och bakom lunkar jag med två små "råttor". 

Hann med lite admin innan andakt och mottagning på Gåvorna. Sista gången ever. Nu sommarstänger vi mottagning och Gåvorna. Mottagningen startar i annan del av huset i augusti och i september uppstår café Ragnhild ur Gåvornas aska. Fixade admin som hänger ihop med mottagningen innan jag gick på lunch. 

(null)
Hejdå rummet 👋 Vi ses om nästan 2 veckor 

Hembesök på em och efter inköpet av en låda nuggets på McDonalds satte jag mig att plugga utanför klubbhuset. Det tog över en halvtimme innan jag fick sällskap så jag hann repetera lite vapen och ammunition 🔫 

(null)

Klockan är lika mycket som den brukat vara när jag varit redo för sängen de senaste sex onsdagarna. En arbetsdag kvar innan lite ledighet… eller vad man ska kalla det 😅

🍃🌸🍃🦟💥🔫📖🦟🍃🌸🍃



Spännande tisdag

Jobbade hemifrån på förmiddagen. Gjorde andakten till äldreboendet på torsdag, några telefonsamtal men hann inte svara på alla Mail innan det var dax att åka…

(null)
Mina frukostomeletter blir bara snyggare och snyggare och godare och godare 🍳😋

Kvart över två parkerade jag vid Enhörna församlingshem. Enhörna är samma pastorat som Södertälje men jag har inte hunnit besöka det än. Kyrkan och församlingshemmet låg fantastiskt vackert ute på landsbygden. 

(null)

Jag blev bjuden på hallonpaj och kaffe, sen satte vi igång samtalet. En kvinna från kommunen har fått i uppdrag att kartlägga prostitutionen i Södertälje och hade bokat möte med en präst som jobbat mot nätprostitution samt mig. Tror de fått mitt namn på relationsvåldcenter kanske? Det blev ett väldigt intressant samtal som varade två timmar. Jag hoppas verkligen att jag kunde bidra med något och jag fick även kollegans senaste bok i ämnet som jag med intresse ska läsa efter semestern.

(null)

Efter mötet gick jag över till Ytterenhörna kyrka och tittade runt.

(null)
Ytterenhörna kyrka har anor från 1100-tal.

(null)
Anund och Svarald och Finnvid läto resa denna sten efter Ögisl, sin fader, och Björn efter sin broder. Gud hjälpe hans ande. Torbjörn ristade runorna.

(null)

(null)
"Hällarna från Tuna" är från bronsåldern och låg utanför kyrkan

(null)
Tog en sväng ut till Överenhörna kyrka från 1100- eller 1200-tal

Körde hem och kom hem samtidigt med maken som handlat. Jag tog varorna och började laga mat medan maken gick ut med hundarna. Lagade korv stroganoff och Wallenbergare att ta med i husbilen i helgen. Tittade på tv samtidigt som jag diskade och vek tvätt i pauserna. Hoppas hinna läsa det mesta av läxan efter jobbet och före lektionen imorgon… 📖 

I världens ände

Igår låg hela blogg.se nere, men idag funkar det igen, därav min försenade blogg. Inte för att jag måste skriva, men jag tycker det är vilsamt.

Igår fm hämtade jag upp min fixade bil hos maken. Han hade bytt bromsklossar, dammsugit och vaxat den. Jätteskönt med en tyst och ren bil 🚙❤️

(null)Iris vid Trosa havsbad

Jag och hundarna fortsatte ner till mina föräldrar och tillbringade dagen där. Jag följde pappa till läkaren och läkaren var jättebra. Pappa har sina diagnoser på hjärta och lungor sen innan men inget var sämre, så lite mer rörelse i vardagen är det som behövs. På återvägen köpte vi varsin sallad, sen tog vi en promenad till havsbadet. 

(null)

(null)
Härligt väder. Vi njöt en stund 🥰

När vi kom tillbaka åt vi våra sallader, sen åkte jag hem. Tittade lite på tv med maken och gjorde sen några 20-frågorstest på Jägarförbundets hemsida innan jag tog kvällspromenaden i våra myggrika marker. Men vi har gott om småfåglar och fladdermöss 😍

(null)
De biter lätt genom kläder så smällan är till för huvud och ben 😫 Stövlar och vindjacka skyddar fötter, armar och rygg

(null)

Igårnatt sov jag tio timmar, det har jag gjort inatt oxå. En ny dag har börjat där andakt och möte står på agendan. Hepp hepp ✍️ 

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃


Sista söndan…

… i Hovsjö på ett tag. På torsdagarna fortsätter vi ha gudstjänst hela sommaren, men på söndagarna får vi hänvisa till någon av våra andra kyrkor. Det blev en kalasfin sommaravslutning där min kollega levererade, fin församlingsdelaktighet i gudstjänsten och mässa. Efteråt gick vi ut till parken och fikade på bullar och tårtor vår vikarierande vaktis bakat.

(null)
Sååå supergott

(null)
Vilka färger i altarbuketten‼️

När vi var klara svängde jag förbi Biltema och köpte nya bromsklossar till min bil som låtit som ett gammalt tröskverk några dagar. Maken fixar dem ikväll. Sen åkte jag vidare till hästhagen där det nya lilla fölet såg dagens ljus tidigt imorse. 

(null)

(null)
Vackra Conchita 

(null)

(null)
Ca 6 timmar gammal

(null)
Ljuvia och hennes drygt veckogamla föl

(null)
Hon är nyfiken och modig, lilla fölis

Åkte hem och fikade med maken… mycket fika idag 😅 Bakade sen ett bananbröd till föräldrarna och lagade middag på grillresterna från igår. Skar ner grillköttet och en chorizo i småbitar och stekte upp. Gjorde en bechamelsås med en skvätt créme fraîches och rörde i kött och korv samt en näve torkad svart trumpetsvamp. Spaghetti till. Blev riktigt gott faktiskt 😋

(null)

Gick en sväng med hundarna och njöt naturen. 

(null)
En ovanligt kort kopparödla. Såg ut som det var mer än svansstumpen som rykt, men den var läkt så…

(null) Nyponrosen, så otroligt vacker i sin enkelhet 🌸

(null)
Amiralen

Maken har åkt till jobbet. Han skulle rondera, byta bromsklossar och dammsuga min bil 💝 Jag har gjort ett par snabbtest på Svenska Jägarförbundets hemsida och känner mig lite nerslagen. Vissa frågor känner jag inte igen från boken… men jag tänker att jag får plugga vidare på olika sätt - boken, anteckningar, googla fåglar och hundraser, göra testen på Svenska Jägarförbundets och Jägarnas Riksförbunds hemsidor. Jag fattade att det skulle bli svårt, men… jag har ju inte gett mig den tid jag borde. Två veckor kvar‼️

🙈 🙉 🙊 Apatrött 🙊🙉🙈 
Sov alldeles för lite inatt och vaknade tidigt. Ska plugga en stund, gå ut med hundarna och krypa i koj. Tänker inte sätta på tv-skrället och fastna i nåt. Nope‼️


Skitskytte

Gick det bra i måndags så gick det eländes dåligt idag! Så vad kan jag lära mig av misstagen? I måndags sköt jag tre serier hagel: 4/12, 4/12 och 9/12. Idag 1/12, 0/12 🤮 Samma goa instruktör som i måndags som uppmuntrande berättade om upp- och nergångar samt att fördelen med denna dag var att jag kom med solen 😎 Gulle 😎 Nu dröjer det 2 månader innan nästa försök och då har jag, eller inte, teoriprovet överstökat. Som det känns just nu får jag se teoriprovet som ett genrep, har inte alls hunnit plugga så mycket som jag velat.

(null)

Fick lift av teoriläraren, som jag sprang på utanför klubbhuset och som körde mig ner till instruktion på hagel… och som förmodligen "suttit på händerna" för att inte lägga sig i. Efteråt gav han mig ännu en värdefull muntlig lektion i lerduveskytte, om fötternas och kolvens placering. Sög i mig infon, men vill så gärna ha Berettan jag hade i måndags nästa gång jag skjuter hagel. Känns som vi lirar, den har en längre kolv och pipa.  Aldrig förut har jag känt rekylen, men idag, 2 ggr, kände jag hur geväret studsade på axeln. Nåväl, en god skytt gör inte dessa misstag. Har mycket kvar att lära och jag tänker ha kul längs vägen dit.

(null)
Idag sköt vi vildsvin

Som sagt, fick lift av teoriläraren till viltmål och där gick det bättre. Jag hade 7 biljetter när jag kom, 2 på instruktion hagel och 5 på viltmål. Efter första serien på viltmål när magasinet hakat upp sig, jag sköt blindskott och lyckades skjuta utan att ha osäkrat bössan tänkte jag spara 3 biljetter till i höst… 

(null)

(null)

… men sen gick det rätt så bra så jag pangade på…

(null)

(null)

(null)

… det mesta hamnade i målområde så jag kände mig rätt nöjd ändå. Tänkte tanken att köpa en hagelinstruktion till för att avsluta inför sommaren lite bättre än en nolla, men klockan var 12.40 så jag avstod. 65kr och 20 minuter före stängning - nej.

Tänkte först höra av mig till barndomsväninnan om hon ville ha en stunds sällskap i fölvakan, men om jag ska ha en chans… jag körde hem och pluggade hela em.

Maken grillade, jag fixade tillbehören, nu har jag somnat två ggr till "Morden i Midsomer", snart är dagen slut 😅


Senarelagd fredag

Ibland beter jag mig som värsta tonåringen. Jag var inte ett dugg intresserad av att titta på Rambo egentligen, ändå gör jag det i nån sorts knäppt trots… för jag hade sovmorgon idag. Jomen tjena! Halv sju låg jag och vred mig och ville somna om. Nån slummer här och där, annars totalt bortkastad tid. Gick upp kl nio, sur som ättika på mig själv! Vad fick jag ut? Ingenting!

Trampade iväg med hundarna, tog ut Ragnar och fixade frukost. Jobbade en stund, men la ner det eftersom jag inte tänkte börja förrän kl 12.00 idag. Pluggade lite, jobbade lite, fixade  lunch, gick ut med hundarna och åkte iväg.

(null)

Köpte hundmat hos veterinären och en låda nuggets på McDonalds åt mig till kvällen.

Fixade lite på rummet innan jag gick ner till kyrkan och mötte upp Council of Grandmothers och de som hade del i öppningsceremonin. Vi gick igenom programmet och de fick öva. 

(null)

Ceremonin blev bra. Kanske saknades det lite flow, men det fick pianisten och det blev kanske liiite för mycket när det var texten "en värld full av liv" (Lejonkungen) och inte hans förmåga att spontan-spela. Styrkorna låg i trumpetens "Eld upphör" med bakgrund från skotten i Ådalen. Det var tydligen en man som fick stopp på skjutandet genom att spela "Eld upphör" och det var inlagt i programmet, att inte älta och se bakåt, släpp striden och gör "eld upphör", nu måste vi se framåt och samarbeta.

(null)

Att bilda ring med alla dessa kvinnor blev oxå starkt.

(null)
St Ragnhild var med på ett hörn, både bildligt och i mitt välkomnande.

(null)
Council of Grandmothers Europe

Efteråt blev det lite snack och bland annat två kvinnor gjorde intryck på mig. Två irländskor som oberoende av varandra, och med helt olika personligheter, tog kontakt. Den ena var historiskt intresserad och ville veta mer om kyrkan och st. Ragnhild…

(null)

… den andra om mitt och chefens olika ämbeten. Irländarna är ju katoliker och där finns inga kvinnliga präster plus att diakon betyder att du ännu inte är färdig präst, men på väg. Båda kvinnorna kramades varmt efter de fått svar. Sisterhood in it’s best.

Klockan 21.00 tog jag hissen ner till bilen, trött och nöjd. 

Pratat lite med maken och här sitter vi och hoppas på ett samtal. En kollega till maken är ute och fiskar. Får de gös eller aborre skulle de dela med sig… efter kl 23 vet vi 🕚 

Skhlm mm

När jag lämnat hundarna imorse åkte jag upp till Skärholmen. Jäääättelänge sen jag var där. Eftersom jag var i väldigt god tid gick jag till gymnasiet där jag tog studenten för nästan exakt 40 år sen, juni 1982. Två månader senare dog min syster och det överskuggade allt annat. Min familj kunde inte möta upp mig på skolgården pga att hon var så sjuk, men jag fick en blomsterkrans runt huvudet av en kompis föräldrar, överdimensionerad då den kransat hennes moped, och åkte sen med den under armen kommunalt in till min moster i Stockholm som ordnat en mottagning dit pappa kom med mina yngsta systrar så småningom. Alla bär sitt… men detta var min verklighet för 40 år sen! Fattar inte ens att jag är så gammal! 

(null)
Ser exakt likadant ut som 1982

(null)
Portalen är ny, för mig. 

Sen besökte jag Mikaelikyrkan, en Equmeniakyrka i andra änden av Skhlm centrum. Vi söker en ny lokal för föreningen Knyppelpinnarnas träffar då Folkets Hus i Kallhäll blivit för dyrt. Mikaelikyrkan är ett av de intressanta objekten.

(null)

(null)

I Mikaelikyrkan har dessutom en av Mellansveriges knyppel-legendarer verkat.

(null)
Equmeniapanelen 

(null)
Bårtäcke in vardande. Gruppen färdigställde denna mittensektion, som kommer bli ett komplett bårtäcke med knypplad spets och frivoliteter, till Birgittas begravning 🪡 

(null)
Ett av löven från Liljevalchs 2012

(null)
Axplock av hennes verk. 

Sen gick jag över och tittade på Skärholmen kyrkas lokaler innan jag åkte till jobbet. Började arbetsdagen med en tidig lunch med kollegan på indiska.

(null)

Därefter en härlig gudstjänst med kyrkkaffe i Hovsjö.

(null)
Nybakade härliga bullar och en  spännande kaka från Libanon.

Avslutade dagen med ett besök på apoteket med en klient och åkte hem. Har suttit fast vid Tvn, bland annat med Södertäljepolisen och nu Rambo… men jag orkar nog inte Rambo 2..?





Lång onsdag igen

Var på jobbet 8.00, möte 8.30, andakt och mottagning (9 pers idag!) … sen åkte jag till kollegan tillika gymnasiekamraten i Säby för andra gången. Så roligt att catcha up.

(null)
Indisk buffé 

Åkte till Hovsjö för ett besök, fortsatte administrativt och när arbetsdagen var slut ögnade jag igenom läxan för kvällen. Har inte alls hunnit med inläsningen som jag borde och nu är det bara tre veckor till provet.

(null)

Var ff rätt mätt efter lunchen men jag köpte nuggets för att inte få blodsockerfall på lektionen och det var klokt. Idag repetion på fåglar, vapen och ammunition samt genomgång av eftersök och lagstiftning. Det är en gedigen utbildning! Efter lektion fortsatte läraren prata lite och jag uppskattar verkligen hans engagemang i oss elever. Idag sa han att vi var en trevlig grupp. Alla har vi oxå kommit igång med skyttet och han var imponerad av min 9 av 12 serie i hagel i måndags. Såklart att det var lite av en lyckträff men det är så upplyftande med beröm. Tänker att vi borde alla bli lite bättre på att bekräfta varandra. Jag tänker iallafall ta till mig hur dessa äldre män i jaktskytteklubben berömmer och vägleder oss nybörjare, de är exemplariska i det hänseendet.

Nu är klockan passed bedtime så godnatt världen och sov gott 💤

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃


Rubrik?

Tog en fotosväng på tomten innan jag åkte imorse. Det blommar lite här och där och det känns som det blommat över när jag kommer hem. Det är inte sant, men en känsla.

(null)
Vallmon är en av de mest ståtliga blommor som finns 😍

(null)
Akvilejan har trasslat in sig i kaprifolen 💞

Sorterade papper på fm och sen planeringsmöte med kollegan inför hösten. Vi hann planera så mycket mer än hösten innan vi åt lunch och gick över till lunchmässan. Det var mycket folk i kyrkan då det skulle vara födelsedagsfest efteråt, så jag erbjöd mig att assistera vid nattvardsutdelandet. Det blev fint, men kunde inte låta bli att tänka på hur typisk det var att jag inte hade "skjortan" på. Inte ens en gång i månaden går jag till jobbet utan "kragen", men idag gjorde jag det pga de planerade uppgifterna inte krävde det på nåt sätt och det var varmt 🥵 

(null)
Börjar boa in mig och har helt klart goa grannar 💞 

Sorterade klart och gjorde en skiss till andakt på äldreboende och åkte upp till Hovsjö till det härliga rebell-gänget. Hantverksgruppen avslutades för ett par veckor sen, men gruppen kommer ändå. Våra frivilliga håller fortsatt öppet även när jag inte kan komma på tisdageftermiddagar fram till midsommar. Älskar dessa härliga rebeller! Vi snickrade ihop en andakt där en valde text, två valde varsin psalm och sist bad vi Vår Fader och Välsignelsen. Sen knypplade, broderade, stickade, fikade och språktränade vi. 

(null)
När vi skulle stänga kyrkan och gå hem upptäckte vi att ett av ljusen ännu brann. Inte där vi tände det inför andakten men vid foten. Ännu en "rebell" eller Anden?

Tjugo över fyra ringde jag besöket som inte kommit och som missuppfattat tiden så vi bokade om till imorgon, sen hämtade jag hundar och hann gå ut med dem innan ösregnet.

Tänkte plugga och tänkte sticka på sockorna ikväll men det blev inget av det. Micrade middag och fastnade i fåtöljen. Har nog ff lite återhämtning att ta igen.

Mygginvasion på kvällspromenaden 🦟 men njöt ändå en stund av rododendron som vi räddade när grannen höll på med lite förändringar för några år sen och som är på gång 🍃
  (null)

(null)
Ölandskissen vaktar vid foten av ena rododendron.

Nämen, nu skiter vi det här och säger godnatt! Maken blir kvar på jobbet och jag har njutit för fullt av att bara vara hemma ❤️


Half and half

Har jobbat och varit ledig lite om vartannat. Efter att ha lämnat hundarna var jag upp till Hovsjö en sväng, sen fortsatte jag upp till Storstan och yngsta dottern och vi fixade de återstående tre brallorna medan hon jobbade. Sen åt vi lunch.

(null)

(null)

När hon skulle på möte åkte jag ner till stallet en sväng. Satt och jobbade och fölvakade medan väninnan red en stund. Jag passade på att skriva inledningstalet till på fredag. Det ska inte vara långt, men kort och intressant om St Ragnhild, både kyrkan och helgonet.

(null)

(null)

(null)
Små grisarna, små grisarna 🐷🐷🐗

När de kom tillbaka från ritten åkte jag via McDonalds till jaktskyttebanan. Ikväll var det tjejkväll. Det är väl alltid sådär med förväntningar… jag tänkte att tjejkväll är tjejer som uppmuntrar varandra i frånvaron av machomän, men det märkte jag inte av. Det första en dryg mästerskytt säger till mig när vi står och väntar och får höra att det är tredje gången jag skjuter är att - du går väl till "instruktion" då - och ger mig en sån där upphöjd blick som om hon ångrade att hon bevärdigat mig en fråga. Detsamma när jag skulle betala, då sa jag att jag skjutit tre serier och att de på öppet skytte med instruktion kostar 65kr. Då ville hon ha pengar för ammunitionen oxå men visste inte hur mycket. Det slutade med att hon skickade mig tillbaka till instruktion för prisuppgift. Trist för henne att jag kom tillbaka med listan på alla som skjutit på instruktion och det kostade 55kr. Sååå dryg! Och jag som stått med tindrande ögon och sugit i mig hennes snack om de femtontal tävlingar och deltagit i bara under våren. De kan hon fortsättningsvis ha för sig själv 💥🔫  Men gubbarna som hade hand om instruktionen var pärlor! Jag sköt tre serier varav de två första gick sådär, fyra av tolv, men den sista gick riktigt bra! Nio av tolv! Fyra träffar med två skott ska räcka för godkänt examensprov, så det hade jag klarat idag 😃 Tillslut började även ett par kvinnor prata med mig vilket kändes kul. Jag ger givetvis tjejskyttet fler chanser men med mer rätt ställda förväntningar. Det öppna mansdominerade skyttet har annars varit mycket trevligt. Man blir uppmuntrad av alla och alla pratar med alla, det borde kvinnor ta efter!

(null)

Kom hem vid nio, pratade lite med maken som jag knappt sett sista veckan. Gick sen en sväng med hundarna. Ett möte inställt imorgon så det kan bli en lugn dag med bara två möten och ett samtal. Efter fredag räknar jag med att jobbet går in i ett mer normalt läge och inte så otroligt stressigt som det varit ett tag. Vi får se 👀 

(null)
Hur 17 kom den upp dit?

👖🪡 Godnatt världen 💥🔫



På Gården

Börjar känna mig hemtam på gården med hästar, grisar, får, katter, hundar, råttor, skator, gäss och mås. Åkte dit efter frukost och fölvakade med min barndomsväninna. Pluggade en stund, passade hundar, tittade på när får och hingstar fick byta hagar… men inget föl.

(null)

(null)
Ljuvia och fölet

Grågässen flög sina turer, råttorna sina, skator och måsar delade med visst tjafs grisarnas föda. En vilsam rutin 💞

Åkte hem en stund, tvättade två maskiner och lagade middag samt en matlåda åt barndomsväninnan. Maken har satt in treglasfönster i vardagsrummet vilket vi kommer få glädje av i vinter.

(null)
Det kom några rejäla skurar på em

Åkte tillbaka till gården och umgicks några timmar. Inget föl, men en trött och less mamma to be.

(null)
En trött Conchita 

(null) 

(null)
Ljuvia är så stolt över sitt föl

Tänkte lägga mig tidigt men jag ätit glass och umgåtts med mina egna tankar. Känns lyxigt 💖



Fölvaka

Egentligen skulle jag på skytteträning idag, men en timme före väckarklockan vaknade jag av ett sms att fölet var på gång. Jag klädde på mig, åt frukost jättesnabbt och åkte iväg, hoppades på att hinna i tid. När jag kom fram låg stoet i ligghallen och värkarbetet såg ut att vara på sluttampen. Rätt var det var reste hon sig, sen gick hon ut och betade. Sicken luring!  

Hela dagen har vi gått och väntat. Alla tecken finns där men inget föl. Av skyttet blev inget eftersom jag hoppades och hoppades, men naturen följer sin lag och den har sällan bråttom. 

(null)
Conchita 

(null)
Ljuvia och fölet

(null)
Divo med sina kompisar 

(null)

(null)
En tam bastard

(null)
Lunch i solen

(null)

Vid halv tio gick vi sista vändan och kollade ligghallen för natten. Alla tecken fanns där fortfarande, men jag valde att åka hem. Nu få vi se om jag får se ett nyfött föl eller en fölning imorgon… eller någon annan dag inom kort. Oavsett när lilla nya fölis väljer att komma är det ett litet underverk 💖

(null)

(null)
Kvällsvickning

🐷 Godnatt världen🐴


Hästterapi

Bland det bästa som finns när man känner sig lite nerslagen är att åka ut i en hästhage. Harmoniska hästar har en verkligen en helande effekt på ett tungt sinne. Att få prata med en god vän gör det inte sämre.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Ljuvia och hennes dygnsgamla föl

(null)
Höggravida Conchita…

(null)
… och hennes son Divo som hunnit bli 2 år!

(null)
Divo, tre dygn gammal i juni 2020

Efter ett par timmar i solen och hagen åkte jag hem, gick ut med hundarna och försökte plugga en stund, sen kom maken hem och jag gjorde våfflor med grädde och den sista hjortronsylten från i somras 🧇 

(null)

Framåt halv nio åkte jag tillbaka till hästhagen i hopp om att få vara med vid Conchitas fölning, men hon fortsatte knipa, lilla gumman 🕣 

(null)

(null)
Ligghallen är jättemysig, tycker stona 🐎 

Dax att krypa i koj. Ny dag väntar 🌞 

(null)
Boken där mönstret till ett av mina broderier finns med har kommit. Så kul!

(null)
(null)



Torsdag

Det blev inte nån särskilt bra dag igår. Det har varit rätt mycket på sistone, bara roliga saker, men man blir trött ändå. Dags att summera lite, tror jag. Bara göra det jag måste och åtagit mig, inte mer.

Gårdagen började med möte i Hovsjö, satt sen lite i telefonen innan jag åkte ner på stan för lunchmöte med chefen. Mötet blev väl bra, men åkte därifrån väldigt nedslagen då jag inte tycker om att prata om "mina sjukdomar". Det är väl i största välmening, men även om jag har lite värk och annan skit räknar jag mig inte alls som sjuk. Jag orkar och hinner en hel del, tycker jag… eller så är det en flykt, men oavsett är jag inte den som sitter och känner efter. Jag kan ge efter om det blir för mycket och jag vet mina gränser men det är nåt annat. Men jag vill fokusera på mitt jobb och det positiva när jag pratar med chefen! Jag ska ta upp det med hen nästa gång.

(null)
Vi fick nybakade scones till gudstjänstfikat. En besökare hade med sig deg och gräddade i vår ugn. Det doftade ljuvligt under gudstjänsten.

Gudstjänst på em och nybakade scones till kaffet. Efter eftermiddagssamtalet fick jag brått. Jag hade ringt maken och sagt att jag skulle hoppa över skyttet eftersom jag var så trött, och att jag kunde hämta hundarna. När  jag satte mig i bilen insåg jag att jag missat på en timme! Klockan var halv fem 🕟 inte halv sex 🕠 som jag tyckte. Åkte förbi Biltema och köpte skyddsglasögon till skyttet när jag ändå hade fått en hel timme tillgodo, hörselkåpor har vi hemma. Känns skönt att ha eget för sist var alla hörselkåpor utlånade på viltmål. Inte för att de är superviktigt där, men när man skjuter hagel är det nödvändigt.

(null)

Halvsov hela kvällen och la mig tidigt. Min barndomsväninna fölvakar och jag hade gärna velat vara med, men jag orkar inte. Hade telefonen påslagen hela natten dock omutifallatt.

Det ösregnar just nu, men jag ska masa mig upp och göra det som ska göras. Jag tänkte åka en sväng till stallet och titta på det föl som föddes igår, lite för tidigt. Sen tänker jag att det blir plugg resten av dagen. Är ledig och det är ju perfekt pluggväder ☔️





Värsta långa onsdan

(null)
Det doftar så otroligt gott hemma hos oss just nu 🌸

Gick upp kvart över fem, var på jobbet halv åtta. Möte åtta, andakt halv tio och mottagning tio till tolv. Försökte skriva ut en del papper men som vanligt strul. Tänk så effektiv man skulle kunna vara om tekniken funkade! 

(null)

Köpte en räkmacka på Gåvorna och slängde i mig den på mottagningen för att kunna springa över till kyrkan och lunchavlösa vaktmästaren mellan tolv och ett. 

(null)
Dagens lugnaste stund tillbringades i vaktmästarbåset.

(null)
Livets träd

(null)Bibliska figurer av Eva Spångberg 

Det är både roligt och rogivande att gå runt i kyrkan och titta. Alla detaljer roar mig. Trodde att jag såg en grip, men insåg efter lite googlande att det kanske var nån annan fågelfigur… fast det skulle kunna vara en grip.

(null)
Gripen är ett fabeldjur där framkropp, framben, huvud samt vingar är en örns medan bakkropp, bakben samt svans är ett lejons. Här ser jag bara örnen… 🦅

(null)
… och här ett lejon 🦁 

(null)
Döden med timglas och lie 😱

Efter lunchavbytet gick jag in och tog lite rast inne på Gåvorna, det var lugnt så jag pratade lite med personalen. Efter eftermiddagens besök gick jag upp på rummet och administrerade en stund, sen kom jag på att jag hade hundarnas koppel i bilen. Jag ringde maken som skulle hämta hundarna från dagis och stämde möte med honom i Nykvarn, sen hämtade jag hundarna och mötte upp honom. Fortsatte jobba en stund i bilen när jag kom till jaktskytteklubben innan jag gick in på lektion.

(null)

Hemma strax efter 22.00. Maken har varit ute med hundarna men har fått åka till jobbet, han har jouren. 

🦁 Godnatt världen 🦅



Poff lixom

… så försvann den tisdan. Kom till jobbet lite senare än vanligt men han fixa lite innan våravslutningen. Vet inte vad jag förväntat mig men jag har lyckats missa all info om den så jag blev förvånad över att den blev så kort. Fika, avtackningar och ett quiz, på en timme var den över. Jag tänker att alla är nog lika trötta som jag, så ingen har nog tagit riktigt tag i den. 

Med den dryga timmen jag fick tillgodo engagerade jag mig i att flytta över det lilla jag samlat på mig till mitt nya rum. Det tog inte en timme, men eftersom kollegan inte hann flytta bort sitt så tänkte jag ta sorteringen en annan dag när jag inte har så mycket att göra.

(null)

Nu hoppas jag bara att datorn är installerad när jag kommer imorgon. Eftersom jag inte kunde sänka skrivbordet, det är tydligen något glapp fick jag veta sen, jobbade jag vid ett bord i korridoren en stund innan jag åkte iväg på lunch och sen till Hovsjö.

(null)

(null)
Kyckling i curry. Alltid god mat på denna indiska!

Hade med mig stickningen men han inte sticka en enda maska på Hantverksgruppen. Den är eg. slut för terminen, men gänget ville fortsätta ses så vi kör en "inofficiell" grupp till midsommar. Och verkstadsandakt blev det oxå. En valde text (Jeremia), en valde bön och en valde psalm. Det är så härligt att gruppen lixom är självgående när det behövs. Sen blev det uppsättning av spets till en som håller på att lära sig att knyppla plus ett långt samtal med en ny. Lite fix sen åkte jag upp mot Stockholm med ett samtal i luren. 

(null)
En av damerna som var med på luffarslöjd hade förfärdigat sitt projekt hemma. Ett jättefint kakfat! Detta skänkte hon till kyrkan! Jättekul med en levande kyrka 😃

Efter ett besök på Hornbach för att byta ett krukfat och köpa ett par lavendel fortsatte jag till yngsta dottern. Fick middag och sen började vi jobba. Tre par byxor fixades till och innan jag åkte vid nio bokade vi ett tillfälle till för de resterande tre paren 🕘 

(null)

Nu har jag varit ute med hundarna och ser fram emot sängen. Om sex timmar ska jag upp igen och en hektisk dag väntar, men på fredag tar jag ledigt!

🍃🌸🍃 Godnatt världen 🍃🌸🍃

Nationaldagen 🇸🇪

Imorse ringde inte klockan så tidigt. Strax efter 11 ställde jag upp mitt knyppelbord under kastanjeträden vid Görvälns slott 🕚 Vi blev fyra i föreningen Knyppelpinnarna som satt och knypplade under nationaldagsfirandet. Jättekul! Jag trodde att jag knypplat där två gånger förut, men jag hittar bara en gång i bloggen och det var 2017. Hursomhelst hade vi en jättetrevlig dag.

 
(null)

(null)

(null)

(null)Järfälla musikkår

(null)
Jag blev äntligen klar med version 2 av stolt fjällskivling och blåmusseron 

(null)
OM jag gör om den måste jag få till färgerna!

Strax efter tre packade vi ihop och åkte hem. Hemma väntade, förutom maken och grillspetten, även vår son och hans familj. En härlig kväll med bus och fix.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kokade lite ny rabarberkräm när de åkt och nu sitter vi och hänger vid Tvn. Det blev en himla bra nationaldag!  
🍃🌸🇸🇪🌸🍃🌸🇸🇪🌸🍃🌸🇸🇪🌸🍃🌸🇸🇪🌸🍃




Pingst

Det blev en rejäl sovmorgon efter två avsnitt av Morden i Midsomer som slutade efter midnatt 🕛 Lugn förmiddag med jaktmetods-plugg. Vid två rullade jag iväg för pingstgudstjänst och avtackning av en kollega i Tveta samt hembesök. 

(null)

Maken fixade grillat till jag kom hem. Efter maten tog jag disken och skissade upp ett knyppelmönster med svampar till imorgon ✍️ 

(null)

Sitter och halvsover till Morden i Midsomer, men jag måste ju få veta vem som är mördaren 🧟‍♂️ 

🧟‍♂️ Godnatt världen ✍️


Fab lördag

När väckarklockan ringde imorse började jag undra vad jag håller på med… varför en väckarklocka en ledig lördag? ⏰  Likaså i bilen på väg mot jaktskyttebanan, men väl på plats glömde jag allt annat, tillochmed att jag var kissnödig 🫢 Koncentrationen är total och det är så kul!

(null)
Instruktion

Lerduveskyttet gick riktigt bra idag för att vara andra gången. Tre träffar av fyra på dem som låg på marken och fem av åtta på de flygande.

Viltmål gick oxå mycket bättre idag än förra lördagen. Jag sköt tre serier, 3x10 kulor. På det sköt jag 22 springande älgar i godkänt målområde och skadesköt resten.

(null)

(null)

När jag kom hem kokade vi kaffe och snoppade jordgubbar 🍓 När maken rastat hundarna och jag plockat ihop åkte vi ner till båten och njöt ett par timmar på sjön 💦  Premiärdoppet blev i 14 grader 🥶

(null)

Det blev pasta/rissås på fjolårets höstkantareller och "skrapet" av torsdagens fläskfilé. Prosecco och mys i paviljongen.

(null)

(null)
Sista njutet av magnolian 

(null)
Sista njutet av kejsarpionen 

Lugn kväll vid Tvn och Morden i Midsomer 🌸




Långsam fredag

Sov till jag vaknade (12 timmar), gick långpromenad med hundarna och jobbade några timmar. Försökte plugga lite oxå, men det ville inte huvudet. Fattade inte skillnaden mellan vak- och vaktjakt mer än bokstaven t. Hittade en blogg från 2014 (Titta hon jagar) som kan bli användbar. Vaktjakt sker från jakttorn medan vakjakt sker på natten vid åtel… tur att Google finns!

(null)

Maken har kommit hem och kvällen blir lugn!

🍃🌸🍃 Take care 🍃🌸🍃




Mötet dag 3

Ikväll sitter jag ensam hemma och försöker smälta mötesdagarna. Även imorse åkte jag i god tid, idag som i förrgår höll vi till i Strängnäs. Jag fick parkering direkt, precis nedanför domkyrkan, så jag kilade upp i regnet och tittade på utställningarna.
 
(null)
Strängnäs stift i legobitar av Daniel Brodén

(null)
Klosters kyrka i Eskilstuna och domkyrkan i Strängnäs 

(null)

(null)
Begravningsregalierna som stals 2018 och återfanns året efter

(null)

(null)
Frälsarkransen 

(null)
Glaskonst designat av Ulrik Kvist, tillverkat av Poul Jörgensen, Kastlösa Glashytta på Öland 

(null)

(null)
Blev helt fascinerad av dessa ägg och spermier, och naturligtvis finns det en rolig historia bakom. Scrolla ner lite på sidan så finns den på engelska, "the first sperm"

Själva mötesdagen började med morgonbön och biskop Johans ämbetsberättelse följt av ett föredrag med Jan Eliasson, diplomaten och medlaren.

(null)

Efter smörgås och kaffe/äppelmust avslutade vi det tre dagar långa präst- och diakonmötet med en sändningsmässa där vi förnyade våra vigningslöften. Himla fint avslut!

(null)
Kollegorna i Hovsjö 

(null)
Kollegans bilder 👆👆

(null)

Maken aviserade att han skulle få jobba långt in på kvällen och tänkte sova kvar, så jag skjutsade hem min kollega som bor på vägen och som bjöd på lunch, innan jag hämtade upp hundarna från dagis. 

När jag kom hem var jag riktigt trött, så jag skördade rabarber och kokade kräm för att hålla igång, lagade middag och insåg att det är bara dumt att åka iväg på skytte. Visst skulle jag orka med lite god vilja, men är man så trött så blir det varken hackat eller malet med inlärning och skytteförmåga. Jag ringde återbud och satte mig i fåtöljen. Vet inte vad jag sett på tv då jag slumrat, men jag stängde av efter NCIS, fyllde i nytt diskvatten då det gamla blivit kallt och gick ut med hundarna.

Nu ska det bli så skönt att krypa ner. Ingen väckarklocka imorgon ⏰ och jag ska bara jobba så mycket som jag behöver efter att ha sovit ut.

🍃🌸🍃 Godnatt världen 🍃🌸🍃

(null)
Nu blommar kejsarpionen för fullt 🌸


Mötet dag 2

Gick upp sex och satt i bilen kvart över sju. Regnet vräkte ner. Varför sitta hemma och häcka när jag kan orientera mig i E-tuna? Hittade en parkering invid Fors kyrka och fick betala en rejäl slant för dagen.

Vi började med en fin morgonmässa i Fors kyrka.

(null)

(null)

(null)

Därefter fortsatte vi med gruppsamtal om boken "Fästpunkten" som Eckerdal skrivit till mötet. Efter lunch på hotell Elite och en kort vila i kollegans härliga hotellsäng gick jag över till Klosters kyrka och en föreläsning om boken av Jan Eckerdal.

(null)

(null)

Efter fika vid fontänen i solen utanför Klosters kyrka…

(null)

… gick jag på en introduktion om Citypilgrim enligt en modell från Tammerfors. Riktigt bra! Promenaden var kort och vi stannade på tre ställen. Vid kyrkans murade vägg och föreställde oss att vi var en tegelsten i väggen, vilken plats valde vi? Sen i parken under kastanjeträden. Var vi grundade i marken eller sträckte vi oss likt kastanjens grenar upp mot himlen? Till sist stannade vi vid Carl Milles staty "Guds hand"…

(null)

… sen smet jag. Klockan var halv fem, maken hade kunnat åka hem så jag åkte till jaktskytteklubben och fjärde lektionen. Repetition på fåglar och olika jaktmetoder stod på schemat.

(null)

Nu har jag varit ute med hundarna och är riktigt trött!

(null)

🍃🌸🍃 Godnatt världen 🍃🌸🍃

RSS 2.0