Korsstygnsbroderi

En av mina favoritsysselsättningar. Dessa hänger på landet!
(Jag har inte gjort några mönster själv)


Svalorna som jag gjorde under en båtsemester 1995 (tror jag). Den hängde på Kökar där vi hande landet förut, vi tyckte tavlan påminde om Föglö som var en av öarna i Åländska skärgåren som vi besökte under den resan.


Turturduvorna är fortfarande en av mina favoriter. Dessa gjorde jag 1994.


Klara 2009 och 2010
Dessa kvinnor ingår i mitt nuvarande "projektK". Jag vill ha en "kvinnovägg" i sovrummet på Sanda. Det finns så många vackra kvinnor och det finns så många vackra broderier. Jag älskar kombinationen förstås och dessa ger mig kraft. Håller på med en indianska nu, sen blir det en nunna på svart aida. Jag skulle vilja ha en äldre kvinna oxå, men att brodera tar tid så jag lär hitta en tids nog! Så många aspekter av kvinnan som möjligt vill jag ha med. Trånar lite efter en liten änglaflicka, hon skulle eventuellt kunna passa in.


Denna blev till på förra årets båtsemester 2009. Vi hade lagt till vid en liten ö dit vi gärna återvänder. Lugnt, fridfullt, rådkur och häger, lä från alla håll.


Min stolthet! Satte näsprayen i hörnet för att få skryta om storleken ;O)
Höll på med denna ett par år, varvat med annat. Jag blev väldigt trött i ögonen av färgerna som liknade varandra mycket i vissa sekvenser. Det är 49 färger i tavlan och de gula och röda nyanserna vär jättejobiga att skilja ur. Mönstret blir plåttrigt och storleken gör arbete svårhanterligt.... men vilket resultat sen!!! Jag älskar den! Klar 2009.


Rödhakarna. Fick låna mönstret av en kamrat, hon hade gjort dem på blått oxå vilket jag är småugen på. Det blir en häftig effekt mot rödhakarnas bröst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0