Ack Värmland, du sköna 🎶🎵

Det blev ett hetsigt slut på veckan. Hembesök, planerade och spontana besök gjorde att jag kom ifrån jobbet senare än jag tänkt. Ändå tog jag mig 30 minuter helt egen tid för att gå till Ormkärret för att kolla grodstatus, men det var tomt. Lika bra det för då fastnade jag inte där. Kom hem strax efter sju och då hade Janne maten i beredskap. Han tog hundarna och jag fixade sallad med rödbetor och valnötter. Jag somnade rätt tidigt och sov gott.
 
Ff is på Ormkärret
 
Grillad halloumi och fläskfilé med rödbets- och valnötsssallad, första måltiden utomhus
 
Ganska precis klockan tio på lördag förmiddag satte jag mig i bilen för att åka till Värmland och besöka en barndomsvän. Det blev en helmysig helg, precis en sån helg jag behövde. Vi pratade, solade, bubblade, åt god mat och drack vin i solnedgången. Ljuv musik uppstod nästan omedelbart mellan hennes äldsta hund Zelda och mig.
 
 
Det får allt bli flera såna helger framåt!
 
Veckan har börjat. Besök och kyrkgrupp stod på dagens meny. Med kyrkgruppen for vi till St Göran och som vanligt blir jag helt fascinerad av alla olika kyrkobyggnader och kyrkorum vi har i Stockholm. Idag hade vi dessutom turen att få en informativ och lättpratad präst och en tjänstvillig vaktmästare som öppnade upp columbariet för oss. Fanns det inga knypplingar i kyrkorummet så hittade jag "Mogna Ax" i kolumbariet samt en ikonmålning som jag är rätt säker på är målad i samma teknik som jag lärt mig.
 
Detalj från dopfuntens skål
 
Jag tror inte att jag sett vikingar i en kyrka förut. Här ser vi kristnade vikingar på predikstolen i alla fall!
 
 
Columbariet hade flera fina utsmyckningar, bland annat den barmhärtige samariern
 
Vaktmästaren tittade bara på mig när jag sa att knypplingen hette "Mogna Ax". Förmodligen hade han ingen aning om vad knyppling var. Men ikonen plockade han ner för att kolla om det fanns något namn på baksidan. Den är skänkt av deras ikonmålargrupp och om jag minns rätt så hade min ikonmålarlärarinna en grupp i St. Göran också, därför är jag väldigt säker på att detta är samma teknik som jag lär mig.
 
 
På ditvägen fikade vi på Thelin´s, det var trevligt. Det var inte lika trevligt att åka hem för då var det brandlarm i Odenplans pendelstationstunnlar. Vi fick ta T-bana och buss vilket blev väldigt stressigt. Jag kom E X A K T kl 18.00 till hunddagis. Jag hade ringt och förvarnat om att jag var sen men jag hann på sekunden. Puh.
 
Ikväll blir det bara softing! Resten av veckan kan bli nog så tuff!

Snart...!

Snart är det helg igen. Veckan har gått fort. 
 
 
Började veckan med ett besök på VC, jobbade hemifrån men hann inte allt jag planerat pga telefonen. Men eftersom jag f.n ofta är upptagen i verksamhet, besök och möten så vill jag ha telefonen på när jag kan. På kvällen knyppelkurs, lika kul som alltid! Kom upp till lyan vid 22-tiden och avslutade kvällen med hundpromenad, ostbågar och O'boy 🤔
 
 
Tisdag mottagning, administration och möte, hoppade över lunchen men hade en nyttig middag i beredskap hemma. Kvällen ägnade jag åt flera timmars avkopplande broderi. En björktrast är snart klar i Fågelträdet! Onsdagen gick i ett... handla, duka och förbereda för Herrklubben med mackor och popcorn. Vi såg filmen "En man som heter Ove". Den är så bra! Lite diskussion om filmen efter  det, sen ryckte jag in en stund i sopplunchen, åt lite själv innan två möten. Lite administration på det och kvällen ägnade jag åt föreningen Knyppelpinnarna och vår medlemstidning Stadkanten. Kom i säng vid midnatt. 
 
 
Idag åkte jag tidigare till jobbet för att hinna med administrationen, sen möte, lunch med Väntjänsten och externt möte efter det. Ikväll var jag riktigt trött men åkte ändå hem till en ikonmålarvän. Vi pratade ikoner, katter och knyppling. Helhärligt!
 
 
Nu slår jag igen mina blå för ikväll. Veckan är dock inte riktigt slut än...
 

Söndag i Linköping

En bra vecka fick en perfekt avslutning! Föreningen Svenska  Spetsar har en utställning i Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum just nu och idag fick jag chans att åka dit. Tre saker fanns på dagens agenda, men jag fick en i bonus oxå... när jag parkerade vid domkyrkan kom en knyppelkompis och gav mig en kram och jag fick kika på hennes lilla bäbis. Jättekul!
 
Det blev en jättefin söndag i det soliga Linköping, en heldag i knypplingens tecken varvat med god lunch och djupa samtal med en fd kollega och vän som följde med på både utställningen och till Knyppelboden i gamla Linköping.
 
 
Nu redo att kliva in i en ny vecka 😇

En lagom vecka ❤️

En alldeles lagom vecka har förflutit. Inte för mycket, inte för litet. Ett uteblivet besök i tisdags gjorde att jag kunde ta emot ett spontant besök och fortsätta med Vättern-runt-foldern. Lunch med nya chefen och möte på em. På kvällen telefonmöte med styrelsen i Svenska Spetsar och därefter pratade jag dagsutflykter med kvinnan som brukar ordna resor i föreningen Knyppelpinnarna.
 
Besök på onsdagen, lunchmusik och soppa och efter det hjälpte jag en kollega med redovisning. På kvällen åkte jag till Farsta Gård och fick hjälp att komma igång med mitt försök i flandersk teknik i knyppling - modern five hole ground! Vill göra ett par katter samt en champinjonduk i denna teknik. Champinjonduken har jag fått mönstret till av en japansk knypplerska på Instagram. Jag blev stormförtjust i duken som hon gjort, mönster gick inte att få tag i och då mailade hon det till mig... men det var inte den knyppling jag var van vid. Nu får jag hjälp och lär mig en ny teknik, det kommer ta tid tills jag är i mål med champinjonduken,men jag är på g!
 
 
Torsdag besök, lunch med kollega och Torsdagsträff. En herre från Huddinge biodlare kom och berättade om bin och biodling, jättespännande! Det har jag skrivit om förr att jag vill prova! Kanske när jag blir pensionär då...
 
 
Därefter besök, sen skrev jag folder medan jag satt i telefonkö 50 minuter. På kvällen fick jag tid för broderiet medan jag såg dokumentär om Palme-utredningen. Mycket intressant!
 
 
Igår försov jag mig faktiskt... men det gjorde inget för jag hade friskvård inbokat till 11.00 och jag har komp-tid att ta ut, hembesök på em och sen åkte jag hem till Strängnäs. Janne skickade mig i säng halv nio för då sov jag i soffan!
 
Vaknade strax efter nio imorse. +7 grader! Tar det lugnt idag. Har gått med hundarna på gärdet, Janne jobbar. Nu ska jag diska och sen brodera tänker jag. Undrar om solen tänker titta fram?

Ditten och datten

Visst är det konstigt det där, att man kan se fram emot något samtidigt som man inte gör det...?
 
Veckan som varit har varit riktigt bra. Jag jobbade hemifrån i måndags och på arbetsplatsen tisdag, onsdag och halva torsdagen. Foldern om Vättern-runt har börjat ta form, veckan i övrigt innebar i stort sett möten och administration, en jättebra invänjning för mig och kryckan för jag behövde inte "sitta fint" utan kunde resa mig och gå runt lite om ryggen bråkade för mycket.
 
På skärtorsdagen slutade vi 12.00 och jag begav mig hem till äldsta dottern och hennes båda döttrar. De önskade sig indiskt och det fick de! Nova är väldigt förtjust i papadam och det är klart att ungen ska ha papadam när mormor kommer!
 
 
Efter indiskt och ljuvligt barnbarnsgos stundade en långledig helg. Ledig från precis allt. Jag hämtade hundarna från dagis, hämtade Ragnar och packningen i lyan och åkte hem. Kom hem senare än jag tänkt så jag missade skärtorsdagsmässan och det blev avgörande för hela helgen, det blev nämligen inga gudstjänster alls. Det blev ingenting. Det har sugit i gudstjänst-tarmen, men lättjan har vunnit. Eller rättare sagt möjligheten till total stillhet och kontemplation, hur ofta får jag tid till det? Tidigare i mars fanns två saker jag ville göra under min lediga påskhelg, nämligen hinna hälsa på alla mina barn och föräldrarna samt följa påsken i kyrkan, det är så häftigt... sen brakade ryggen och även om det inte var värdens värsta grej så kommer tankarna om att man vet aldrig vad som händer i livet eller när livet eller hälsan tar slut. Janne tog husbilen till jobbet på fredagen för han har jobbat natt och ville inte att jag skulle behöva tassa på tårna och ta hänsyn. Den är bra på många sätt, vår fina husbil.
 
I helgen har jag typ gjort fem saker: Legat i solen när den visat sig, broderat, gått ut med hundarna, lagat mat på råvaror vi haft hemma och funderat. Funderat. Kontemplerat. Låtit tankarna gå vart de velat. Hälsa, jobb, relationer, ja allt möjligt har smugit runt i huvudet. Det har varit så skönt. Ingen har ringt och jag har inte ringt till någon. Grannen knackade på dörren och erbjöd mig ett par broddar då jag stött på honom ute och sagt att jag glömt mina i lyan då det är barmark på vägarna där, men här har vi mängder med is... annars ingen, ingenting.
 
 
TVn har för det mesta varit avstängd och jag har suttit i en fåtölj under en lampa och broderat. Jag har gått upp när jag vaknat, ätit när jag varit hungrig, gått promenad var fjärde timme, gått och lagt mig när det passat. Och jag har njutit.
 
Uppskattningsvis är det 2/3 kvar att brodera på Fågelträdet...
 
Imorse kom Janne hem. Hundarna blev överlyckliga. Jag kliver ur min kontemplations-kokong och ser både fram emot, och ser inte fram emot, en vecka av nya utmaningar. Vill. Vill inte. Längtar. Längtar inte. Det kan få vara så!
 
Visst blev han "valpig" efter sitt frissa-besök? Han är 8 år och det syns inte ❤️

RSS 2.0