Black Friday 💵

Efter morgonprocedurerna gav vi oss av för att fynda några önskegrejer. Jag har köpt två bh som är så himla sköna och nu var de nedsatta till mindre än hälften, sonen har bett oss köpa skor och min kusin hade oxå sett ett par skor hon ville ha.
 

Vare sig sonens eller kusinens skor var nedsatta, men vi fick uppleva en äkta amerikansk Black Friday med mycket folk, mycket bilar och på vissa ställen långa köer. Nå, jag är nöjd med dagens bh-köp och nu är alla grejer på min önskelista avprickade utom vinterstövlar, men det tar jag i Sverige när jag kommer hem. 

Lunch på Arby's, lugn em i och vid poolen, Thanksgiving-rester till middag och Coconad fick avrunda dagen.

Thanksgiving 🦃

Idag har jag försökt hänga med i tillagningen av Thanksgiving-turkey med tillbehör. Så himla mysig dag då vi bara varit hemma, lagat mat, badat i poolen när vi behövt, ätit och druckit gott 😋
 
Första gången jag såg inplastad sprit var i Tanzania. Där kunde man köpa t.ex rom och vodka i små plastpåsar typ denna. Här finns dessa drinkar som man fryser in till isglass och som man kan svalka dig med i värmen.
 
Potatismos, sötpotatismos, kalkon, fläskfärs- och brödstuffing, sås, grönsaker och tranbärsgelé
 
Efter ett par timmars paltkoma gav vi oss på pajerna.
 
Pecannöt-, choklad- och pumpapaj
 
Ikväll har vi suttit ute vid poolen och jäst innan vi rullade ut på Coconad...
 

Fy sjutton vad bra vi har det 💕 Tack för att vi får vara här 🙏💖

”A giant margaritha” 🍸

Idag när vi var och handlade kläckte en man glatt ur sig att "wow, that looks like a giant margaritha" där jag stod i min nya fina klänning med limeskivor på... och det kan man ju tolka som man vill. Jag väljer att tolka det som att jag är läcker som en margaritha 😋
 

Imorse på Coconaden fotade jag ibis igen. De är så fina och det finns både svarta och vita.
 
De svarta är mer skrajsna än de vita...
 
Idag klockan 11.00 hade min kusin bokat tid för fotvård. Jag fick en jätteduktig tjej som fick bort mina sprickor som blödde första dan vi kom hit. Så fick jag lite rött på naglarna oxå 🦶

 
Sen åkte vi till Jing Du i Ft Myers och åt lunch med kusinens make. Sushi, mongoliskt, kinabuffé och chokladpudding!
 
Mongliskt 
 
 
Vi gick runt på Bealls och Stein Mart i jakt på lite mer prisvärda kläder och jag kom hem med ytterligare några toppar. Nu måste jag väga resväskan innan jag handlar nåt mer! Sen åkte vi förbi ABC - en stor spritbutik- på vägen hem.
 
Ikväll drink vid poolen, Coconad och en lat kväll med magar fortfarande fulla efter lunchen.
 
Fyn sjutton vad vi har det bra 💕
 

”Thank God for coffe” ☕️

En lugn dag. Tog det lugnt imorse, kaffe vid poolen och frukost efter Coconaden (Promenad med Coco=Coconad) Det syns så tydligt på stegräknaren att vi går Coconad morgon och kväll.
 
 
Idag gjorde vi en kortare utflykt till Coconut Point och letade efter grejer på min önskelista. Korta leggings verkar inte finnas nu på vintern, även om det för oss är svensk sommar, men jag köpte två långbenade leggings på Target, några fina jumprar på Ross och två braiga bra's (bh) på Lean Bryant. Vi drack lite is-kaffe på Target för att orka vidare, Peppermint Mocha Frappuccino för min del.
 
Thank God for coffe, sa vår bordsgranne på Target

Det blev trots allt typ tre timmar på Coconut Point. Sen blev det en drink poolside efter att Coco gjort ett kortare rymningsförsök och vi fått hoppa över en obekant orm i jakten på henne...
 

Ikväll har jag gjort middagen med god hjälp av make och kusin: zucchini-plättar med tillbehör som lök, bacon, citron och räk- och crabröra. Yummi 😋
 

Godnatt världen 🌎

27:e anniversary💍

Efter en lugn morgon med Coco-nad och lite morgonsurr åkte vi till Miromar för mer shopping. Ett par saker finns kvar på min önskelista.
 
Bilderna är tagna på samma ställe på Miromar Outlet Estero med drygt tre år emellan 
 
Massor av sköldpaddor 
 
Dock kom vi därifrån tomhänta men med magarna fyllda av  Flatbread inn's goda flatbread. Jag tog en Bang Bang - räkor med getost och annat gotta.
 

På vägen hem svängde vi av vid Walmart för att tilläggshandla, där hittade jag både shorts, långbyxor och Aloe-sockor.
 
Ikväll åkte vi till Pinchers Crab Shack på bröllopsmiddag. Vi åt Crab Rangoons - krabbdumplings - till förrätt. Jag fortsatte på räktemat från lunchen och beställde Bom Bom Shrimps. Supergott med lite styrka i såsen och potatismos med vitlök och vitlöksbröd till. Och margarithas!
 
 
Nu känns det som läggdax efter ännu en fantastisk dag. Ser fram emot ytterligare 27 år med maken 💕
 
Godnatt världen 🌎

Ft Myers Sand Sculpting 🏖

Imorse hade vi inte bråttom nånstans. Regn var utlovat mellan kl 03.00 - 10.00 och det stämde rätt bra. Jag låg sömnlös från ca 5.00 så jag bestämde mig för att gå upp och sticka vid 6-tiden. Fick strax sällskap av Coco, myspys att sitta med henne i knät med stickorna och titta på regnskurarna. 
 
 
Det blev sol tidigt på förmiddagen. Maken och jag tog en promenad med Coco innan vi alla satte oss i bilen, åkte till Lovers Key och tog shuttlebussen till Sand Sculpting-parken i Ft Myers. Kusinen sa att det inte alls var då stort som det brukar, men för oss som var där för första gången blev imponerade av vad man kan göra med sand!
 
Patriots vann över Cowboys ikväll med 13-9 
 
 
Vi tog varsin margaritha och tortillas med crab-dip på Pinchers innan vi åkte hem igen.
 

Härlig kväll med dopp i poolen, snack, drinkar och en fantastisk barbecue toppat med Coco-promenad.
 
Godnatt världen 🌎 

Gone fishing 🐬

Imorse gick vi upp tidigt för att åka ut på havet för att fiska. Klockan åtta satt vi i en liten öppen båt och for med full fart ut till havs. 
 
Maneterna ute till havs var enorma
 
45 knop, 45 minuter och 35 sjömil senare möttes vi av fem delfiner, fick vi varsitt spö och började fiska. Ett par ordentliga napp av grouper, förlust av några krokar och en brusten lina senare vände vi åter mot land där vi fiskade på lugnare vatten.

Den enda firren som vi fick upp stod maken för. En redfish som vi fick släppa i då förra årets red tide slog ut en alltför stor del av populationen så den tillfälligt är fridlyst.
 
Snacka om bottennapp
 
Så fina pelikaner på bryggan
 
Vi var bra möra efter 6 fantastiska timmar på sjön. Vi tog ett glass-stopp på hemvägen.
 
Gator Track och Key West Lime Pie för min del
 
Ikväll har vi bara tagit det superlugnt, gått ut med Coco, ätit rester, tittat på AFV och dashcam och skrattat i mängder.
 

Loop road 🐊

Idag har vi varit ute på äventyr. Efter morgonrutiner packade min kusin vatten och så gav vi oss av mot Everglades Loop road, en ca 50km lång grusväg genom Everglades. Vi åkte inte hela vägen för vi kände oss mätta på upplevelser efter ett tag. Vi har sett bland annat sjökor, ägrett-hägrar och alligatorer.
 
Oops...
 
Sjöko
 
Ägretthäger
 
På vägen hem drack vi kaffe på Dunkin' Donuts och ikväll blev det pizza från Leoni's.
 
Thanksgiving on it's way
 
Godnatt världen 🌎
 
Morgonbesök vid poolen
 
Polar med Sasquatch

More shopping 🥾

Vaknade halv fyra imorse och kunde inte somna om. Gick upp en stund före sex, duschade och satte mig i vardagsrummet med stickningen. Coco gjorde mig sällskap  medan ljuset vann över mörkret.
 

En stund efter sju kom kusinens make upp för att åka till jobbet, han bryggde en kopp kaffe åt mig.
 

Så småningom kom maken upp och fortsatte jobba med diskmaskinen. Medan han gjorde klart med den gick kusinen och jag ut med Coco.

 
När vi ätit frukost och tagit ett dopp i poolen åkte vi iväg för att storhandla x 2. Vi började med att gå runt på Curious Cargo i Ft Myers. Jag skulle kunna köpa ett hus bara för att kunna inreda det med grejer därifrån!
 
 
Vi fortsatte till Sam's där jag hittade ett par varma tröjor och ankelstrumpor. Vi köpte oxå veckans mat där. Vi fortsatte till Bell's där jag hittade 3 par skor och en klänning/top. Nu är det typ bara vinterstövlar, bh och leggings kvar på shoppinglistan.
 
 
Vi var rätt möra när vi kom hem. Åt lite blue corn tortillas med baconcheese medan vi väntade på kusinens make. När han kom från jobbet bjöd han på drink, vi har kollat in Bigfoot och ufos samt ätit dynamite shrimps och bakpotatis.
 
Nu är gänget ute med Coco...jag ligger nerbäddad, mer sovande än vaken med en sprucken häl. Ser fram emot morgondagen - en ny dag i Bonita Springs 💕

Shop ’til u drop 😅

Maken och jag vaknade före sju imorse och låg och surrade lite. Insåg att i Sverige är ju klockan ett så det är ju inte konstigt att det inte gick att somna om. Om vi ska ta det svensk tid gick vi upp halv fem igårmorse, blev skjutsade till Arlanda till strax efter sju, planet till Düsseldorf gick halv tio och från Düsseldorf skulle det gått halv ett, men var försenat 40 minuter. Sen hängde vi över tio timmar i luften. Jag slog frivoliteter, det ska bli ett julhjärta, och såg film så tiden gick, om än långsamt...
 
 
Att komma ut från planet gick fort. Denna gång fanns vi med i "systemet" så efter att de fotat oss, tagit fingeravtryck och Janne sagt till security att vi kommit till Florida "to swim" fick vi passera, bagaget låg på bandet när vi kom ut från security så vi var ute på 20 minuter! Förra gången tog det timmar! Klockan var 18.00 (midnatt svensk tid) och vi försökte få kontakt med min kusin. Vartannat meddelande kom fram så de visste att vi hade kommit, men inte vilken gate och vi hade ingen aning om vart de tagit vägen. Vi hittade varandra efter 45 minuter. Så himla gött att vara framme. 22 grader och noooo stress!
 
"Vår" Airbus 330-300 har anlänt Ft Myers, Florida, i solnedgången 
 
Vi blev bjudna på hemlagad paj och surrade lite innan vi gick promenad med Coco. Så skönt för värkande ben att få igång lite blodcirkulation. Sen var det himlans skönt att gå och lägga sig typ halv tio (kl 03.30 svensk tid)
 
 
Idag har iallafall inte jag känt av nån jetlag. Vi gick upp vid åtta när vi insåg att min kusin var uppe, hennes man hade åkt till jobbet en timme tidigare. Vi drack kaffe vid poolen och gick sen ut med Coco innan vi åt frukost, oxå vid poolen.
 
 
Maken och jag har kommit hit med väldigt lite packning. Efter ett morgondopp i poolen åkte vi till Stein Mart för shopping. I minst tre timmar har vi provat kläder och jag har handlat för över 3000kr. Jag har knappt köpt några kläder alls sen sist vi var här. Jag gillar inte att shoppa men här är i Amerikat är det roligt! Det finns faktiskt riktigt roliga kläder som dessutom sitter snyggt på mig!
 
(Nej, jag ska inte ha den gula koftan med papegoj-tröjan)
 
Efter shoppingturen unnade vi oss en välbehövlig vila... förutom maken som insisterade på att installera en diskmaskin.
 
Ikväll åkte vi till Lowes för att köpa nån liten grej som saknades för att få igång diskmaskinen. Amerikat är ju inte riktigt som Sverige... rätt var det var där inne på varuhuset stegade ett äldre par förbi oss med en häst! En miniatyr-häst förvisso, och ett föl på fem månader, men fortfarande en häst! Och visst fick jag hälsa på sötisen 💕

 
Sen for vi vidare till Texas Roadhouse och åt blooming onion, road kill (hamburgare) och jag tog en sangria margaritha. Blooming onion har jag längtat efter och den var precis god som jag minns den för tre år sen 🥰
 
 
Sov gott världen 🌎

Vi är här nu 🌴

Och det var inte alls svårt att lämna den grå vardagen. Det var förstås en lång flygresa men så värt det när vi klev ut i den 22-gradiga kvällen.
 

Nu ska vi ladda batterier och läka eksem och trasig hud i ett Sverigesommarvarmt Florida 🌴

Kort om en grå måndag

Åkte hemifrån vid halv åtta, regntungt, fastnade i kö men lyckades nästan hinna till dagis till nio. Tankade. Kl 10-besöket uteblev, men jag tog in ett spontanbesök istället och hann få bort nästan all administration. Lunchlåda och sen bar det av med kyrkgruppen till Vantörs kyrka. 
 
 
Kändes lite speciellt att vara tillbaka efter sex år. Sex år! Det är lång tid. Vi fick veta att krucifixet blivit anmält till domkapitlet för det var för modernt för Sverige på 50-talet, men konstnären motiverade sitt verk med att vem som helst kan identifiera sig med kristusfiguren som ju inte ser ut som en traditionell Jesus. Det fick vara kvar. Även mosaiken ansågs vara "ekivok" men det föreställer förhänget som brister i Jerusalems tempel då Jesus dog på korset.
 
Sen blev det fika på Engelbrekt.
 

Ikväll känns det bara som jag springer runt...

I en värld full av kosmiska under 🎶

...ser barnet de vi inte ser... Då börjar psalm 745, "dansa med änglarna", som är en rätt vanlig dop-psalm. Den fastnade i huvudet när jag lyste genom äggen imorse. Det var lite mörkare än vanligt i köket och äggen såg verkligen ut som gröna och oranga micro-cosmos när jag lös med ficklampan genom dem. Så vackert!
 
Från frigående höns i Norberg
 
På eftermiddagen åkte vi över till äldsta dottern och fikade. Hon fick "grejen" jag hämtade efter fotvården i tisdags som tack för en tjänst.
 

Både dottern och jag har förälskat oss i Mållans tuttkrukor på Instagram, de är ljuvliga!
 
Jahapp. Sunday is over. Strax sängtajm då...

Kalas 🎈

Somnade i fåtöljen igår och gick sistanaden efter midnatt. Unnade mig att ligga kvar i sängen till 11.00 innan jag gick upp och duschade och purrade två sömniga jyckar. Lät förmiddagen gå, diskade, åt brunch på färdig lasagne, stickade lite.

Linnéa och Ängla i sina reflexmössor
 
Halv fyra mötte jag upp Linnéa och Ängla i Mall of Scandinavia. Jag har aldrig varit där förut men jag hittade både dem och Filmstaden på första försöket. Ängla fyllde 12 år i oktober och hon fick ett biobesök och middag av mig. Nu var det dax att inkassera presenten. Det blev familjen Addams och friterad kyckling. En jättemysig kväll!
 
Elden var inte på riktigt 
 
När jag kom hem var maken hemma. Han har varit på kryssning. Skönt att få rå om honom nåt dygn nu...

Vårkänslor 🌷

Fick såna vårkänslor när jag gick ut med hundarna imorse, solen visade sig en kort stund och gräset var grönt... men verkligheten kom ikapp, det är ju november!
 
En härlig handarbetsgrup, som vanligt. Åt Karins lasagne i sällskap av min braiga volontär och städerskan som oxå är så bäst ... innan jag åkte på hembesök.
 
Tre mini-änglar och julkrubban
 
Hämtade min packning i lyan samt hundar på dagis, hann med en minuts marginal till Ulvhällskiosken kl 17.59 för att hämta ett efterlängtat paket med beställt glas från Målerås (design: Mats Jonasson). Kioskägaren stod med nyckeln i hand när jag rusade in och följde mig ut: Klick! 

Ikväll njuter jag av tillvaron, fanta citron och en halvmeter popcorn 🌽

Mellan skratt och allvar

Arbetsdagen började i vackra Ljusets kyrka, byggd som fören på ett skepp. Jag var tidigt på plats och, som det gjort hela veckan, hoppade grodorna ur munnen på mig. Jag skrattade så jag grät med fina kollegor. 

 
Förmiddagen handlade om mission och eftermiddagen om diakoni, däremellan en enorm kebabtallrik på Mesuts kolgrill.
 
På eftermiddagen nåddes jag av det fruktansvärda budskapet att en bekant drabbats av en svår brand-olycka och det har inte gått att sluta tänka på henne och allt runtomkring. Tankar och böner får fortsätta sändas åt deras håll 🙏
 
När jag skulle lämna hundarna hemma dök en annan bekant upp i mörkret. Jätteroligt! Hennes gröning (groenendael) Zinja och Bamse var "fästfolk" en gång i tiden. De älskade verkligen varandra, men så flyttade vi. Det är så kul att se att de fortfarande känner igen varandra. Zinjas lillasyster Jaquira och Bamses lillbrorsa Rambo fick lov att vänja sig vid varandra. Nu hoppas jag verkligen att de kommer och hälsar på så snart vi gått in på nya året.
 
Bamse och Zinja 2011
 
Ikväll har jag varit hos bästisen och fått zonterapi och tacos 🌮🌮🌮 Lika härligt som alltid 💕
 

Godnatt världen 🌍

Nyss...

... var det sensommar, jag tog emot anmälningar till de olika grupperna och lade sista handen vid planeringen.
 
 
Satt och filosoferade över kaffet imorse... Det har gått så fruktansvärt fort! Igår var min sista inonmålaromgång för denna termin, och ikväll sista knyppelkursen i Farsta. Min egen knyppelgrupp ska träffas en gång till och handarbetsgruppen lider även det mot ditt slut ...  det lackar liksom mot jul!
 
Dagen har rusat som vanligt. Hade en tvåtimmars "lucka" imorse och hann med massa administration. Jätteskönt! Sen hade jag bokat in mig på en andra omgång kreativ handledning. Idag blev det nya grepp. Inga små träfigurer...
 
 
...men 2,17 minuter lugn musik och så fick jag rita det som kom upp i mitt huvud. Det blev en rosa mobil. I avslappningen på 2,17 minuter oroade jag mig för att mobilen skulle börja vibrera i bakfickan. Det gjorde den inte, sen kunde vi prata mobiler och nåbarhet efter att jag försatt den i flygplansläge. Det är verkligen jättekul och en helt annan grej att jobba kreativt i handledningssiuationen. 

Kilade upp till lunchmusiken. Vaktmästarna hade lagt en stor matta över gallret där jag halkade igår. Jag har oxå skrivit en tillbudsanmälan om incidenten. Sen blev det gulaschsoppa och lite prat med församlingsbor. Vidare iväg till passenheten med en konfident, sen en timmes admin och lite surr med kollegor innan jag hämtade hundarna.

Det blev lite Willegos och inredningsprat innan jag åkte på knyppelkurs. Äntligen börjar rytmen i den flandriska tekniken sätta sig. Synd att det var sista gången, men jag har å andra sidan bara kunnat gå hälften av gångerna.
 
 
Nu har hundarna och jag gått långpromenad. John Blund har anlänt!

Ikonmålartisdag 🖌

Det blev en sån där kvartöverfem-morgon igen. Eftersom jag plötsligt blivit så kvällstrött är det inte svårt att somna, för vakna tidigt gör jag visst vare sig jag behöver eller inte.
 
Var på jobbet strax efter åtta och fixade iordning för morgonens ikonmålargrupp. sätte lite rödfärg på Marias läppar och bättrade på en vit rand, sen "äggade" jag hela ikonen inför slutsteget, vaxningen! Man kan lacka eller vaxa en färdigmålad ikon för att färgerna ska hålla. De målas ju i äggtempera och blir lätt förstörda om de utsätts för fukt.
 
 
Åt medhavd lunch och gick till mässan... och halkade så illa på gallret utanför kyrkan. Knä och hand tog stryk men ryggen klarade sig tackochlov! Det ser nästan ut som om nån bitit mig i knät 😂 men det är efter ränderna i gallret som jag kanade på. 
 

Efter personalmötet hade jag möte med chefen om vårens schema. Hastade därifrån för att hämta hundar och fixa med dem innan fotvården. Efter fotvården hämtade jag en grej som ni ska få se senare 🤗
 
Ikväll har jag stickat klart en mössa till, Lunas tror jag...eller Novas? Nej, Lunas... och nu är John Blund här!

Ledig Måndag

Drog upp gardinerna och låg kvar i sängen en stund efter att maken åkt iväg på kurs. Vi har inte sett varandra särskilt mycket på sistone... jag har jobbat två helger och han jobbar f.n på två jobb.
 
Älskar denna "vy" av minnen. Lampan jag köpte i Värmland i somras, mattan jag virkade när vi precis köpt vår sommarstuga (nu hemma) och våra namn i glas som mina föräldrar köpte för kanske 20 år sen på ett glasbruk de besökte. Jag har en uggleungefjäder från ett besök hos en diakonkollega utanför Örebro för några år sen som ser exakt ut som den på tavlan... 
 
Nåväl! Efter promenad med hundarna kom jag hem till min kompis vid tolv-tiden. Hon fick sin pumpa, dem vi blåste i Målerås häromhelgen, och hon upptäckte att pumporna är graverade i botten! 

Finaste vavvorna 💕
 
Vid två åkte jag hemåt igen för att hinna till veterinärtiden jag bokat. Bamse bet ju en av unghundarna för en dryg vecka sen och dagis trodde att han kunde ha ont. Veterinären klämde igenom Bamse kota för kota, tå för tå, vred höfter och knän samt huvudet åt alla håll och kanter, kollade öron och tänder. Jag fick beröm för hans munvård... som jag skamset fick erkänna att den bestod i en tuggpinne om dagen 🍖 Bamse fick lämna veterinären utan anmärkning, hon hittade inga fel eller ömma punkter. Pratade med dagis om att han ju faktiskt både är håröm och kittlig plus att han tycker valpar är ett otyg, han är ju ändå i övre medelålder... Utfallet mot valpen berodde inte på smärta iallafall. 
 
 
Hem och fixa lite, knyppelkurs i Strängnäs och nu blir det hopp i badtunnan!

Ledig Söndag

Det blev en låååångsam söndag i ultrarapid. Maken skulle rondera och jag tänkte följa med honom, inte till jobbet men till en kompis som bor i närheten, men så fick han rycka ut istället. Jag ringde min kompis och bestämde om. Tänkte göra massor hemma men slog det rätt kvickt ur hågen och gjorde så lite som möjligt istället. Himla skönt.
 
Vi har fått ägg av en jobbarkompis till maken. Lika "vackra" som goda. Vilka frukostar!!
 
Efter att ha suttit med morgonkaffet och bara tittat ut gjorde jag klart föreningstidningen. Hoppas kunna skicka den från jobbmailen på tisdag. Drog på mig broddarna och en extra tröja när jag skulle gå ut med hundarna. Det var kallt och regnade isbitar plus att det var grisjakt så när hundarna gjort det de skulle gick vi hem igen. De fick en varm dusch bägge två. 

 
Sen har jag egentligen bara fäst trådar och gjort tofsar till mössorna till Linnéa  och hennes barn. 
 
Försökte få fram hur fint de glittrar i reflexgarnet... gick sådär...

Nu är en ny dag igång, en ledig måndag... lika bra att den får börja...

Stilla Lördag

Idag har vi haft miniretreat på jobbet. Lika uppskattat som det brukar. Meditation i kyrkan, öppen spis och brinnande kakelugn, sköna soffor i vardagsrum och bibliotek samt god soppa till lunch. Kan inte bli så mycket bättre, i synnerhet inte en regnig dag i november.
 
 
Efter en kort utvärdering laddade jag ner de två saknade artiklarna till föreningstidningen på datorn, köpte soppor till en sjuk son och passerade lyan med dessa innan jag styrde kosan hemåt... 
 
Magen står i fyra hörn, makens goda köttfärssås slank ner lite för fort i lite för stora kvantiteter ... om man nu måste klaga på nåt 😂
 
Härute i skogen har vi snöblandat regn, det var jakt med lösspringande hundar imorse, ikväll fick vi veta att harpesten går och snart kryper vi ner i badtunnan. Livet på landet 👋👋 👋

... och där tog det stopp ✋

Såg fram emot en lugn dag igår och det blev det oxå. Gick igenom mailen innan jag åkte till jobbet, stod i frukostförberedelser kl 8.00 i Prästgården. Fler besökare än förra torsdagen och spännande samtal runt frukostborden. Efter frukosten ställde vi iordning för Stilla Dag på lördag och jag gjorde iordning inför handarbetsgruppen idag. Eftersom jag själv inte skulle vara med så ville jag iallafall göra det jag kunde. Sen bar det av på hembesök. Köpte pizza och tog ett glas vin till middag, la mig tidigt i hopp om att kunna sova bort bröstsmärtor och huvudvärk. Det har varit lite väl mycket nu ett tag och jag är stressad... men min vana trogen vaknade jag vid fyra-tiden.
 
Pizza Myrängen
 
När jag skulle gå upp kl.6.40 snurrade hela rummet. Nej, det blev inget besök hos nya biskopen för min del idag. Jag låg kvar i sängen och höll i mig. Ungefär halv elva tog jag mig upp och gick ut med hundarna. Världen höll sig still och den svala råa luften var skön mot ansiktet och i lungorna.
 
Nu är jag på väg till ett möte i stan, sen är planen att jag ska åka hem med hundarna.
 
Men Rambo! Det där benet skulle du få när jag ska gå! Ser ut som bra hund reder sig själv 😂

Barnvaktaronsdag...

... fast jag började på jobbet först förstås. Började med två Alvedon, gick igenom jobb-mailen innan jag gick hemifrån, lämnade hundarna till klockan åtta, handlade till Herrklubben och började med fikat. Mitt besök kl 9.00 kom aldrig men jag fick en pratstund med husmor innan herrarna började dyka upp. Idag hade vi tema: spel. Jag spöade tre herrar i kinaschack men fick sen storstryk i Fia med knuff. Ett annat gäng körde ett parti kinaschack och couronne. Vi hann inte med Othello och plockepinn så det har vi kvar till en annan gång.
 
 
Tog ett par överblivna frallor till lunch och hämtade hundarna från dagis. Tog ett telefonsamtal på högtalartelefon i bilen på väg till två av barnbarnen som behövde barnvaktas. 

 
När de ätit satte jag dem i arbete innan liten Luna fick borsta tänder och nattas. Storasyster Nova fick sitta uppe med paddan en stund medan jag stickade några varv. När Nova somnat tog jag tag i almanackan!
 
 
Vårens aktiviteter finns nu mellan pärmar och inte på ett avrivet skrynkligt papper längst bak i årets almanacka så nu känner jag mig organiserad igen 😅
 
Parkerade utanför Lyan strax efter halv tio och gick ut med hundarna. Dödstrött 😴

Ikonmålartisdag

Gick upp kvart över fem och gjorde mig klar för avfärd. Var i Prästgården strax efter åtta och gjorde klart för morgonens ikonmålargrupp. Efter lunch personalmöte, besök och sen kvällens ikonmålargrupp. Hann klart min ikon på kvällen...
 
 
Intressant fenomen när jag skulle plocka bort kvällsfikat... en distinkt doft av alkohol och tobak i hallen in till köket gjorde att jag gick en extra sväng och kollade om nån som inte hörde till ikonmålarna kommit in. Hittade inga obekanta, men doften dröjde kvar ända till vi gick hem. Två av deltagarna reagerade oxå på doften. Ska bli spännande att komma till Prästgården imorgonbitti...

L E D I G !

Jag blev inte glad när jobbmobilen ringde kl 8.50 imorse, jag sov så himla gott. Det "fasta" numret är bortkodat men mobilnumret går inte att koda bort. Jag gick upp och satte telefonen på flygplansläge men somna om gick inte. 

Tre av åtta 
 
Igår gjorde jag "absolut ingenting". Gick ut med hundarna förstås, i övrigt satt jag i fåtöljen och stickade mössor. Det var dejligt att få vila kroppen och tömma skallen. Håller på med ett helt gäng reflexmössor till barn och barnbarn. Om ni läste inlägget från 15/10 så vet ni att jag beställt garn för 2000kr. Dessa reflexmössor är ena projektet (förutom några små som råkade slinka med) som jag vill få klart så fort som möjligt eftersom det är både kallt och mörkt .... Det andra större projektet ska vara klart till jul. 
 
Idag har jag fibblat med föreningstidningen. Eftersom jag inte kunde skicka det jag gjort från min webmail förra helgen mailade jag alla artiklar till min jobbdator, laddade ner dem på den bärbara och tog hem den över helgen. Det har gått jättebra att jobba med den, men jag hade missat två artiklar. Nästa helg blir den klar!
 
Nu ska jag åka till min knyppelgrupp i Strängnäs ❤️
 
Har man inget annat att göra kan man knyppla längdspets i färg. Blir himla fint på krukorna!

Allhelgona

Det blev sent igår. Surrade inredning med son och svärdotter till efter midnatt innan jag gick sistanaden med hundarna. Det betydde i sin tur att jag startade dagen typ halv tio med 2250steg på stegräknaren.
 
En stund före 12.00 lämnade jag hundarna hos svärmor och kl 12.00 stod jag i kyrkans entré. Igår när jag kom hem hade jag ont i både knä och fötter efter fyra timmar så jag var lite orolig hur åtta timmar på stengolvet skulle gå... men det gick hur bra som helst. Gick och satt så mycket jag kunde för att fixa de stunder jag var tvungen att stå still. Åtta timmar gick fort, dessutom fick jag besök av sonen med familj.
 
 
Gick en sväng på kyrkogården innan jag hämtade hundar, Ragge och packning och åkte hem.
 

Landade hemma för en liten stund sen. Har tagit en sväng med hundarna och packat in. Tror jag ska gå och knoppa nu. Sortera packning kan jag göra imorgon...!

1/11

Det har varit en intensiv och fantastisk dag. Började med samtal i Prästgården kl 8.00, sen fix inför och handarbetsgruppen kl 10.00. Det är så himla kul att se människor växa, oavsett om det handlar om att knyppla en bokmask, sticka en häl eller berätta om sashiko-broderi. Det handlar om gemenskap och utveckling. Så häftigt att få vara med på resan!

 
Fick efteråt hjälp av deltagarna att ställa iordning rummet och städerskan med köket. Blir så glad av allt samarbete! 
 
Åkte och bytte till vinterdäck hos sonen, 1/3 pizza i lyan innan jag hämtade hundar, snabbpromenad med dem och iväg till jobbet igen. Fyra timmar öppen kyrka inför  allhelgona.
 
 
Bästa helgen om året att få jobba på! Fler folk i år under denna fredag än det varit de fem år jag jobbat. 

Kom hem strax före kl 21.00. Långpromenad med hundarna när jag kom hem, sen softa i soffan med stickningen 🧶

RSS 2.0