Grå måndag

Även om jag har haft roliga arbetsuppgifter idag har dagen varit tung. Det här gråa, isiga vintervädret är vidrigt 🤮 Jag bestämde mig för att gå en lite längre morgonpromenad imorse men is-helvetet satte stopp för det. Det är inte mysigt nånstans att vanka fram, glo ner i backen och planera varenda steg på millimetern 👣 Nästan vadsomhelst förutom detta väder är bättre!

(null)

Att planera Emmausvandringen i april och vårschema i Tveta har gett lite lust tillbaka 🌷 Jag har lovat mina föräldrar att åka lite sightseeing nästa gång jag hälsar på och det har oxå varit bli kul att planera, har hittat tre slott och tre kyrkor i närheten av Trosa 🚗 Har du nåt tips så kom gärna med förslag. Långpromenader funkar inte, det behöver vara rullator-vänligt. Imorgon går jag dessutom in i en månadslång haiku-utmaning … och när den är slut tangerar vi våren, även om vintern håller i sig brukar mars ändå kunna bjuda på både sol och framförallt längre dagar 🌞 Just nu gäller det bara att fånga dagen, och vad är då bättre än haiku 🕊 

Bästa sällskapet 
på promenad och i bil -
Haiku-utmaning 👣

Under en av dagens promenader fick jag syn på gröngölingen. Alltid lika roligt när man får syn på de där fåglarna man inte ser varje dag.

Skuggan far förbi

Ett gällt skri bland granstammar

Gröngöling i flykt


Gjorde fiskgryta till middag som kommer att räcka flera dagar.  Lugn kväll vid Tvn. Femte paret sockor blev klara. Fortsätter med beställningarna 🧦

(null)

🌎 Godnatt världen 🌍



Mitt i natten

Gick ut med hundarna för ett par timmar sen och njöt av den klara stjärnhimlen. Har tänkt på döden idag. Det närmar sig min födelsedag och jag har i många år tyckt att det är spännande att bli äldre. Idag hade jag gärna skruvat tillbaka tiden 10 år. Vad betyder erfarenhet och utbildning egentligen och på vilket sätt kan man vara nära familjen? Hur jag än vrider och vänder på det hela känns det som jag är på fel plats vid fel tillfälle. Ett program om truckers tidigare idag gav mig tillbaka min längtan efter att ha blivit långtradarchaufför istället. Det står kanske för flykt 🏃🏼‍♀️🤷‍♀️

Vi har haft en lugn dag härute i skogen. Maken har dammsugit och jag har tvättat mattor och sängkläder.  Det har blåst nåt förskräckligt och framåt kvällen kom snön. Det var rätt rejält halt när jag åkte på knyppling. Nästan full grupp och jätteroligt som vanligt. Jag fattar inte att två timmar kan gå så fort!

Jag hade tänkt lägga mig tidigt men fastnade vid  Secret Song och sen visades en Wallander - Skytten - som jag inte sett. Det blev lite stickat, men ingen haiku. 

(null)

🧶 Godnatt världen📍




Skitväder

Jag har baske mig inte gjort ett enda knop idag, förutom att laga middag och diska. Inte ens stickorna kom fram‼️ Det var skönt, tror jag 🤔

(null)
Veckans tanke i almanackan blev en haiku 🤭

Most dull of days 

But sometimes you have to rest

Makes the perfect day 



Börjar dagen med haiku

Himlen så ljust blå

Fåglar kvittrar i solen 

Vinden doftar vår


Så såg det ut igår och jag jobbade med lite olika saker, men det roligaste var ändå Emmausvandringen jag håller på att knåpa ihop. På torsdag ska jag provgå sträckan mellan Hovsjö och Tveta tillsammans med en kollega. Jag har hittat bra texter oxå som jag ska anpassa till vandringen.


(null)

Från ökenvandringen i Sinai. Så strapatsrik kommer inte påskens Emmausvandring bli 🦯                


Till kvällen kom maken hem och jag lagade fläskfilé provencale. Det blev en helkväll vid Tvn.

Nu har vi en ny dag. En gråtrist dag. Det har regnat och snöat om varandra. Det får bli en vilodag tror jag!

De nakna träden

vajar och rister i vind

Utanför fönstret


Avlutar dagen med haiku

Sinnet öppnas upp -
haiku av Bashõ, Buson, 
Issa och Shiki

Fast jag började dagen i Södertälje med besök och möte, sen tog jag med mig en av datakillarna som skulle göra en kortfilm om Hovsjö kyrka och oss. Det var jätteroligt. Inte för  jag förstår hur han ska få ihop tio-femton informativa minuter av allt han filmade men jag har sett vad han kan åstadkomma och han är jätteduktig! Det blev lite rundvisning ute vid korset och centrum, sen inne i kyrkan, gudstjänsten, han intervjuade prästen, mig och två besökare. Det ska bli så spännande att se vad han får ihop‼️

(null)

När jag skulle gå hem fick jag ett ärende via telefonen som jag måste ta itu med imorgonbitti, men jag ville komma hem och gå en sväng med hundarna innan sjukgymnasten ringde. Jag hade precis kommit in och satt mig när hon ringde, sen värmde jag lite rester till middag innan jag deltog i en kvällsföreläsning om haiku via zoom. Tre timmar gick fort! Vi fick lära oss skillnaden mellan haiku och dikt, hur haiku fångar ögonblicket och kan förmedla en känsla, om de stora japanska haikumästarna Matsuo Bashõ, Kobayashi Issa, Yosa Buson och Masaoka Shiki. 
(null)

(null)         
Sen gick vi in på västerländska haikudiktare som Tranströmer och Hammarskjöld. Nej, de fångade inte ett ögonblick på samma sätt som de japanska haikumästarna. Roligt att kunna se skillnaden. 

Vi avslutade med en övning, vi skulle beskriva en bild, en svartvit bild med ett naket träd fullt med svarta fåglar på fem minuter, och eftersom jag nu lärt mig att haiku ska kunna fånga ett ögonblick och förmedla det skrev jag:

Grenar sträcker sig
mot en dimgrå himmel -
Kajorna landar 

Läraren tyckte den var bra. Det var snällt, tyckte jag. Vi avslutade kl. 21. Nu har jag ringt maken och sagt godnatt för han sover på jobbet. Hundarna är rastade och jag har ögnat igenom skärmdumparna från föreläsningen. På onsdag går jag in i 30 dagars haiku-utmaning vilket ska bli kul 😍 men nu ska jag äntligen få sova 💤 

Vinden friskar i

Molnen skymmer stjärnhimlen -

Januarinatt


Onsdag

Kort om denna dag:
Andakt och mottagningen,
möte och admin

(null)
… och köttbullar, brysselkål och tranbär till lunch 🥙 


På rull


Vägens vita band
rullar på mil efter mil
Jag är kissnödig

Började min dag med möte i Hovsjö. Efter lunch rullade jag ner till föräldrarna i Trosa för att köra mamma till ögonoperation på länslasarettet i Nyköping. 

(null)
Ordet lasarett härrör från Lasaros i bibeln. Han är de sjukas skyddshelgon 😇

Operationen gick bra men var mer omfattande än vi trott. 

Tillbaka hos föräldrarna var det middagsdax och jag gjorde blomkålsgratängen jag blivit så förtjust i. De gillade oxå den då det kommer bli en repris.

(null)

Strax efter sju rullade jag hemåt igen. Det blev en bra dag, tycker jag 😃

(null)



Färgglatt

Egentligen tänkte jag låta dagens rubrik vara "Jag hatar is"… men än sen då? Hade ett härligt samtal med min äldsta dotter som varit på kurs, och bland allt vi hann avhandla medan hon körde hem så pratade vi om vad färgglad mat gör för hälsan. Bäst vore om vi kunde äta regnbågens färger varje dag 🌈 men vissa färger är lite svåra att få tag på i perioder så vi bestämde att färgglatt räcker långt 🎨 i synnerhet när årstiden är så mörk och trist. AIP kan vara väldigt färgglatt med frukt, grönsaker, kryddor och jag trivs väldigt bra med den. Så småningom kommer jag börja återintroducera olika saker, men än är det inte dax. Dessutom har jag hittat nya jättegoda recept på nätet vilket inte fanns för tre år sen vilket oxå triggar min egen fantasi att experimentera.

(null)
Kyckling i marinad med bla gurkmeja och honung 🍯 Köttfärssås med gurkmeja, koriander, ingefära, bladspenat och morötter 🥕 Fläskfilé provencale på bädd av morotslantar toppat med vitlök- och persiljeolja 🌱 Fruktsallad med tranbär 🍌 Sallad på avocado, mango, gurka, crabsticks och kokostekta jätteräkor 🍤 

I övrigt har det varit en överlag trist dag. Isiga promenader, grått väder och inga rafflande arbetsuppgifter. Det härligaste som hänt idag stod en talgoxe för:


Talgoxen sjunger

på vintervåt granegren 

Vilka vårkänslor!


Så tackochlov för färgglad mat 😄 Provade ett nytt recept idag, fläskfilé i limesås, supergott! Kokade pasta till maken men glömde koka brysselkålen till mig så det blev rårivna morötter istället vilket funkade jättebra till den syrliga såsen. Imorgon har jag iallafall brysselkål i matlådan.


🥘 Over änd out 🥬






Fläskfilé i limesås

Recept från Paleofamiljen För AIP tas chili och paprikapulver samt peppar bort.

(null)

(null)



Helg v3

Jag stickar sockor,

stora och mindre och små

Så himla roligt 


Nej det blev ingen blogg igår, det blir så ibland. Jag satt i princip hela dagen och kvällen i min fåtölj. Ett par sockor till William blev klara och jag förfärdigade föreningstidningen. När klockan var midnatt gick vi och la oss 🕛 Det var skönt.

(null)

Idag har det varit lite annan fart på mig. Skafferiet blev städat, frysen genomgången, hundarna borstade och jag bakade bananbröd åt maken 🧹 

(null)
Bamse njöt så han nästan somnade 💤 

Mitt på dan gick maken och jag en skogspromenad med hundarna men eftermiddagen och kvällen tillbringades i fåtöljen med stickorna. Ännu ett par sockor till William blev klara samt en babysocka.

(null)

Fastnade vid Dodo Heroes som handlade om ett dog rescue i Afghanistan. Det spelades in 2018, undrar om det finns kvar nu 😥

Tänkte titta klart på Finding Bigfoot och gå ut med hundarna sen 👣🐾🐾



Jag älskar kvinnor

Skator i slagsmål
under vårat fågelbord 
Snö och frö yr runt

Att mata fåglarna på vintern är så intressant. De har såna hyss för sig. Och vi matar inte bara fåglar utan i snön ser vi spår efter rådjur, hare och sork som kommer till fågelbordet oxå. Rådjuret brukar komma dagtid, men haren och sorken kommer på nätterna.

(null)
Här har vi ingången till nån av sorkgångarna under snön. På kortsidan av vårt hus har vi en stor koloni med sork i ett mossbevuxet stenparti. Det är som en sork-motorväg mellan stenen, rosenportalen och fågelbordet med massor av små söta tassavtryck.

Jag hade tänkt vara ledig idag, men fick inget svar på min ledighetsansökan och det var väl lika bra det. Ett själavårdande samtal och lite inläsning på regelverk fick mig att sluta noja över tandläkaren. I vanlig ordning tänker jag att min sista stund är kommen så fort en tandläkartid närmar sig 😅 Eftermiddagen tog jag hursomhelst ledigt ändå.

Efter lunch drog jag ut en visdomstand och trots att den förra tog en kvart (ca 15 år sen) så lever alla skräckhistorier om tänger, kirurgiska ingrepp och ymniga blodflöden i mig 🩸 Min fina tandläkare och lika fina tandsköterska tycker att min tandläkarskräck är jätterolig … och det är precis det jag behöver. De uppskattar min dramatiska humor och jag får leva ut mina rädslor. När jag jämförde tandläkarbesök med att föda barn, att det var mindre läskigt att föda än att laga tänder, skrattade de gott. Sen satte den asiatiska superrara sköterskan bedövningen utan att det kändes innan den unga respektingivande tandläkaren från Mellanöstern lirkade ut tandjäveln på tre minuter 🦷 Sen fick jag tanden med mig hem med uppmaningen att lägga den under kudden till tandfen 🧚‍♀️ För mig betyder det mycket att det är två unga kvinnor som inte anammat det svenska sättet att inte få visa sin rädsla. Känns gott att det är till dem jag ska få gå och hålla två teaterföreställningar till i vinter när den trasiga tanden ska få en krona 👑 Min käft har blivit en sagovärld 🏰

(null)

Jag har tänkt mycket på Stina Wollter på sistone. Jag uppskattade hennes bok jättemycket, följer hennes kroppspositivism på Instagram och när jag igår såg henne i Antikmagasinet där hon pratade om sin feministiska konst växte hon ännu mer i mina ögon. Jag hoppas att hon kommer ha en utställning snart och att jag kan gå på den. 

(null)
Det var så roligt att se bilden på den nakenbadande Stina i hennes bok. En nästan likadan bild tog min barndomsväninna på mig tidigt i höstas. Känslan att näcka i solnedgången är magisk 🧚‍♂️ 

En tavla hon visade igår på Antikmagasinet och som jag tyvärr inte hittar när jag googlar, berörde mig mycket i det skede i livet jag finns nu. Det var ett självporträtt där hon höll sitt ena platta bröst, och i kjolen hade hon målat ett barn som drack mjölk ut en kopp samt en fågel som matade sina ungar. Hon berättade att det var där hon stod nu, med självständiga vuxna barn och en kropp som inte längre kan producera vare sig mjölk eller barn. Hon och jag är årsbarn och bilden klingade an till mina egna ensamhetskänslor när saknaden över barn-och ungdomsåren kommer över mig. Tystnaden som uppstår när barn och barnbarn åkt hem igen. Jag vill inte säga att det är kvinnans uppgift att föda och amma barn, men det är en av uppgifterna hon oftast KAN göra. Och när "mission completed" kan det bli väldigt fysiskt tomt. Visst fyller man livet med innehåll ändå, men det är en fysisk sorgeprocess jag inte varit beredd på. Jag är så stolt över vart och ett av mina barn och barnbarn, det är inte det, men när barnen är utflugna blir det lixom ett hål i en själv. Stina kan utrycka sånt, hon ❤️💔❤️‍🔥

(null)

Med tiden har jag insett att älskar kvinnor. Jag älskar kvinnor i alla former och storlekar. Jag älskar kvinnor som är kvinnor. Jag älskar kvinnor som kropp, konst och fenomen. Jag älskar det magiska systerskap jag ibland kan översköljas av i vissa möten med kvinnor, som de ickedömande tandläkarbesöken på sistone. Jag är så glad över att vara kvinna.

🤰👩🏽‍🔧👩‍🔬🧑🏼‍🎤👩‍⚕️👮👵🏻💃🙋‍♀️🧚‍♀️🧟‍♀️👰‍♀️🧕🏽👩🏼‍🦳👯‍♀️👨‍🦼🤱🏼👩🏾‍✈️👩🏻‍⚖️👩‍💻

(null)

Tandsköterskan sa att jag inte fick anstränga mig fysiskt på ett par dagar så jag började sticka baby- och barnsockor av restgarnerna efter makens och väninnans sockor. Härligt med kreativ sysselsättning 🧶 

🍃🌺🍃




Vinter igen

Vintern är tillbax

Små fåglar flockas i snön

under fågelbord 


(null)

Tittar man noga bakom flaggstången ser man ett helt gäng små fåglar av olika sorter


Bergfink, domherre, 

gulsparv, blåmes, talgoxe, 

koltrast förser sig


När jag gick ut och sopade ren bilen från snö imorse insåg jag att det skulle bli problem. Bilen var som en igloo, helt igen-isad så jag la upp en ny plan för dagen. Den blev mycket bättre än originalet. Efter att ha ha sopat ren bilen och skrapat så mycket is av den som det gick, satte jag motorvärmaren på timer och gick in igen och jobbade hemifrån. Torsdagar brukar jag hålla mig i Hovsjö, men inte med hälsa och liv som insats om det inte behövs. Regnet igår och iskylan i kombination med den kraftiga vinden hade gjort gatorna superhala. Jobbet blev gjort liksom marinerandet av kvällens kycklingfiléer innan jag begav mig.

(null)
Enhetens kors i Hovsjö

Vardagsgudstjänst med ett uttunnat antal besökare. Omikron-varianten härjar vilt, men vi som ännu klarat oss hade en fin gudstjänst- och fikagemenskap.

(null)
🎼 En vanlig dag när inget särskilt händer 🎶 kan ge mig det jag behöver mest 🎵 

(null)
Kom! Kom!

Lugn kväll med stickorna 🧶 Ett par sockor blev klara medan jag tittade på fantastiska Stina Wollter som gästade Antikmagasinet 🧦 

(null)


🐾🐾👣 Återstår bara sistanaden 👣 🐾🐾


Onsdag i Södertälje

Kort om en onsdag:
Samtal, andakt, mottagning,
två samtal, möte

(null)

🍃🌺🍃 Godnatt världen 🍃🌺🍃


Tisdag i Tveta

En skarp fullmåne

följt av en strålande sol

Ljust hela dygnet


(null)

Det blev en sömnlös natt förutom ett par timmar runt midnatt 🕛 Det är inte första gången och lär inte vara sista gången jag är vaken en fullmåne-natt. Jag somnade vid halv tolv och vaknade vid ett, sen var jag vaken, tittade på klockan sista gången tjugo i sex… Väckarklockan ringde inte, eller så stängde jag av den utan att vara medveten om det, men någon ringde fel tjugo över sju, då fick jag bråttom! Kom inte så jättesent till mötet i Tveta.

(null)
Tveta kyrka har anor från 1200-talet

Jobbade hemifrån på em. Gjorde pyttipanna på resterna av fläskytterfilén. Spicade upp den med lite bacon, maken fick potatis och ägg till medan jag fräste upp ett par brysselkål. Sen har jag gjort inkokt lax för första gången i mitt liv. Fick tips från en kompis. Det blir morgondagens middag 🍽 

(null)

Har suttit och stickat för att försöka hålla mig vaken till sistanaden, men nu erbjöd sig maken att gå 👣 🐾🐾

🙏 Tack 🙏



Måndag hemma

Sol mot blå himmel

Småfåglars kvitter från gren

ger mig vårkänslor 


(null)

(null)

(null)
Långa skuggor i lågt stående sol 🌞 

Kort om dagen:

Hemarbete, föreningsarbete, stickning 🧶 

Typ så 💞

Söndag lite överallt

Medan morgon gryr

och bereder en ny dag

kör jag till jobbet


(null)


Idag har jag jobbat i högmässan i Hovsjö. Lika fint som alltid 💞 Vi hade ett gäng trötta konfirmander hos oss som varit på övernattning.


(null) Vi som delar ut nattvarden hjälps åt att tvätta händerna innan. Så fin ritual som jag hoppas att vi fortsätter med även efter pandemin 🦠 


Efter mässa och fika åkte jag till sonen och hämtade symaskin plus hjälpte honom med några papper, vi glömde bådadera igår. Han följde mig till bilen med symaskinen.

Hemmavid tog jag det lugnt en liten stund innan jag började med middan, helstekt fläskytterfilé. Jag la den i marinad igårkväll och stekte nu upp den och skjutsade in den i ugnen. Vi skippade tillbehören och pepparn som inte är enligt AIP (jag blundade för sojan för jag hade inget alternativ hemma), men kokade potatis åt maken, en morot till mig och så stekte vi kantareller vi plockade för bara två månader sen.


(null)

Efter disken var det dax för årets första knyppling. Tre av eleverna hade förhinder ikväll, men fyra kom varav en helt ny. Jättekul! En av eleverna hade målat och knypplat jätteroligt, en idé jag fick lov att ta med mig till föreningstidningen Stadkanten.

(null)
Knypplad snögubbe på oljemålat 😃

Hade tänkt lägga mig vid tio 🕙 men fastnade i filmen Solsidan. Hade ingen aning om att det fanns en film oxå. Det blev lite gjort på sockan 🧦 

(null)

Dax att krypa i koj om man nu kan somna i allt oväsen stormen för, men det är lite hemtrevligt att lyssna på, tycker jag.

🌬 Godnatt världen vind 💨 


Helstekt fläskytterfilé

Recept från Tasteline

(null)

(null)

(null)
(null)


Torsk med ingefära

Recept från mathem

För att få detta recept enligt AIP - uteslut haricot verts och peppar.

(null)

(null)


AIP köttfärssås

Recept från Colourful health

(null)

(null)

(null)


Fläskfilé provencale

Recept från Klara & magen


(null)
(null)

(null)



Lördag i Lyan

Idag åkte vi upp till Lyan i dubbla syften. Sonen ringde häromdagen och undrade om vi ville komma upp på Williams treårsdag samt hjälpa till lite med renoveringen av vardagsrummet i Lyan. Det ville vi. 

(null)

(null)
Många pussar blev det

Det blev en mysig dag. William, min svärdotter och jag la pussel, maken och sonen fixade med en tapet i vardagsrummet som ska målas.

(null)

Vi hade med oss symaskinen så jag kunde fålla upp den sista gardinen som var försvunnen på juldagen.

(null)
Jag hade bra hjälp

Jag lagade en sen lunch på fisk. Framåt kvällen gick jag med hundarna upp till centrum medan maken tog bilen upp och handlade på Matdax. De hade många extraprisgrejer vi ville ha, som bananer och bacon.

Vad går upp mot ett

dopp i tunnan efter en

fin dag med barnbarn

Sen blir det…

🌎 Godnatt världen 🌍


Fredag hemma

Kunde sova lite längre imorse eftersom jag jobbade hemifrån. Så skönt med variationen. Hann med lite föreningsarbete sen eftermiddag och kväll.

Maskorna rinner
på stickor, mellan fingrar
Själen finner ro

(null)
Fäste trådarna i makens sockor 

(null)
Började med ett par nya till bästisen 

I övrigt tunnbad och torskrygg till middag 🐟 

🌎 Nighty folks 🌍



Torsdag här och där

Ikväll blåser Gyda

bort både julen och is

Längtar efter vår


Morgnarna är okej, men kvällarna är jag så trött att jag inte kan hålla mig vaken 😴 Hela den här veckan har jag haft huvudvärk på kvällarna och om jag vaknat på natten, somnat före halv tio, och i tisdags kväll upptäckte jag dessutom att jag hade blåsor vid vaccinationssticket 💉 Efter nio-tio timmars sömn är jag ok, men framåt kvällen börjar jag krokna igen. Antar att immunförsvaret är super-busy.

Började dagen i Ragnhildsgården och som alltid när jag kommer dit händer det grejor. Jag hann ändå det jag skulle och lite till innan jag satte mig i möte med chefen. Vi ska fortsätta prata om två veckor.

(null)
Såg i förbifarten att vi hade två kartonger godis kvar sen LT-klappen och julafton. Dagen till ära hällde jag ut en Twist-påse på bordet i Gröna Rummet och i en skål i lunchrummet. Vi hällde upp i skålar i Hovsjö oxå. Det är tjugondag Knut idag och då ska julen ut, nån julgransplundring har vi inte haft men godis kunde vi bjuda på 🍬 

Eftermiddag i Hovsjö. Härligt som alltid. Vardagsgudtjänst, kyrkkaffe och därefter samtal. Kom från jobbet halv fem 🕟 

Ikväll lagade jag fläskfilé provencale. Sötpotatis hade vi inte men det funkade med morötter och ett par gamla palsternackor tillredda på samma sätt oxå 🥕 Vi hade i fyra vitlöksklyftor i oljan, men nästa gång ska vi ha i ännu mer. 

(null)


Näe! Sov gott 💞





Onsdag i Södertälje

Det blev en intensiv dag. På förmiddagen hade jag andakt på Gåvorna och diakonimottagningen med en askultant. Kom iväg på en sen lunch med en kollega och vän.

(null)
Kebab i Brunnsäng

Efter lunch förberedde jag inför mötet om Världsböndagen och efter det mötet hastade jag vidare till utvärderingen om julafton. Kom från jobbet halv sex, hämtade hundar och körde hem med ett samtal i luren.

Maken tog hundarna och jag lagade köttfärsrätter, Wallenbergare till maken, AIP köttfärs till mig och kokt köttfärs till hundarna.

(null)
Petade i spenat och rårivna morötter som blivit över från andra måltider 🌱🥕 

Känner mig något avslagen ikväll.

🌎 Godnatt världen 🌍

Tisdag i Hovsjö

Bara för att jag slutade gårdagens blogg på det sätt jag gjorde 😅 Inget mästerverk men kanske världens enda haiku om hundpiss 🤣

Haiku om hundpiss

kan vara svårt att få till

på seriöst sätt


Annars? Jo, heldag i Hovsjö. Vi fortsatte med förrådsrensningen och hade sen ett litet möte om nya restriktioner och veckan som kommer 🦠 Efter lunch fick jag en timme för mig själv, då passade jag på att ringa ett par samtal och plockade fram stickningen en liten stund innan jag gick på hembesök 🧶 Man vill ju varken komma försent eller för tidigt ⏰ 


(null)

Jag tycker det är så trevligt när folk knackar på dörren och vill komma in och tända ljus 🕯 Det händer rätt ofta när de ser att vi är här


Hembesöket blev lite utöver det vanliga med intressanta samtal. Det slutade med ett bibelstudium om blandannat rymdvarelser 🤔 Så har jag inte läst bibeln förut 👽 


(null)


Kom hem halv sex och gjorde marinad till kycklingen. Orkade inte göra något särskilt till utan rev morötter och stekte upp en överbliven potatis till maken medan kycklingen puttrade i ugnen.

Kryper i koj nu. Har haft huvudvärk varje natt sen jag tog sprutan i lördags. Maken fick utryckning och sover kvar på jobbet.

🌍 Godnatt världen 🌎


Jag blir glad av gul snö 😃

Idag har jag jobbat hemifrån. Jag tycker om blandningen, att jobba hemma gör mig oftast väldigt effektiv i planering och kunna ha tid för själavårdssamtal per telefon utan att bli störd. Att sen jobba på jobbet och vara närvarande i nuet med de människor man möter och inte behöva tänka på att "när ska jag hinna det och och det och det". Perfekt! 

(null)

Idag på kafferasterna, dvs när jag gick ut med hundarna, dök ord och korta meningar upp i huvudet och jag fick för mig att prova ett nytt sätt att dikta haiku. Vanligtvis ser eller hör jag något som jag vill få ner som haiku, dvs 5-7-5 stavelser och helst nåt med naturen. Idag kom orden stötvis och för att kunna behålla känslan skrev jag ner dem som de kom under promenaderna. Tänkte se om jag i lugn och ro efter jobbet kunde få ihop de lösryckta orden/meningarna till dikt. Så här såg resultatet ut i kväll:

(null)

Så här blev resultaten:

Snön dämpar ljuden

Vagt hör jag ormvråk och korp

Är Vintermagi


Och:


Knarr under stöveln 

Skogen är av snö välfylld

och vykortsvacker


Detta betyder att jag kommer spara på ord och meningar på ett annat sätt framöver. Ordet "vykortsvacker" är förövrigt en kollega skyldig till. Hon sa det flera gånger när vi åkte till äldreboendet i torsdags, jag tyckte mycket om ordet och det beskrev skogen idag. 

(null)
Vykortsvackert med små söta hundrumpor i förgrunden 😄 Det är härligt att få njuta utomhuset på det sättet ❤️

Och den gula snön då. Nej, jag fick inte till nån dikt om den, men jag blev väldigt glad när Bamse kissar som han ska. För nån vecka sen blev jag livrädd när han kissade mörkt. Det var sent förra vintern som Bamse började kissa blod i snön 🩸 Veterinären hittade vassa stjärnformade urinstenar i blåsan och det ledde till slut fram till operation i somras. Det tog tid för Bamse att repa sig och jag hoppas att han ska slippa göra om det. Är rädd att han inte klarar av det igen, han blir ju snart 12 år. Vi får se om det dyker upp nån haiku om hundpiss när jag går och lägger mig 😅

Ikväll blev det blomkålsgratäng med räkor, sparris och purjolök. Jättegott! Det blev matlåda till både mig och gubben oxå 😋

🌎 Godnatt världen 🌍



Blomkålsgratäng med räkor och sparris

(null)

(null)

(null)

Recept från Swedish paleo


Söndag med uppdrag

Nu lurar  dagen
31 minuter från
nätternas svärta


Dagen har dominerats av styrelsemöte inför årsmötet i föreningen Knyppelpinnarna. 1,5 timme dit, 3 timmars möte och 1,5 timme hem.

(null)

Lagade torsk i ugn så fort jag kom hem. Har stickat och tittat på tv med maken till han åkte till jobbet vid 20-tiden, sen gjorde jag en del av det jobb som ålagts mig under mötet.

Suttit uppe lite för länge och stickat på makens sockor 🧦 

(null)

💤  Sov gott 💤



I en vintervärld… 🎶

Jag vill känna tro

på en ljusnande framtid 

Längtar till våren 


Hade inte bilen haft 1,5 dm snötäcke över sig imorse hade jag kanske kunnat hålla undan irritationen … anledningen till att jag hade en tid bokad kl 9.00 imorse, en lördagmorgon 😱 var att maken i mitten av december tyckte att vi kunde vaccinera oss samtidigt. Han hade bokat en tid kl 9 idag, och när de lite senare i december släppte tider för mig oxå (jag är fyra år yngre än maken) ville jag boka igår på eftermiddagen, men jag lyssnade på honom och tänkte att det blir väl trevligt med sällskap. Sen ringde han mig strax före jul och var så glad över att han fått en tid på kvällen den dagen och skulle bli sen hem, men jag blev apa-sur🐒 Om jag visste att han skulle fortsätta leta tider trots att han hade en bokad tid tillsammans med mig skulle jag hellre åkt på eftermiddagen igår än att pallra mig upp själv en lördagmorgon när man kunde legat och dragit sig. Att det snöat så in i bomben inatt gjorde ju inte saken bättre 🤬 

(null)

Nåväl, väl på plats hade irritationen gått över. Jag skojade med en man på parkeringen som frågade var vaccinationsmottagningen låg, för den ligger nämligen i baren i Tomas-hallen. Personalen var trevlig och fort gick det. Stod några minuter i kö till registreringen, sen var det bara in och stick, sen ut och vänta 15 minuter. När jag gick därifrån kl 9.15 var kön långt ut på parkeringen. Det var nog bra att ha tid kl 9.00 iallafall 😃 

(null)

På hemvägen spelade radion Marie Fredriksson "Tro":

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Det kändes både hoppingivande och ödesdigert. Nånstans har jag hört att pandemier håller i sig i fem år i snitt. Det betyder att vi inte är mitt i ännu. När smittspridningen är värre än någonsin (även om tackochlov inte dödstalen är det) så önskar jag att folk kunde vara lite mer eftertänksamma. Till exempel när vi nu satt och väntade våra 15 minuter vägrar en gubbe gå in och sätta sig för han hade mått bra efter de båda förra sprutorna. Fine, det är hans beslut, men att sen ställa sig och glo föraktfullt och skaka på huvudet åt oss andra  är inte okej‼️ Försökte låta bli att kasta onda ögat på honom 🧿 Vissa människor är bara dumma 🤮

(null)
Strängnäsbron

(null)

På vägen hem fick jag visa mina skills i bilkörning 🚙 Det var fortfarande oplogat i vårt område och en del kör för fort, oavsett väglag, så i en uppförsbacke körde jag åt sidan (höger) vid en avfart (vänster) så en bildåre fick lite extraplats. Det kan ju ha varit så att hen gled i nerförsbacken (?), vad vet jag, men när jag skulle fortsätta köra snurrade bara hjulen och bilen gled sidledes ner i diket. Jag backade försiktigt några meter för att komma ur farozonen men när jag la i ettans växel fortsatte hjulen bara att spinna och bilen gled åt höger och diket. Jag backade ytterligare ett tiotal meter för att komma upp ordentligt ur diket och det gick bra, men det gick fortfarande inte att köra uppför backen. Jag fick backa hela backen ner till plan mark innan jag försiktigt kunde börja köra uppför den sliriga backen och kom hem utan vidare malörer. Plogen kom en timme senare 🙃

(null)
Känslan 😅

Efter att ha vilat en stund hemma gick maken och jag långpromenad i vinterlandskapet ❄️ 

(null)
Lunchen idag blev kall kyckling från igår, invirad i isbergssallad, och en apelsin 🍊 

Han fikade och jag lunchade efter promenaden, sen började jag leta efter ett mönster. Jag har tidigare varit nere i Ugglebo två gånger och röjt efter en Lilla My-ritning till ett par sockor samt ett mönster till ett par andra. De låg i handarbetslådan i vår kubits 🙄 Där hittade jag oxå massa fint som jag visste låg där 😃

(null)

Kanske har jag gjort för många sockor, men jag älskar mönstren! Vantarna med två halva kattansikten är underbara! Ibland får vägen vara målet liksom.

Nu är jag igång att sticka ett par nya sockorsom maken kan ha liggandes i husbilen. Han vill ha dem till övernattningarna på jobbet när husbilen står där, så jag satte igång. Känns skönt med ett lätt projekt efter tröjan.

(null)



Klämdag

Vi gick och la oss samtidigt igår, gubben och jag. Oftast sitter jag kvar vid Tvn en stund men nu tänker jag att jag ska sova när jag är trött och kan. Maken gick upp vid fem som alla andra vardagar, men jag vaknade vid nio = 11 timmars sömn och jag tror att det är bra just nu. Om immunförsvaret nu får chansen att ge sig i kast med inflammationerna i kroppen så är jag övertygad om att jag ska sova så mycket jag kan. Hud och hår är fortfarande torra. men självsprickor och värk börjar ge med sig 😍

En heldags läsning

när det snöar och är kallt

Lyx de Megalux


När jag pallrat mig upp och gått en sväng med hundarna (-13 grader, vi pinnade på‼️) satte jag mig att googla AIP-recept. De jag har i min bok är bra men med tiden blir de lite uttjatade. Jag hittar ju på lite eget men jag tänkte att det har ju gått tre år sen jag hittade AIP, nåt har säkert hänt på receptfronten 😃 Jag hittade https://www.viaventri.se/ och kopierade fyra av deras recept till min blogg så jag lätt ska hitta dem - två fiskrecept, ett kycklingrecept samt ett nudelrecept.

(null)

Eftersom jag är kompledig idag och maken jobbar tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att börja läsa en ny bok 📖 Valet föll denna gång på "Mammorna" av Alexandra Pascalidou. Hon har intervjuat 20 mammor i förorter som klassas som särskilt utsatta områden, s.k no go-zones. Några har fått sina söner mördade, andra kämpar för ett bättre samhällsklimat "i orten". Eftersom jag har en så stark läslust just nu tillät jag mig att sitta i fåtöljen hela dagen, med undantag för vovvenader och måltider, och läsa 👓 Maken åkte upp till sonen och hjälpte honom med renoveringen av Lyan, så jag har kunnat läsa i fred hela kvällen oxå 📕 

Sistanaden bjöd på fyra minusgrader och snöoväder det kanske kommer att snöa hela natten. Förmodligen är det oplogat när jag ska iväg imorgonbitti men morgondagen får bära sina bekymmer.

📕 Over änd out 😴

(null)
Det blev baconlindade dadlar med småbladsmix och mango/avocado/gurka till lunch 

(null)
Till middag provade jag kyckling- och nudelrecepten jag hittade på förmiddagen. Spännande kryddningar med bl.a ingefära, vitlök och honung 🍯 













Kyckling med ingefära och gurkmeja

recept från Viaventri  

(null)

(null)




Morotsnudlar

(null)
recept från Viaventri 

Torsk med gremolata

(null)
recept från Viaventri


Torsk med bacon o purjo

(null)
recept från Viaventri

Trettondag i Hovsjö 💨

Jag var knalltrött när klockan ringde imorse, men nu vet jag ju att det är omställnings- och läkningsprocessen så jag känner tacksamhet över det lilla obehag det ger 🙏

Idag har jag varit i Hovsjö hela dagen och det har varit en perfekt dag. På förmiddagen firade vi mässa på äldreboendet och vi hade som grädde på moset även med oss julkrubban inklusive änglar och vise män.

(null)

(null)
Krubbtransport

(null)
Det är fantastiskt fint att få vara med och fira nattvard på äldreboende

På eftermiddagen firade vi mässa i Hovsjö kyrka och dagen till ära firade vi med rökelse. Det var superhärligt. Många besökare och fin stämning och min kollega gör så himla fina gudstjänster 💞

(null)

(null)
Julkrubban åter i Hovsjö kyrka 

En "liten" fadäs lyckades jag med trots genrep i tändning av rökelse-kar… efter att ha provat med tre korn bestämde vi oss för att en tesked nog skulle bli bra. Vid skarpt läge under mässan öste jag på en rågad tesked och jämrans vad det rök. Min prästkollega skickade ut mig efter att vi rökt på evangeliebok och församling med rökelsekaret och jag tänkte att det kunde väl få ryka klart i sakristian. Tack och lov fick jag syn på rökdetektorn innan jag stängde dörren och valde att på nytt greppa tag i karet och skynda ut för att släcka rökeriet med snö innan brandlarmet gick 🔥 Man lär så länge man lever 🥄 En måttfull tesked räcker 😅 

(null)
Rökelse-kar

Precis som imorse hade maken fått åka på jour när jag kom hem, men jag lagade middag ändå. Tre portioner av nåt köttfärssåsaktigt enligt AIP åt mig (jag äter bara lagad mat och frukt så jag gör alltid fler portioner till mig som jag kan värma) och en vanlig köttfärssås med spaghetti som maken fick micra när han kom hem. 

Satt och såg Polisskolan 6 i mörkret. Härlig avslutning på en härlig dag.

Snövit trettondag

fylld med rökelse och psalm

Somnar leende 💋


🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃








Årets första onsdag

Jag hade tänkt att denna hemmajobbardag skulle få innehålla en del läsning, men det blev väldigt mycket telefon istället. I snart ett halvår har jag haft en bok om våra systerkyrkor på agendan men bara hunnit ett par kapitel. Nu drar terminen igång och jag tror att jag bokstavligen ska lägga den på hyllan och ta det som en överraskning om jag får tid. Eller framåt sommaren lägga in 1-2 lästimmar de dagar jag jobbar hemifrån, inte är fullbokad och kan ha telefonen avstängd en stund.

Eftermiddagspromenaden var jättemysig. Ett mjukt snöfall gjorde världen vit.

Snön faller mjuk i

skog och mark och lättar upp

det grå och mörka 


(null)

(null)

(null)

(null)
Vi fick besök av rådjuret mitt på dan 🦌 

Fäste nästan alla trådar i tröjan igårkväll och sydde ihop under armarna ikväll. Den blev kanske lite stor, armarna blev lite för långa iallafall, men de går ju att vika upp.

(null)

Har varit extremt trött några dagar och googlade på effekter av AIP och utrensningsfasen. Jo men trötthet, huvudvärk, yrsel och humörsvängningar. Blodsockernivån sjunker och insulinet pumpas ut i mindre doser vilket orsakar ovanstående. Skönt att veta att det beror på det. Hade inga negativa effekter för tre år sen.

Nåväl. Sängtajm!


Årets första tisdag

18 minuter‼️

har dagsljuset ökat sen

vintersolståndet


Både maken och jag sov gott före kl nio igårkväll. Det gjorde att jag inte kunde somna om när hans väckarklocka ringde kl 5 ⏰ Det gjorde absolut ingenting för jag kände mig ovanligt pigg. Hade en jättefin morgon i lugn och där jag bl.a läste mina bloggar hela vägen tillbaka till dagarna före jul… varför jag nu tyckte det var så intressant att skriva om 😂

Jobbat i Hovsjö idag. Bland annat har vi börjat rensa ut förrådet. Eftermiddagen i Södertälje.

När jag kom hem rullade jag AIP-köttbullar och lagade en något modifierad torsk i kokosmjölk så även den blev enligt AIP.

(null)

Fast nä, jag kommer inte undan känslan av svek. Jag hade bestämt mig för att inte lägga nån mer energi på det där. Har fått stöd och uppmuntran… men när jag hörde mig själv börja prata om det vid lunchen idag med nya människor jag litar på insåg jag att jag är nog rätt långsint. Känslan av svek späddes på efter ett telefonsamtal på eftermiddagen och sen har jag vältrat mig i känslan av svek. Känslan av att svika på jobbet, att inte kunna leva upp till förväntningarna. Känslan av att inte orka och hinna med mina barn, barnbarn, föräldrar och vänner. Inte minst sveket mot mig själv, att fortsätta vara blåögd, längta efter bekräftelse och upprättelse fast jag vet hur världen funkar. Och sveket mot min kropp, att vanvårda den så fruktansvärt och kräva att den ska fortsätta funka. Effekten av AIP börjar kicka in nu. Mindre värk, bättre sömn och depp att jag låtit det gå så långt…

Nej, nu är det dax för skönhetssömnen. Imorgon är allt bra igen 💞

(null)






Dilemma

Arbetsdilemma:
Ärva föregångarn’s jobb
eller skapa nytt 🤔

En ska int’ klaga, men reflektera bör man. Min arbetsdag gick inte alls efter plan men så blev annat gjort istället. Nu har jag iallafall bokat tid med chefen för vidare diskussion om min tjänsts innehåll och det känns bra. Har på en kollegas inrådan skrivit ner några punkter och mailat henne dem. Lysande förslag att förbereda även chefen💡 Jag menar, vi har väl alla råkat ut för att få veta hur föregångare arbetat och vad som varit bra och dåligt med det/dem… Det ska bli skönt att tillsammans med chefen få sätta ramarna kring min tjänst nu.

Förutom arbetet har jag skickat iväg årsmöteshandlingarna till styrelsen i Knyppelpinnarna, lagat middag och diskat. Är supertrött och kryper i koj nu. Kroppen håller på att vänja sig vid AIP. Näringstätt med mycket frukt och grönt 😋

(null)

(null)


Regnig lördag

Easy going Sat’

Sovmorgon och stickningen 

har präglat min dag


Vaknade tio i nio imorse och det vet jag bestämt. Kvart i nio började nämligen ett inslag om Herrklubben. Jag skyndade upp och tittade på resten, såg sen hela på TV4 Play 👀 Efter frukost skrev jag av mig, det var skönt. Nu kan jag släppa det hela. Tack till er som hjälpt mig att sortera 🙏 


Maken kom hem på förmiddagen efter sitt nattarbete och har tagit alla vovvenader utom den sista. Jag har suttit i och stickat tills tröjan blev klar 🧶 Och den passar‼️


(null)Den skulle provas innan man stickade halslinningen. Är så nöjd med att allt mitt räknande stämde. Jag har stickat största storleken på bredden men en mindre storlek på längden 😅 Kanske är den lite lång i ärmarna men vi får se hur den passar när jag sytt ihop under ärmarna…


(null)
Mönstret är ett gammalt spetsmönster som finns på lite olika ställen i Europa. Den svenska motsvarigheten tror jag heter "Himlastegen"
Design: Tarmo Thorström 

Klockan är för mycket men jag tänker jobba hemifrån imorgon så jag behöver inte gå upp halv sex. Smittan rasar, vägarna ute hos oss är rena blankisen och jag har inga fysiska möten på plats. 

🧶 Godnatt världen 🧶


Mediakåt

Äntligen trillade poletten ner 🪙 Igår fick jag ett meddelande på Messenger om att TV4 Nyhetsmorgon skulle uppmärksamma Herrklubben i Huddinge. Jag svarade inte på det för jag visste helt enkelt inte vad jag skulle svara, och så tänkte att om jag vaknar i tid ska jag se det. Min reaktion förvånade mig. Men det är nåt som skaver sen Herrklubben uppmärksammades i DN och jag ville väl inte ännu en gång förundras över att jag är så mediakåt 🍆 Jag förväntas ju vara stolt och glad över Herrklubbens framgång… och det är jag ju … oxå. 

Nu missade jag de första minuterna vilka jag sedan tog igen på TV4 Play. Nej, mitt namn nämns inte. Inte diakoni heller. Men varför skaver det? Det är ju en fin berättelse om initiativtagaren och änkemannen som "kontaktar kyrkan" och hur prästen "som fick frågan" jobbar med mäns sorg. Jag skrev till DN efter den digitala utgivningen och bad att nämnas i utgivningen av papperstidningen men fick till svar att fokus låg på herrarnas berättelser. Då kände jag mig dum och förmäten, såklart att fokus ska ligga på änkemännen… men förvånades vid hemkomsten att det skrevs om min manliga kollegas historia. Jag bet i det sura äpplet, skuldbelade mig själv och intalade mig att det inte är viktigt 🍏 Viktigt är att änkemännen fått denna mötesplats. Jag är stolt över mitt arbete och dess framgång.

Under programmet imorse skickade min  barndomsväninna, som oxå är genusvetare, meddelanden som jag läste efter inslaget. Hon uppmärksammade att jag inte nämndes.  Efter att tidningen kommit ut i december fick jag kommentarer som "var stolt över vad du åstadkommit" och frågor som "var det inte du som startade Herrklubben?" Så här var det (och nu nämner jag namn eftersom männen finns både i tidningen och tv):

När Ronnie sökte upp kyrkan var det mig han pratade med och året var 2015. Vi pratade, stötte, blötte och jag ordnade så han fick göra studiebesök i Tullinges herrklubb (då ledd av en kvinna tillika diakon), som var en diskussionsgrupp och en avknoppning från sorgegrupper där. Vi bestämde att prova den formen. Eftersom jag är kvinna ville jag gärna ha en manlig kollega att jobba med. Jag minns att jag hade tankar kring varför det skulle vara bra och det handlade om identifikation, men jag har glömt, vi pratar om 2015-2016. Tanken var min dåvarande chef (man) skulle dra detta tillsammans med mig, men då Daniel anställdes tyckte han att jag skulle fråga honom och det gjorde jag.

Det gick trögt i början. Jag skickade hundratals brev till änkemän i hela Huddinge kommun. Herrklubben blev även ifrågasatt bl.a av en annan chef pga sitt namn, varför jag som kvinna startade en Herrklubb och vad var syftet med det,  att det var så få som kom … men jag stod på mig. Mäns sorg behöver tas på allvar, menade jag med tanke på Ronnies berättelser. Jag ville prova ett nytt grepp. Jag tänkte att om vi ska prata på mäns vis behöver vi kanske skapa gemensamma minnen i gruppen? Vi gjorde utflykter till  Luma-fabriken,  ScaniaLidaÖverjärva gård mm och nu började det rulla på. Medan jag skötte merparten av det praktiska briljerade Daniel med sin sociala talang, vi var ett riktigt Dream-Team!

Så på hösten 2019 blev jag plötsligt avpolletterad och skulle inte längre vara med i Herrklubben. Jag fick inte ens chansen att ta avsked. Sen kom pandemin och jag valde att säga upp mig på våren 2020.

I oktober var jag på dop i Huddinge kyrka och träffade då Daniel. Han berättade att DN följt Herrklubben en tid och sa att jag skulle komma i tidningen… sen ändrade han sig och sa att han hoppades att de hörsammat att det var han och jag som startat Herrklubben. Redan där och då förstod jag att jag inte skulle nämnas överhuvudtaget. När han sen skickade meddelandet igår att han och Ronnie var inbjudna till TV4 Nyhetsmorgon tänkte jag att här har de chansen att säga något om nu inte DN ville skylta med en kvinnas arbete i Herrklubben, men jag visste redan svaret.

Nej, jag är inte mediakåt. Min älskade barndomsväninna, tillika genusvetare, satte ord på mitt skav: Detta är ett patriarkalt typexempel på hur man upprätthåller osynliggörandet av kvinnan. Jag ska inte behöva skämmas för att jag ville bli bekräftad i denna framgångssaga eller att jag gjorde ett alltför lamt försök att sätta diakoni på samhällskartan. Vi sitter så fast i de patriarkala systemen och jag tror inte att Daniel och Ronnie är medvetna om vad de just gjort i detta hänseende. För min egen del har skavet till viss del lindrats då jag inte längre tar det personligt, men det gör jätteont i hänseendet att detta blev ännu ett synliggörande av patriarkatets förminskande av kvinnan och att det är så omfattande som det är. 

(null)
De lyckades inte sudda bort mig helt. Den som tittar noga ser att det är en kvinna (jag) som öppnar dörren på lastbilen. "Guggelutt was in Herrklubben"

Kvinnans arbete

blir ofta osynliggjort

i patriarkatet












… in med det nya

Vilken underbar start på det nya året. Vaknade vid halv tio i husbilen av att maken klädde sig och gick ut med hundarna 🕤 Jag masade mig upp, matade vildfåglarna på väg upp till huset i tron att det skulle vara full rulle där, men det var tyst. Jag hörde William i sovrummet och yngsta dottern som sovit i vardagsrummet låg tittade i mobilen, i övrigt sov "barnen". Jag började plocka ihop disk och sånt som vi inte gjorde igårkväll. Yngsta och jag satt och pratade till halv två med varsitt glas Gula Änkan 🕜 Medan jag diskade började huset vakna, det var sååå mysigt med alla kära fina som dök upp från höger och vänster. 

(null)

(null)
Yngsta med pojkvän lekte kurragömma med Wille… här gömmer han sig bakom min stövel 👢 Hur skrattar man hysteriskt utan att visa den för en treåring? Me myself fick nån sorts akut "allergisk attack" i jumpern 😂💞

Dagen blev underbar. Vi var ute och promenerade, vi lekte med William och efter en sen lunch fick maken åka till jobbet. Han är ställföreträdande chef… men jag fick hjälp av mina fina att plocka ut stolar och bord så huset återställdes.

När barn och barnbarn

åkte: fritt fall för tårar

i hela fejset


Det var inte kul att vinka av mina hjärtan. Det blev så himla tomt. Tog hand om disk och tvätt, stickade och somnade i soffan. När jag vaknade framåt midnatt insåg jag att maken inte kommit hem och att jag behövde repa upp tre varv. Jag gjorde det innan jag gick ut med hundarna. Mjukt snöfall i den kolsvarta natten.  

Nytt år, nya utmaningar och möjligheter 💞




Ut med det gamla…

Inför nästa år

har jag bara en önskan:

Mer tid tillsammans


Vi började röja och rigga direkt vi gick upp imorse. Granen plockades ner, risgrynsgröt kokades och omvandlades till risalamalta, vi möblerade om, dammsög, bytte sängkläder, plockade, fixade, tvättade, tunnbadet förbereddes . Vårt lilla vardagsrum blev riktigt stort när fåtöljerna flyttats upp mot öppna spisen och borden flyttats in i ett hörn. Sen skurades utebordet och fyra utestolar innan de flyttades in.


(null)

Tidig em kom yngsta dottern och sonen med sina familjer. En härlig eftermiddag och kväll med god mat.

(null)

(null)

(null)
Rökta räkor och grillad lax 😋

(null)

(null)

(null)

Sent på kvällen gick vi ut och badade i tunnan och vid tolvslaget gick vi ut, skickade upp ett par lyktor och skålade i champagne 🍾 

(null)

(null)

Nu är vi trötta och glada. Några av oss har krupit i koj och vi andra är på väg.

🥂 Gott Nytt År 🍾
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃

RSS 2.0