Mors dag 🇸🇪


Jag har verkligen haft en underbar Mors Dag! Mina döttrar har hört av sig på olika sätt, jag har ringt min mor och skickat bilder från dagen till min svärmor. Min son och sonson sov över i husbilen hos oss inatt efter kalaset igår och har tillbringat dagen med sin "gamla" mamma.

Seriöst? 

Efter frukost åkte vi premiärturen på sjön. Dagen blev hur bra som helst. Inga kroppsbad, men fotbad, fika sol och ren njutning 💕
 
Middag på torskrygg, sen åkte son och sonsonen hem,sen åkte maken till jobbet. Har tagit mig en guld-smirnoff som som stod kvar i kylen sen senast. Kvällsprom med hundar  bland myriader av mygg 🦟 🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟

Kalas-lördag 🎈

Idag har vi bara haft fest typ. Tyvärr vaknade maken med värsta huvudvärken så jag tog morgonpromenaden före frukost. Vi hade sovit gott och länge. Passade på att plocka lite nässlor till middag plus mer granskott när jag ändå var i farten. 

 
På fm kom sonen och Wille. De hann vara här nån timme innan vi åkte på kalas - Wille, pappa och farmor, och inte vilket kalas som helst! TRE barnbarn firades - Thyra som fyllde i början av maj, Meija som fyllde häromdagen och Edwin som fyller jättesnart.
 
 
Vi var ca 30 släktingar på båda sidor som träffades på ett coronaanpassat kalas på badstranden i det fina vädret. 

 
Höjdpunkten kan man väl ändå säga var när Thyra fick sitt keyboard! Vi var flera som skramlat ihop till det. Hon skulle få låna skolans över sommaren då hon är så intresserad, men nu har hon ett eget 🥰 Edwins favvo blev nog en monstertruck medan Meijas vattenpistol 🔫 användes av fler än henne själv. Flera av barnen badade dessutom 🥶 Det var väl runt 16 grader i vattnet 💦 
 
 
Och så fick jag ett gäng bilder på alla mina barn, barnbarn och bonusar. 

Så här såg det ut för nästan exakt 27 år sen 💕

När vi kom hem igen efter några härliga timmar satte vi igång med middagen. Nässelsoppa, crustader och rökta räkor.
 
 
Myggig kvällspromenad 🦟 sen har jag fixat rabarberpaj och rabarberkräm till imorgon 😋
 

Fina fredag 💕

Morgonsysslor och nästan 3 timmars jobb på fm. Till lunch gjorde jag pyttipanna på de sista resterna av potatis, morötter, grillad entrecôte och stuvade den med kantarellsåsen som oxå stod kvar i kylen sen i förrgår. Milde tider så gott det är med stuvad pyttipanna!
 
Nu blir det fler ängsvitvingar 💕
 
Långpromenad med grannen 👣 Samma promenad som igår men utan att rasta vid jakthornet. Istället stannade vi här och där i dikena och plockade lite av vad naturen ger. Vi plockade skogs- och styvmorsviol och jag plockade mer granskott. 
 
 
Jag har hoppas på att få ihop tillräckligt med skogsviol för att kunna göra lite saft men läste sen att saft gör man av luktviol, inte skogsviol! Nå, jag torkar dem och gör en slemlösande tinktur istället. Skogsviolen är bra om man vill glömma "gammal skit" oxå 💩 Styvmorsviolen ligger i lite vatten i kylen och väntar på middag imorgon. Granskotten i frysen.
 
 
När maken kom hem åkte vi och tittade till båten. Den låg så fint vid bryggan.
 

Vi var ombord en stund och jag fick se våra nya dynor på riktigt. Bland allt annat maken gjort med båten de senaste dagarna så är det att sätta upp kardborrband och annat så nu sitter allt där det ska i ruffen! Så himla snyggt med rött och grönt! Och en extra tjock heltäckande bäddmadrass köpte vi till oxå. Vi är så nöjda.
 
 
Hundarna var med, men de verkade inte längta lika mycket efter båtlivet som vi...
 
😂😂😂
 
När vi kände oss klara med båt-titten gick vi strandpromenaden in till stan fram och tillbaka. Jag trodde det var längre mellan båtklubben och stan, men det var bara 1,5km! En jättefin promenad 👣
 
 
När vi kom hem klippte maken gräsmattan och jag lagade heta räkor och spaghetti. När jag duschat blev det film på tv. Ikväll är jag riktigt trött 💤 Maken tog kvällspromenaden 🙏
 
 

Sommarvibbar 🚤

Gick upp skapligt imorse oxå och jobbade effektivt under telefontiden mellan kl 9-11. Det är svårt att hålla sig till två timmar om dagen, så även idag, men nästa vecka går jag upp på halvtid vilket jag tror kommer bli mer realistiskt med tanke på den arbetsbörda jag faktiskt har inför mitt avslut. Efter jobbet fortsatte jag vid datorn och skrev ordföranderutan till Knyppelpinnarnas föreningstidning som vi ger ut ett extranummer av inför sommaren pga corona.
 
Min knypplade corona 

Efter lunch (pyttipanna på grillad entrecôte 😋) gick grannen och jag på långpromenad. Jag fortsätter upptäcka närområdet, hon jag bott här länge och är en god guide. Idag hade hon med sig vatten och godis till hundarna och melon 🍉 till oss. Vi rastade vid ett jakttorn, nr 9 stod det på det.
 

Det tog inte lång stund efter det att jag kommit hem som maken svängde in på gårdsplan. Han var mer än en halvtimme tidigare än han brukar och han hade glömt alla möjliga nycklar på jobbet. Hemnyckeln och nåtklubbsnyckeln. Illa! Hur skulle han nu komma ut från bryggan när han lagt till? Han förberedde sig på ett dopp. Han fixade med sängkläder och lite annat smått och gott medan jag värmde ärtsoppa och bredde ett par smörgåsar till middag.

 
Vid sju kom grannen med traktorn, sen bar det av! 

 
Nu ligger hon vid bryggan i båtklubben 🛥❤️


Han slapp bada för att komma ut från bryggan. Jag såg en man som kom med nycklar i handen. Han skrattade gott och släppte ut maken 🔑😂
 
En skogspromenad tillsammans har fått avrunda denna underbara dag 🌞👣🛥
 
Godnatt världen 🌍
 
 

Tänk vad bra man kan ha det 🙌

När jag vaknade kvart över sju imorse bestämde jag mig för att inte somna om. Klockan blev ett inatt igen och det är så dumt. Jag sitter och slumrar vid 8-tiden på kvällen, men när mörkret faller så går jag in i andra andningen. Det har sin fördel i att jag nu är klar med mammas kofta och snart med väninnans oxå, men ju längre nätterna blir desto kortare blir dagarna och nu är ju bästa tiden på året att vara vaken dagtid!

 
Men idag började jag dagen med att filosofera lite och göra upp en plan för dagen. Jag provade oxå att göra lite stretchande och diagonala rörelser som jag lärde mig på Företagshälsan på förra jobbet 2013. Det kändes skönt. Sen pallrade jag mig upp. Morgonsysslorna var klara före klockan nio 🕘 och då gick jag ut med hundarna. Övervägde att höra av mig till grannen om vi skulle gå långpromenad redan så tidigt eftersom det var risk för regn på em, men bestämde mig för att gå vanliga svängen och sen klara av dagens arbetsuppgift. Hann femtio meter så hörde jag ett ho-ho bakom mig. Det var grannen som oxå tog morgonpromenaden. Vi sa att vi skulle gå till vändplan i skogen, dvs den kortare svängen, men fötterna fortsatte gå i denna vackra morgon och vi hamnade nere vid Mälaren 👣 Vi satt vid "hundbadet" en stund och njöt av sol, sjöluft och vågornas kluckande. 
 
Bamse testade vattnet, det var rätt skönt tyckte han

Inte på något sätt kändes det fel att skjuta på dagens uppgift till förmån för en härlig morgon. 

Arbetet var klart till kl 13. Eftersom det blev 3,5 timme igår  slutade jag med gott samvete efter 1,5 timme idag. Ljuvliga pizzarester till lunch 🍕 sen ringde jag mitt dåliga samvete - änkan. Det blev 1,5 timme i telefonen, sista halvtimmen slog jag på högtalarfunktionen och passade på att virka lite. Jag har svårt med koncentrationen när telefonsamtalen blir för långa. Ett handarbete fixar biffen.
 
 
Sen blev det långpromenad igen, denna gång i skogen med avslutning hos grannen med melon och glass, mariekex till hundarna. 
 
Vi plockade lite doftande konvaljer oxå 
 
Strax efter vi kom hem kom oxå maken från jobbet. Jag tittade lite på tv och virkade medan han gjorde det sista på båten innan vi fixade middag - grillad entrecôte. Efter middan promenerade vi tillsammans, sen fick han hjälp av grannen och hans traktor att dra fram båten till vägen så han kunde skölja av allt trast-bajs från båten innan han la sig. Den har stått under elledningarna och där gillar trastar och duvor att sitta och skita 💩 🕊 Själv har jag pratat lite med en väninna i telefon och virkat vid Tvn en stund före kvällspromenaden. Nu ska det bli gott att vila kroppen 👣
 
 
Godnatt världen 🦋

Sommar 🌼

Idag har vi haft en riktig sommardag! Tyvärr sov jag bort en del av den för jag vaknade först halv tio av nån anledning! Tjosan hejsan vad fort dagen gick sen. Långpromenaden jag planerat med grannen fick skjutas till kvällen och istället blev det två kortare promenader med morgonsysslor och ett telefonsamtal däremellan. Bamse var nog lika glad för det för han har lite svårt med värme. Snabb lunch, två web-möten, rask promenad igen, telefonmöte med chefen och sen kom maken hem med middag.
 
Funghi, en vit (!) pizza
 
För ett tag sen stannade vi vid Burger King i Nykvarn och intog vår lunch på en parkeringsplats intill. Jag satt och tittade på en svart container vid en brädgård (?) som såg ut att vara en restaurang av nåt slag. Det stod SOT på den så jag googlade på "SOT Nykvarn" och hittade ... en pizzeria. Den var nystartad och hade nischat sig med napoletanska pizzor, speciell mozzarella - eller "fior de latte", samt mjölkproteinfri pizzadeg. Den hade blivit en succé från första dagen med sitt begränsade utbud av fem olika pizzor. Idag testade vi den. Maken tog en med ventricina salami och jag en funghi med hyvlad parmesan och ruccola. Funghin kallades vit pizza för den var utan tomatsås. Jag tyckte det var jättegott men maken, som inte gillar pizza nåt särskilt, tyckte förstås inte att det var nåt särskilt.
 
Nu börjar kejsarpionen att blomma 
 
Sen blev det långpromenad med grannen. Och sen blev det vattning av. Medan maken jobbade med båten vattnade jag både ute och inne.
 
Rådjuren har lämnat hälften av tulpanerna 🙌🙌🙌
 
Nyheterna, pitbulls&parolees, kvällspromenad, Criminal minds plus lite virkning fick avrunda kvällen.
 

Godnatt världen 💕
 

Måndag igen

Det är himla bra med rutiner, man får ordning på tillvaron! Kravlade ut sängen kvart över åtta, frukost och morgonsysslor samt en rask vovvenad. Två timmars arbete  bestående av telefon och mail 📞 Lunch, disk och långpromenad med grannen. Idag gick vi i hästarnas spår, ett tips grannen fått av ägaren till ena hästen som går i deras hage. Det blev en jättefin promenad i skog, längs skogsvägar och i hagar. Det är jättekul att upptäcka närområdet vilket jag faktiskt inte gjort förut, jag har ju bara jobbat och jobbat. 
 
 
Efter 2,5 timme gick vi promenad igen, jag ville gå till vänster istället för höger när vi kom ut från häststigen och ut på skogsvägen. Maken och jag försökte hitta skogsvägen för några veckor sen så jag ville se var den började...eller tog slut beroende på vilket håll man kommer ifrån. Det har tydligen varit en fin skogsväg hela vägen en gång i tiden, men skogsmaskiner har illa kört sönder den över ett parti om några hundra meter. När det är torrt går det att gå ändå om man hittar djurstigarna över ett stenbumlingsområde, men om det regnar blir hjulspåren vattenfyllda och omöjliga att ta sig förbi. Jag förstår inte varför man inte återställt vägen efter man arbetat där, oavsett om det varit skogsarbete eller om det är sen de satte upp radiomasten... men vi fick en ordentlig och fin promenad till.
 
 
I övrigt har jag försökt virka lite. Är snart klar med mammas kofta. Pratat med en fd granne jag inte hört av på tre år och försökte få till ett samtal med en fd arbetskamrat jag inte hört av på sex år, men vi fick inte till det så vi provar imorgon istället.
 
 
Och så fyller Rambo fem år. Han har blivit uppvaktad av Anders Bagge 😘
 
 
Det blev sent igår. Tänkte knoppa tidigt ikväll...
 
Kvällspromenaden klar 🤗

Härliga söndag

Dagen har varit en repris på gårdagen. Jag har knypplat i paviljongen och maken har jobbat i båten. Ikväll har jag fäst alla trådar 🧵 i knypplingen och skickat in en bild på den till kvinnan som gjort mönstret.
 
Mönster: Prinzhorn. Utförande: Guggelutt 

Det dyker upp lite olika grejer i coronas spår och jag gillar ju det lite udda 🦠 ... det där blev tokigt. Corona är ett riktigt aber, men att knyppla udda saker är kul. Jag hoppas kunna montera mitt knypplade soduko snart oxå. Har fått ihop nästan allt material jag behöver för min monterings-idé.
 
 
Ikväll virknålen och tv. "Alaska Bush People" är ju så spännande 😃

En regnig lördag ☔️

Idag har jag haft en helt underbar knypplardag. Jag var orolig för att motivet 🦠 kunde uppfattas som stötande, men än så länge har jag inte hört något åt det hållet. Det är ett gratismönster (Prinzhorn) jag plockat ner från Facebook.
 
Maken har jobbat i båten och jag har suttit i paviljongen. Frisk luft och bra ljus. Trodde det skulle regna mer än det har gjort, det brukar vara så mysigt att sitta i paviljongen när det regnar. Det är mysigt att sitta i paviljongen när det inte regnar oxå 👍

Änglatrumpeten fick hålla mig sällskap i paviljongen. Det blåste lite för mycket periodvis för att den skulle se helt bekväm ut ute. 

Bara resten kvar
 
Maken har haft besök, en fd arbetskamrat över på fika, han skulle låna vår cementblandare. Själv gick jag en kortare vovvenad i regnet och en lång promenad efter regnet i sällskap av grannarna och Bamses föräldrar. Det var skönt med en ordentlig sväng efter några  timmar med näsan över dynan. 

Lugn kväll med knyppling, tv och virkning 🧶 

Arbetsfredag

Vi har den lyxen på vårt jobb att vi har lediga klämdagar. Fantastiskt skönt. Men när jag bokade in ett samtal till idag hade jag ingen almanacka så jag missade helt enkelt att det var Kristi Himmelsfärd. Jag valde att inte boka om för jag ville helt enkelt bara ha det klart. Nu har jag ett nytt lugn i kroppen och fick på köpet energi till annat - Närvarolistan till ABF fylldes i och lades i kuvert, ansökan om andrahandsuthyrning av lyan blev färdigskrivet och mönstren till föreningstidningen ligger oxå i frankerat kuvert i väntan på en tur till brevlådan. Köksbordet röjdes, en del föreningsmail blev ivägskickade och Ragnars utebur blev färdigställd. Jag gjorde rent hans badkar oxå så jag kunde ställa ut det i voljären, vilket uppskattades.
 
Splish splash, he's taking a bath 💦 
 
På kvällspromenaden men make och hundar plockade jag nästan en liter granskott. Det blir nog mer granskottsirap, men jag tänkte oxå prova granskottglass. Men de får vänta i frysen sålänge. Har lite annat som måste förfärdigas först.
 
 
Idag blev det rester till middag. Wallenbergare, baconlindad kyckling, morotsstavar och tzatziki. Maken jobbade på en stund till med båten medan jag badade hundar och funderade över fortsättningen av virus-knypplingen.
 
 
Ikväll när vi badade i tunnan brakade det till i skogen ovanför oss. Så kom det fram en älg som stod och tittade på oss nån minut innan den lommade bort igen. Fladdermöss, morkullan, koltrasten och mygg 🦟 är andra spännande djur som hållit oss sällskap.
 
Godnatt 💕 
 

En perfekt torsdag 💕

Vanligtvis brukar maken ta ut hundarna på helgmorgnarna medan jag gör "allt annat", men imorse gick vi morgonpromenaden tillsammans.

Tripp trapp trull
 
Efter frukost åkte vi iväg till Max i Enköping och lämnade Chip till min dotter och alla barnen. Lite sorgligt var det att bli av med det lilla energiknippet 😢

Hejdå mormor 👵🏻 
 
Chip var överlycklig, barnen oxå 😍
 
Maken och jag bestämde oss för att se om Hamnmagasinen i Enköping var öppet, det var det. Vi låg där med båt i juli 2016 så det var kul att sitta på land idag. Maken tog en blåbärspaj men min mage ff var tom efter gårdagen så det blev dagens lunch, oxfilepasta. En aaaning för tungt för magen, men gott var det. 
 
Här funkade social distansering perfekt. Man blev mött utanför dörren och behövde bara gå in för att hämta bestick och sallad om man ville ha det 🥗 

Vi fortsatte till ByggMax för att köpa jord, men det var sån jättekö i drive-in så vi smet in på Granngården alldeles bredvid och köpte pelargoner istället.

Årets första skogspromenad för Ragge 🌲 
 
När vi kom hem tog vi en promenad igen, sen planterade vi i balkonglådorna och jag planterade om våra frösådda tomatplantor.
 
Vi hade köpt två pelargoner för lite, så vi planterade in två jordgubbsplantor bland blommorna.
 
Småttingarna ska snart få flytta upp i växthuset 🍅
 
Tomatplantorna vi köpte i söndags är nu utplanterade i sina hinkar. Maken har snickrat ihop en ställning till dem och jag tycker det ser superläckert ut.
 
Ett jättesmart sätt att odla småtomater på  🍅 
 
Nu har vi kvällspromenerat tillsammans. Ett dopp i tunnan väntar 💦 

🤢

Ingen bra dag nånstans. Blev jättesjuk imorse. Förmodligen stressreaktion på en "skitsak". Har gått inte så långa hundpromenader och bara ätit havregrynsgröt i hopp om att lugna magen. Försöker tänka positivt... nu ska jag inte "börja om", detta var bara att halka ett steg tillbaka! Imorgon kommer magen vara bra igen och jag fortsätter från där jag var innan 👍
 
Bamse har hittat ett nytt ställe att kika ut från 😂

Låt inte skatorna bygga bo i ditt hår 🙆‍♀️

Tänk vad spännande det är med gamla talesätt! Jag minns flera som min mormors ogifta systrar hölls med och vad Tage G Pettersson berättade när vi gick det teologiska basåret tillsammans på Ersta. Deras gemensamma nämnare var Småland. Småland håller jag fortfarande för spännande och magiska ting 😌 Det jag nu läst i Häxans böcker är att förr varnades folk för att slänga sitt hår från hårborsten för fick kråkorna (fåglarna) tag i det och byggde bo med det fick man huvudvärk. Det var inte lätt att leva förr med allt oknytt och allt vad man borde och inte borde. Det är inte lätt att leva nu heller för den delen. Att "läsa" människor är en konstform!
 
 
Att avsluta sitt jobb man haft i många år är inte lätt och det får jag erfara nu. Tack och lov för goda och lojala kollegor. Förutom ett långt samtal imorse har arbetsdagen bestått i möte, ikväll styrelsemöte i en förening jag är ledamot i. Corona slår hårt i alla möjliga sammanhang 🦠
 
I övrigt har dagen bestått i mycket knyppling och tankar.

Långa promenader ger trötta hundar
 
Flera promenader förstås, både med grannen och själv.
 
Ragnar börjar bli en duktig knypplare
 
Jaja, kvällen är jättesen. Familjen sover och jag har suttit en stund i paviljongen och funderat på vilka fåglar det är som kvittrar om natten? Inte är det tyst! Och rådjuren skäller nånstans långt bort. Att leva "i skogen" är en ynnest!
 

Godnatt världen 🌍

Äntligen!

... kom jag iväg på sköldkörtelprovtagningen. Det borde jag gjort för typ ett par månader sen men antingen har det kommit nåt i vägen eller så har jag helt enkelt inte orkat. Jag fastnade visserligen i "Alaskan Bush People" igår, det var så spännande med husbygge och tandutdragningar så klockan blev ett innan jag kom i säng. Tog ut Chip för en kiss på tomten, sen sov vi alla så gott. Maken åkte som vanligt före sex, jag vaknade strax före åtta och smög iväg till provtagningen. När jag kom tillbaka en halvtimme senare sov hundarna fortfarande 😄 
 
 
Förmiddagen försökte jag spendera klokt. Jag har en del telefonsamtal och pappersjobb som blivit liggande. Nu ringde jag A-kassan för att få veta hur jag ska gå tillväga efter midsommar, letade reda på mönster som ska publiceras i vår föreningstidning och gick igenom andrahandskontraktet på lyan.

Skogsviol kan hjälpa en att slippa tänka på sånt man inte vill tänka på, förutom att den hjälper mot torrhosta och dåligt fungerande lymfsystem. Blåbärsriset är till Ragnar.
 
Plockade lite skogsviol och 1,5 liter nässlor, varav 1/2 liter var till middag.  Långpromenad med grannen och hennes hundar.
 
 
Efter middan gick även jag och maken en långpromenad... virka, tv, kvällspromenad och nu återstår inte mycket av dagen så godnatt världen 💕
 
 

Sunday is funday

Förmiddagen hör till dem som försvinner i mängden, men eftermiddagen har varit mysig. Vi åkte till Sund örtagård. Vi har sett skylten om örtagården när vi åkt förbi och nu tänkte vi att de kanske hade tomatplantor 🍅 men det hade de inte. Trevligt var det och vi kommer säkert åka tillbaka, om inte annat så för att fika.
 
 
Vi fortsatte till Blomsterlandet i Enköping och där shoppade vi loss. Röda, gula och svarta körsbärstomater, plommontomat, Margueriter och pelargoner. 

Sen mötte vi upp en svärson och ett barnbarn och fick med oss en liten Chip. Han ska vara hos oss ett par dagar.
 
 
Långpromenad och lugn eftermiddag och kväll ❤️

Fokus 📍

För sisådär en 20 år sen jobbade jag på ett läkemedelsföretag. Det jobb jag utförde inom sälj var inte det roligaste, men under det år jag jobbade på just sälj fick jag vara med om mycket roligt. Vi fick nämligen åka på fantastiska konferensresor som skulle tagga oss. En gång åkte vi till Åre, en annan gång var vi kvar i Sthlm men fick flyga luftballong... och en gång åkte vi till Falkenberg, till ett jättefint hotell på sandstranden. Den konferensen hade tema: Fokus. En av kvällarna hade vi en föreläsare som pratade om rädslor, hinder, fokus och att uppnå mål. Den kvällen brann ett bål på sandstranden... och när bålet brunnit ner fick vi veta vad vi skulle göra. Uppgiften var frivillig förstås, men vi skulle gå på glödande kol. Fokus. Vi skulle själva tänka ut ett fokus, det kunde vara något vi önskade oss, ville uppnå, eller "bara" mötet med en potentiell kund. Detta fanns på andra sidan glöden som vi skulle gå över. Jag kunde inte hitta något fokus mer än att jag ville göra uppgiften, jag ville helt enkelt gå på glödande kol! Vem vill INTE gå på glödande kol??? ... så med skräck i bröstet och med all viljestyrka jag kunde uppbåda ... gick jag. En gång. Två gånger. Tre gånger. Det var ett otroligt lyckorus att besegra sin rädsla för den smärta den glödande kolen kunde orsaka. 

 
Jag tror att de flesta av oss på något sätt kommit i kontakt eller har hört talas om karma och/eller attraktionslagen. Det är intressanta begrepp som båda är ytterligheter av det jag kallar "fokus" baserat på min erfarenhet.
 
Okej... hur ska jag nu försöka knyta ihop det här så mina tankar låter lika vettiga i skrift som i huvudet 🎀 
 
Jag har ju inte mått så bra på sistone. Framförallt är det ju magen som på olika sätt protesterat med tex bukspottkörtelinflammation och sen kronisk gallblåseinflammation och operation på det. Efter det trodde jag att jag var fixad, men nope, jättebesvär med magen. Mitt fokus låg på att snabbt gå tillbaka till jobbet och rycka på axlarna med inställningen: "äh, det var väl ingenting". Sköldkörteln har inte heller velat samarbeta. Jag skäms lite över sköldkörtelproblematiken eftersom den gör en både fet och seg i huvudet under skoven. Jag har kämpat ändå, kämpat mot kroppen istället för att lyssna på den.
 
Det jag kommit fram till, framförallt under de senaste dagarna blandannat under samtal med min yngsta, är att min önskan om att återfå hälsa helt enkelt kan få vara ett fokus på att återställa rätt fokus. Att få släppa gammalt skit! Fokus där kropp-själ-ande samarbetar. En vardag där fokus är på glädjen över de små sakerna i vardagen och inte prestationen och jakten på bekräftelse från andra. Där livet och energiflödet får utgå ifrån källan. Sluta jaga vind. Var sann.
 
Igår på kvällspromenaden tog jag bilder på små nya livsyttringar jag hittade längs vägen. Storleksmässigt små liv som jag brukar titta på, men nu framstod de i nytt ljus som inte bara handlade om skymningsljuset. Livets styrka i all sin skörhet och skönhet.

 
När jag kom hem efter promenaden hade jag fått en inbjudan till en Facebook-grupp som verkar helmysig: "Det levande livet"! 
 
Imorse frågade maken om jag skulle höra av mig till min väninna och åka dit ett par timmar. Maken behövde åka till jobbet en stund och hon bor rätt nära hans jobb. Jag sa att det skulle ju varit roligt, men nej, jag tyckte framförhållningen var för kort. Bara en kort stund efter skriver väninnan till mig att hon i min blogg sett att jag i hennes krokar igår och att det vore kul om jag kunde komma dit då hon hämtat hem sina hästar i veckan. Jag frågade om jag fick komma redan idag och det gick jättebra, vi skulle mötas i hästhagen.
 
 
Efter att ha droppat maken på jobbet letade jag reda på hagen.... och ta mig sjutton om inte hästarna kände igen mig från i somras! De kom fram och ville ha gos. Hela upplevelsen var lika oväntad som fantastisk. Jag hade tänkt mig att plocka bland kartongerna från lyan, men hur bra blev inte det här?

Sen åkte vi hem till väninnan, promenerade, fikade och gosade med hundarna. 

Mys-Majsan
 
Hämtade upp maken när han var klar och åkte hemåt med lyckokänslor i bröstet. Hur förklara? Jag vet inte... men när fokus under några dagar fått vara den där viljan och önskan att få känna glädje, och så händer det. Magi? Karma? Attraktionslagen? "Bulta på dörren och den ska öppnas"? What goes around comes around? Hursomhelst en magisk dag ❤️

Pax et bonum 🙏

Fredag igen

Veckan gick fort! Men så har jag ju haft trevligt sällskap oxå. Det kändes som en fin vana tagit form imorse. Dotra började jobba sin första timme när jag gick upp och ut med hundarna. Sen åt vi frukost, jobbade två timmar och var klara till 12.00. Hängde en timme vid Tvn, tog en promenad, åt lunch och sen var det dax för avfärd.
 
Jag körde henne till Östertälje station och fortsatte sen till biltvätten. Lika roligt som alltid! Har fortfarande några gratiskuponger kvar där.
 
 
Jag befann mig inte så långt från makens jobb i Järna så jag åkte dit och hälsade på. Hundarna hade fått följa med för de älskar att åka bil. Nu kunde jag bjussa mig själv på lite äventyrligheter eftersom jag inte hade bråttom hem. Han hade besök av en fd arbetskamrat så jag blev kvar en stund, fikade och snackade. Sen började jag gå en liten promenad på området, men snart gapade några gubbar på mig att jag inte fick var innanför grindarna och att jag skulle gå utanför staketet med hundarna. Orkade inte gapa tillbaka och förklara varför jag var där så jag vände tillbaka mot bilen, sa hejdå till maken och åkte iväg hemåt. På vägen hem svängde jag av vid en parkering till badet vid sjön Yngern. Där fick man inte ha hundar eller hästar på badplatsen, så jag gick runt på lite stigar i skogen ovanför. Det blev en fin promenad i nya omgivningar.
 
 
Nästan hemma svängde jag av vid Mc och unnade mig själv en Big BBQ Cheese Stack och en McFlurry Cookie Dough 😋 Maken fick resten av kalvfrikadellerna från igår när han kom hem 😆 Jag hade ätit dem till lunch så jag tyckte det räckte. 

Eldade på lite i tunnan innan jag tog prommis med vovvarna i regnskymningen. 


Ett par timmar i tunnan med maken fick avrunda denna fina fredag.
 
Take care out there 🦠 

Lantis 🌲🌿

Imorse när dottern och jag åt frukost yvdes jag glatt åt att ekorren kom på besök 🐿 Efter en stund kom rådjuret springande över ängen med en hund efter sig 🦌 Oj vad mycket som händer här på landet, tyckte jag 😃 Hennes min sa mig nåt annat ... men jag insåg hur mycket jag trivs med att bo där jag gör. Inga stressade människor som springer efter bussen utanför mitt fönster, inga morgontrötta föräldrar som släpar på lika trötta barn som ska till dagis...
 
En lugn dag. Snö, sol, hagel, regn, sol igen, mörka moln... Jag jobbade mina två timmar och dottern sina tre. Jag gick promenaderna som vanligt, bakade nya kakor och en paj som maken ska ta till jobbet imorgon. Gjorde kalvfrikadeller till middag efter önskemål. Jättemysigt att få umgås med yngsta på det här sättet. Ikväll satt vi 2,5 timme i tunnan 👍
 
Återstår endast sängen 🤗
 

Holly jolly Cristmas 🥶

Nog blev man lite förvånad när man tittade ut genom fönstret imorse...
 
 
... inte känns det här som mitten av maj?
 
Dagen har till stor del tillbringats vid Tvn med dotter och virkning, men både dotra och jag har jobbat några timmar vardera. Jag har gått ett par vändor med hundarna men även grannarna kom och hämtade våra hundar på en sväng.
 
Ätit gott har vi gjort oxå. Pyttipanna på kalvsteken från igår till lunch och till middag blev det nässelsoppa...


... och rökta räkor 😋
 

Nu sitter jag och gruvar mig för att gå ut sistanaden. En slö dag som varit jätteskön, har inte alls nån lust att gå ut i kylan 😝

Check 🌼

Imorse när jag täckte av magnolian och kollade in dess blommor gol göken. Så sent som igår gick grannen och jag och pratade om göken och när den brukar börja ko-koa... undrar om den hörde oss och kände att den var saknad. Magnolians knoppar verkar ha klarat sig 👍
 
Efter frukost, disk och promenad åkte jag och hämtade ett paket. Jag har köpt lite målargrejer för att kunna måla mandala-stenar. Älskar det där pillerillet med små prickar och grejer...
 
 
Knypplade lite och efter lunch gick jag en skogspromenad med grannen.

Himla svårt att få början snygg. Hoppas fortsättningen blir bättre.
 
Personalmöte, sen började jag med middan, kalvstek. Yngsta dottern skulle komma på besök så det kunde passa med nåt gott tänkte jag. Gick ut med hundarna igen och satte mig i själavård en timme. Sen kom make och dotter och vi har haft en trevlig kväll.
 
Fader Fasan kom på besök. Han pickade i sig mängder av solrosfröna som Hacke slängt ut tidigare på em.

 
Nu är det strax läggdax ❤️ Godnatt världen

😝

Nej idag hade jag då rakt ingen lust att göra ett enda smack! Trots en god nattsömn ville kroppen inte vakna. Låg och dividerade med mig själv, gjorde en dagsplan och gick upp ändå ... eftersom man måste det lixom. 
 
Sparade jättedisken efter allt duktighetsvansinne igår och gick bort till "vändplan" i skogen med hundarna. Slutade tänka på hur jobbigt allt är och satte mig i bilen för att åka och handla. De hade bra pris på kalv i lill-stan och havregrynen var slut. Lika trött när jag kom hem men kände mig ändå stolt över att jag betvingat mig att göra nåt vettigt av morgonen. Diskade och plockade lite, fixade lunch, knådade ihop en mördeg och satte mig att jobba i två timmar.
 
 
Promenad en timme med grannen, hundarna och Bamses föräldrar. Vilade lite och hämtade material och utrustning till ett knyppelprojekt.
 
Guess What 🦠 
 
Mördegen som vilat i kylen envisades med att vara stenhård så jag tog tag i bak-projektet efter middagen. Det blev Nutella-grottor och fyra maskrossirap-grottor på försök.

 
Maken och jag har nattat magnolian...
 
Det ska bli minusgrader inatt så vi försöker skydda de 29 knopparna i olika stadier 
 
... men han har beredskap och har nu fått åka till jobbet. Jag har tagit sistanaden och tänker virka en stund 🧶 
 
 
Godnatt världen🌍

Innan regnet ☔️

Idag var jag förberedd, både på att maken skulle kunna ta en längre promenad med grannen och framförallt: en plan och fokus!
 
Planen var: plocka innan regnet! Ta tillvara på em.
 
Fokus: nässlor, björklöv, rabarber, granskott!
 
Rabarber, nässlor, björklöv, granskott och så råkade några maskrosknoppar hänga med in 😂
 
Det gick bra. Björklöven skulle vara torra när man la dem i olja så de blev första prio innan regnet. Björklövsolja är för utvärtes bruk mot smärta. Jag har inte testat det än, men om ca 2 veckor har det dragit klart, då kan jag ge en recension.
 
Jag vet inte om det är viktigt med hur mycket det ska vara av det ena eller det andra. Jag tryckte i så mycket det gick, typ 🌳 
 
Sen tog jag nässlorna på tomten. Jag hade nästan en halvliter kvar från plocket igår så min plan var en halvliter till två "kok" i mina glassförpackningsformar. Det blev för mycket som vanligt, så jag tog undan nässlor till the. En kopp tog jag direkt, resten hänger på tork i ett nät i klädhängaren framför luftvärmepumpen. 

Sötat med lite maskrossirap 😋
 
Granskotten! Igår upptäckte jag att granarna på tomten fått massa små gröna skott. Idag plockade jag från den gran som hade mest och störst. De ska vara ungefär i en nagels storlek.

Det blev 3 dl 🌲 

Hittade ett recept på granskottsirap som inte verkade så
krångligt om man modifierade det en aning. Jag slängde i alla granskott och citronen på en gång och lät koka upp. Skippade proceduren att koka lite här och lite där och sila i olika omgångar.
 

Till lunch provade jag att smörsteka maskrosknopparna med smör och maskrossirap. Det var ok. Jag kommer nog ge det en chans till men med smör och salt... Efter lunch la jag mig i soffan, vilade och tittade på regnet. Smådropp till rejäla skyfall. Naturen är häftig.
 
 
Sen fortsatte jag med grankottssirapen som fått stå och dra. Nu fick den koka ihop med socker till rätt konsistens. Nästa gång kommer jag bara ha i en halv citron, antingen tog citrusen över lite eller så är granskotten så syrliga i sig själv. Nästa gång vet jag vad som är vad.
 
 
Smulade ihop smulpajen på årets första rabarber som jag lovade maken igår... men den vimsade jag ju bort. Sen lagade jag pasta och pastasås på kyckling till middag när maken kom från jobbet. 

 
Nu är jag trött och nöjd. Vi ska koppla av lite innan vi smakar rabarberpajen. Idag har värken varit medeljobbig. Det sitter mest i korsrygg och lår. I mörka stunder tror jag att det är nån muskelförtviningssjukdom eftersom högerbenet har så pass mycket mindre muskelmassa. I ljusa stunder är jag bara tacksam för denna tid som ger kroppen möjlighet till återhämtning. Jag får ta mig i kragen och gå till vc i veckan för att ta sköldkörtelproverna. Jag hoppas och tror att tröttheten och värken hänger ihop med sköldkörteln.
 
Dagens lästips:
https://diakonibloggen.com/2013/12/03/jag-gick-inte-in-i-vaggen-andra-gick-in-i-mig/
 
Idag har vi haft finbesök. Herr Fasan kollade in vad vår fågelmatare hade att bjuda på. 

Vimsigt värre 😅

Imorse tog maken förstanaden. Efter en timme var jag riktigt orolig för han brukar inte gå så långt före frukost... men hade gått med grannen så det förklarade saken. 
 
Jag sparade kärnhuset från paprikan igår. Ragnar blev överlycklig. En favorit han inte fått på ett tag 💕
 
Dagen i övrigt tycker jag bara att jag varit förvirrad. Jag behöver göra en tydlig plan för dagen, det är helt klart. Jag tänkte en massa, att jag skulle plocka och förvälla mer nässlor, göra fotbad på björk, björklövsolja och maskrossirap. Jamen ni fattar, VAR ÄR FOKUS? 

Men iallafall så gick det bra så långt som att jag tog med mig Ragnar till nässel-beståndet och plockade en halvliter. Fast jag har upptäckt att mitt ögonmått är åt fanders. Det blir alltid mer 😅
 
 
Sköljde nässlorna, tog ut alla tomatplantor och "örtagården", duschade Ragnar...
 
 
... och ja, vad var det nu jag skulle göra? Just det fotbadet! Klippte lite sly och repade löv, letade lämpligt kar och la björken i blöt.
 
 
Öööhh, sen då? Fasiken, jag glömde hämta smörjet igår! Smörjet jag smörja fötterna efter badet låg visst kvar hos postombudet 😫 Åkte iväg och hämtade, passade på att handla lite. Rapsolja tex för det är bättre än olivolja om man ska göra olja på björklöv.
 
Tvål, lotion och ren smörja från Kalvsved! Ekologiskt och fritt från parabener 🌱
 
Sen då... vattna kryddorna behövdes visst. Just det, maskrosorna! Jag gick ut på tomten och plockade. La dem i blöt för jag hade läst nånstans att krypen skulle krypa ur blommorna då och det gjorde de. men fasiken vad det blev svårt att plocka ur blombladen ur blomkorgarna sen. Jag hade maskrosblomblad överallt, lika mycket på mig och runt mig som i bunken.

 
Det tog tid! Både att plocka ur blombladen ur de små maskrosblomkorgarna och att koka, eftersom jag hällde på för mycket vatten i allt vims, men herrejösses vad gott det blev 😋
 
Och därnånstans, bland maskrosor, björklöv och nässlor blev det dax att fixa middag. Jag hade tagit fram köttfärs som jag tänkte göra hamburgare av. Maken ville grilla dem och ha blomkålstuvning till. Den picklade rödlöken blev pricken över i. Hela köket var fullt av byttor och knivar och kastruller och pryttlar, men mat blev det!
 
När maken gick ut en försenad tredjenad fixade jag två kok nässlor. Jag har två glassförpackningar jag använder som frysformar. När nässlor+spad frusit flyttar jag över frysblocket med nässlor till en 2-literspåse. Trist att jag behövde köpa mer glass idag för att kunna kompensera mitt dåliga ögonmått 😂 Om jag satsar på att plocka en liter nässlor kommer jag troligen hem med 1,5 liter som jag brukar. Sån tur att jag snart har tre formar för nerfrysning av nässlor 😋
 
Efter att ha avnjutit en god stund i badtunnan tog jag ordentlig hand om mina fötter. Jag har klippt det som ska klippas, slipat det som ska slipas och fötterna avnjuter nu ett varmt björkbad. Sen ska de få smörj! 
 
Fotbad med björk både renar, mjukgör och är en mild detox för kroppen. Jag hoppas kunna läka mina fötter nu när jag inte kan gå till min braiga fotvårdsspecialist 🌱
 
Inga vovvenader idag. Men jag har lyckats vimsa till mig 6000 steg 👣
 

Godnatt världen 🌍 

TGIF

Inte för att det egentligen spelar mig nån större roll vad det är för dag, de ser ungefär likadana ut, men även om jag gör ungefär samma saker då betyder fredag att jag snart får heldagssällskap av maken 👍
 
Även imorse stötte jag på grannen med Bamses föräldrar. Även idag slog vi följe till "vändplan" och även idag bestämde vi att ses runt ett när jag jobbat klart.

Telefontid mellan 10-12. Ingen ringde mig men jag ringde några samtal, fixade med ett fondärende och svarade på mail. Efter lunch kontaktade jag grannen då gick vi skogsrundan igen. Detta skulle kunna bli en trevlig vana.
 
 
När jag kom hem eldade jag badtunnan 🔥 varvat med lite läsning på mobilen. Har läst en artikel på diakonibloggen ett par gånger de senaste dagarna. Jag känner hopp när jag läser den ...  
https://www.google.se/amp/s/diakonibloggen.com/2019/04/13/nar-utsattheten-finns-i-var-egen-organisation/amp/

Gick runt knuten och plockade 1,5 liter nässlor, förvällde dem och vid halvfem plockade jag upp grannen igen för att gå promenad. Nu fick hon visa mig en ny väg genom skog och över gärden till Granboda, sen tillbaka över "vår" skog och hem.
 
Hästarna var både läskiga och spännande! 

Ikväll har jag lagat en rätt som jag sett på Facebook. En kompis make la upp en bild på sin middag och lite instruktioner. Det blev himla gott!
 
Chorizo, champinjoner, paprika, sparris, lök, vitt vin och grädde. Mums!
 
Efter middagen tog jag två värktabletter och så låg vi över en timme i badtunnan. Jag har så ont i kroppen och det vill inte ge sig. Det molar när jag är stilla men blir lite bättre när jag rör mig, förutom i slutet av promenaderna, då värker det än värre. Jag ska försöka ta mig i kragen och kontakta vc i veckan. Måste gå och ta mina sköldkörtelprover oxå...

 
Promenad med make och hundar i solnedgången. Nu blir det värktablett och bingen. Godnatt världen 🌍
 

Ve och fasan 😂

Det är skrämmande att bo i skogen 😂 Jag berättade häromdagen om råbocken som skällde på kvällspromenaden och jag fullkomligt studsade i halvmörkret.  Imorse var det Ragnar i kombo med en fasantupp som skrämde vettet ur mig. Ragnar hänger med på promenaderna ibland när vädret är bra och han har lust, imorse var vädret bra och han hade lust. Vi hann gå kanske 50 meter så skriker han rätt in i örat på mig samtidigt som han börjar flaxa vilt. Sekunden efter svarar fasantuppen med sitt speciella läte. Tuppen är kanske 10 meter upp på en kulle och hinner precis strutta in bakom en gran innan jag fick upp mobilen. 
 
 
Jag har i flera dagar hört en fasantupp som går och skrockar helt nära vårt hus, men jag har inte sett den. Maken har sett en fasantupp vid brevlådorna, där har den suttit och tronat på ett elskåp när han åker strax före kl 6, men den har inte velat bli fotograferad. Vi har en granne "i byn" som har en fasantupp som kommer till deras matare... Kan det vara samma eller har vi sån tur att vi har flera stiliga hanar som lockar på honor i närheten?
 
Efter ytterligare några hundra meter träffade vi grannen som var ute med Bamses föräldrar. Vi gjorde sällskap. Jag hade lite bråttom hem till telefontiden jag skulle ha mellan 9.30-12.30, men vi skulle ses igen och gå längre mitt på dan.
 
 
På förmiddagen gjorde jag faktiskt flera saker samtidigt. Jag fixade med fondärenden via telefon samtidigt som jag diskade OCH picklade rödlök som jag ville ha till lunchen...
 

... OCH kokade rabarberkräm på fjolårets rabarber.
 
 
Havregrynsgröten imorse var lite torftig med bara kanel och några skållade mandlar... Rabarberkräm i gröten är jättegott! 
 
Snurrade oxå ihop kall sås på créme fraîche till lunchen, samma sås fick gratinera middagens torskrygg.
 
Efter lunch kontaktade jag grannen. Vi gick en 2,5km-runda i skogen bakom oss.

 
Efter promenaden hade jag tänkt plocka mer nässlor men jag kraschade i fåtöljen. Det blev just inget mer gjort förrän maken kom hem, då gick vi en skogspromenad med grannen och alla hundarna igen. Jag stannade vid nässelbeståndet och plockade en liter nässlor medan maken gick hem med hundarna. Sen lagade jag middag, vilken var snabbt gjort eftersom jag förberedde redan i förmiddags, och kokade nässlorna. Jag kokar 1/2 liter nässlor med 1/2 liter vatten i 15 minuter och fryser in. Det ska räcka till 2 portioner nässelsoppa och jag hoppas det kommer blir bra.

Lite tv och virkning har fått avsluta kvällen samt en snabb sväng bort längs skogsvägen. Dagen slutade ungefär som den började... jag skulle kika om vildsvinen var vid grismataren, men precis när jag kom fram och hade ett par meter kvar till fri sikt skrek ett stort djur. Jag vände direkt och skyndade hemåt igen. Det var inte råbocken, inte älgen, inte haren, inte räven... det kan bara ha varit svinen som lät så. Om de slogs eller varnade för att de såg mig vet jag inte, och inte tordes jag ta reda på det heller!
 
 
Har ont precis överallt så nu ska det bli skönt att sova! Godnatt världen 🙏
 

Nässlor, nässlor, nässlor 🌱

Svårt att somna igårkväll men sov sen så himla gott och vaknade först vid nio. De senaste nätterna har luftvärmepumpen varit av och när jag vaknar vid 7-8 på morgonen brukar det vara 16-18 grader inne. Det är så himla skönt att slippa snurra runt i sängen och svettas. Blir det lite för kallt drar jag bara på mig täcket. Sen är det klart att det är kallt att gå upp men det är det värt!
 
Morgonsysslor som vanligt. Satte på en tvätt oxå 🧺 Plockade en halvliter nässlor i ett örngott på morgonpromenaden. Man tager vad man haver lixom. Tänkte kolla efter såna där tvättpåsar/nät när jag köper tvättmedel nästa gång, örngott är lite klumpiga...
 
 
Vek tvätt, rensade nässlorna, åt lunch och jobbade två timmar --> mail och telefonsamtal. Avslutar med klienter och lämnar över kontakter. Känns ändå lite bättre nu. Har fått gråta ut och det är skönt.
 
 
Efter jobbet ny promenad och mera nässlor. Har hittat ett nytt ställe nu och plockar jag rent det lär jag ha en årsförbrukning. Eftersom nässlor är ett så bra livsmedel tänkte jag ladda frysen så vi kan göra nässelsoppa åtminstone ett par ggr i månaden samt torka en stor bytta till the, blanda i müsli etc. Vad har jag att förlora? Det är ju gratis dessutom!
 
Förvällde nässlorna och lagade middag när maken kom hem. Pasta med jätteräkor 🍝 🍤  Sen gick vi långpromenad tillsammans. Mysigt 💕

 
Ostkaka, virkning och tv innan sistanaden.
Godnatt världen 💕
 
Jomen trots en massa nässelplockning blir det några km per dag...

Happy happy?

Igårkväll satt jag och tittade på tv. Såg FBI, en serie jag inte sett förut. Gårdagens avsnitt handlade om en man som kidnappade familjer och FBI försökte förstås reda ut varför. Profilern listade ut att mannen som barn bodde med sin strängt religiösa ortodoxe far brukade sitta i fönstret och titta på grannfamiljen, mamma-pappa-dotter-son, de hade så roligt och verkade så lyckliga... ända tills den dagen då han såg grannpappan kyssa lärarinnan i en bil! Som vuxen började han kidnappa familjer med hemligheter och tvingade dem, under inlåsning med hot och mord, att erkänna sina försyndelser för varandra. Hans syfte var att de skulle förstå att de hade allt utom förmågan att uppskatta det och vara lyckliga. Istället var de otrogna, smusslade med droger, var shopoholics mm. På sociala medier visade de upp en lycklig fasad ... men skrapade man på ytan syntes sanningen.
 
Handen på hjärtat, visst beter vi oss så lite till mans? Vi visar upp det trevliga och roliga på sociala medier och håller resten för oss själva. Jag gillar de där motrörelserna, typ kroppspositivisterna, som vågar gå mot strömmen. Varför är det så farligt att berätta att vi mår dåligt ibland? Varför är det så viktigt med putsade fasader? Människor med erfarenheter av levande liv har ofta otroligt mycket att ge. Kriminalitet, misstag, droger och sjukdom kan vara minst lika goda erfarenheter som universitetsstudier! Livets hårda skola.
 
Nåväl. Jag har haft en riktig dipp under några dagar. För en dryg månad sen sa jag upp mig från jobbet. Jag är jätteledsen för jag älskar verkligen mitt jobb. Men det finns flera orsaker till mitt beslut och beslutet fattades inte i nån hast. Jag har inte nåt nytt jobb att gå till och jag kommer att vara deltidssjukskriven tills jag slutar runt midsommar. I fredags tömde jag lyan på mina saker. Min sonson ska få mitt rum. Jag grät floder. Det var så fruktansvärt känslosamt. Jag är glad att min son bor kvar, men det var ju inte så här det skulle bli! Jag köpte ju lyan för jag älskade mitt jobb och skulle slippa pendla. Men då var då och nu är nu, tärningen är kastad och jag flyttar hem på heltid.
 
Igår bestämde jag mig för att rycka upp mig och idag lyckades jag hjälpligt. Tröttheten och värken är förlamande i kombination med sorgen jag går igenom. Ibland är tid att bryta ihop och sen kommer en tid när man får rycka upp sig igen. Igår plockade jag lite nässlor, hade läst att de är bra för sköldkörteln. Fick ett bra recept av en kompis. Idag gjorde jag nässelsoppa för första gången i mitt liv. Det gav mersmak!
 
I brist på annat lånade jag makens lammskinnshandskar när jag plockade nässlorna. Idag har han fixat ett par trädgårdshandskar åt mig🧤😃 Övriga hjälpmedel fick bli en slö sax och ett örngott att bära hem skörden i. Det gick alldeles utmärkt.
 
Jag har oxå planterat om hälften av tomatplantorna och butternut-pumporna. Det visade sig att vartenda ett av fröerna från Florida har tagit sig.

 
Sist men inte minst bakade jag en sats hallongrottor med mandel. Vi hade inget bakpulver och det ska man tydligen undvika då det innehåller aluminium, men bikarbonat är den aktiva ingrediensen i bakpulver och det ska funka lika bra... men jag tog nog lite för lite. Smaken var det inget fel på men de blev rätt kompakta.
 
 
Förutom husligheterna har jag jobbat ett par timmar i telefon - klientsamtal och ett sen personalmöte via Zoom. Ikväll ett styrelsemöte i en spets-förening per telefon.

Och så har jag bråkat med den dementa grannkärringen. Ragnar får inte vara ute för henne för hon tycker att han förstör fågelkvittret. Han är ingen svensk fågel. Ragnar hojtar när hundarna skäller och när hon står på vägen och viftar, det är svårt att göra nåt åt... både åt att kärringen viftar och att Ragnar hojtar, men Ragnar fick sitta på mig istället medan jag planterade klart. Granntanten låste in sig. Förresten så kläcktes Ragnar i Skara... när blir en fågel svensk egentligen? 🦆🤪
 
Tillsist en kvällspromenad i den magiska kvällningen. Månen närmar sig full och fåglarna kvittrade in i det sista, så magiskt vackert, sen skällde råbocken till och jag höll på att skita på mig. Det låter lite mysigt spöklikt på håll, men när den rackaren oväntat skäller till några meter ifrån en stannar hjärtat! Buse 🦌😅
 
 
Slutet gott, allting gott. Detta dygn är strax tillända och ett nytt väntar bakom hörnet. Carpe Diem 🤘 
 
PS om nån undrade hur det gick med svampstockarna jag la i blöt i torsdags så kan jag meddela att den enda svamp som visade sig var vitmögel... "stockarna" ligger numera i "gropen" bakom huset.

RSS 2.0